Soya Mumu Nedir, Nasıl Yapılır? Soya Mumunun Özellikleri

soya-mum-cay-kibrit

Son zamanların en popüler mum çeşitlerinden biri olan soya mumu, aslında çok uzun yıllardır kullanılmaktadır. Bunun sebebi ise ışığının ardındaki nice faydasıdır. Özellikleri sebebiyle diğer mum çeşitleriyle aynı kefeye konulamaz. Bu da soya mumunun ne kadar özel olduğunun kanıtı sayılabilir.

İçerik:

Soya mumunu artık çoğu her yerde görüyoruz. Bir kısmımız bu mum çeşidi hakkında bilgi sahibi. Fakat büyük bir çoğunluk bu mum hakkında çok az bir bilgiye sahip. Bu sebeple, muma karşı özel bir ilgisi olan ve evinde farklı mum çeşitlerine yer vermek isteyen okurlarımız için soya mumuna özel bir içerik hazırlamak istedik.

Muhiku farklı tasarımlarda ve farklı kokulardaki mumları arasında soya mumu çeşitlerine de yer veriyor. El yapımı soya mumları oldukça şık bir tasarıma sahip. Ayrıca mumların sahip oldukları kokular da insan zihni ve bedeni üzerinde farklı etkilere sahip.

Siz de Muhiku’nun soya mumları ile yaşam alanınızda rahatlatıcı bir atmosfer yaratabilir; zihninizi ve bedeninizi arındırabilirsiniz. Diğer taraftan sevdiklerinize yapacağınız sürprizlere şıklık katabilir ya da onlara hoş bir ev hediyesi armağan edebilirsiniz.

Soya Mumu Nedir?

yade-beton-soya-mum

Soya fasülyesinden elde edilen yağlarla hazırlanan mum çeşitlerine soya mumu denir. Bu mum çeşitleri %100 doğaldır ve içinde hayvansal madde bulunmadığı için de vegandır. Ayrıca doğada kolaylıkla çözünebilir ve geri dönüşümü yapılabilir.

Bu sebeple ne insan ne de çevre sağlığı için herhangi bir tehdit oluşturmaz. İçeriğinin temiz olması ve kimyasal herhangi bir madde olmaması sebebiyle diğer mum çeşitleri gibi yandığında zararlı gaz salımı yapmaz.

Dolayısıyla kronik solunum yolları hastalığı bulunan kişiler bulundukları ortamda rahatlıkla yakabilirler. Ayrıca hamilelerin ve küçük çocuk sahiplerinin de bu mumu kullanırken herhangi bir endişeye kapılmalarına gerek yok.

Bu mumu diğer mum çeşitlerinden farklı kılan diğer bir özellik ise yanma süresi. Diğer mumlara nazaran çok daha uzun süre yanar. Dolayısıyla pahalı olmasına rağmen diğer mum çeşitlerinden çok daha hesaplıdır.

Soya Mumu Faydaları

yade-soya-mumu

Mumun da faydası mı olurmuş canım, demeyin! Soya mumunun rahatlatıcı kokusu insan zihni ve bedeni üzerinde pozitif etkilere sahip. Hatta bu özelliğinin farkında olan pek çok yer soya mumunu kullanmakta. Peki ama soya mumunun faydaları neler?

Arındırır ve Yatıştırır!

Yakıldığı ortamdaki havayı yumuşatır. Bu sebeple iyileştirici ve yatıştırıcıdır. Zihni; sinir, stres, öfke, korku, kaygı gibi negatif duygulardan arındırır. Daha pozitif ve daha mutlu olmamızı sağlar.

Dolayısıyla negatif duyguların olumsuz etkisi sebebiyle günlük hayatta gerçekleştiremediğimiz sorumluluklarımızı yerine getirmemize yardımcı olur. Hatta soya mumunun bu etkileri Spa&Wellness salonlarında çokça tercih edilmesini sağlamıştır.

Diğer taraftan zihni arındırdığı için gün sonunda rahat bir uyku çekmemize yardımcı olur. Sağlıklı bir uykunun etkisiyle yeni güne daha mutlu ve daha enerjik uyanabiliriz.

Losyon Olarak Kullanılabilir

Soya mumunun ilginç bir özelliğiyse eridiği zaman losyon olarak kullanılabilmesi. Bu sebeple hem etinden hem de sütünden faydalanılan ürünlerden biridir diyebiliriz. Erimiş soya mumunu elinize sürdüğünüz zaman cildiniz ipeksi bir yumuşaklığa sahip olduğunu göreceksiniz.

Soya Mumunun Kokusuna Göre Etkileri

dogal-vegan-soya-mumu

Kokular, insan zihni üzerinde birtakım etkilere sahiptir. Kimileri rahatlatır, kimileri uyanık kalmamızı sağlar, kimileri ise dikkatimizi toplamamızı sağlar. İşte, soya mumları da yapıldıkları kokulara göre farklı etkilere sahip olmaktadırlar.

Biz sizin için soya mumlarına ve kokularına göre insan zihni üzerinde meydana getirdikleri etkilere aşağıda yer verdik. Aromaterapiye giriş yazımıza da göz atabilirsiniz.

Kahve Kokulu Soya Mumunun Faydaları

Sabah uyandığınız zaman ayılmak saatlerinizi mi alıyor? Bir türlü yapmanız gereken işlere odaklanamıyorsanız bir fincan kahvenin yanında kahve kokulu soya mumunu yakmanızı da tavsiye ederiz. Çünkü kahve kokusunun enerji verici ve motive edici etkisi bulunmaktadır.

Diğer taraftan bilişsel süreçleri hızlandırır ve uykusuzluğun sebep olduğu stresi azaltır. Böylece gün içerisinde çözmeniz gereken sorunları daha çabuk çözüme ulaştırabilir, farklı çözüm yolları geliştirebilir, daha hızlı düşünebilir ve stresin verdiği endişe halinden kurtulabilirsiniz.

Vanilya Kokulu Soya Mumunun Faydaları

Kendinizi yorgun ve halsiz hissediyorsanız hemen vanilya kokulu soya mumunu yakın. Çünkü vanilya kokusu enerjinizi yükseltir ve bedeninizi rahatlatır. Ayrıca uyumadan önce yakarsanız stres ve kaygı gibi kötü duyguları azaltır ve daha iyi bir uyku çekmenizi sağlar.

Lavanta Kokulu Soya Mumunun Faydaları

lavanta-kokulu-soya-mumu

Depresyon, stres, kaygı, huzursuzluk gibi ruhsal sıkıntıların etkisi altındaysanız lavantalı soya mumunun hafif, rahatlatıcı ve sakinleştirici kokusundan faydalanmanızı tavsiye ederiz. Bu sebeple ruhsal anlamda iyi hissetmediğiniz zamanlarda rahatlatıcı bitki çayları ve lavantalı soya mumunun sakinleştirici kokusu eşliğinde gevşeyebilirsiniz.

Yasemin Kokulu Soya Mumunun Faydaları

Güçlü ve tatlı kokulu yaseminin en bilinen faydası stresi azaltmasıdır. Ayrıca kendimizi daha enerjik ve zinde hissetmemizi sağlar. Kahve keyiflerinde size eşlik edecek yasemin kokulu soya mumunun kokusu ve kahve kokusu size tatlı bir keyif yaşatacaktır.

Sandal Kokulu Soya Mumunun Faydaları

Sandal ağacı kokusu çok eski yıllardan beri kullanılmaktadır. Yumuşak bir kokuya sahip olan sandal aromalı soya mumunun negatif enerjiyi temizleyen, yerine pozitif enerji getiren bir özelliği bulunmaktadır. Bu sebeple mutsuzluk, stres, üzüntü, kızgınlık, korku gibi duyguların giderilmesini sağlar.

Ayrıca sandal kokusunun sakinleştirici bir etkisi bulunmaktadır. Solunum yoluyla vücuda alındığı zaman beyin nöronlarının harekete geçmesini sağlar. Böylece kişiyi psikolojik açıdan rahatlatır.

Manolya Kokulu Soya Mumunun Faydaları

Manolya kokusunun “aşk tazeleyen” koku olduğuna inanılır. Bu sebeple manolya kokulu soya mumunu; ilişkilerinizde yaşadığınız gerginlik zamanlarında, tartışmalar esnasında ya da sonrasında yakabilirsiniz.

Diğer taraftan manolya kokusu oldukça yumuşaktır. Sinirleri rahatlatır ve mutluluk verir. Bu sebeple üzgün olduğunuz zamanlarda da manolya kokulu soya mumundan faydalanabilirsiniz.

Misk Kokulu Soya Mumunun Faydaları

Misk çiçeğinden elde edilen esanslarla hazırlanan soya mumunun çok hoş bir kokusu vardır. Zihni ve bedeni rahatlatır. Dolayısıyla misk kokulu soya mumunun negatif duygulardan arındırır ve pozitif bir ruh haline girmemize yardımcı olur.

İncir Kokulu Soya Mumunun Faydaları

İncir kokulu soya mumunun oldukça tatlı bir kokusu vardır. Yakıldığı zaman ortamın havasını yumuşatır ve ortamdaki kötü kokuların azalmasına yardımcı olur. Ayrıca kaygı ve stres gibi negatif duyguların giderilmesini sağlar.

Doğal Soya Mumu Yapımı

soya-mum-yapimi

Son zamanlarda popülerleşen bir şey daha var ki o da evde sabun, mum, saksı gibi dekorasyon ürünleri yapmak. Bizi bu tarz ürünleri yapmaya iten asıl şey daha uygun fiyatlara temin etmek. Fakat mumu ilk kez yapıyorsanız, tecrübesizliğiniz mumun size daha yüksek fiyatlara mal olmasına sebep olabilir.

Soya Mumu Malzemeleri

Bu mumu hazırlamak için kullanacağınız malzemeler; soya mumu, fitil, mum kabı, mandal, esans yağı ve makas şeklindedir. Yapmanız gereken ilk şey soya mumunu parafin mumdan farklı olarak 76,6 ila 82,2 °C sıcaklıkta eritmek. Daha sonra dilediğiniz esans yağlarını mumun içine ekleyebilirsiniz.

Tüm malzemelerin eridiğinden emin olduktan sonra fitil koyduğunuz kabın için mumu dökün. Fitili mandalla sabitleyin. Dilerseniz mumun üstünü tarçın, kurutulmuş portakal ya da kuru çiçekle süsleyebilirsiniz.

Mum bir kere donduktan sonra ortasında çukur oluşacaktır. Bu sebeple kabın içine bir kere daha erimiş soya mumu ilave etmelisiniz.

Evde mum deneyimi ucuza yapmaya ne dersiniz? İlk etapta pahalı ürünlere para vermeden ucuz yollarla acemiliğinizi atabilirsiniz. Parafin jel mum deneyimi size mum deneyimi tek bir paketle ve oldukça ucuza deneyimleme şansı veriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

teraryum-bitkileri-nelerdir
Daha Fazla

Teraryum Bitkileri Nelerdir?

İçindekiler Gizle Teraryum Bitkileri ÇeşitleriKullanabileceğiniz Bitkiler ve ÖzellikleriTeraryum Bitkilerinin Bakımında Önemli AdımlarTeraryuma Alternatif Dekorasyon Hediyesi Fikri Artık hepimiz…