Yavru Kediye Yetişkin Maması Verilir mi? – Kedi Beslenmesinde Kritik Noktalar

yavru-kediler-ne-yer-ne-yemez

Bir kedi kaç aylıkken yetişkin olur sorusuna verebileceğimiz yanıt 1 yaş itibariyledir. Kediler doğumlarından itibaren 12 aylık olana kadar yavru olarak değerlendirilir. Yavru kediye yetişkin maması verilir mi? genellikle kedi sahiplerinin çok merak ettiği konular arasındadır. Özellikle ilk defa bir kedi sahiplendiyseniz bu konuda kafanızda soru işaretleri olması oldukça normaldir.

Yavru kediye yetişkin maması vermek çok doğru bir davranış değildir. Bunun en büyük sebebi ise öncelikli olarak yavru kedilerin hassas bir çene yapısı ve sindirim sistemine sahip olmalarıdır diyebiliriz.

Diğer önemli sebep ise yavru kedi mamalarının içerisinde yüksek oranda protein ve yağ asidi bulunmaktadır. Kısacası yavru kediler ihtiyaçları olan protein miktarlarını yetişkin mamalarından alamazlar.

Zorunda kaldığınız bir durum olursa anlık yetişkin maması vermeniz bir sorun teşkil etmeyecektir. Ancak sürekli olarak yetişkin kedi maması yedirmeniz doğru değildir.

Yavru kedi mamaları minik tanelidirler. Bu minik taneleri yavru kedinizin çiğnemesi ve sindirmesi daha kolaydır. Bu yüzden yavrular için özel üretim mamaları yedirmeniz çok daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

🎁 Ailenizin yeni üyesine güzel bir jest yapmaya var mısınız? Muhiku’nun patili dostlarınız için özel olarak hazırladığı evcil hayvan ürünleri yavru kedileri de oldukça mutlu edecek. Dilerseniz siz de büyük bir özenle hazırlanan bu kutuları inceleyebilirsiniz.

Yavru Kediye Yetişkin Yaş Mama Verilir mi?

yavru-kediler-ne-kadar-mama-yer-yavru-kediye-bir-gunde-ne-kadar-mama-verilmeli

Yavru kedilerin beslenme düzenleri sağlıkları açısından oldukça önemlidir. Bir kedinin sağlıklı gelişimi için ilk 12 aylık sürece dikkat etmek gerekir. Yavru kediye yetişkin yaş mama verilir mi sorusu ise kedi sahiplerinin en merak ettiği sorulardandır.

Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki yaş mamaları kediniz için çok tercih etmemelisiniz. Kedinizin fazla yaş maması yemesi ishal gibi bazı bağırsak problemlerine sebep olabilmektedir. Bu yüzden yaş mama konusunda dikkatli olmalı ve 2-3 haftada bir vermelisiniz.

Yavru kedinize ara sıra olmak koşuluyla yetişkin yaş maması vermenizde bir sakınca yoktur. Ancak yavru kediler için özel olan yaş mamaları vermeniz daha doğrudur.

Eğer kediniz yaş mama yemeyi çok seviyorsanız, küçük porsiyonlarla ara sıra vermenizde bir sakınca yoktur. Kedinizin ana beslenme şeklini kuru mamalardan devam ettirmeniz çok önemlidir.

Kedilerin hassas bir sindirim sistemleri vardır. Sıklıkla mama değiştirmek ve çok fazla yaş mama vermek onları olumsuz etkileyebilmektedir. Bu yüzden veteriner hekiminizin tavsiye ettiği kuru mamayla devam etmeniz önemlidir. Yaş mamayı ise ara sıra ödül niteliğinde vermeniz daha doğru bir yaklaşımdır.

🐈 Dilerseniz Yavru Kediler Ne Yer Ne Yemez? -Aylara Göre Yavru Kedi Beslenmesi blog yazımızı da okuyabilirsiniz.

Yavru Kediye Yetişkin Ödül Maması Verilir mi?

Zorunda olmadığınız sürece yavru kedilerinize yetişkin mamaları kullanmamalısınız. Yavru kediye yetişkin ödül maması verilir mi sorusu çok merak edilse de bu soruyu bu şekilde cevaplayabiliriz. Yavru ve yetişkin kedilerin sindirim sistemleri birbirlerinden farklıdır. Bu yüzden de onlara özel hazırlanmış ödül mamaları kullanmalısınız.

Özellikle ödül mamasının hiç de zorunlu bir ihtiyaç olmadığını düşünürsek yetişkin maması vermenize hiç de gerek yoktur. Elinizde yavru kedi ödül maması varsa bundan verebilirsiniz fakat yoksa hiç de vermenize gerek yoktur.

6 Aylık Kediler Hangi Mama Verilmeli?

Kediler doğumlarından itibaren ilk 2 ay boyunca anne sütüyle beslenirler. Eğer annesiyle birlikte yaşamaya devam ederlerse bu süre 4 aya kadar uzayabilir. Bundan sonraki süreçte ise yavru kedi mamaları yemeye başlarlar.

Bir kedi doğumundan itibaren 12 aylık süreç içerisinde yavru olarak gelişimine devam eder. Bu süreç içerisinde ise yavru kedi mamaları tüketir. İlk defa kedi sahiplendiyseniz 6 aylık kediler hangi mama verilmeli diye merak ediyor olabilirsiniz.

Öncelikli olarak kedinizin sağlıklı bir şekilde anne sütü içtiğine emin olmalısınız. Anne sütü kedilerin sağlıkları açısından tıpkı bizler gibi oldukça önemlidir. İhtiyaç duydukları vitamin ve mineralleri annelerinden alırlar. Süt sürecinden sonra ise içeriği sağlıklı bir yavru kedi maması yemeye başlayabilirler. Bu noktada tercih edeceğiniz mamanın kalitesi çok önemlidir.

Eğer bir yavru kedi maması arıyorsanız en doğru yöntem marketlerden uzak durmak ve ardından da veteriner hekiminize danışmaktır. Kontrol ve muayenenin ardından veteriner hekiminiz kediniz için en doğru mamayı sizlere önerecektir.

Yavru Kedi Yetişkin Maması Yerse Ne Olur?

yavru-kediiler-ne-zaman-mama-yer

Öncelikle şunu belirtmemiz gerek ki devamlı ve sürekli olmadığı sürece yavru kediniz yetişkin maması yiyebilir. Kısacası ara sıra zorunda olduğunuz durumlarda az olmak koşuyla verebilirsiniz. Yani yavru kedi yetişkin maması yerse ne olur sorusuna bu şekilde cevap verebiliriz.

Ancak yavru kedinize sürekli olarak yetişkin maması veriyorsanız dikkat etmelisiniz. Yetişkin kedi mamaları ihtiyaç duydukları protein miktarlarını karşılayamaz. Ayrıca mama taneleri kedinizin çene ve sindirim sistemleri zorlayabilir. Bu yüzden de vermemeniz daha doğru bir tercih olacaktır.

Eğer elinizde yetişkin maması dışında bir mama yoksa ve anı kurtarmak istiyorsanız bir problem yaşamazsınız. Fakat yine belirtiyoruz ki bunu düzenli hale getirmemelisiniz. Yavru kedinizin sağlıkla büyümesi için ihtiyacı olan mamaları yemesi çok önemlidir. Bu noktada veteriner hekiminizin tavsiyelerini dinlemelisiniz.

Yavru Kediye Yetişkin Yaş Maması Vermek

Yavru kediler yaş mama yemeyi çok severler. Ancak unutmamalısınız ki yavru kedilerin sindirim sistemleri çok hassastır. Yiyecekleri yanlış bir yiyecek ishal gibi bağırsak problemlerine neden olabilir. Bu yüzden mama konusunda dikkatli olmanız gerekir.

Özellikle yavru kedilerin bünyesi çok hassastır. İyi marka bir mama yemesi işte bu yüzden önemlidir. Size en doğru mama önerisini veteriner hekiminiz yapacaktır. Bu yüzden mama seçmeden önce veterinerinizden fikir almanız çok iyi olacaktır.

4 Aylık Kedi Yetişkin Maması Yer mi?

yavru-kedi-gunde-ne-kadar-kuru-mama-yer

4 aylık kedilerin çeneleri oldukça küçüktür. Bu yüzden de yetişkin mamasını yemekte oldukça zorlanırlar. Ayrıca ihtiyaçları olan protein miktarlarını da yetişkin mamalarından alamazlar. Bu yüzden yavru kedinize uygun mama tercihi yapmanız daha doğru olacaktır.

Eğer alacağınız mama konusunda karar veremediyseniz bir veteriner hekime danışabilirsiniz. İçerikleri zengin ve kaliteli mama tercihinde bulunmanız kedinizin sağlığı için oldukça önemlidir.

9 Aylık Kedi Yetişkin Maması Yer mi?

9 aylık kediler nispeten daha büyüktürler. Henüz yetişkin bir kedi olmasalar da çeneleri ve sindirim sistemleri gelişmeye başlamıştır. Önceliğiniz yavru kedi maması olursa daha iyi olur ancak zorunda kalırsanız yetişkin maması da verebilirsiniz.

Mama arıyorsanız içeriği kaliteli olan mamaları tercih etmeniz sağlıkları açısından oldukça önemlidir. Bu noktada veteriner hekiminizin tavsiyesini mutlaka dinlemelisiniz.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir