Yavru Kediler Ne Kadar Mama Yer? Yavru Kediye Bir Günde Ne Kadar Mama Verilmeli?

yavru-kediler-ne-kadar-mama-yer-yavru-kediye-bir-gunde-ne-kadar-mama-verilmeli

Günümüzde yavru kedi sahibi olan veya minik bir kedi sahiplenmek isteyen herkesin merak ettiği konulardan biri de yavru kediler ne kadar mama yer konusudur.

Bu içeriğimizde minik dostlarımızın beslenme ihtiyaçlarından bahsedecek ardından da bir yavru kedinin aylara göre ne kadar mama tüketmesi gerektiği hakkında konuşacağız.

Ancak unutmayın ki bütün sorularınıza en iyi cevapları daima veterineriniz verecektir. Çünkü bütün kediler sağlık durumları, gelişme düzeyleri farklılık gösterir. Veterinerinize danışmadan mamada artış ya da azalmama yapmamalısınız. Eğer hazırsanız içeriğimize geçebiliriz. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

Kedinizi farklı hediyelerle dolu bir kutu ile şaşırtmaya ne dersiniz? Eğer cevabınız evet ise Muhiku’nun kediler için hazırladığı hediye kutusu seçeneklerini değerlendirmenin tam zamanı. İçerisinde; tasma, malt, oyuncak ve ödül maması gibi ürünlerin bulunduğu kıymetli kutulara bizce sevimli dostunuz bayılacak.

Yavru Kediler Günde Ne Kadar Mama Yer?

yavru-kediler-gunde-ne-kadar-mama-yer

Yavru kediler günde kaç gram mama yemeli gibi sorulara sık sık rastlarız. Kedilerin mama yeme aşamasına gelebilmesi için önce biraz büyümeleri ve anne sütü içmeleri gerekir.

Aylara göre kedi beslenmesinin nasıl olduğunu merak ediyorsanız bu içeriğimiz tam size göre. Bu yazımızda özellikle yavru kedilerin nasıl beslenebileceğine değindik. Gelin yavru kedilerin nasıl beslenmesi gerektiğine bir bakalım.

Yavru kediler yetişkin kedilere göre çok hareketlidir ve daha fazla enerjiye ihtiyaçları vardır. Mamaların yavru kediler için bu enerjiyi sağlaması önemlidir. Bu sebeple yavru kedi ve yetişkin kedi maması ayrışır.

Ayrıca mamadaki protein miktarı, zorunlu etobur bir canlı olan yavru kedi için oldukça önemlidir.  Yavru kedilerin büyürken yeteri miktarda proteini alabileceği kaliteli mamalar yemeleri gerekir.

Bu mamalar sayesinde, yavru kedinizin sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca yavru kedi mamasının içinde yüksek miktarda protein ve sağlıklı yağlar bulunması kedinin gelişimi açısından önemlidir.

Yavru Kedi Günde Ne Kadar Kuru Mama Yer?

Yavru kediler ne kadar kuru mama yer? Kuru mama kedilerin her gün ana öğün olarak tükettiği mama çeşididir. Öncelikle, kedinize fazla mama vermenin onun fazla kilo almasına ve sonunda obeziteye sebep olacağını bilmelisiniz. Bu sebeple kedinize gereğinden fazla mama vermemeye özen gösterin.

Kedilere çok fazla mama vermenin onların sağlığını kötü etkilediği konusunda artık hemfikiriz, değil mi? Peki sizce kedilere ne kadar mama verilmeli, kediler günde ne kadar yemek yer?

Yavru kedinin günlük olarak yemesi gereken besin miktarı büyük değişiklikler gösterir. Bir kedi 12 aylık olana kadar yavru kedi olarak adlandırılır. Ve bu 12 ay içinde çok büyük bir gelişim gösterir. İlk 2 ay anne sütü ile beslenmesi yeterliyken ikinci ayda mama yemeye alışmaya başlar. Yemesi gereken mama miktarı ise yaşı ve kilosuyla birlikte artış gösterir.

Yavru kedinizi yediği mama miktarını arttırırken her adımda veterinerinizi haberdar etmeyi unutmayın.

Yavru Kediler Ne Kadar Yaş Mama Yer?

Peki yavru kediler ne kadar yaş mama yemeli? Yaş mamalar, kediler için şüphesiz önemli bir yere sahiptir. Genelde ödül maması olarak verilen yaş mamalarını kediler çok sever.

Kedi sahipleri de yavru kedilerinin kalori ihtiyacını karşılamak için onlara yüksek bir miktarda yaş mama verir.  Ancak yaş mamaları kedinize verirken dikkatli olmalısınız. Çünkü fazla yavru kedilerin mideleri henüz çok hassastır ve aşırı yaş maması tüketmek kedinizde ishale sebep olabilir.

Yavru kedi ayda ne kadar yaş mama yer? Yavru kedilere genelde haftada 2-3 kere yaş mama verilir ancak bu miktar kedinin yaşına, cinsine, kilosuna ve sağlık durumuna göre değişebilir. Bu sebeple veterinerinize danışmanız en doğrusu olur.

Yavru Kedi Ayda Ne Kadar Mama Yer?

yavru-kedi-ayda-ne-kadar-mama-yer

Evinizin yeni üyesi minik bir yavru kedi mi? Öyleyse aklınıza onun beslenmesi ile ilgili pek çok farklı konu takılıyor olabilir. Özellikle de yavru kedilerin beslenme alışkanlığı günümüzde kedi sahibi olan herkesin merak ettiği konulardan biri. Peki sizce yavru kedi ayda ne kadar mama yer? Gelin bu sorunun yanıtına hep birlikte bir bakalım.

1 aylık yavru kedi ne kadar mama yer?

Bir aylık yavru kedinin anne sütü içiyorsa mama yemesine ihtiyacı yoktur. Eğer yavru annesinden ayrı ise ona belli miktarlarda süt tozu vermeniz daha doğru olacaktır.

2 aylık yavru kedi ne kadar mama yer?

2 aya kadar yavru kedilerin anne sütü ile beslenmeleri gerekir. Anne sütünden ayrılmak durumunda kalan yavru kediler için anne sütüne benzer olan kedi sütü tozu sağlıklı bir seçim olacaktır.

Ancak ek olarak mama vermek isteyebilirsiniz. 2 aylık kedi kaç gram mama yer?  8-16 aylık kedilerin tüketmesi gereken ortalama mama miktarı: 20 – 30 gramdır.

3 aylık yavru kedi ne kadar mama yer?

Artık yavru kedinizin tüm dişleri gelişmiş ve hatta yavaş yavaş dökülmeye başlamıştır. Artık anne sütünden tamamen kopan 3 aylık kedilerin ana besin maddesi mamadır. O halde yavru kediye ne kadar mama vermeli? 3 aylık kediye günlük olarak toplam 25-35 gram mama vermek yeterli olacaktır.

4 aylık kedi ne kadar mama yemeli?

Artık gittikçe daha çok yetişkin kedilere benzemeye başlar. Protein miktarı fazla olan bir mama ile yavru kedinizin sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olabilirsiniz.

Mamasının içinde yüksek miktarda protein ve sağlıklı yağlar bulunması kedinin gelişimi açısından önem taşır. Beslenme sıklığı ürüne göre değişir. Bu noktada en uygun yönlendirme için veterinerinize danışabilirsiniz.

7 aylık yavru kedi ne kadar mama yer?

Artık kediniz yetişkin kedi olma yolunda ilerliyor. Veterinerinizin önerilerine göre yavru kedinize uygun bir beslenme bulabilir ve onlara göre bir sıklık belirleyebilirsiniz.

8 aylık yavru kedi ne kadar mama yer?

Minik dostunuz yetişkin olmaya bir adım daha yaklaştı. Yetişkin olmaya çok yaklaşan dostunuz 8 aylık kedi ne kadar yemeli diye düşünüyorsanız tam bir miktar veremeyiz. Çünkü mama miktarı kedinin enerji seviyesine, davranışlarına ve sağlık durumuna göre değiştirilir.

Veterinerinize 8 aylık kedi ne kadar mama yemeli diye sorarsanız size en doğru cevabı verecektir. Genelde 8. aydan itibaren öğünleri günde 2’ye düşürebilirsiniz.

9 aylık yavru kedi ne kadar mama yer?

Yetişkinlik yolunda hızlı adımlarla ilerleyen 9 aylık kedi ne kadar mama yemeli? 9. ayın 8. aya göre pek bir farkı yoktur. Aynı şekilde devam edebilirsiniz.

Yavru Kediye Fazla Mama Verilir mi?

yavru-kedi-gunde-ne-kadar-kuru-mama-yer

Bazı kedi sahipleri, kedilerinin hızlı büyümesini ister ve daha sağlıklı olacaklarını düşünerek vermesi gerekenden çok daha fazla mama verir. Ancak kediye fazla mama vermeniz onun için sağlıklı bir durum değildir. Aksine, kediye aşırı fazla mama vermek birçok hastalığa yol açabilir.

Yavru kedilerin zaten büyümeleri için gereken enerjiyi almaları için fazla mama yemeleri gerekir. Ancak bu zaten mamanın talimatlarında yazar ya da veterineriniz bunu size belirtir. Bu miktarın üstüne çıkmak ileride kötü sonuçlar doğurabilir.

Kediler Çok Mama Yerse Ne Olur?

Kedilerde aşırı kilo çok sık görülen bir durumdur. Kilolu kedilerin çok sevimli göründüklerini düşünebilirsiniz ancak kilo sağlıkları için bir tehdit unsurudur. Kedilere çok mama vermek de aşırı kiloya neden olarak birçok hastalığı da beraberinde getirir.

Bir kerelik kediniz gereğinden fazla mama yediyse endişelenecek bir şey yoktur ancak bunun tekrarlanmasına izin vermeyin. Fakat eğer kediniz bir anda aşırı mama tükettiyse veterinerinize danışmak isteyebilirsiniz.

Dilerseniz Kediler Ne Yer, Kedilere Mama Dışında Ne Verilir? blog yazımızı da okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir