Soğuk Kahve Yapımı Hakkında Her Şey!

soguk-kahve-yapımı-hakkında-her-sey

Soğuk kahve yapımı hakkında hemen hemen her şeyi sizin için tek bir yazıda topladık. Birbirinden enfes soğuk kahve tarifleri için yazının kalanını okuyabilirsiniz.

Sıcak yaz günleri denilince birçoğumuzun aklına ilk gelen şey buz gibi içecekler olsa gerek. Sıcakların iyice bastırdığı bu günlerde içimizi serinletecek birbirinden lezzetli içeceklerin arayışına gireriz.

Piyasada pek çok soğuk içecek alternatifi olsa da içimizde kahveden vazgeçemeyenler büyük bir çoğunluğu oluşturacaktır. Sabahları uyanamayan, gündüzleri ayılamayan ya da ben kahve tutkunuyum diyenler için bu sıcak günlerde en iyi çözüm soğuk kahve olacaktır.

Yapımı oldukça kolay olan bu kahveleri elbette dışarıdan da satın alabilirsiniz ama neden daha ucuza mal etmeyesiniz ki!

Evde kolaylıkla yapabileceğiniz birbirinden enfes buz gibi kahveleri dilerseniz arkadaşlarınıza ya da misafirlerinize sunabilir dilerseniz de termosunuza koyarak gün içinde yanınızda taşıyabilirsiniz.

Soğuk Kahve Nasıl Yapılır ?

soguk-kahve-nasıl-yapılır

İlginizi Çekebilir: Dünya Kahveleri Kutusu

Soğuk kahve yapımı sandığınızdan oldukça kolay. Neredeyse bütün kahve demleme aparatları ile evde kolaylıkla soğuk kahve hazırlayabilirsiniz.

Artık hemen hemen herkesin evinde French press bulunduğu ve daha ucuz olduğu için bu yazıda soğuk kahve yapımını french press üzerinden anlatacağız.

  • Öncelikle olmazsa olmaz iki adet malzememiz kahve ve French press. Burada kahvenin taze çekilmiş ve deniz tuzu kalınlığında olması önemli.
  • İkinci önemli nokta ise kullanılacak kahve miktarı. Normalde kahve presi için her 180 ml suya iki tatlı kaşığı yani 10 gram kahve kullanılır. Fakat burada her 180 ml su için 20 gram yani 4 tatlı kaşığı kahve kullanmanız tavsiye edilir.
  • Kahveyi prese ekledikten sonra kaynayıp durulmuş suyu üzerine ekleriz. Bu noktada kahveyi 4 dakika demlenmeye bırakırız.
  • Demleme süresi dolunca yavaşça presi aşağıya doğru bastırırız. Daha sonra içine buz eklediğimiz bardaklara kahvemizi ilave edebiliriz. Buzlar eridiğinde kahveyi seyreltecek ve kahve tam olması gereken kıvama gelecektir.

İşte soğuk kahve yapımı bu kadar basit. Eğer soğuk kahvenizi dünya kahveleriyle demlemek isterseniz de Muhiku’nun özenle hazırladığı birbirinden lezzetli dünya kahvelerine bir göz atabilirsiniz!

Evde Yapabileceğiniz Birbirinden Lezzetli 5 Soğuk Kahve Tarifi

evde-yapabileceginiz-birbirinden-lezzetli-5-soguk-kahve

Bu başlık altında evde yapabileceğiniz birbirinden lezzetli soğuk kahvelerin tariflerine yer vereceğiz. Burada damak tadınıza en uygun kahveyi seçebilir veya bu tariflerden esinlenerek kendi kahvenizi yaratabilirsiniz.

Iced Coffee

Demleme yöntemiyle ya da daha pratik olması için granül kahve ile hazırlayacağınız kahveyi bir buz kalıbına dökün.

Kahveyi buzlukta bir gece bekletin, dilerseniz daha az da bekletebilirsiniz.

Buz kalıbından çıkaracağınız kahve küplerini bir bardağa koyun ve ardından üzerine süt ekleyin.

Iced coffeeniz hazır bile, afiyet olsun. Bunun dışında, buzlukta hazır bulunduracağınız donmuş kahve küpleri ile dilediğiniz zaman iced coffee hazırlayabilirsiniz.

Dondurmalı Soğuk Kahve

Dondurmalı soğuk kahve için öncelikle yapmanız gerekenler bir yemek kaşığı kahveyi, bir su bardağı soğuk sütü, bir yemek kaşığı toz şekeri ve iki yemek kaşığı vanilyalı dondurmayı blenderdan geçirmek.

Ardından hazırladığınız karşımı bir bardağa alın ve üzerine istediğiniz miktarda buz ekleyin. İsteğe bağlı olarak kahvenizi krem şanti ile süsleyebilirsiniz.

Cold Brew

Son zamanlarda adını sıklıkla duyduğumuz, mekanların vazgeçilmezi cold brew kahvenizi artık evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Öncelikle 4 yemek kaşığı yani 20 gram kahveyi, kahve presine ekleyin.

Üzerine soğuk suyu ekleyin ve bir gece demlenmeye bırakın.

Ertesi gün kahvenizi süzün ve buz dolu bir bardağa dökün. İsteğe bağlı süt de ilave edebilirsiniz, afiyet olsun!

Dalgona Kahve (Tiktok Kahvesi)

Dalgona kahve, son zamanlarda birçok sosyal medya platformunda karşımıza çıkan Korelilere ait meşhur bir kahve çeşididir. Yapımı oldukça basit olan bu kahve için ihtiyacınız olan malzemeler hazır kahve, su ve şeker.

Öncelikle bir kabın içerisine iki yemek kaşığı hazır kahve (Türk kahvesi de kullanabilirsiniz), iki yemek kaşığı şeker ve iki yemek kaşığı suyu (sıcak veya oda sıcaklığında olabilir) koyun.

Bu üç malzemeyi köpürene kadar çırpın.

Kıvamı katı ve kaseyi ters çevirdiğinizde düşmeyecek şekilde olacak. Ardından bir bardağa buz ekleyip üzerine süt ekleyin.

Burada süt, bardakta iki parmak kalınlığında boşluk kalana kadar koyulabilir. Daha sonra sütün üzerine köpürttüğünüz kahve karışımını ekleyin ve kahveniz hazır, afiyet olsun.

Frappe

Evde rahatça frappe yapmanız için bir blendera ihtiyacınız yok. Yapmanız gereken bir kavanoza üç su bardağı süt, dört tatlı kaşığı granül kahve ve iki tatlı kaşığı şekeri ekleyip beş dakika boyunca çalkalamak.

Hazırladığınız bu karışımı buz ve süt eklediğiniz bir bardağın içine ilave edin. İşte Frappe kahveniz hazır, afiyet olsun.

Birbirinden Lezzetli Dünya Kahveleri Muhiku’da!

dunya-kahveleri-kutusu

Siz de bu yaz farklı kültürden lezzetlerle soğuk kahve tarifleri yapmak veya kendi kahve tariflerinizi oluşturmak isterseniz Muhiku’nun Dünya Kahveleri Kutusu tam size göre. Kutunun içerisindeki 5 farklı ülkenin kahvesi ile sevdikleriniz ve kendiniz için farklı lezzette soğuk kahveler hazırlayabilirsiniz.

Sizin favori soğuk kahveniz hangisi? Yorumlarınızı aşağıya bekliyor olacağız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

Türk Kahvesinin Zararları, Losses of Turkish Coffee
Daha Fazla

Türk Kahvesi Zararları Nelerdir?

İçindekiler Gizle Panik ve Kaygı Bozukluğu RiskiTürk Kahvesinin Bağımlılık Yapma İhtimaliKemik Erimesine Neden Olur Türk Kahvesi Ülser ve Böbrek…
kahve-turleri-nelerdir
Daha Fazla

Kahve Türleri Nelerdir?

İçindekiler Gizle En Çok Tüketilen Kahve TürleriFiltre Kahve TürleriDiğer Kahve TürleriSoğuk Kahve TürleriDünyadan Kahve Türleri Dünya üzerinde en…
filtre-kahve-cesitleri
Daha Fazla

Filtre Kahve Çeşitleri Nelerdir?

İçindekiler Gizle Kahve Çekirdekleri Nelerdir?Filtre Kahve ÇeşitleriKolombiya KahvesiBrezilya KahvesiEtiyopya KahvesiGuatemala KahvesiKenya Kahvesi Filtre kahve çeşitleri her geçen gün…