Tüm İncelikleri İle Taş Boyama Sanatı Nasıl Yapılır?

tas-boyama-sanati-nasil-yapilir

Taş boyama sanatı, birbirinden farklı boyutlardaki taşların üzerine çeşitli desenlerde boyamaların ve çizimlerin yapılmasıyla meydana gelen bir sanat türüdür. Birçok insanın rahatlamak için giriştiği bu sanat son yıllarda daha çok ilgi görmektedir. Taş boyama sanatı ile hem hayal dünyanızın odalarında yolculuğa çıkabilir hem de sakinleştirici etkisi sayesinde stresinizi azaltabilirsiniz.

Taş boyama sanatı bugün yediden yetmişe birçok insan tarafından yapılmaktadır. Üstelik bu sanatı icra etmek için büyük bir resim kabiliyetinizin olmasına da gerek yok. Taşların üzerine istediğiniz renklerde yapacağınız desenlerle sizler de taş boyamanın keyfine varabilirsiniz. Burada kafanızda soru işareti oluşturan nokta taşları nereden bulacağınız olabilir. Eğer sahile yakın bir yerde oturuyorsanız çeşitli boyutlarda ve şekillerde taş bulmanız oldukça kolay olacaktır. Burada bulduğunuz taşları temizlemeniz ve kurulamanız önemli bir nokta. Çünkü yeteri kadar iyi temizlenmeyen taşların üzerine yapılan çalışmalar kalıcı olmayacak ve yapılan çizim pürüzlü bir görüntüye sahip olacaktır. Bulacağınız taşların daha temiz olmasını istiyorsanız eğer yağmurlu ve dalgalı bir günde sahile gidebilirsiniz. Böyle ıslak günlerde doğa ana size tertemiz taşlarını sunacaktır.

Maalesef herkes sahile yakın yerlerde yaşayacak kadar şanslı olamayabilir. Sahile uzak bir yerde oturuyorsanız ve taş bulma olanağınız düşükse Muhiku’nun taş boyama sanatı için özel olarak hazırladığı Taş Boyama Deneyimi‘ni satın alabilirsiniz. Muhiku, özel kutusunda bulunan beyaz renkteki dolomit nehir taşı, üç renk akrilik boya ve fırçası ile taş boyama sanatı için size eşsiz bir deneyim sunmaktadır. İçeriğinde bulunan deneyim bilgi kartı da sizi taş boyama konusunda bilgilendirecektir. Böylelikle hem malzemelere daha kolay ulaşacak hem de çok uygun fiyata yeni bir deneyim yaşamanın tadına varmış olacaksınız.

Taş Boyama Sanatının İncelikleri Nelerdir?

tas-boyamanin-incelikleri

Taş boyama sanatı, bugün hemen hemen herkesin bildiği ya da duyduğu bir sanat türüdür. Biz de bu yazımızda taş boyama sanatı için önemli olan püf noktalara yer vereceğiz.

Taş boyama sanatı için öncelikle bir taşa ya da taşlara ihtiyacınız var. Taşlar dilediğiniz boyutlarda olabilir. Bu tamamen sizin seçiminize kalmış. Fakat bulabileceğiniz yassı taşlar hem çizim yapmanızı kolaylaştıracak hem de çiziminizin daha pürüzsüz görünmesini sağlayacaktır.Temiz bir taşın üzerine yapacağınız çizimler için taslak oluştururken kurşun kalem ve konturunu belirginleştirmek için asetatlı kalem kullanabilirsiniz. Daha sonra taşın üzerine yaptığınız çizimleri renklendirmek için boyaya ve fırçaya ihtiyacınız olacak. Burada çeşitli türlerde boya ile çizimlerinizi yapabilirsiniz.

Su bazlı sentetik akrilik boya, yapısı gereği kapatıcılık özelliği fazla olan ve çabuk kuruyan bir boyadır. Bu nedenle taş boyama sanatı için çoğunlukla akrilik boya tercih edilir. Çalışmanız için kullanacağınız fırçalar da ince veya kalın olabilir. Çizeceğiniz detay çizimlerde ince uçlu fırça kullanmak işinizi kolaylaştıracak ve çiziminizin daha hoş görünmesini sağlayacak.

Taşın üzerindeki boyanın kurumasının ardından taşı cilalama/vernikleme işlemine geçebilirsiniz. Taşa cila atılmasının sebebi, yapılan çalışmanın daha uzun ömürlü olmasını sağlamasıdır. Taş boyama sanatı çalışmalarınızı kompozisyon dahilinde portre ve manzara çalışmaları şeklinde de yapabilirsiniz. Yaptığınız çalışmada taşları desteklemek için manzaraya veya konuya uygun farklı malzemeler de kullanabilirsiniz. Bu malzemeler iplik, kum, ağaç dalı, yaprak, çiçek gibi doğada bulabileceğiniz ve yaptığınız çalışmaya uyacak her şey olabilir. Böylelikle yaptığınız çalışmayı daha da ön plana çıkarabilirsiniz.

Sevdiklerinize Taş Boyama Deneyimi Armağan Edin!

muhiku-kendin-yap-tas-boyama-kiti

Hepimiz günlük hayatın koşuşturmasından ve stresinden biraz olsun uzaklaşmak isteriz. Böyle zamanlarda yapacağımız taş boyama sanatı gibi aktiviteler bizi günlük hayatın stresinden ve koşuşturmasından uzaklaştırarak endişelerimizin azalmasını sağlayacaktır.

Sizler de sevdiklerinizin bu tempodan uzaklaşarak biraz olsun dinlenmesini sağlayabilirsiniz. Onlar için özel olarak seçeceğiniz hediyeleri Kendi Kutunu Yap seçeneği ile tek bir kutuda toplayabilirsiniz. Burada onlara taş boyama sanatı için bir deneyim kiti hediye edebilir ve bu hediyenizi diğer ayrıntılarla da güzelleştirebilirsiniz. Hediye setinize, özel kutusunda bulunan taş boyama deneyiminin yanında Yade Yaseminli Aromaterapi Mum da koyabilirsiniz. Bu sayede sevdikleriniz taş boyama sanatı deneyimini yaşarken mumun eşsiz kokusuyla daha da rahatlayabilirler. Taş boyama deneyiminin yanında kutuya mineral ve vitamin açısından oldukça zengin olan Güney Afrika kültürüne ait kırmızı çay veya kızıl çay olarak da bilinen rooibos çayı, kupa ve çay süzgeci de ekleyebilirsiniz. Bu çay içeriğinde bulunan vitaminler ve mineraller sayesinde sevdiklerinizin daha enerjik olmasını sağlayacaktır. Böylelikle onlara bir nevi terapi kutusu hediye etmiş olacaksınız. Bu hobi kutusu ile onlara yepyeni bir deneyim yaşama fırsatı sunacak ve günlük hayatın koşuşturmasından biraz olsun uzaklaşmalarını sağlayacaksınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

mandala-boyama-kitabi
Daha Fazla

Mandala Boyama Hakkında Her Şey

İçindekiler Gizle Mandala Nedir?Mandala Boyama Çeşitleri Nelerdir?Mandala Boyamanın FaydalarıMandala Boyama Neye İyi Gelir?Mandala Boyama Kaç Yaş İçindir?Mandala Boyama…