Yenidoğan Bebek Kıyafetleri Nasıl Yıkanmalı?

yeni-dogan-bebek-kiyafeti-nasil-yikanmali-muhiku-blog

“Bebek kıyafetleri nasıl olmalıdır, alırken nelere dikkat edilmelidir, yıkarken dikkat edilmesi gerekli hususlar var mıdır?” diye uzunca düşünülmesi gereken temel unsurlar. Dolayısıyla bu içeriğimizde bebeğini kucağına almaya gün sayan anne adayları için yenidoğan bebek kıyafetleri nasıl yıkanmalı  konusunu ele aldık.

Sevgili anne adayları aslınd anne olacağınızı öğrendiğiniz ilk andan itibaren büyük bir heyecan içinde bebeğiniz için elinizden geldiğinin fazlasını yapmaya çalıştığınızı biliyoruz. Bebek odası hazırlığı, bebek arabası, bebek yatağı, oyuncakları, oto koltuğu, puseti, ana kucağı, bebek kıyafetleri derken bebeğiniz için ihtiyaçlar uzayıp gidiyor. Bu ihtiyaçlar içinde bebek kıyafetleri konusu daha geniştir.

Yenidoğan Bebek Kıyafetleri Nasıl Yıkanır?

Bebeği için her şeyin en iyisini düşünü anneler bu yazımız sizin için. Çünkü bebeğiniz için özenle güzel, sevimli, cıvıl cıvıl renkli kıyafetler seçtiğiniz kadar bebeğinizin kıyafetlerini yıkamak, kurutmak, ütülemek de bebeğinizin cilt sağlığı için ayrı bir önem taşır.Anne karnından dünyaya yeni gelmiş bir bebeğin cildi oldukça hassastır. Bebeğin cildini korumak, onu çeşitli kimyasallardan, mikroplardan uzak tutmaya çalışmak bebeğin cilt yapısı için çok önemlidir.

yenidogan-bebek-kiyafeti-yikama

Öncelikle bebeğinize daha doğmadan aldığınız her kıyafetin etiketini inceleyiniz. Kumaş yapısı ve yıkama bilgisine dikkat ediniz. Doğuma az bir zaman kala bütün kıyafetleri renklerine göre kumaş yapısına göre ayırarak yıkama işlemi yapabilirsiniz. Bebek kıyafetlerini yıkarken kendi kıyafetlerinizle ayrı olarak yıkamalısınız. Bebeğinizin küçük parça eşyaları için yıkama filesi kullanırsanız makine içinde kaybolmaz. Bebeğinizin kıyafetlerini yıkarken kullanacağınız deterjanı, yumuşatıcıyı, yıkama programını vs. dikkatli seçmelisiniz.

Deterjan Seçimi

Bebek kıyafetlerini yıkarken anneler en doğal en organik olan deterjan arayışı içinde oluyorlar. Dikkat edilmelidir ki kullanılan deterjan ve yumuşatıcı yetişkinlerin kıyafetleri için kullanılan deterjan ve yumuşatıcıdan farklı olmalıdır. Çünkü bebek cildi 6.8 p.h iken yetişkinlerin cildi 5.5 p.h değerindedir. Yani bebeklerin vücudu cilt yapısını tam olarak korumaya yetmez. Yeni doğan bebeklerin cilt florası henüz oluşmadığı için zararlı etkilerden korunmaya muhtaç durumdadır. İşte bu yüzden bebek kıyafetleri yıkama konusu sağlıklı bir bebek cildi için önemlidir.

Bebek kıyafetleri deterjanı seçerken neye dikkat edersiniz? Bu konu son zamanlarda sıklıkla dile getirilmeye başlandı. İçeriği temiz olan” bebekler için özel” üretilen deterjanlar piyasada satışa sunulmaya başlandı.” Bebekler için özel” deniliyor çünkü bebek deterjanlarında “paraben, sls, sles, fosfat, klor, ağartıcı içermez” “hipoalerjeniktir” “antialerjik” ifadelerine artık daha çok rastlıyoruz. Demek bu içerikte olmayan maddeler bebek cildine zarar verebilecek maddeler ki bebeklere özel annelerin güvenle kullanabileceği alternatif bebek kıyafetleri deterjanları da üretime geçti.

“Hipoalerjenik” “antialerjik” olması da önemli bir mesele. Bebeklerin cildi çabuk kızarmaya, kaşıntıya, döküntüye, meyillidir. Bu sebeple kullanılan deterjanların bebekler için özel olması gerekirken cildi alerjik yapıya müsait bebeklerde daha dikkat edilmelidir.

Bebek kıyafetlerini yıkarken içinize sinen bir deterjanı tercih edebilirsiniz. Biz yetişkinler normalde deterjan alırken genelde kokusuna bakarız. Ama bebek deterjanlarında kokusu olan bir deterjan almak yerine işlevini iyi yapacak bir ürün seçmelisiniz. Sıvı ve toz halde satılan bebek deterjanları yanı sıra sabun tozu deterjanı da alabilirsiniz. Veya evde kendiniz de toz sabun deterjan yapıp bebeğinizin kıyafetleri için yıkamada güvenle kullanabilirsiniz.

Bu deterjanlar aynı zamanda elde yıkamaya da uygun ürünlerdir. Bebeğinizin kıyafetini elinizde yıkarken fark edersiniz ki bol köpüren ürünler değildir. Burada bir yanılgıya düşmeyin deterjanın çok köpürmesi çok iyi temizlediği anlamına gelmez.

Yumuşatıcı Seçimi

Bebek kıyafetleri için yumuşatıcı konusu ise annenin tercihine kalmış bir konudur. Yine bu yumuşatıcılarda bebekler için ayrı üretilmiş olsa da kullanan anneler çok gerekli olmadığını söylüyor. Yumuşatıcı kokusu yerine bebeğinizin kendi mis kokusunu duymanız daha güzel olacaktır.

Yıkama Programı

Bebek kıyafetlerini yıkamaya alırken makinenizin illa çok yüksek dereceli programında yıkayacaksınız diye bir kural yok. Ne kadar yüksek ısı o kadar iyi temizlenme algısı olsa da kıyafetlerin etiketlerinde tavsiye edildiği ısı ayarında yıkamanız iyi olacaktır.

Çamaşır Suyu

Çamaşır suyu vb. sakın kullanmayın. Bebekler büyümeye başladıkça hareketlenirler ve bazı zamanlarda inatçı lekeler kıyafetlerin üzerine sıçrayabilir. Bu yüzden daha temiz olsun algısına kapılıp çamaşır suyu vb. maddelerle yıkama yapmayınız. Çamaşır suyunun zararlı etkilerini çocuğunuza temas etmesine izin vermeyin.

Çift Durulama

Bebeğinizin kıyafetlerini yıkadınız program bitti makineden çıkarma vakti geldi. Ama siz bir kez daha durulama yaptırın. Her ne kadar temiz içerikli yıkama ürünü kullansanız da çift durulama yapmak önemli. Çünkü bu durulama aşaması kıyafetler üzerinde deterjan ve toz kalıntılarının önüne geçer.

Kurutma ve Ütüleme Aşaması

bebek-kiyafeti-kurutma

Yeni doğan bebek kıyafetlerinin yıkanma aşaması kadar kurutma ve ütüleme aşaması da oldukça önemli. Peki ama yeni doğan bebek kıyafetleri nasıl kurutulmalı ve ütülenmeli? İşte bu sorunun cevapları.

Kurutma

Yıkama işlemi bittikten sonra kurutma işlemi açık havada olsa güzel olur. Hatta çamaşırların güneş görmesi üzerinde olabilecek mikropların kırılmasında etkilidir. Fakat mevsimsel olarak düşünüldüğünde bu her zaman mümkün olmayabilir. İlla ki evin içinde kurutulması gereken zamanlar olacaktır. Eğer evde kurutma makineniz varsa sizin için büyük kurtarıcı olur.

Ütüleme

yeni-dogan-bebek-kiyafeti-utuleme

Kıyafetler kuruduktan sonra katlayıp dolaba yerleştirmeden önce mutlaka ütüleyiniz. Kıyafette meydana gelen mikropların yok edilmesi adına ütüleme işlemi önemli bir adımdır.

Gördüğünüz gibi yeni doğan bebek kıyafetleri yıkama işlemi de bebekler gibi hassas bir konu. Daha bebeğiniz doğmadan onun kıyafetlerini yıkamanızı tavsiye ederiz. Böylece bebeğinizi kucağınıza aldığınız zaman temiz kıyafetleri ile onun cildini koruyabilirsiniz.

Yenidoğan Bebek Hediyeniz Muhiku’da!

bebege-banyo-vakti-hediye-kutusu

Yenidoğan bir bebeğe hediye ararken büyük kararsızlıklar yaşayan biri misiniz? O halde birden fazla hediyeden oluşan bir set hazırlamaya ne dersiniz? Muhiku’nun yenidoğan bebek hediyeleri kategorisinde bir bebeğim ihtiyaç duyabileceği farklı ürünlerle hazırlanan birbirinden kullanışlı setler yer alıyor. Gerek kız, gerek erkek, gerek ise unisex ürünlerin bulunduğu bu setler aynı zamanda anlamlı detaylardan da oluşyor.

Eğer bütçenizi aşmayacak kullanışlı, şık ve anlamlı bir hediye arıyorsanız şimdi siz de yenidoğan bebek hediyeleri kategorisini inceleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir