Yavru Kediye Yaş Mama Verilir mi, Ne Sıklıkta Yaş Mama Verilir?

yavru-kediye-yas-mama-verilir-mi-ne-siklikta-yas-mama-verilir

Kedi sahiplerinin sıkça sorduğu yavru kediye yaş mama verilir mi sorusuna cevap bulacağınız yazımıza hoş geldiniz!

Minik bir kedi mi sahiplendiniz? O halde şunu bilmelisiniz ki yavru bir kedinin bakımı yetişkin bir kediye göre çok daha zordur. Özellikle ne yemeleri ve ne yememeleri gerektiği konusunda çok dikkatli olmak gerekir.

Bu yazımızda size yavru kedilerin yaş mama yemesi konusunda bilgi vereceğiz. Böylelikle yavru kedilerin ne zaman yaş mama yemelerinin en uygunu olduğunu da öğrenmiş olacaksınız.

Siz de minik dostunuza bir hediye vererek ona bir jest yapmak ister misiniz? O halde Muhiku’nun evcil hayvan ürünleri ile tanışmanızın tam zamanı! Özenle hazırlanan hediye kutuları ile patili dostunuzu mutlu edebilirsiniz.

Tıpkı insanlarda olduğu gibi yavru kedilerin de başta anne sütü ile beslenmesi gerekir. Anne sütü, kedinin gelişimi için gereken vitaminleri karşılar. Ancak bazı kediler annesinden ayrı düşer.

Eğer kediniz annesinden ayrılmışsa onu süt tozu ile besleyebilirsiniz. Belli bir süre sonra kedinizin mama yeme vakti de gelecek. Peki yavru kedi yaş maması ne zaman verilir? Tüm sorularınızın cevaplarını bu yazıda bulacaksınız, keyifli okumalar dileriz.

Yavru Kediye Yaş Mama Ne Zaman Verilir?

yavru-kediye-yas-mama-ne-zaman-verilir

Kedilerin sağlıkları için beslenme düzeni oldukça önemlidir. Özellikle bir kedi 12 aylık olana kadar nasıl beslendiğine çok dikkat etmek gerekir. Kediler yaş mama yer mi konusuna değineceğiz. Ancak önce yavru kedilerin beslenme düzeni nasıl olmalı kısaca bir bakalım.

Yukarıda da söylediğimiz gibi yavru kediler için ana besin maddesi anne sütüdür. Özellikle ilk iki ay bir kediyi anne sütü ile beslemek kedinin gelişimi açısından çok önemlidir. Ancak bazı kediler annelerinden ayrı düşer. Dolayısıyla anne sütüne erişimleri yoktur. Bu kediler alternatif olarak süt tozu yer.

Bu durum da akıllarda yavru kediler ne zaman yaş mama yer sorusunu doğurur. Kediler ilk aydan sonra mama yemeye başlar. Hatta kedinize haşladığınız sebze ve et bile vermeniz mümkün. Peki 3 haftalık kedi yaş mama yer mi, 1 aylık yavru kedi yaş mama yer mi?

Bu yaştaki bir kedinin henüz yaş mama yemesine gerek yoktur. Hatta bu zamanlarda çoğu kedi için yalnızca süt tozu bile yeterlidir.

Ayrıca kediler sindirim sistemi oldukça hassas olan canlılardır. Hele de yavru olanlar için bu hassaslık daha ileri bir düzeydedir. Bu yüzden bir aylık kedinize yaş mama vermenizi önermiyoruz.

Kediniz büyüdükçe bu durumda değişiklikler gözlenecektir elbette. 2 aylık yavru kedi yaş mama yer mi? 2 aylık kediler artık sütten ayrılma vaktine gelmiştir.

Artık ana besin maddesi kuru mama haline gelmiştir. Büyük oranda kuru mama ile beslediğiniz kedinize yaş mama da vermenizde bir sorun yoktur.

3 aylık kedi yaş mama yer mi? 3 aylık bir kedi artık iyiden iyiye büyümüştür. Yaş mama yemesinde bir sakınca yoktur ancak miktarını iyi ayarlamanız gerekir. Bir veterinere başvurarak yavru kedinize yaş mama vermeniz mümkün.

Biz kediler kaç aylıkken yaş mama yer sorusunun en doğru cevabının 3-4 ay olduğunu düşünüyoruz. Kediniz kuru mamaya alıştıktan sonra 2 haftada bir olacak şekilde kedinize yaş mama verebilirsiniz.

Yavru Kediye Yetişkin Yaş Mama Verilir mi?

En sık sorulan sorulardan biri de yavru kediye yetişkin yaş maması verilir mi sorusudur. Yetişkin mamaları yavru kedilerin yemesi önerilmez. Yavru kedinize yavru kediler için özel olarak üretilen yaş mamalardan vermelisiniz. Kediniz için en uygun mamanın hangisi olacağına karar eremiyorsanız veterinere danışmalısınız.

Kediniz için mama seçerken yaşına ve ihtiyaç duyduğu vitaminlere dikkat etmek gerekir. Protein miktarı açısından zengin olan mamalar ile kedinize besleyici bir mama seçebilirsiniz.

Yavru Kediye Yaş Mama Ne Sıklıkla Verilmeli?

yavru-kediye-yas-mama-ne-siklikla-verilmeli

Artık yavru kedilerin de yaş mama yediklerini biliyoruz. Ancak miktar her zaman çok önemlidir. Belli bir miktarı aşmamak gerekir. Ayrıca mamanın sıklığı da önemlidir. Peki yaş mama miktarı ne kadar olmalı?

Kedilere mama verirken dönüşümlü olarak vermek doğru bir adımdır. Çünkü sürekli kuru mama yemeleri de çok sağlıklı değildir. Yaş mama aroması ve sulu olmasıyla kedileri cezbeder. Ayrıca sulu olması kedilerin böbrek sağlığı için de yararlıdır.

Ancak her zaman olduğu gibi sıklığa ve miktara dikkat etmek pek önemlidir. Kedilere yaş mama kaç günde bir verilmeli? Kedinizin yaşına bağlı olarak ne kadar yaş mama yemesi gerektiğini size veterineriniz söyleyecektir. Ancak kedinize haftada iki kereden fazla yaş mama vermemeniz gerektiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Yavru Kediye Sürekli Yaş Mama Verilir mi?

Özellikle yavru kediler gelişim aşamasında oldukları için çok fazla enerjiye ihtiyaç duyarlar. Bu da siz kedi sahiplerini yavru kedilere çok fazla yaş mama vermeye itebilir. Ancak bu durum yanlıştır.

Yavru kedilerin çok fazla enerjiye ihtiyaç duydukları doğrudur. Ancak yavru kediler oldukça hassas bir mideye sahiptir. Ve yaş mamaların sürekli olarak yenilmesi yetişkin kedilere bile zarar verir. Bu yüzden yavru kedilerin sürekli olarak yaş mama yememesi gerekir.

Yavru Kediye Yaş Mama Ne Kadar Verilir?

yavru-kediiler-ne-zaman-mama-yer

Denge kurmayı öğrenmek kedi sahipleri için en önemli noktalardan biridir. Yaş mama, taze ete benzemesi ve sulu olması nedeniyle kedilerin çok sevdiği bir öğün olur. Yetişkin ve sağlıklı kedilerin haftada 3 kere yaş mama yemesinde bir sorun yoktur.

Ancak söz konusu yavru kediler olduğunda daha dikkatli olmak gerekir. Bu nedenle yukarıda da söylediğimiz gibi haftada 2 kereyi geçmemek daha doğru bir karar olacaktır.

Bir kedinin ne kadar yemesi gerektiği sağlık durumuna ve kilosuna göre de değişiklik gösterir. Bu nedenle kedinize ne kadar mama vermeniz gerektiğinin en doğru cevabını veteriner verecektir.

Yavru Kediye Yaş Mama Nasıl Verilir?

Yavru kedilerin sindirim sistemi çok hassastır. Bu yüzden kedilere mama verirken dikkatli olmanız gerekir. Genel anlamda kedileri kuru mama ile beslemek daha doğrudur. Ancak elbette kedinize arada yaş mama verebilirsiniz.

Kediler zorunlu etobur hayvanlar, bu yüzden almaları gereken protein miktarı oldukça fazla. Yaş mamanın kuru mamaya göre bu kadar cazip olma sebebi de zaten tam olarak bu. Kuru mamada karbonhidrat miktarı fazla iken yaş mamada protein miktarı fazla. Denge kurulması da bu yüzden önemli çünkü ikisinin de fazla miktarda alınması kedilerde sağlık sorunlarına yol açıyor.

Yaş Mamayı Besleyici Kılmanın Püf Noktaları

Yaş mamanın kediniz için sağlıklı olmasını istiyorsanız bazı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Bildiğiniz gibi piyasada pek çok yaş mama var. Ancak ne yazık ki hepsi dostunuzun sağlığı için faydalı değil.

Bazı mamalar ne yazık ki kaliteli olmayan ürünlerle yapıldığı gibi yeterli besin miktarını da karşılamıyor. Peki yaş mama alırken neye dikkat etmelisiniz? Yaş mama alırken şu ürünlerin miktarına dikkat etmeniz gerekir:

  • Et ürünleri
  • Tahıllar
  • Sebzeler
  • Mineraller
  • Yağlar
  • Jelleştirmek için kullanılan maddeler
  • Ve su

İshal Yavru Kediye Yaş Mama Verilir mi?

Madem yaş mama bu kadar sağlıklı, o halde neden kedilere az yaş mama veriyoruz? Bu soruyu merak ettiğinize eminiz. Yaş mamaları kedinize verirken dikkatli olmanız gerekir. Çünkü yaş mama ishale neden olur.

Bu yüzden hele de hali hazırda ishal olan kedinize yaş mama vermekten kaçınmalısınız. Kediniz iyileştikten sonra ona yine yaş mama vermeye devam edebilirsiniz.

Yazımızda 1 aylık kediye yaş mama verilir, 2 aylık kediye yaş mama verilir mi ve 3 aylık kediye yaş mama verilir mi gibi soruların cevabını vermiş olduk. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarsanız Yavru Kediler Ne Yer Ne Yemez – Aylara Göre Yavru Kedi Beslenmesi adlı yazımıza da göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir