Yenidoğan Bebek Kıyafetleri Nelerdir?

yenidoğan-bebek

Bebeklere ait her şey biz yetişkinler için komik şirin şeylerdir. Kendi eşyalarımızla kıyaslar bu minyatür eşyaların ne kadar küçük olduğunu düşünür şaşarız. Elbette ki hepimiz minik bir bebek olduk fakat hatırlayabildiğimiz yaşantımızın çok gerisinde olduğu için hayret etmekten kendimizi alamayız.Günümüzde yetişkin elbiselerini olduğu gibi bebeklere göre üretebiliyorlar, hatta bu bize oldukça güzel gözüküyor. Fakat maalesef bebekler için bu kıyafetler çok da konforlu olmayabiliyor.

Çünkü onların hareket özgürlüğü bizim kadar geniş değil ve bizim rahatlıkla giyindiğimiz kotlar bebekleri son derece rahatsız ediyor.Peki yenidoğan bebek için uygun kıyafet nasıl olur? Hediye alacağımızda yahut yeni ebeveyn olacaksak nasıl kıyafetler seçmeliyiz diye düşünüyorsanız doğru yerdesiniz. Birlikte yenidoğan bebek kıyafetleri nelerdir ve bebekler nasıl kıyafetler ile rahat eder inceleyelim.

? Yeni anne baba olan yakınlarınızı tebrik edebileceğiniz en güzel bebek hediyeleri Muhiku’da! Muhiku’nun bebek hediyeleri sayfasını ziyaret ederek onların heyecanlarına ortak olabileceğiniz en özel hediyeyi satın alabilirsiniz.

Tulum

Yenidoğan bebek kıyafetleri arasında olmazsa olmazlardan biri tulumlardır. Tek parça olmasının hem avantaj hem de dezavantajları bulunuyor fakat söz konusu bebeğin rahatlığı olunca tulumlarım bebeğe sağladığı konfor inkar edilemez oluyor. Bebeklerin tulum içerisinde ne kadar tatlı olduklarını da eklememiz gerekir. Birbirinden farklı ve şirin desenleri ile de hem kız bebekler hem de erkek bebekler için adeta vazgeçilmez bir parça oluyor.

Avantajları

Tek parça olduğu için ayrı ayrı bir sürü şey giydirerek bebeği sıkmıyorsunuz.
Çorap kısmı tulumun bir parçası olduğu için bebeğin çorabı çıkarıp ayaklarını üşütmesi mümkün olmuyor.
Yıkarken ve ütülerken 2-3 parça değil tek parça kıyafet için bu işlemleri daha kolay gerçekleştiriyorsunuz.

Dezavantajları

Tek parça olması bez değişiminde can sıkıcı olabiliyor çünkü çıt çıtları kapatırken o bacaklar asla durmayacak.
En ufak bir kirlenmede komple kıyafet değiştirmeniz gerekecek.

Zıbın

Bebekler için zıbın vazgeçilmez bir parçadır. Bebeği kucağınıza aldığınızda yahut yattığı yerde hareketsiz durmayacağı için belinin açılmasını engelleyecek bir kıyafet olup kısa ve uzun kollu modelleri bulunmaktadır. Yaz için de kış için de tercih edebileceğiniz bu kıyafet bebeğiniz ortalama 2 yaşına gelene kadar dolabınızdan eksik olmamalıdır.

Tayt

Bu kıyafetlere bebek pantolonu da denmektedir fakat bizim aklımıza pantolon dendiğinde kumaş ya da kot pantolonlar geldiği için bebek pijaması ya da bize en yakın geleni tayt demek daha doğru. Bebeğe güzel hareket özgürlüğü sağlayan ve giydirip çıkarması kolay olan bu kıyafetlerin kumaş yapıları da bebekler için oldukça uygundur.

Badi

Yenidoğan bebeklerin üşüme eşikleri biz yetişkinlere kıyasla oldukça düşüktür. Fakat terlemelerini de istemeyiz. Bu sebeple bir yere giderken ince katlar halinde giydirerek gerekirse üstünden fazla kıyafeti çıkarmak gerekir, bu durumda ve ev sıcaklığında bebeğe badi giydirmek oldukça kullanışlı oluyor.

Yelek

Bebeğe badi, tayt gibi kıyafet giydirdiğiniz zaman üşümesini önlemek için yelek gibi bebeği sıcak tutacak kıyafetler giydirmek gerekmektedir. Kolay giydirilip çıkarılabilmesi ile ebeveynler tarafından oldukça tercih edilen bir kıyafettir. Kültürümüzde de bebek doğmadan aile büyükleri tarafından (Örneğin anneanne, babaanne) yelek örülmesi son derece yaygındır.

Çorap

Vücudun en kolay üşüyen yerlerinin başında ayaklar gelmektedir. Bebeğin ayaklarının üşümesi ise hastalığa ve gaz problemlerine açık davetiye vermektedir. Bu sebeple bebeğiniz için yeterince çorap edinmeniz çok önemlidir. Tabii çorap alırken de çok şirin minik çoraplardan ziyade bebeğin ayağını terletmeyecek, sıcak tutacak ve bebeğin ayağından kolay bir şekilde çıkaramayacağı bir model olması önemlidir.

Eldiven

Yenidoğan bebek kıyafetleri arasında en önemlisi de eldivendir. Eldiven aslında bebeğin ellerinin üşümesini engellemesinin yanı sıra tırnakları ile kendini çizmemesi/zarar vermemesi için de son derece önemlidir. Çorap gibi eldiven alırken de bebeğin onu elinden çıkarmak isteyeceğini düşünerek bebeğin çıkaramayacağı ama konforunu da bozmayacak bir model seçmenizde fayda var.

Önlük

Özellikle ilk aylarda kusma durumu çok olacağı için bebeğinize bir takım önlük almanız oldukça kullanışlı olacaktır. Direkt kıyafetinin kirlenip değişmesinden ise önlüğü hemen çıkartmak daha kolay olacaktır. Sonra ki aylarda ise ek gıdaya geçince önlük olmazsa olmazınız olacaktır.

Bebek Ağız Bezi

Yenidoğan bebeklerde özellikle emzirme sonrası olsun normal zamanlarda olsun ağız akması olacaktır ve bebeğinizin ağzını yumuşak kendi steril ettiğiniz bezlerle silmelisiniz. Tabii bebeğinizi kucağınıza aldığınızda da ağız akması durumu olacaktır ve bebek için türlü mikrop bulunacak sizin kıyafetleriniz omzunuzdan ziyade siteril edilmiş ağız bezi koyduğunuz omzunuza ağzını değdiriyor olamsı daha sağlıklı olacaktır.

Yenidoğan Bebek Hediyesi Almak Artık Çok Kolay!

Yenidoğan bebek hediye seçenekleri arasından en unutulmaz ancak çok tercih edilen opsiyonları sizin için yukarıda sıraladık. Hediye araştırırken listenin üst sıralarında yer alması aynı zamanda sizin için dezavantaj da olabilir. Herkes hayatında en az bir kez yukarıda sıralamış olduğumuz hediyelerden en az birini almıştır. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki tekrar eden hediyeler hatırlanmanın aksine üzerine düşünülmemiş veya vakit harcanmamış olarak izlenim bırakıyor. Böylesine özel bir günde sevdiklerinizde böyle bir izlenim yaratmak istemezsiniz. Muhiku olarak gerek yeni yenidoğan bebek hediyesi gerekse diğer özel günlerde imdadınıza koşup hediye seçeneklerine yenilikçi çözümler getiriyoruz. Bugüne kadar hediye için tercih ettiğiniz seçeneklerden sıyrılarak sevdikleriniz için hazırladığımız yenidoğan bebek hediye kutularını inceleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir