Yavru Kediler Ne Zaman Mama Yer?

yavru-kediiler-ne-zaman-mama-yer

Evimizin biricik neşeleri olan yavru kedilerimizin düzgün beslenmeleri sağlıkları açısından oldukça önemlidir. Fakat söz konusu yavru kediler olduğunda beslenmelerine dair doğru bilinen pek çok yanlış vardır. Eğer siz de yavru kediler ne zaman mama yer yavru kedi beslenmesine dair tüm ipuçları gibi aramalar yapıyorsanız, bu yazımız tam size göre!

Yavru kedilerin gelişim gösterdikleri her hafta beslenme düzenlerinde değişiklikler gerektirmektedir. Bu yüzden sağlıklı bir büyüme süreci için beslenme düzenlerine dikkat etmek önemlidir. Gelin yavru kedilerin nasıl beslenmesi gerektiğine bir bakalım. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

🎁 Minik patili dostunuza güzel bir jest yapmaya ne dersiniz? Eğer yeni bir kedi sahiplendiyseniz veya senelerdir bir kedi ile birlikte yaşıyorsanız Muhiku’nun evcil hayvan ürünleri ile onu mutlu etmenin tam zamanı. Şimdi siz de bu kategoriyi keşfederek minik dostunuz için güzel bir seçim yapabilirsiniz.

Yeni Doğan Kediye Ne Zaman Mama Verilir?

1-aylik-yavru-kedi-ne-yer

Bir kedinin doğumundan itibaren en az ilk 4 hafta anne sütüyle beslenmesi zorunlu bir ihtiyaçtır. Tıpkı insanlarda olduğu gibi, yavru kedilerde ilk doğdukları andan itibaren anne sütüyle beslenirler. Bu 4 haftalık süreç içerisinde kesinlikle ilave gıda tüketimi yasaktır.

4 hafta sonrasında yavru kediniz muhtemelen katı gıdaya ilgi göstermeye başlayacaktır. Bu süreçte yavru kediler için üretilmiş gıdaları suyla yumuşatarak vermenizde fayda vardır. Kediniz 1 ayını doldurduktan sonra yavaştan yumuşak kedi mamalarıyla beslemeye başlayabilirsiniz.

Eğer annesi olmayan bir yavru kedi sahiplendiyseniz, veteriner kontrolünde özel üretim süt tozlarını tercih etmelisiniz. Bu süt tozlarının iyi bir marka olması daha güvenilir bir yöntem olacaktır.

1 Aylık Yavru Kedi Ne Yer?

1 aylık kedi anne sütünden yeni ayrılmış kedidir. Bu yüzden yetişkin kediler gibi kuvvetli çenelere ve sindirim sistemlerine sahip değillerdir. Yavru kediniz için veterinerinizin önerdiği süt tozunu kısa bir süre devam edebilirsiniz. Buna ek olarak yavru kediler için üretilen kuru mamaları ıslatarak küçük ölçülerle verebilirsiniz.

Bir diğer ek gıda ise yalnızca suda haşladığınız eti ve tuz ya da yağ eklemediğiniz etlerden minik parçalar verebilirsiniz. Fakat bu ek gıdanın sıklıkla verilmemesi gereklidir. Arada sırada kedinize ödül niteliğinde olması sağlığı açısından önemlidir.

1 Aylık Yavru Kedi Su İçer mi?

1 ayın sonunda anne sütünden kesilen yavru kediniz temiz su içmeye başlayabilir. Verdiğiniz suyun temiz olması önemlidir. Yavru kedilerin sindirim sistemleri hassastır bu yüzden temiz su içmeleri gerekmektedir.

Yavru Kedilere Ne Zaman Mama Verilir?

yavru-kediler-ne-kadar-mama-yer-yavru-kediye-bir-gunde-ne-kadar-mama-verilmeli

Pek çok kedi sahibinin en merak ettiği yavru kedilere ne zaman mama verilir sorusuna 5 haftalık cevabını verebiliriz. Yavru kediler doğumlarından itibaren en az 4 hafta anne sütüyle beslenir. Bu süreç içerisinde kedinize ek gıda vermemeniz gerekir.

4 haftası bittikten sonra ufak ufak takviye gıdalara geçiş yapabilirsiniz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken şey yavru kediler için özel üretim kuru mamaları tercih etmenizdir. Bebek kedilerin sindirim sistemleri için sağlıklı olan bu mamalar aynı zamanda çiğnemeleri için de uygundur.

Yavru Kedi Ne Zaman Kuru Mama Yer?

Yavru kedi ne zaman kuru mama yer sorusuna vereceğimiz yanıt benzerdir. 4 haftası dolduktan sonra yumuşatarak kuru mama verebilirsiniz. 5. hafta itibariyle ise yavaş yavaş normale dönebilirsiniz. Yalnızca yavru kedi mamalarını tercih etmelisiniz.

Yavru Kediler Ne Zaman Yaş Mama Yer?

Elbette hepimizin bildiği gibi kediler yaş mamaya aşıktır. Yalnız unutulmamalıdır ki yaş mamaların fazla tüketilmesi ishal gibi sağlık problemlerine neden olabilmektedir. Yavru kedi yaş maması ne zaman verilir konusunda ise biraz dikkatli olmak gerekir.

Piyasada gördüğünüz her yaş mamayı kedinize vermemelisiniz. İçerikleri iyi olan ve güvenilir marka olan yaş mamaları tercih etmeniz önemlidir. 4.haftanın bitimiyle birlikte yavru kedinize yaş mama verebilirsiniz. Ancak çok az ölçüde vermeniz önemlidir.

Yaş mama başlangıcında veteriner tavsiyesi önemlidir.

Yavru Kedi Ne Zaman Ek Besin Yer?

Kedinize vereceğiniz ek besinin ne olduğu çok önemlidir. İnsanların tükettiği her besin kediniz için uygun değildir. Özellikle de yavru kedi söz konusu olduğunda bu çok önemlidir.

5.haftasına giren yavru kedilere suda haşladığınız et veya balık verebilirsiniz. Tuz ve yağ ilave etmeden vermeniz ise oldukça önemlidir. Az miktarda vereceğiniz bu besinler kedinizi oldukça mutlu edecektir.

Yavru Kediye Ne Zaman Yemek Verilir?

Yavru kedinize ev yemeği vermemelisiniz. Evde hazırladığımız yemeklerin içerisinde tuz, baharat ve yağ olduğu için kedilere pek de yararlı değillerdir. Bu yüzden yalnızca yavru kedi değil yetişkin bir kedinin de ev yemeği yememesi daha doğru bir tercih olacaktır.

Bu yüzden yavru kediler ne zaman yemek yer sorusuna bu şekilde bir cevap vermemiz daha doğru olacaktır.

Yavru Kedi Maması Ne Zamana Kadar Verilir?

yavru-kedi

Kedi sahiplerinin merak ettiği bir diğer soru yavru kedi maması ne zamana kadar verilirdir. Yavru kediniz 12 aylık olana kadar bu mamalarla beslenmelidir. Bu durumun ana sebebi yavru kedilerin gelişim sürecinde ek vitamin ihtiyaçları olmasıdır.

Kedinizin sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi için özel mama tüketmeleri önemlidir. Bu yüzden kaliteli bir markadan alacağınız yavru kedi mamasını 12 aylık olana kadar kullanabilirsiniz.

Kediler Ne Zaman Yetişkin Maması Yer?

Yavru kedilerin çeneleri yetişkin kediler kadar güçlü değildir. Bu yüzden de 12 aylık olana kadar minik taneli mamalar yemeleri önemlidir. Bu yüzden yavru kediler ne zaman yetişkin maması yer sorusuna 12 aylık olduklarında cevabını verebiliriz.

Yavru Kediye Ne Zaman Su Verilir?

Pek çok yavru kedinin en merak ettiği soru yavru kediye ne zaman su verilirdir. Yavru kediler anne sütünden kesildikleri 4.hafta itibariyle yavaş yavaş su içmeye başlayabilirler. Bu noktada temiz su içimi çok önemlidir.

4.hafta itibariyle yavru kedinize su verebilirsiniz. Fakat söz konusu bir can büyütmek olduğu için, beslenme konusunda bir veteriner hekimine başvurmanız daha doğru olacaktır.

🐈 Dilerseniz Kedi Beslenmesi – Sokak ve Ev Kedileri Ne ile Beslenir? blog yazımızı da okuyabilirsiniz.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir