Türk Kahvesi Zararları Nelerdir?

Türk Kahvesinin Zararları, Losses of Turkish Coffee

Türk kahvesi, Türk kültürüne ait bir içecek olmasının ötesinde arkadaş ortamlarının, kahvehanelerdeki sohbetlerin ve kız isteme törenlerinin vazgeçilmez unsurudur. “Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır” sözüyle de insanımızın Türk kahvesine verdiği önem ortaya çıkmaktadır. Kahve tüketiminin gündelik hayatımızda birçok faydası olduğu gibi zararları da vardır. Tükettiğimiz her yiyecek ve içecek de olduğu gibi fazla kahve tüketimi de beraberinde sağlık sorunlarını getirmektedir. İçerdiği yüksek kafeinden ötürü günde iki bardaktan fazla içilmesi önerilmemektedir. Ancak kişinin bünyesine, kahvenin miktarına ve çeşidine göre bu rakam değişebilir. İçilmesi oldukça keyifli olmasına karşın fazla tüketen kişilerde hastalıklara yakalanma riskini önemli ölçüde artırmaktadır.

Panik ve Kaygı Bozukluğu Riski

Eğer kahvenizi sürekli olarak gece saatlerinde tüketiyorsanız kaygı bozukluğuna yakalanma riskiniz artmaktadır. Bunun yanında uyku bozukluğunu tetikler. Uyku bozukluğu ise fiziksel ve mental bozukluğuna neden olur. Burada sadece Türk kahvesini suçlamak yanlış olur. Kafein içeren bütün içecekler aşırı tüketildiğinde yan etkiye sahiptir.

Türk Kahvesinin Bağımlılık Yapma İhtimali

Türk kahvesinin içerdiği kafein bir uyarıcı maddedir. Uyarıcı maddelerin ise bağımlılık yapıcı etkileri vardır. Sürekli olarak fazla kahve tüketirseniz vücudunuzda bağımlılık hissi oluşur ve kendinizi tatmin etmek için daha fazla kahve içmeye yönelirsiniz. Bağımlılığın sonucu olarak kendinizi mutu etmek için kahve içmezseniz mutsuz, yorgun ve kötü hissetmeniz kaçınılmaz olur.

Kemik Erimesine Neden Olur 

Türk kahvesinin tüketimi vücut için gerekli olan çinko, kalsiyum ve demirin vücut tarafından emilmesine engel oluyor. Bu da beraberinde kemik erimesine neden oluyor. Kemik erimesi olanlar da ise durumu daha da kötüleştiriyor.

Türk Kahvesi Ülser ve Böbrek Taşı Oluşumunu Artırır 

Eğer ülser hastalığınız varsa günde 1 fincandan fazla kahve tüketmemelisiniz. Türk kahvesi midedeki asit miktarını artırarak ülsere yakalanma riskini artırıyor. Bunun yanında bağırsak hastalıklarını da tetikliyor. Böbrek taşlarının oluşumu %75 oksalattan kaynaklanmaktadır. Türk Kahvesinin içinde ise yüksek miktarda oksalat vardır. Böbrek taşı oluşumunu azaltmak için kahvenin yanında mutlaka su tüketilmelidir.

Türk Kahvesi,Turkish Cofeee

Kalp Atışında Düzensizlik Ve Yüksek Tansiyon İhtimali

Fazla tüketilen Türk kahvesi kalbi yormakta ve kalp atışını hızlandırmaktadır. Bu da kalp çarpıntısına neden olmakla birlikte kalp krizi riskini artırmaktadır. Uzmanlar kalp hastalıkları olanların kahve tüketmesini önermemektedir.Türk kahvesini aşırı tüketmeniz halinde yüksek tansiyon hastalığına yakalanabilir ve organlarınızda hasar oluşabilir. Araştırmalar günde 5 veya 6 bardak kahve tüketenlerin yüksek tansiyon hastalığına yakalanma ihtimalini %45 oranında artırdığını göstermektedir. Eğer yüksek tansiyon hastalığınız varsa, tansiyon ilaçları kullanıyorsanız ve tansiyona bağlı bir kanama geçirdiyseniz kahve tüketimini azaltmanız gerekir. Aksi takdir de zaten yüksek olan tansiyonunuz fazla kahve tüketimiyle daha da yükselecektir. Toplumun önemli bir kısmı hayatlarındaki düzensizlikten ötürü yüksek tansiyon hastalığına yakalanmıştır.

Türk Kahvesi Tüketimi Şeker Hastalığını Tetikler

Yapılan araştırmalar sonucu bir kısım uzmanlar yemeklerden sonra tüketilen kahvenin tip-2 denilen diyabet riskini artırdığını düşünmektedir. Ancak bazı uzmanlara göre ise kahve tüketiminin tek başına kan şekerini yükseltmeye yetecek bulgular ortaya çıkmamıştır. Ancak şeker hastalarının kahve tüketimine dikkat etmelerinde fayda vardır.

Vücuttaki Su Kaybına Yol Açar

Türk kahvesinin tüketimi ne kadar fazla olursa vücuttaki su kaybı da o kadar fazla olur. Kaybedilen suyun yeri doldurulmazsa dehidrasyon tehlikesi baş gösterir. Su kaybını önlemek için kahve tüketiminden sonra mutlaka su içilmesi gerekir.

Türk Kahvesi Migren Yapar Ve Baş Ağrısı Verir

Aşırı derecede Türk kahvesi tüketenler baş ağrısı yaşayabilirler. Herhangi bir beyin rahatsızlığı yaşamamak için kahve tüketiminin ölçülü olması gerekir.

Anne ve Bebeğin Gelişimi Yavaşlar

Türk kahvesi, gebelik döneminde anne ve bebeğin sağlığını olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Anne adayları su kaybını önlemek için kahve yerine bol su veya taze sıkılmış meyve suyu tüketmeleri gerekir.

Türk Kahvesinin zararları, Turkish coffee losses

Üreme Hormonlarını Azaltır

Günde 3 fincandan fazla kahve tüketen bayanlar da belirgin biçimde doğurganlık oranı azalmaktadır. Yoğun şekilde alınan kafein gebelik ihtimalini azaltmaktadır. Ancak erkeklerde bu durum tam tersidir. Erkeklerde sperm kalitesini artırmaktadır. Bunun yanında erkekler de kahvenin diğer yan etkilerini göz önüne alarak tüketmelidir.

Türk Kahvesi  Selülit Ve Damar Sertliğine Seben Olur 

Aşırı Türk kahvesi tüketimi selülit oluşma riskini artırmaktadır.Aşırı kahve tüketimi yıllar sonra damar sertliğine neden olmaktadır. Bu da kan akışında düzensizliğe neden olur.

Kolesterolü Artırır ve Kansızlık Yapar 

Sağlıklı bir birey günlük limitleri aşmadığı sürece kolesterol riski taşımaz. Kolesterol hastalığı olanların ise kahve tüketmemesi daha doğru olur. Yüksek oranda tüketilen Türk kahvesi vücuttaki demir oranını azaltarak halk arasında kansızlık olarak bilinen anemi hastalığına davetiye çıkarır.

Göz Tansiyonu Riski

ABD’li bilim adamlarının yaptığı araştırmalar sonucu günde 2 bardaktan fazla tüketilen kahve göz tansiyonu ihtimalini %66 oranında artırmaktadır. 50 yaşından sonra aşırı tüketilen kahvenin göz içi basıncını artırdığı ve körlüğe kadar götürebileceğini ortaya çıkarmıştır. Bu araştırmalar sonucu günde 125 mg dan fazla alınan Türk kahvesinin göz tansiyonunu, 500 mg dan fazla alınan kahvenin ise glokom riskini artırdığı ortaya konmuştur.

Dünya Kahveleri Kapınıza Gelsin!

muhiku-hediye-kutusu-siyah-beyaz

Filtre kahve, kahve çekirdeklerinin içindeki yağ filtre kağıdında kaldığı için en sağlıklı kahve olarak kabul ediliyor. Hem kendinize hem de kahve tiryakisi sevdiklerinize özel günlerde hediye seçerken Muhiku olarak özenle tasarladığımız Dünya Kahveleri Kutusu güzel bir alternatif olabilir. Etiyopya Kochere, Kenya AA, Brezilya Bella Giana, Kolombiya Hulia ve El Salvador Veracruz kahveleri ile enfes bir kahve tadım deneyimi yaşayabilirsiniz. Her bir paket 50 gramdır ve bu da bir paketten 5 fincan kahve çıkacağı anlamına geliyor. Yani Dünya Kahveleri Kutusu’ndan toplam 25 fincan kahve elde edeceksiniz. Kutudaki kahveler kargoya verilmeden önce sizler için taze çekilmektedir. Kullanım ömrü paket açıldıktan itibaren 12 aydır. Serin ve kuru yerde saklanması tavsiye edilir. Afiyet Olsun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

latin-amerika-kahve-cesitleri
Daha Fazla

Latin Amerika Kahvesi Hakkında Her Şey

İçindekiler Gizle Latin Amerika Kahve ÇeşitleriBrezilya KahvesiKolombiya KahvesiGuatemala KahvesiMeksika KahvesiHonduras KahvesiEl Salvador KahvesiNikaragua KahvesiDünya Kahvelerini Evinizde Deneyimleyin! Her…