Yılbaşı Süsleri Evde Nasıl Hazırlanır?

yilbasi-süsleri-evde-nasil-haziirlanir

Yılbaşı süsleri ile evler, sokaklar, mekanlar ve dükkanlar yeni bir yıla en güzel şekilde merhaba der. Sokakların ışıl ışıl aydınlatılması, dükkanların camlarında yazan “Hoş Geldin 2024” yazısı, evlerde keyif ve heyecanla süslenen yılbaşı ağaçları yeni yıl heyecanını tüm benliğimizle hissetmemizi sağlar.

yilbasi-hediyelerini-kesfedin-2024

Yılbaşı gecesi gelmeden önce sevdiklerimizle haberleşir ve bu özel gecede bir arada olmak isteriz. Büyük bir umutla piyango biletleri alır ve tüm gece heyecanla büyük ikramiyeyi kimin kazanacağını bekleriz. Büyük sofralar kurulur ve bu geceye özel en lezzetli yemekler yapılır.

Tabii ki bu gecenin yıldızı doldurulmuş hindidir. Tüm bu atmosferi güzelleştiren iki şey daha var: biri yılbaşı süslemeleri diğeri ise yılbaşı hediyeleri! Belki bu yılbaşı süsleri ve o güzel hediyeler olmasa yaşadığımız özel anlar yalnızca sıradan birer anıya dönüşecekti.

Yılbaşı süsleri yeni yılın gelişini ve yeni başlangıçların bize çok yakın olduğunu hatırlatır. Dolayısıyla farklı yılbaşı süsleri ile evin her köşesini süslemek ve o heyecanı tüm sevdiklerimizle yaşamak isteriz.

Bu yılbaşında yılbaşı süslerine para vermeyeceksiniz. Çünkü biz sizler için evde yılbaşı süsü yapımı aşamasını araştırdık ve sizinle paylaştık. Sizleri daha fazla bekletmeden o muhteşem atmosferi nasıl hazırlayabileceğinizi anlatmaya geçelim.

Evinizi süsleme fikirlerini buldunuz. Peki ya sevdiklerinizin için seçtiğiniz yeni yıl hediyeleri için bir fikriniz yok mu? Eğer cevabınız hayır ise yılbaşı hediyesi süslemem fikirleri ile hazırladığımız harika bir blog yazımız olduğunu söylemeliyiz. El yapımı yılbaşı hediyeleri yazımızda birbirinden harika yılbaşı hediye paketi süsleme fikirlerine yer verdik.

Yılbaşı Masa Süsleme

yilbasi-masa-susleme

Yılbaşı gecesi, dostlarınıza ve sevdiklerinize özenle hazırlanmış bir yılbaşı sofrası hazırlayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey yılbaşı masası süsleme. İçeriğimizin devamında yılbaşı ağacı süsleri evde nasıl hazırlayacağınızı anlatmaya çalışacağız. İşte gelmiş geçmiş en güzel yılbaşı masası süsleme fikirleri!

Yılbaşı Temalı Balmumu

Eğer mum hazırlamak için vaktiniz yoksa ve yılbaşı masanızın mumsuz olmasını istemiyorsanız Muhiku’nun balmumu çeşitlerine göz atabilirsiniz. Çam ağacı şeklindeki ve yılbaşı renkleriyle tasarlanan balmumu çeşitleri içinden sofranız için en doğru ve en şık seçimi yapabilirsiniz.

%100 doğal ve el yapımı olan bu mum sofranızın havasını yumuşatacak. Ayrıca verdiği pozitif enerji sayesinde yılbaşı gecesinin çok daha huzurlu ve mutlu geçmesini sağlayacak.

Yılbaşı Temalı Kuru Çiçek

Yine süs yapmak için vakti olmayanlar için harika bir tavsiyemiz var. Muhiku’nun yılbaşı temalı kuru çiçek buketleri ve Helen saksısı ile yılbaşı için hazırladığınız masaya harika bir hava katabilirsiniz. Kokinaların ve kozalakların harika uyumuyla tasarlanan bu çiçekler yılbaşının o eşsiz neşesini masanızda hissettirecek.

Kozalak Mum

Yılbaşı sofralarının olmazsa olmazı ışıl ışıl yanan mumlardır. Evde rahatlıkla hazırlayacağınız yılbaşı mumuyla yılbaşı sofralarınıza farklı bir hava katabilirsiniz. İşte yılbaşı masası için evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz kozalak mum yapımı!

Öncelikle hazırlamak istediğiniz mum miktarı kadar kozalak bulmalısınız. Bu kozalakları çam ağaçlarının bulunduğu herhangi bir parktan rahatlıkla toplayabilirsiniz. Daha sonra mumu hazırlamak için tealight muma, yapıştırıcıya, beyaz guaj boyaya ve bir de fırçaya ihtiyacınız olacak.

Mumu hazırlamak için kozalağın üst katmanlarını kesici alet yardımıyla keserek orta kısmını düzleyin. Daha sonra guaj boya ile kozalağı güzelce boyayın. Sonraki adımda ise kozalağın üst kısmına yapıştırıcı sürerek mumu yapıştırın. İşte evde yılbaşı mumu hazırlamak bu kadar kolay! Kozalak mumun videolu anlatımına da buradan ulaşabilirsiniz.

Mini Yılbaşı Ağacı

hediye-yilbasi-agaci

El yapımı çam ağacı yapmak biraz zor olabilir. Ancak yılbaşı sofralarına çok yakışacağı kesin. Bu sebeple hazır mini yılbaşı ağaçları ile masalarınızı kusursuzlaştırabilirsiniz. Oldukça uygun fiyatlı olan mini yılbaşı ağacı ile masanızda yılbaşını ruhunu hissettirebilir ve sofranızda yeşilin huzur veren tonunu kullanabilirsiniz.

Yılbaşı Konseptli Servis Altlığı

Yılbaşı masalarının olmazsa olmazlarından bir diğeri de servis altlıkları olacaktır. Çünkü yılbaşı gecesine özel hazırlayacağınız servis altlıkları ile sevdiklerinize unutulmayacak bir yılbaşı masası hazırlayabilirsiniz. Şimdi, evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz yılbaşı konseptli servis altılığının yapım aşamalarına geçelim.

Yılbaşı konseptli servis altlığı hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler; mukavva/karton, kalın hasır ip, kokina, silikon tabancası ve silikon. Yılbaşı konseptli servis altlığını nasıl hazırlayabileceğinizi adım adım anlatacağız. Eğer servis altlığının videolu anlatımını izlemek isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

  • Birinci Adım: Kullanacağınız karton veya mukavvayı bir servis altlığı boyutunda kesin. Servis altlığınızı olmasını istediğiniz farklı şekilde kesebilirseniz (daire, dikdörtgen vb.).
  • İkinci Adım: Hasır ipi kestiğiniz karton veya mukavvanın bir köşesinden başlayarak yavaş yavaş kartonu veya mukavvayı kaplayana kadar yapıştırın. İplerin aralarında boşluk kalmamasına dikkat edin.
  • Üçüncü adım: Kokinadan kopardığınız minik meyveli dalları servis altlığının bir köşesine yapıştırın. İşte, yeni yıl temalı servis altlığınız hazır bile!

Keçeden Yılbaşı Süsleri Nasıl Hazırlanır?

yilbasi-süsleri-evde-nasil-hazirlanir

Keçe yılbaşı süslemeleri evinize harika bir hava katabilirsiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu küçük detaylarla evinizi oldukça cüzi bir miktara süsleyebilirsiniz. Eğer süsleme yapmak için yeterli vaktiniz yoksa yılbaşı konseptli hediyeler arasında yer alan keçe bardak altlıklarını da süsleme için kullanabilirsiniz.

Ucundan küçük bir delik açarak bu süsler ile yılbaşı ağacınızı süsleyebilirsiniz. Dilerseniz birden fazla keçe bardak altlığınız bir ipe uçtan uca dizerek de duvarınıza salabilirsiniz. Böylece evinizin bir köşesinde yılbaşı ruhunu hissettirebilirsiniz.

Evde Yılbaşı Süsü Yapımı

Yeni yıla girmeden önce yapılacak en eğlenceli şeylerden bir tanesi evimizi ucuz yılbaşı süsleri ile süslemek olacaktır. Bu eğlenceli işe ilk olarak evimizin girişinden başlamalıyız.

Yılbaşı kapı süsü ile sevdiklerimizi ve dostlarımızı en güzel şekilde karşılayabiliriz. Ayrıca yılbaşı kapı süsü yapımı ise hazırlaması oldukça basit olan yılbaşı süslerinden bir tanesi.

Yılbaşı Kapı Süsü

Doğanın bize sunduğu güzelliklerle neredeyse bedavaya bir kapı süsü hazırlayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken doğadan çam dalları, kozalak gibi materyaller bulmak ve oldukça ucuza temin edebileceğiniz kokina bitkisini satın almak.

Yılbaşı kapı süsünü hazırlamak için halka bir şekle ihtiyacınız olacak. Dilerseniz servis altlığı için aldığınız mukavvadan kalan parçalarla bu halkayı hazırlayabilirsiniz. İkinci adımda hazırladığınız halkanın her bir köşesine silikon tabancasıyla çam ağacı dallarını yapıştırın. Bu noktada bolca yeşil sivri dallardan kullanın ki süsünüz hoş görünsün.

Halkanın her yerini çam ağacı dallarıyla kapladıktan sonra minik kokina dallarını ve kozalakları sırasıyla çam ağacı dallarının arasına yapıştırın. En son adımda da hasır bir ipin iki ucunu bağlayın ve kapı süsünüzün arkasına yapıştırın. Böylece süsünüzü ufak bir çivi yardımıyla rahatlıkla kapınıza asabilirsiniz.

Yılbaşı Ağacı Süsleri Yapımı

Birbirinden güzel yılbaşı ağacı süslerini kullanarak yılbaşı ağacı süslemek kadar eğlenceli başka ne olabilir ki? Evinizde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz yılbaşı ağaç süsleri ile yılbaşı ağacınızı en güzel şekilde süsleyebilirsiniz.

Keçe ile hazırlayabileceğiniz çeşit çeşit yılbaşı süsleri yapımı basit olan süslerdir. İşte keçe ile hazırlayabileceğiniz en güzel yılbaşı ev süsleme fikirleri!

Keçeden yılbaşı süsleri yapımı için öncelikle yeşil, kırmızı, beyaz ve kahverengi renklerinde keçelere ihtiyacınız olacak. Bunların yanı sıra bir makas, ip ve kaleme ihtiyacınız var.

Keçeden yılbaşı süsleri yapımı için önce keçelerin üzerine; yıldız, kar tanesi, geyik, noel baba figürleri çizin. Ardından bir makas yardımıyla bu şekilleri kesin. Daha sonra üst kısımlarından birer delik açarak ip geçirin. Bu ip yardımıyla süsünüzü yılbaşı ağacınıza rahatlıkla asabilirsiniz.

Umarız bu yazımızdaki yılbaşı süsleri sayesinde evinizin atmosferini mükemmel hale getirirsiniz.

Şimdiden mutlu yıllar!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

ahsaba-resim-transferi-nasil-yapilir
Daha Fazla

Ahşaba Resim Transferi Nasıl Yapılır?

İçindekiler Gizle Ahşaba Resim Transferi İçin Gerekli MalzemelerAhşaba Resim Transferi Yapım AşamalarıMalzemelerin HazırlanmasıResmin TransferiAhşap Boyama Deneyimini Bugün Keşfedin!…
kurumsal-yilbasi-hediyeleri
Daha Fazla

Kurumsal Yılbaşı Hediyeleri

İçindekiler Gizle Yılbaşı Hediyesi TavsiyeleriKurumsal Yılbaşı Hediye KutusuMithra Hediye KutusuSukulentAlternatif Kurumsal Yeni Yıl HediyeleriSoya MumuMataraSabunUcuz Kurumsal Yılbaşı Hediye…