Dünya Çayları
Dünya Çayları ile Yöresel Lezzetleri Keşfedin!
Muhiku, dünyanın farklı yerlerine özel çay çeşitlerini özenle hazırlıyor ve şık kutularda paketliyor. Hem görünümüyle hem de tadıyla insanı kendine hayran bırakan lezzetli dünya çayları; sizleri daha önce tatmadığınız bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor.
Muhiku dünya çayları arasında yer alan her bir çay çeşidi oldukça özel. Hatta dünya çayları arasında öyle çay çeşitleri var ki; her bir tanesi elle, çay ustaları tarafından özenle hazırlanıyor.
Eğer evinizin rahatlığında kültürel bir yolculuğa çıkmak isterseniz lezzetli bir fincan çay hazırlamanız yeterli. Bu çay her bir yudumda sizi olduğunuz yerden ve zamandan alarak başka diyarlara ve başka zamanlara götürecek.
Aynı zamanda dünya çaylarını sevdiklerinize hediye de edebilirsiniz. Böylelikle onlara farklı dünyaların kapılarını aralayabilirsiniz.
Dünya Çayları Çeşitleri ve Özellikleri
Muhiku’da dünya çayları çeşitleri arasında altı farklı bitki çayı çeşidi bulabilirsiniz. Bu çayların ikisi aynı ülkeden olmakla birlikte diğer dört çay çeşidi dünyanın farklı yerlerinden seçildi. Muhiku’nun dünya çaylarını ve özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:
Çin’in Jasmine Pearls Çayı
Jasmine pearls çayı, Çin’in en özel çay çeşitlerinden biri. Çünkü her bir tanesi çay ustaları tarafından özenle hazırlanıyor. Çay ustaları, yasemin çiçeği ve yüksek kalitedeki yeşil çay yapraklarını inci şeklinde sarıyorlar.
İnci şeklindeki çay toplarını hazırlarken yaseminin ve yeşil çayın aromalarının birbirlerine karışması için çaya ısı veriyorlar. Böylelikle çay uzun süre aromasını ve lezzetini korur.
Muhiku ile bu hayranlık uyandıran çayın lezzetine evinizin rahatlığında bakabilirsiniz.
Çin’in Blossom Çayı
Blossom çayı da Çin’in en meşhur çaylarından biri. Halk arasında “çiçek açan çay” diye anılan bu çay; sıcak suyla birleştiği zaman ortaya eşsiz bir görüntü çıkarıyor. Büyük bir misket şeklindeki çay, suyun içinde adeta çiçek şeklini alıyor.
Blossom çayının yumuşak içimiyle gevşeyebilirsiniz. Ayrıca benzerini başka yerde göremeyeceğiniz manzaranın tadını evinizin rahatlığında çıkarabilirsiniz.
İngiltere’nin Lady Grey Çayı
İngilizlere özgü Lady Grey çayı, yine İngilizlere ait bir lezzet olan Earl Grey çayıyla benzerlik gösterir. Çünkü bu çay İngiliz başbakan Earl Grey’in eşi Lady Grey’in isteği üzerine hazırlanır.
Lady Grey’in isteği üzerine Twinings şirketi Earl Grey çayında birkaç değişiklik yapar. Earl Grey çayının içine bir de portakal ve limon kabukları eklenir. Böylece meşhur Lady Grey çayı ortaya çıkar.
İngilizler tarafından da çokça sevilen çayın ünü bir süre sonra ülke sınırlarını aşar ve tüm dünyaya yayılır.
Temelinde siyah çay yer aldığı için siyah çaya alternatif olarak tüketebilirsiniz. Kısacası Lady Grey, geleneksel Türk çayını sevenlere alınabilecek en güzel çaylardan biri.
İran’ın Hibiskus Çayı
İran’a özgü bir bitki çayı olan hibiskus, İngilizce’de “Roselle” ve “Rosella” olarak iki farklı şekilde adlandırılıyor. Günümüzde dünyanın hemen hemen her yerinde bilinen ve tüketilen bu mayhoş lezzet, Muhiku’nun en sevilen çay çeşitlerinden biri.
Hem sıcak hem de soğuk demleme için uygun olan bu lezzetli çayın pek çok faydası da var. İltihap önleyici özelliğinin yanı sıra, eklem ağrılarını hafifletir ve sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olur.
Hibiskus çayını yazın soğuk demleyerek kendine has pembe rengiyle harika soğuk çay sunumları hazırlayabilirsiniz.
Fas’ın Moroccan Mint Çayı
Faslıların geleneksel lezzeti Moroccan mint çayı yüksek kalitedeki ithal yeşil çay yapraklarının kuru nane yapraklarıyla harmanlanmasıyla hazırlanır. Güney Afrika’da ve Güney İspanya’da da bilinen ve tüketilen bu çay, ferahlatıcı özelliği sebebiyle yemeklerden sonra tüketilir.
Moroccan mint çayını; Marrakesh mint, Moroccan green, Moroccan tea, Magrebi naneli çayı, Fas naneli çayı ya da Moroccan yeşil çay gibi farklı isimlerle de görebilirsiniz.
Türkiye’de de bilinirliği giderek artan bu lezzetli çay sindirimi kolaylaştırır. Aynı zamanda mide rahatsızlıklarına da iyi gelmektedir.
Güney Afrika’nın Rooibos Çayı
Türkiye’de “kırmızı çay” olarak da anılan rooibos çayı, Afrika kökenli olan kızıl çalı bitkisinden yapılır. Mide yanması, hazımsızlık ve kusma gibi mide rahatsızlıklarına iyi gelen rooibos çayı; vitamin ve mineral açısından da oldukça zengindir.
Kafeinsiz çay çeşitleri arasında yer alan bu bitki çayı uçuk, aft, pişik ve cilt tahrişlerine de iyi geliyor. Yaz kız severek tüketeceğiniz bu çay ile keyif dolu anlar yaşarken rahatlayabilirsiniz.
Dünya Çayları Kutusu
Dünya Çayları Kutusu, altı farklı çay çeşidinin bir arada yer aldığı harika bir set. Gerek kendiniz için gerekse sevdikleriniz için alabileceğiniz dünya çayları setiyle egzotik bir deneyim yaşayabilirsiniz.
Hediyelik dünya çayları seti ile her güne bir başka aromayla merhaba diyebilirsiniz. Bu aromalar eşliğinde güne keyif ve enerjiyle başlayabilirsiniz. Ayrıca koşuşturmanın verdiği yorgunluğu ve stresi biraz olsun üstünüzden atarak rahatlayabilirsiniz.
Kutunun içinde yer alan çay çeşitleri arasında;
- Çin’in jasmine rose çayı,
- Çin’in blossom çayı,
- Güney Afrika’nın rooibos çayı,
- Fas’ın Moroccan mint çayı,
- İran’ın hibiskus çayı,
- Son olarak da İngiltere’nin Lady Grey çayı yer alıyor.
Özellikle çay tiryakisi sevdiklerinizi mutlu edecek bu hediyelik çay seti ile yaz kış zinde olmalarına yardımcı olabilirsiniz. Onlara armağan edeceğiniz bu egzotik lezzetler sayesinde daha önce hiç tatmadıkları lezzetleri tadacaklar.
Dünya Çayları Nasıl Hazırlanır?
Her çay için kullanılan su sıcaklığı ve demlenme süresi farklılık gösterebilir. Gereğinden uzun süre demlenen çayların tadı acılaşırken, gereğinden az demlenen çaylar tatsız ve yavan olurlar. Bu sebeple çayları denemeden önce demleme yöntemlerini öğrenmeniz gerekir.
Biz bu başlık altında dünya çaylarının nasıl demlendiğini kısaca açıklayacağız. Umarız bu kısa ve öz bilgi ağız tadınıza uygun lezzetleri hazırlamanızda size yardımcı olur.
Hibiskus Çayı Nasıl Demlenir?
İran’a özgü lezzet olan hibiskus çayını demlemek için beş ya da altı yaprak hibiskus çayına ve 200 ml içme suyuna ihtiyacınız var. Kaynayan içme suyunu hibiskus yapraklarının üzerine ekleyip 5 dakika demlenmeye bıraktığınız zaman çayınız hazır olacak.
Moroccan Mint Çayı Nasıl Demlenir?
Fas’ın ferahlatıcı lezzeti Moroccan mint çayını hazırlamak için ise 1 tatlı kaşığı Moroccan mint çayına ve 300 ml içme suyuna ihtiyacınız var. 95°C sıcaklıktaki içme suyunu bir tatlı kaşığı Moroccan mint çayının üzerine ekleyip 5-7 dakika arasında demlediğinizde çayınız hazır olacak.
Rooibos Çayı Nasıl Demlenir?
Vitamin ve mineral deposu olan rooibos çayını demlemek için bir tatlı kaşığı çaya ve 300 ml içme suyuna ihtiyacınız var. 85-95°C suyu bir tatlı kaşığı rooibos çayının üzerine ilave edin ve 5-8 dakika arasında demlenmeye bırakın.
Daha sonra demlenen çayı süzüp servis edebilirsiniz. Dilerseniz çayın içine bir dilim limon ve bir tatlı kaşığı bal da ilave edebilirsiniz.
Lady Grey Çayı Nasıl Demlenir?
İngilizlere özgü Lady Grey çayını hazırlamak için bir tatlı kaşığı çaya ve 300 ml içme suyuna ihtiyacınız var. 85-95°C sıcaklığındaki suyu bir tatlı kaşığı çayın üzerine ilave edip yaklaşık 5-7 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra demlenen çayı süzün ve servis edin.
Blossom Çayı Nasıl Demlenir?
Çin’in meşhur çiçek açan çayı olan blossom çayının her bir topu iki kere demlenebiliyor. Blossom çayını hazırlamak için bir top çayın üzerine 95°C su ilave edin. Yaklaşık 7 dakika kadar çayın ortaya çıkardığı hoş manzaranın tadını çıkarın. Son olarak çayınızı süzün ve servis edin.
Jasmine Pearls Çayı Nasıl Demlenir?
Bir tatlı kaşığı jasmine pearls çayının üzerine 85-95°C sıcaklığındaki içme suyunu ilave edin. Daha sonra çayı 3-7 dakika arasında demlenmeye bırakın. Bu süreyi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Eğer hafif bir aroma elde etmek istiyorsanız 3-4 dakika demlendirmeniz yeterli olacak.
Muhiku’nun dünya çaylarını hazırlamak işte bu kadar kolay. Dilerseniz çay süzgeciyle, dilerseniz French pressle ya da dilerseniz bitki çayı demliğiyle birbirinden lezzetli aromalar hazırlayabilirsiniz.