Teraryum Modelleri ve Aranjmanları Nelerdir?

teraryum-terrarium

Teraryum modelleri dediğimiz zaman çok geniş bir denize dalmış oluyoruz. Doğanın, tabiatın minyatürü teraryumların hayatımıza girmesiyle saksı çiçeklerinin tabiri caizse papucu dama atıldı. Birkaç teraryum modeline baktığımız zaman sebebini anlamamak elde değil.

Evde, işte yani dört yanımız duvarlarla çevriliyken bile yeşil görebildiğimiz; içerisine baktığımız zaman farklı bir dünyaya bakıyor gibi olduğumuz teraryumlar nasıl sevilmez ki?

Süs olarak kullanıldığı gibi teraryum hazırlamayı, tasarlamayı hobi haline getiren insanlar da az denemeyecek kadar var. Canlılığın devam ettiği camdan bir küre (ya da hangi şekil aldıysanız) size de çok mucizevi geliyor mu? Saksıda bitki bakmak gibi ama daha şık ve daha zarif.

🪴 Şık sukulent aranjmanları Muhiku’da! Farklı sukulent türlerinin şık saksılarda buluştuğu aranjmanlarla sevdiklerinizi ya da kendinizi mutlu edin! Birbirinden güzel aranjmanları incelemek için sukulent sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

O zaman şimdi hep birlikte teraryum modelleri ve fiyatları nedir bir bakalım.

Teraryuma Bitkileri Nelerdir?

teraryum-bitkileri-nelerdirSon yıllarda gerek ev, gerek ise iş yeri dekorasyonunda sıklıkla kullanılan teraryum çeşitleri farklı bitkilerle hazırlamaktadır. Özellikle kaktüs ve sukulent çeşitlerinin kullanıldığı bu şık dekorasyon çeşitleri arasında; cansız ve canlı teraryum modelleri bulunmaktadır.

Çok zarifler, oldukça güzel gözüküyorlar. Fakat ben içinde bitki istemiyorum; güneş, düzenli olarak sulama falan yapamam diyorsanız üzülmeyin. Teraryum tasarlarken veya satın alırken görsel olarak hazırlanmış bitki kullanılmadan tasarlanmış modeller bulabilirsiniz.

Ancak yine de en güzel teraryum modelleri arasında canlı çiçeklerle hazırlananlar bulunuyor. Çünkü canlı çiçeklerin yaşam alanına yaydığı enerji kişinin çok daha pozitif bir ruh haline bürünmesine etki ediyor.

Hayalinizde renkli taş, renkli deniz kumu ve objelerden bir bahçe, köşe dizayn edin. Onu cam fanus içinde bitki çeşitleriyle hayata geçirin. Mesela teraryum içerisinde kaplumbağa bakıldığını duymuştum.

Hayvana hareket özgürlüğü sağlayacak büyüklükte bir fanusta neden olmasın ki? Hatta hem kaplumbağa için hem de besleyen insanın göz zevki için bomboş bir kaptan çok daha güzel olacaktır.

Canlı bitki kullanmak zorunda olmadığınız gibi plastik/cam objeler ile teraryum oluşturabilirsiniz. Böylece plastik yapay bitki kullanabilirsiniz.

Böylelikle rengarenk ve bakımı ile ilgilenmenizin gerekmediği bir dekorunuz olacak. Yine de arada tozunu almayı unutmayın.

Eğer gitmek istediğiniz ya da çok sevdiğiniz bir şehir varsa bu şehri de bir teraryum içerisinde kurabilirsiniz. Örneğin arkadaşınız İstanbul’u çok seviyor fakat farklı bir şehirde yaşıyorsa ona Kız Kulesi, deniz, boğaz ve orman temalı bir aranjman yapabilirsiniz.

Dilerseniz teraryum ev modelleri arasından da seçim yapabilirsiniz. İçinin tıpkı bir ev gibi dizayn edildiği ve bitkilerle sülendiği teraryum çeşitleriye sevdiklerinize rüya gibi bir hediye verebilirsiniz.

Böyle bir hediye eminiz ki o kişi için unutulmaz olur!

Teraryum Yapmak için Nasıl Bir Fanus Seçmek Gerekir?

geometrik-teraryum-modelleri-sukulent

Aslında bu seçim tamamen sizin zevkinize bağlı. Çünkü teraryum tasarlarken uçsuz bucaksız modellemeler yapabilirsiniz.

Küçük oval bir fanus tercih edebileceğiniz gibi büyük yayvan fanuslar da seçebilirsiniz. Hatta büyük fanusumsu bir obje seçildiğini ve içerisine teraryum hazırlandığını köşesine de küçük fanusla balık konmuş bir model görmüştüm.

Böyle bir seçenek için salonunuzun ya da sergileyeceğiniz yer neresi ise oldukça büyük olması gerekiyor. Ben kafede görmüştüm. Eğer sizin de bir işletmeniz varsa ya da evinizi dolduracak büyük nesneler arıyorsanız bu tarzda bir teraryum modeli deneyebilirsiniz.

Diğer taraftan armut teraryum modelleri de oldukça popülerler. Özellikle sevdiğiniz birine hediye vermek istiyorsanız bu popüler seçeneği tercih edebilirsiniz.

Son 1 yılda sanırım köşegenlere ilgimiz arttı. Minimalizm ile birlikte geometrik şekiller moda oldu.

Birçok marka ve ünlü mekanlar geometrik şekildeki lambaları dekorlarında değerlendirmeye başladı. Dolayısıyla oldukça artık fanus olarak sadece yuvarlak seçeneğiniz yok.

Çok şık prizma cam fanuslarla da güzel tasarımlar yapabilirsiniz. Mesela bitkisiz, dekoratif bir model isterseniz kapalı olan bu prizmaları çok rahat kullanabilirsiniz.

Bütçeniz kısıtlıysa, masanızın ya da kahve sehpanızın üzerinde minik bir dekor istiyorsanız cam kavanozları da kullanabilirsiniz. Vintage görünümlü cam kavanozlar da son yıllarda oldukça yükselişte.

Evde Teraryum Yapımı

Hazır almak yerine kendiniz tasarım yapacaksanız “Öyle olmaz!”, “İçine bunu koyman lazım!”, “Onu koyarsan çirkin olur!” diyenleri asla ciddiye almayın. Çünkü kullanabileceğiniz yüzlerce materyali binlerce farklı kombinasyonda birleştirebilirsiniz.

Önemli olan hayalinizdeki teraryumu oluşturmak. Artık sırf bu hobi için minicik evler, şatolar, bahçe gereçleri üretiliyor. Siz de istediğinizi kullanmakta özgürsünüz.

Eğer tasarımınızı bitki ile yapmak istiyorsanız seçeceğiniz sukulent ya da kaktüs çeşidini alırken mutlaka bu bitkileri teraryumda bakacağınızı belirtmenizi tavsiye ederiz. Saksı bakımından daha farklı olacaktır.

İçiniz rahat olsun çünkü kaktüs ve sukulentler bakımı en kolay bitkilerdendir. Saksı değil fanusta olmaları çok da büyük bir değişikliğe sebep olmayacaktır.

Teraryum bitkileri hakkında bolca bilgi için blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.

Güncel Teraryum Fiyatları Ne Kadar?

Çiçekçilerde, yapı marketlerde hatta süpermarketlerde bile teraryum modelleri bulabilirsiniz. Eğer hediye edecekseniz genel olarak hazırlamak yerine hazır almayı tercih edebilirsiniz.

Yüzlerce farklı seçeneği ile beğeneceğiniz bir model bulmanız kolay oluyor.

Satın almak yerine kendiniz yapmak isterseniz de malzemeleri alacağınız yerlere göre maliyeti değişebiliyor. Fakat her şekilde kendiniz hazırladığınızda hem güzel vakit geçirmiş hem de tam hayal ettiğiniz gibi bir sonuç almış oluyorsunuz.

Fiyatı satın aldığınız fiyata denk gelse bile kendiniz hazırladığınızda hem daha mutlu olacağınıza hem de sonucu çok beğeneceğinize eminiz.

yenilenen-keyifli-saatler-hediye-kutus-muhikuTeraryum hediye olarak sıkça tercih edilen bir seçenektir. Özel günlerde sevdiklerimize hediye olarak alabileceğimiz opsiyonların başında gelir.

Teraryum modelleri doğum günü hediyesi, yeni iş hediyesi, eve taşınma hediyesi, Sevgililer Günü hediyesi olarak tercih edilebilir. Özellikle de sevdiğiniz kişi doğayı seviyor ama şehirde yaşıyorsa hediye teraryum modelleri arasından eminiz ki ona göre bir alternatif bulabilirsiniz.

Daha önce teraryum aldıysanız ya da fiyatları sebebiyle bu fikre sıcak bakmıyorsanız Muhiku’daki yenilikçi hediye kutularını değerlendirebilirsiniz. Özellikle yeni ev hediyesi olarak içerisinde kahve ve dekorasyon ürünü bulunan kutuları seçebilirsiniz.

Ev hediyesi olarak alabileceğiniz Keyifli Saatler Hediye Kutusu‘nda;

  • Seramik fincan takımı seti,
  • Selamlique Türk kahvesi,
  • Godiva çikolata,
  • Sukulent,
  • Kahve aromalı mum,
  • Ayrıca hediye notunuz yer alır.

İşte, sukulente alternatif uygun fiyatlı hediye önerisi! Bu harika hediye kutusu ile kendinizi veya sevdiklerinizi derin bir mutluluğa boğmanız kaçınılmaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

kokulu-mumlar
Daha Fazla

Aromaterapi Mum Nedir, Faydaları Nelerdir?

İçindekiler Gizle Aromaterapi Mum Nedir?Aromaterapi Mum ÇeşitleriKahve Kokulu Aromaterapi MumVanilya Kokulu Aromaterapi MumuYasemin Kokulu Aromaterapi MumuOkyanus Kokulu Aromaterapi…
teraryum
Daha Fazla

Teraryum Bakımı Nasıl Yapılır?

İçindekiler Gizle Teraryum Bakımı Hakkında Bilinmesi GerekenlerToprak BakımıSulama İhtiyacıIşık MiktarıIsı ve SıcaklıkTeraryum TemizliğiTeraryum Bakımı Hakkında Unutulmaması Gereken Durumlar…