Türkiye’de En Çok Satılan Çiçekler ve Özellikleri Nelerdir?

en-cok-tercih-edilen-cicekler-muhiku-blog

En çok satılan çiçekler nelerdir? Sevdiklerimize özel günlerde çiçek hediye etmek istediğimiz zaman en çok hangi çiçekleri tercih ederiz? Bu içeriğimizde bu konuya değineceğiz. Özel günlerde çiçekten yana seçim yapmak isteyenlere yardımcı olmaya çalışacağız.

Çiçekler canlı renkleri ve güzel kokuları ile hayatımızda vazgeçilmez bir yer kaplamaktadır. Sadece özel günlerde hediye olarak değil, evlerimizde bitki bakmayı çok severiz. Bitkilerin güzel renkleriyle bulundukları ortamın havasını güzelleştirmeleri onları daha değerli kılıyor.

Evde, işte, okulda etrafımız daima duvarlarla çevrilidir. Rengarenk bir bahçe yahut renk renk çiçeklerle kaplı bir balkona sahip olmak kim istemez ki? Çiçekler bu duvarlar arasında muhteşem görüntüleri ile bize huzur veriyor.

Çiçek hala daha en çok tercih edilen hediyeler arasında. Fakat yaşadığımız yenilikçi hediye dünyasında artık farklı hediye çeşitleri de mevcut. Üstelik bu hediyeler çiçeklerden daha; özel, anlamlı, kullanışlı ve heyecan verici.

Muhiku ise yenilikçi hediye dünyasında önde gelen isimler arasında. Hazırladığı modern, şık ve kullanışlı hediyelerle sevdiklerimize benzersiz bir sürpriz hazırlamamıza yardımcı oluyor. Eğer siz de sevdiklerinize özel ve anlamlı bir sürpriz yapmak istiyorsanız Muhiku’nun çiçek kategorisine göz atabilirsiniz. Çünkü hayatınızdaki en özel kişiler için en özel hediyeleri orada bulacaksınız.

En Çok Satılan Çiçekler

yade-kuru-cicek

Bu yazımızda sizlere çiçek tercihlerinizde yardımcı olmak adına en çok satılan çiçekler ve onların özelliklerinden bahsetmek istiyoruz. İçeriğimize çiçek buketlerinden başlamak istedik. Gelin öyleyse en popüler çiçek buketleri özel günlerde sevdiklerinizi mutlu etmenize yardımcı olacak.

Kuru Çiçek

Son zamanların en popüler çiçek buketleri arasında kuru çiçek aranjmanları yer alıyor. Belki de en popüleri bu çiçeklerdir, diyebiliriz. Çünkü kuru çiçek buketleri diğer çiçek buketlerine nazaran çok daha uzun süre yaşıyor. Böylece sevdikleriniz için hazırladığınız sürprizlerin heyecanı üç günde geçmeyecek.

Muhiku, şık ve havalı kuru çiçek aranjmanlarıyla harikalar yaratıyor. Bu çiçeklerle özel olarak tasarlanan hediye kutularının yanı sıra farklı çiçekleri kullanarak kendi kutunuzu da tasarlayabilirsiniz. Artemis, Terra, Hera, Venüs, Yaz Rüyası, Bahar Esintisi ve daha pek çok kuru çiçek aranjmanı sevdiklerinizi mutlu etmeniz için Muhiku’da!

Taze Çiçek Buketleri

Taze çiçek buketleri etkileyici görüntüsü kadar mis kokularıyla da tercih sebebidir. Ayrıca bu çiçek buketleri, hediye edildiği kişiye özel hissettirir. Ayrıca mis kokuları ve eşsiz güzellikleri ile sizi mest eder. 

Gül

saksi-cicekleri-gul

Güllerin büyüleyici güzelliklerinden bahsetmesek olmaz. Sadece baktığımızda bile bizi mutlu eden bir çiçek olan gülün gıda ve kozmetik alanında da büyük bir yer kaplaması şüphesiz en çok satılan çiçekler listesinde yerini almasını sağlıyor.

Özel günlerin kurtarıcısı olan güller gerek buket halinde gerek saksıda gerek bahçeye ekilerek bakılan canlı çiçeklerdir. Rengarenk seçenekleri ile güller hediye edildiği kişiye birçok mesaj iletmektedir. Ayrıca hediye etmenin yanı sıra evlerimizde ve bahçelerimizde de gül yetiştirmeyi çok seviyoruz.

Karanfiller

Karanfiller huzur veren güzellikleri ve kolay erişilebilir olmaları ile “iyi ki varlar” dediğimiz canlı çiçeklerdir. Karanfil dendiği zaman benim aklıma öğretmenler günüde okulun önünden öğretmenime; anneler gününde anneme aldığım rengarenk, adının karanfil olduğunu bilmediğim çiçek buketleri geliyor. Karanfillerin her bir yaprağı ayrı bir anlam taşır fakat genel olarak tek bir karanfil sevgiyi; birden fazlası ise  üzüntüyü simgeler.

Papatyalar

Sarı ve beyaz renklerinin muhteşem uyumla buluştuğu papatyalar tabii ki en çok satılan çiçek çeşitlerindendir. Sevgiyi ve temiz kalbi simgeleyen özel günlerin vazgeçilmez çiçeği papatya, buket halinde olması kadar saksı çiçeği olarak da tercih ediliyor.

En Çok Satılan Saksı Çiçekleri

sukulent

Sukulent

Sukulentler kaktüs familyasındandır. Ayrıca paylaşımı simgeler ve susuzluğa dayanıklıdırlar. Ayrıca sukulent anlamı ve dayanıklılığı ile özellikle sevdiğimiz dostlarımıza hediye edebileceğimiz canlı çiçek çeşitlerindendir.

Sukulentler yılda bir kez çiçek açar ve 4-5 hafta kadar çiçeklerini muhafaza eder. Evlerimizi, ofislerimizi süsleyen bu güzel bitki 15-20 gün susuz kalabiliyor.

Orkideler

orkide-orchid-cicek

Orkideler zarafetleri ve hoş kokuları ile özel günlerin vazgeçilmez saksı çiçeği çeşitleri arasındadır. Bu sebeple orkideler en çok hediye olarak satılan saksı çiçekleridir. Göz alıcı güzelliklerinin yanı sıra orkide bakımının zor olmaması da yılda birkaç kez açan bu kaprisli bitkiyi sevmemize sebep oluyor.

Orkideler de güller gibi renk renk bulunmakla birlikte bitkiler aleminde büyük bir yer kaplamaktadır. Ayrıca zarafetin temsilcisi olan orkideler, mis kokuları ve mükemmel renkleriyle ortamınızı güzelleştirecek. 

Begonyalar

Begonya hayalperestlik anlamı taşır. Begonyalar güzel renkleri ve şık duruşları ile bulundukları ortama farklılık katar. Bazı begonya türleri sadece yapraktan oluşmasına karşın hoş görüntüye sahiplerdir. Begonyalar daha çok evde yetiştirilen canlı çiçek çeşitlerindendir.

Muhiku’nun geniş çiçek aranjmanı sayesinde aradığınız bir çiçek türünü bulmanız oldukça kolay. Üstelik seradan kapınıza en taze şekilde gelen bu çiçekler, mis kokuları ile bulunduğu her ortamı güzelleştirme özelliğine sahip. Muhiku’nun uygun fiyat aralığı ve hızlı teslimat güvencesinden yararlanarak yaşam alanlarınızı en taze çiçeklerle süsleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

orkide-ciceginin-anlami-nedir
Daha Fazla

Orkide Çiçeğinin Anlamı Nedir?

İçindekiler Gizle Orkide Çeşitleri ve Orkidelerin AnlamlarıBeyaz Orkide AnlamıFuşya Orkide AnlamıMavi Orkide AnlamıSarı Orkide AnlamıMor Orkide AnlamıPembe Orkide…