Türk Kahvesinin 5 Mucizevi Faydası

Türk kahvesi, Türkiye’de tüketimi popüler olan içeceklerden birisidir. Tarihiyle ve tadıyla dünyada tanınan ünlü kahvelerden biridir. Yörelere göre farklı çeşitleri, tatları ve pişirme yöntemleri vardır. Yemen valisi Özdemir Paşanın 1517 yılında İstanbul’a getirdiği kahveler ile keşfedildiği rivayet edilir. Türkler kahveyi cezve ve güğümler aracılığı ile pişirerek “Türk Kahvesi ” adını almasını sağlamışlardır.  Besin değeri ile diyetlerde ara öğün olarak yer bulan Türk kahvesi, günün her saatinde tüketilmesinde sakınca yoktur. Sağlık açısından birçok yararı olan Türk Kahvesinin faydaları arasında günde 2 fincan tüketilmesi durumunda vücuda enerji sağlar, zihinsel aktivitelerinizi kuvvetlendirir ve gün boyu zinde kalmanıza yardımcı olur. İçecek olarak tüketmenin yanında tatlı kurabiyelere ve keklere aroma katmak amacı ile de kullanılabilir. Şekersiz tüketildiği takdirde kilo ve mide problemlerini önler. Stres ve depresyon sorunlarına karşı iyi gelir.

 Zihinsel Rahatsızlıklara İyi Gelir

  • Türk kahvesinin faydaları arasında en önemlisi Alzheimer, Parkinson, Depresyon gibi zihinsel hastalıklara karşı hafızayı kuvvetlendirici etkisi vardır. Zihni açar ve bu tarz zihinsel problemlere yakalanma ihtimalini oldukça düşürür.
  • Migren gibi baş ağrılarını gidermeye yardımcıdır. Ağrı kesicilerin etkisini hissedilir derecede artırmaktadır. Bazı bilim adamlarına göre ağrı kesicilerin etkisini yüzde 30 oranına kadar artırır.

Türk Kahvesi Metabolizmayı Hızlandırır

  • Sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olur. Sağlığa yararlı etkileri ile tanınan lezzetli bir baharat türü olan kakule ile pişirilirse sindirime yardımcı olur.
  • Kahve, içerdiği kafein sayesinde sinir sistemine etki eder. Adrenalin hormonu salgılatarak kalp ve dolaşım sistemini uyarır. Metabolizma çalıştırır ve vücudun yağ yakımını hızlandırır. Vücudun hızlı emilim yaptığı kafein psikoaktif bir etki verir.
  • Türk kahvesi spor yapan kişiler için faydalıdır. Spor yapmaya başlamadan en az yarım saat önce içilirse vücudun yağ yakmasını kolaylaştırır.
  • Avusturya’da bilim insanları tarafından yapılan araştırmaların sonuçlarına göre 100 mg kafein alan grubun beyin aktiviteleri, kafein almayan gruba göre fonksiyonel manyetik rezonans görüntüleri ile ölçülebilen bir artış göstermiştir.
  • Alman bilim çalışanlarının yaptığı araştırmalar sonucunda günlük 600 ml ve üzerinde düzenli tüketilen kahvenin Tip-2 diyabete yakalanma ihtimalini yüzde 23 oranında azalttığı bulunmuştur.

 Kanser Hastalıkları İle Savaşır

  • Düzenli olarak günde 2 fincan Türk Kahvesi içen kişilerin kolon, göğüs ve rektal, kalın bağırsak, gırtlak, yemek borusu kanserine yakalanma riskini azaltır.
  • Düzenli tüketilen Türk Kahvesi mevcut karaciğer hastalıklarını yavaşlattığı gibi bu hastalıkların ortaya çıkmasını engellediği yönünde birtakım bulgular elde edilmiştir.
  • Harvard Tıp Okulu’nda yapılan araştırmalarda safra kesesi hastalıklarını %45, kalın bağırsak kanseri riskini % 25 oranında azalttığı görülmüştür.
  • Yapılan araştırmalarda kahve bileşenlerinin özellikle klorojenik asit siroz, karaciğer kanseri, karaciğer yağlanması gelişimini engelleyici etkiler göstermektedir.
  • Kötü beslenme, bilinçsiz ilaç kullanımı, hepatit virüsleri, alkol kullanımı sonucu siroz, karaciğer problemleri ve karaciğer yetmezliği gibi hastalıklar ortaya çıkmaktadır.

Türk Kahvesi Saç Ve Cilt Sağlığına Yardımcıdır

  • Türk Kahvesinin antioksidan içeriği sayesinde cildi ve bütün vücudu hastalıklardan koruyarak cildin yaşlanmasını geciktirir. Saç sağlığınızı korumak için kahve telvesini temiz saçlarınıza uygulayabilirsiniz. 15-20 dakika bekledikten sonra saçlarınızı ılık su ile temizleyin. Bu uygulamanın saçlarınıza parlaklık kazandırdığını fark edeceksiniz.
  • Selülit sorununu çözmeye yardımcıdır. Kahve telvesi ile biraz zeytinyağını karıştırıp beş ile on dakika arası selülitlere uygulayın. Daha sonra ılık su ile durulayın. Haftada iki veya üç kere yapılması durumunda kahve telvesinin selülitlere iyi geldiğini göreceksiniz.
  • Türk kahvesinin telvesi özellikle saç ve cilt sağlığı için birçok yararı vardır. Duş aldığınız sırada Hindistan cevizi yağı ile kahve telvesini karıştırıp kullanırsanız cildinizi yumuşatır.
  • Ayrıca elinizdeki ölü hücrelerden ve kötü kokulardan kurtulmak için kahve telvesini ellerinize dört ile beş dakika uyguladıktan sonra ılık su ile durulayın.

Kahve telvesi ile temizlediğiniz ahşap mobilyalarınızı hem koruyabilir hem de parlak bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Kahve telvesi ile doğal bir oda spreyi elde edebilirsiniz. Aromatik yağlarla kahve telvesini karıştırarak evinizi kötü kokulardan kurtulabilirsiniz. Kahve telvesinin bir diğer faydası ise bitkiler için gübre olarak kullanılmasıdır. Çiçeklerin toprağına ekleyerek doğal bir gübre olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca bitkilerinizi salyangoz ve zararlı böceklere karşı korumada kalkan olacaktır.

Kafein her insanda farklı etkiye sahiptir. Bazı insanlarda yüksek dozda alınan kahve sinir, endişe veya uyku kalitesinin azalmasına neden olabilir. Kimilerinin ise metabolizmaları hızlı çalıştığı için bu durum kolay kolay yaşanmamaktadır.

Dünya Kahveleri Kapınıza Gelsin!

Siz de Etiyopya (Ethiopia) Sidamo kahvesini tatmak isterseniz Muhiku hediye kutuları arasında bulunan “Dünya Kahveleri Kutusu” nu keşfedin. Dünya kahveleri kutusu size ve sevdiklerinize dünyanın 5 farklı ülkesinden kahveler sunar. Ethiopia Sidamo, Nikaragua, Kenya, Honduras, Colombia kahveleri ile enfes bir kahve tadım deneyimi yaşayabilirsiniz. Her bir paket 50 gramdır. Kargoya verilmeden önce sizler için taze çekilmektedir. Kullanım ömrü paket açıldıktan itibaren 12 aydır. Serin ve kuru yerde saklanması tavsiye edilir. Afiyet Olsun! ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

turk-kahves-micao-muhiku-blog
Daha Fazla

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

İçindekiler Gizle Türk Kahvesi Pişirme YöntemleriTürk Kahvesinin Soğuk Su ile PişirilmesiTürk Kahvesinin Bakır Cezvede PişirilmesiTürk Kahvesinin Kumda PişirilmesiTürk…
Daha Fazla

Kahve Falında Kartal Görmek Ne Anlama Gelir?

Kahve falında kartal görmek, fal sahibinin başarıya ulaşmak istediği konularda kararlı olması gerektiğini simgeler. Rahata ulaşmak istiyorsanız odaklanmanız gerekir.…