Yavru Kedi Beslenmesi – Yavru Kedi Beslenme Tablosu ve İpuçları

aylara-gore-yavru-kedi-beslenmesi

Minik bir kedi sahiplendiniz ve nasıl besleyeceğinizi bilmiyor musunuz? Merak etmeyin, bu yazımızda annesiz yavru kedi beslenmesi hakkında en ufak detayları bile atlamayacağız. Ayrıca bu yazımızda; ”yavru kediler kaç saatte bir beslenir” ve ”yavru kedi yavru kedi ne yer, nasıl beslenir” gibi sorularınızın da yanıtlarını bulacaksınız.

Şüphesiz ki bizimle birlikte yaşayan canlıların hayatımızdaki yeri oldukça önemlidir. Bu nedenle onların sağlıklı olduklarından emin olmak isteriz. Ki bu bir yerde bizim boynumuzun borcudur, baktığımız canın sağlıklı olmasını sağlamak en büyük görevimizdir.

Muhiku olarak bizim amacımız insanları mutlu eden hediye kutusu seçenekleri oluşturmak. Ancak artık Muhiku’da yalnızca insanlar için hediye seçenekleri yok. Aynı zamanda, patili dostlarımızı sevindirecek hediye kutuları da tasarlayarak hem kediniz hem de sizin için keyifli bir hediye deneyimi sunmayı planlıyoruz.

Kuşku yok ki evcil hayvanlarımız da mutlu olmayı, bir hediye ile sevinmeyi hak ediyorlar. O halde onları heyecanlandıracak ürünlerle dolu olan kedi ürünleri seçeneklerine bakabilir, hoşuna giden bir kutuyu kedine hediye edebilirsin.

Şimdi dilerseniz yavru kedi beslenmesi konusunda dikkat edilmesi gerekenlere bir göz atalım. Ancak öncesinde bu konunun oldukça ciddi bir konu olduğunu ve her durumda veterinere danışmaktan çekinmemeniz gerektiğini hatırlatırız. Keyifli okumalar dileriz.

Yavru Kedi Beslenmesi için Gerekenler

yavru-kedi-beslenmek-icin-gerekenler

 

Minik bir kedi sahiplendiniz, peki şimdi size neler gerekiyor?

Küçük bir kedinin bakımı ve beslenmesi konusunda endişelenmekte haklısınız ancak size gereken yardımı sağlayacağımızdan emin olabilirsiniz.

Kedilerin beslenmesinde yaşları büyük bir önem taşır. Örneğin 1-2 haftalık bir kediyle 2 aylık bir kedinin yemesi gereken şeyler birbirinden oldukça farklıdır. Bu nedenle yavru kediye ne verilir sorusunun cevabının aylara göre değişeceğinin farkında olmanız gerekir. Kedinizin yaşına göre aşağıda size sunacağımız önerileri dikkate almalısınız.

Ancak basit olarak, şunu söyleyebiliriz ki özellikle ilk ayda kedinize anne sütü yeterli olacaktır. Ama kediniz eğer yeni doğmuş ve annesinden ayrılmışsa kedi sütü tozu ile beslenmesi kaçınılmazdır. Kedinize inek sütü vermemelisiniz, bunun yerine onu kedi süt tozu ile beslenmeniz gerekir.

Bu süt tozlarını alırken veterinere başvurmalı ve güvenilir markaları tercih etmelisiniz. Kediniz 4 haftanın ardından kuru gıda tüketebilmeye başlar. İlk zamanlarda suyla yumuşatarak ona bu gıdalardan tattırabilirsiniz. Sonrasında da kedinize mama vererek sağlıklı olarak büyümesini e gelişmesini sağlayabilirsiniz.

Yavru Kedi Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Minik kediniz evinize geldi ve neşe kaynağınız haline geldi. Oldukça şirin olan bu minik patili dostlar, doğrusu kendilerini sevdirme konusunda hayli iyiler. Onların içimizde doldurduğu sevgiyi dışa vurmak, onları her an korumak isteriz.

Bu nedenle bebek kedilerin beslenmesi mühim bir konudur. Yeni doğan kedi besleme hiç de düşünüldüğü kadar kolay değildir, bir veterinerin yardımına her daim ihtiyaç vardır. Oldukça hızlı büyüyen dostlarımız için yeterince enerji almak çok önemlidir.

Enerji almalarını sağlayacak şekilde, başta varsa anne sütü yoksa süt tozu ile gereken miktarda kedinizi beslemelisiniz. Sonrasında ise veterinerinizle görüşerek kediniz için en uygun yavru kedi maması tercihinde bulunabilirsiniz.

Yavru kedi mamaları seçerken, bir yavru kedinin ihtiyacı olan enerji ve proteini aldığından emin olmak gerekir. Çünkü bildiğiniz gibi kediler zorunlu etobur canlılardır ve günlük almaları gereken protein miktarı da epey fazladır. Mama yerine kendi hazırladığınız ürünlerle bu miktarı tutturmanız oldukça zor olacağından mama en uygun tercihtir.

Yavru Kedi Günlük Ne Kadar Yemeli?

yavru-kedi-gunluk-ne-kadar-yemeli

Minik dostlarımızla ilgili en sık gelen sorulardan bazıları da şunlardır: ”Yavru kediler kaç saat arayla beslenir?”, ”Yavru kedi günde kaç kere beslenir?”, ”Yavru kediler gece beslenir mi?”

Ancak söylemeliyiz ki bu soruların cevapları kedinizin kaç haftalık olduğuna göre bile değişir. Doğduklarında oldukça minik olan dostlarımızın tabii ki mideleri de küçüktür. Bu nedenle sık sık ancak az az yemeleri gerekir. Birinci hafta kedinizi iki saatte bir besleyebilirsiniz.

2 haftalık kedi beslenmesi söz konusu olduğunda ise bu aralık beş saatte bire çıkar. 3 haftalık kedi beslenmesi için sekiz saatte bir beslenmesi yeterlidir. Bu nedenle yavru kedinizi özellikle ilk iki hafta gece beslemeniz kaçınılmazdır.

Yavru Kedi Beslenme Saatleri

Minik dostlarımız için yavru kedi ne zaman beslenir konusu önemli midir? Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki çoğu veterinere göre bunun yavru kedilerin beslenmesi için pek bir önemi yoktur. Kedinizi belli ve düzenli aralıklarla beslediğiniz noktada saat önemli değildir.

Ancak dediğimiz gibi aralıklara dikkat etmek önemlidir. Yavru kedi günde kaç kez beslenir bilmeli ve buna göre hareket etmelisiniz. Bu noktada yukarıda size söylediğimiz saatlere uyabilir, daha fazla bilgiye ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız da veterinere danışabilirsiniz.

Yavru Kediler Kaç Saatte Bir Yemek Yer?

yavru-kediler-kac-saatte-bir-yemek-yer

Oldukça enerjik olan, sürekli hareket eden, büyüme ve gelişme çağında olan bebek kedi beslenmesi için sık sık ancak az miktarda yemesi önemlidir. İlk hafta kedinizi günde on iki kez beslemeniz gerekirken bu giderek azalır.

Bu durum kedilerin büyümesi ile ilgilidir. Çünkü daha önce de belirttiğimiz gibi bedenleri gibi mideleri de küçüktür yavru kedilerin. Bu da onların bir anda fazla yiyememesine yol açar. Ancak büyüdükçe almaları gereken besin miktarını daha az seferde tamamlayabilirler.

Yavru Kedi Beslenme Tablosu

Yavru kediye ne verilir, yeni doğan kedilerin beslenmesi nasıl olur, yavru kedi günlük beslenme için ne yapılır merak ediyorsanız bu tablo ile size yardımcı olacağız.

Çünkü yukarıda da değindiğimiz gibi 2 aylık yavru kedi kaç saatte bir beslenir sorusunun cevabıyla 3 haftalık yavru kedi beslenmesi nasıl olur sorusunun cevabı oldukça farklıdır.

Şimdi dilerseniz ay ay yavru kedi beslenmesi nasıl olur bakalım.

1 Aylık Yavru Kedi Beslenmesi

Yavru kedi beslenmesi konusunda en çok soru alan nokta şüphesiz her zaman 1 aylık kedi beslenmesi olmuştur. Çünkü ilk ayda kediler çok hızlı bir şekilde büyür ve gelişir. Peki 4 haftalık kedi beslenmesi nasıl olur?

Bu ay içerisinde kedinizin anne sütüyle beslenmesi önem taşır. Ancak ne yazık ki bazı kediler yavrularını emzirmeyi reddederler ya da anne ölmüş olabilir. Peki bu durumda ne yapabilirsiniz? Kediniz için bir süt anne bulamıyorsanız o zaman onun için süt bulmanız gerekir.

Yavru kedi hangi sütle beslenir? Hepimizin evinde bulunan inek sütleri laktoz içerdiğinden kedilere verilmemesi gerekir. Çünkü yetişkin kedilerin bile zorlukla sindirdiği laktozu yavru kedilerin sindirmesi imkansızdır. Kedilere süt vermek midelerine iyi gelmez ve ishal olmalarına neden olur.

Bundan ötürü kedinize inek sütü vermemelisiniz. Bunun yerine yavru kediler için özel olarak hazırlanan süt tozlarından kullanmalısınız. Yazımızda daha önce belirttiğimiz gibi veterinerinizden yardım alarak en uygun kedi süt tozunu tercih edebilirsiniz.

2-3 Aylık Yavru Kedi Beslenmesi

yavru-kediiler-ne-zaman-mama-yer

2 aylık kedi beslenmesi nasıl olmalıdır? 2 aylık bir kedi artık mama tüketebilir. Bu nedenle veterinere danışarak kediniz için en uygun mamayı seçebilirsiniz. Mama sayesinde ihtiyacı olan protein miktarını alan kediniz güzelce gelişir. Ayrıca bu mamalar kediler için özel olarak hazırlandığından ötürü kedinizin sindirimini zorlaştıracak bir ürün de içermez.

Peki 3 aylık kedi beslenmesi nasıl olmalı? Üç aylık kedi beslenmesi konusuna geçmeden önce asıl zor aşamaları atlattığınız için öncelikle sizi tebrik ederiz. Artık kediniz yetişkin bir kedi olma yoluna emin adımlarla ilerliyor.

Bu zamanlarda kedinize günde 3 öğün mama verebilirsiniz. Bu da yaklaşık olarak 25-35 gram mamaya denk gelmektedir. Ayrıca beslenme öğününe iki üç günde bir ona zarar vermeyecek bazı gıdalar da ekleyebilirsiniz. Ancak kedinize yeni bir gıda vereceğiniz zamanlarda önce veterinerinize danışmayı ihmal etmeyin.

4-6 Aylık Yavru Kedi Beslenmesi

4 aylık kedi beslenmesi için yine mamalar egemendir. Yavru kediniz giderek daha çok yetişkin bir kediye benzer. Protein miktarının çok olduğu mamalarla kedinizin gelişmesine ve sağlıklı olmasına katkıda bulunabilirsiniz.

Gelelim 5 aylık kedi beslenmesi için yapacaklarınıza. Bu dönemde de kedinize mama ve sağlıklı besinler verebilirsiniz. Mamadaki kalsiyum miktarının çok olması önemlidir çünkü kedinizin kemik sağlığı için büyük önem taşır.

6 aylık kedi beslenmesi için diğer aylara oranla dikkat etmeniz gereken ek olarak pek farklı bir şey yoktur. Yalnızca bu zamanlarda kedinizin yetişkinlik dişlerinin tamamen çıkması beklenir. Kedinize ek gıda olarak haşlanmış et ve tavuk verebilirsiniz. Ancak maması zaten protein ihtiyacını karşıladığından çok da abartmamak gerekir.

Bunların yanında kedinize sebze de verebilir, sağlıklı bir hayat sürmesini sağlayabilirsiniz.

7-9 Aylık Yavru Kedi Beslenmesi

yavru-kediler-nasil-beslenir

Bu aylarda kedilerin ne kadar mama yemesi gerektiği değişiklik gösterir. Çünkü kedilerin alması gereken enerji miktarı ya da sağlık durumları değişiklik gösterir. Ancak genelde 8. haftadan itibaren öğünler ikiye düşürülür.

Bu yazımızda sizlere yavru kedi beslenmesi hakkında ipuçları verdik. Dilerseniz Kediler Mama Dışında Ne Yer – Alternatif Besin Ögeleri ile ilgili yazımızı okuyabilirsiniz. O yazımızda da kediniz için sağlıklı olan besin alternatiflerinden bahsettik, aynı zamanda uzak durmanız gerekenlere de değindik.

Muhiku ailesi olarak minik dostunuzla size huzur dolu bir yaşam dileriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir