Soğuk Algınlığı ve Grip İçin Bitkisel Çaylar ve Tarifleri Nelerdir, Nasıl Hazırlanır?

rezene-cayi-muhiku-blog

Soğuk algınlığı, genellikle soğuyan havalarda -ve bazen de yazları- ortaya çıkan bir çeşit hastalıktır. Burnunuz tıkanmaya başlamışsa, ateşlenme varsa ve hapşırıyorsanız başınız soğuk algınlığı ile derde girmiş demektir. Ancak hastalık kapıya dayandığında bizi bu dertten kurtaracak, şifa veren bitki çayları tüketmek hastalıklara karşı bağışıklık kazanmamıza yardımcı olacaktır.

Bu çayların gerek kolay hazırlanışı gerekse de lezzetli oluşu sizin gribe karşı sağlam bir savunma yapmanızı sağlayacaktır. Şişen boğazınızın iyileşmesi için uygulaması basit bitki çaylarını denemelisiniz. Ancak bitki çaylarını tüketmeden önce doktorunuza danışın.

Şifa Deposu Zencefil Çayı

Zencefil çayı, Ginger çayı

Zencefil, içerdiği mineral ve vitaminler sayesinde hastalıklardan korunmaya yardımcıdır. Aynı zamanda hastalıklar ile mücadele eder. Bünyesinde kalsiyum, potasyum, magnezyum, fosfor gibi mineralleri barındırır. Zencefil sadece ilaç sektöründe değil alternatif tıp tarafından da tedavi amaçlı kullanılmaktadır.

İhtiyacınız Olan Malzemeler

  • Bir su bardağı su
  • Bir yemek kaşığı limon suyu
  • Bir yemek kaşığı bal
  • Bir yemek kaşığı rendelenmiş halde olan taze zencefil

Hazırlanışı

Bir su bardağı su içerisine bir yemek kaşığı zencefili koyun ve ocakta kaynamaya bırakın. Eğer zencefilin acı bir tat vermesini istemiyorsanız su kaynar kaynamaz altını kapatın. Ardından beş dakika kadar demlenmesi için bırakın. Sonra süzgeç ile süzün. Son olarak bal ve limon suyu ekleyin. Afiyet olsun.

Soğuk Algınlığı İçin Ekinezya Çayı

Ekinezya Çayı, echinacea tea

Ekinezya bitkisinin vücuda birçok faydaları vardır. Virüs yoluyla bulaşan hastalıkların tedavisinde kullanılır.

Ekinezya çayı A, B ve E vitaminleri ile magnezyum, demir, sodyum ve potasyum gibi mineralleri bünyesinde barındırır. Ayrıca eklem ve kas ağrılarını, migren ağrılarını hafifletir ve iltihapları azaltır.

Gerekli Malzemeler

  • Bir yemek kaşığı kurutulmuş ekinezya
  • Zencefil
  • Tarçın
  • Ada çayı

Hazırlanışı

Öncelikle su kaynatın. Kaynamış bir su bardağı su içine kurutulmuş ekinezya bitkisini katın. On beş dakika kadar ağzı kapalı bir şekilde bekletin. Daha sonra süzün. Ekinezya bitkisinin acımsı tadını yumuşatmak için zencefil, tarçın veya ada çayı ekleyin.

Bu karışım soğuk algınlığı, sinüs yolu enfeksiyonlarını gidermede etkilidir. Günde iki bardak tüketebilirsiniz. Ekinezya çayına on günde iki gün ara verilmelidir.

Direnciniz Artsın: Mürver Çiçeği Çayı

Mürver Çiçeği Çayı, Elderberry Flower Tea

Yapısında hastalıklara şifa veren vitamin ve mineralleri barındırır. Hastalıklara karşı direnç verir. Grip, üşütme, soğuk algınlığı ve nezle gibi hastalıklar da terleterek tedavi edicidir. Ter ile toksinlerin atılmasını sağlar. Ateşin düşmesine yardım eder. Huzur ve sakinlik verir.

Malzemeler

  • Kuru veya taze yapraklı mürver çiçeği
  • Kaynamış su

Tarifi

Bir fincan kaynamış su içine bir miktar mürver çiçeği koyun. Yedi veya sekiz dakika demlenmesi için bekleyin. Daha sonra yudumlar şeklinde tüketin. Bitki çayını kaynayan suda değil kaynamış suda demleyin. Ayrıca bitki çaylarını kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın.

Her Derde Deva Ihlamur Çayı

Ihlamur Çayı, Linden Tea

Ihlamur bitkisi birçok hastalık ve rahatsızlık için tedavi edicidir. Özellikle sonbahar ve kış aylarında oldukça rağbet görmektedir. Soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi rahatsızlıklarla mücadele eder. Boğaz ağrısını hafifletir, öksürüğü belirgin şekilde azaltır. Ihlamurun zencefil ve bal ile hazırlanması vücuda direnç verir.

Gribe iyi gelen çaylar arasında hepimizin bildiği ve çok sevdiği ıhlamurun bünyesinde E, C ve B6 gibi vitaminler ile fosfor, demir, magnezyum ve potasyum gibi mineraller vardır.

Malzemeler

  • Bir parça zencefil
  • Bir tutam ıhlamur
  • Bir tatlı kaşığı bal

Hazırlanışı

Büyük bir cam veya porselen bir demlik ya da büyük bir fincana ıhlamuru koyun. Zencefili küçük parçalara ayırın ve yıkayın(Taze zencefiliniz yoksa kurutulmuş toz zencefil de kullanabilirsiniz. Taze zencefil çay tüketilirken boğazı biraz yakabilir.).

Daha sonra üzerine önceden kaynattığınız suyu dökün. Beş dakika kadar bekledikten sonra suyu süzün. Üzerine bir tatlı kaşığı bal ekleyerek tüketin. Zararlı etkilerine karşı önlem olarak günde en fazla iki bardak tüketmeye dikkat edin. Afiyet olsun!

En Faydalı Dünya Çayları Muhiku’yla kapınıza geliyor!

Dünyanın dört bir yanında yetişen çay bitkilerini deneyimlemek ister misiniz? Muhiku olarak sizi ve sevdiklerinizi her ay dünyanın çeşitli bölgelerinden özenle seçtiğimiz bitki çaylarıyla buluşturarak doğayla birlikte evinize misafir oluyoruz.  Gerek siz gerekse çay tutkunu sevdikleriniz için tasarladığımız kutularda geleneksel hediyelerden sıyrılıp hem kendinize vakit ayırabileceğiniz hem de onların hayatının farklı alanlarına dokunup kendilerini özel hissedecekleri yenilikçi çözümler geliştirdik. Muhiku ile bugüne kadar özel günlerde tercih ettiğiniz hediye seçeneklerinden sıyrılarak kendinize ve sevdiklerinize harika bir Dünya Çayları Kutusu hediye edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir
cin-yesil-cayi-hakkinda-her-sey
Daha Fazla
Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir?
İçindekiler Gizle Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir?Yeşil Çay Kilo Vermeye YardımcıdırYeşil Çayın Zararları Nelerdir?Yeşil Çay Çeşitleri Nelerdir?Hangi Yeşil Çay…