Sevgiliye Mektup – Anlamlı, Duygusal ve Romantik Aşk Mektupları

sevgiliye-mektup-sevgiliye-yazilacak-en-guzel-ask-mektuplari

Mektup, nostaljik ve aynı zamanda da duygusal bir iletişim aracı. Sevginin ve özlemin ileticisi. Dolayısıyla sevgiliye mektup yazmak günümüz şartlarında çok tercih edilmese de iletişim kurmanın en samimi yolu.

Sevgilinize yazacağınız aşk mektubuyla ona olan duygularınızı kendi el yazınızla en samimi şekilde iletebilirsiniz. En özel ve romantik aşkınıza tanıklık edecek bir hatıra bırakabilirsiniz.

Aşağıda derlediğimiz mektup önerilerinden ilham alarak siz de en güzel cümlelerinizle sevgiliye aşk mektubu yazabilirsiniz.

Erkek Sevgiliye Mektup

erkek-sevgiliye-mektup

İlginizi Çekebilir: Erkek Sevgiliye Hediye Kutuları

Biricik sevgilim,

Sana bu mektubu yazma sebebim belki de hiçbir zaman ifade edemeyeceğim duygularımı anlatma çabası. Seninle geçirdiğim her dakika, her saniye benim için çok kıymetli. 

Gözlerim gözlerinle her buluştuğunda sanki güneş tüm sıcaklığıyla bedenimi ısıtıyor. Kış bahara dönüyor, yüreğimde bir şenlik havası yaşanıyor. Seninle olduğum zaman tamamlanıyorum.

Seninle bir gelecek kurmanın düşüncesi bile içimi umutla dolduruyor. Geleceğe daha sıkı sarılıyor ve birlikte geçirdiğimiz mutlu yarınların hayaliyle uykuya dalıyorum.

Sana duyduğum aşkı tanımlayacak bir kelime ise bulamıyorum. Hiçbir kelime, hiçbir güzel cümle aşkımı tasvir etmeye yetmez. 

Şansım, sırdaşım, arkadaşım, sevgilim; sen bana bu hayatın en büyük hediyesisin. İyi ki gözlerimiz ve kalbimiz buluşmuş. Seni çok seviyorum, iyi ki varsın bitanem.

Kadın Sevgiliye Mektup

kadin-sevgiliye-ask-mektubu

İlginizi Çekebilir: Kadın Sevgiliye Hediye Kutuları

Hayatımın anlamı,

Sana bu satırları kalbimdeki aşkınla yazıyorum. Sana olan aşkımı anlatmamı istersen kelimelere dökemem. Çünkü hiçbir kelime sevgimi ifade etmeye yetmez.

Gözlerine her baktığımda onların derinliğinde kayboluyorum. O güzel gülüşün adeta dünyamı aydınlatıyor. Seninle birlikte olmak bana huzur ve mutluluk hissettiriyor. 

İlk buluşmamızı hatırlıyor musun? Gözlerimizin ilk kez buluştuğu o an adeta nutkum tutuldu. Heyecandan ne diyeceğimi bilemedim, iki kelimeyi bir araya getiremedim.

İşte o zaman anladım ki ben hayatımın aşkını yani seni buldum. O günden beri hayatımın en güzel serüvenini yaşıyorum. Seni çok seviyorum gözbebeğim, seninle olmak bu dünyadaki her şeyden daha özel.

İlk Sevgililer Günü için Mektup

ilk-sevgililer-gunu-mektubu

İlginizi Çekebilir: İlk Sevgililer Günü Hediyesi

Biricik aşkım,

Seninle ilk kez Sevgililer Günü kutlayacağız. Bunu düşünmek bile beni heyecanlandırmaya yetiyor. Her şeyin kusursuz ve özel olmasını istiyorum. Tıpkı aşkımız gibi.

İçimde gün geçtikçe daha da büyüyen aşkın hayatımı daha mutlu ve huzurlu kılıyor. Baktığım her yerde seni görüyorum, düşlerimde ise yalnız sen varsın.

Tanıştığımız o ilk anı hatırlıyorum da nasıl heyecanlıydık. Birbirimize bakarken bile bir çocuk utangaçlığıyla gözlerimizi kaçırırdık. İşte o gün benim için daha dün gibi. Her bir an hala aklımda.

Seni o kadar çok seviyorum ki benimle olduğun her gün için şükrediyorum. Bu Sevgililer Günü’nde aşkımız için muhteşem bir kutlama planlıyorum. Seni çok seviyorum bitanem, umarım aşkımızı kutlayacağımız nice Sevgililer Günü yaşarız.

Sevgiliye Seni Seviyorum Mektubu

seni-seviyorum-mektubu

Sevgilim,

Sana bu satıları yazarken kalbimdeki en derin duyguları kelimelere dökmeye çalışıyorum. Ancak sana olan aşkımı ifade edecek güçte bir kelime ya da cümle bulamıyorum.

Sen hayatımı bir masal diyarına çevirdin. Seninle geçirdiğim her an benim için pahabiçilemez ve özel. Seninle sanki en ünlü aşk hikayelerinin kahramanıyım.

Gözlerim gözlerinle, kalbim kalbinle, ruhum ruhunla buluştuğu zaman gerçek mutluluğu tadıyorum. Seninle birlikte olmak bana bu hayatta verilen en büyük lütuf gibi geliyor.

Seni o kadar çok seviyorum ki yaşadığım her an aşkınla daha da kuvvetleniyorum. Güne o güzel gülümsemeni anımsayarak başlamak bana enerji veriyor.

Seni her şeyden daha çok seviyorum sevgilim, sonsuza kadar da sevmeye devam edeceğim.

Uzaktaki Sevgiliye Mektup

uzaktaki-sevgiliye-mektup

İlginizi Çekebilir: Uzaktaki Sevgiliye Hediye Fikirleri

Canımın içi sevgilim,

Umarım bu satırlar, birbirimizden uzak olduğumuz anlarda yüreğimden yüreğine yol alır. Aramızdaki mesafeler bedenlerimizi ayrı düşürse de ruhum ve kalbim her zaman seninle.

Özlemin içimde hiç dinmeyen bir sızı. Aramızdaki mesafeler bizi ayrı düşürse de aşkımız ve aramızdaki o güçlü bağ beni ayakta tutuyor.

Gündüzleri gökyüzünün maviliğinde kaybolurken, geceleri ise yıldızları izlerken seninle aynı gökyüzünü paylaştığımızı bilmek bana huzur veriyor. Günün her anı aklımda olan tek şey sensin.

Sabahları uyanır uyanmaz, gözlerimi kapayıp uykuya dalarken o güzel gülüşünle mutluluğu tadıyorum. O tatlı gülümsemen adeta tüm mesafelere meydan okuyor ve seni yanımda hissediyorum.

Ne kadar çabalasam da aşkımı ve özlemimi ifade edecek cümleleri bulamıyorum. Yeryüzünde sana olan hislerimi tanımlayacak tek bir cümle bile yok gibi.

Seni seviyorum bitanem, aramızdaki mesafelere rağmen seninle olmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Askere Sevgililer Günü Mektubu

askere-sevgililer-gunu-mektubu

İlginizi Çekebilir: Asker Sevgiliye Hediye Fikirleri

Sevgilim,

14 Şubat Sevgililer Günü geliyor. Böylesine özel bir günü sensiz geçirecek olmanın benim için ne kadar zor olduğunu anlatamam. Ama şunu bil ki, aramızda ne kadar mesafe olursa olsun kalbim seninle atıyor.

Her gün acaba iyi misin, bugün bir şey oldu mu diye seni düşünüyorum. Yalnızca özlem değil oralarda vatani görevini yaparken başına bir şeye gelir mi diye ölesiye korkuyorum.

Ama biliyorum ki benim sevgilim güçlüdür. Aşkımızla güç bulduğunu ve her gününün özlemle geçtiğini biliyorum. Çünkü bizim kalbimiz birlikte atıyor.

Sevgililer Günü’nü birlikte kutlayamasak bile ruhumuz bir arada. Senden kilometrelerce ötede yine aşkınla aydınlanıyorum. Bil ki 14 Şubat’ı yalnızca seni ve sıcacık sevgini düşünerek kutlayacağım.

Kendine iyi bak sevgilim, tez vakitte kavuşmak ümidiyle. Seni çok seviyorum.

Sevgiliyi Ağlatan Mektuplar

sevgiliye-aglatan-mektubu

Kalbim,

Mektubuma sana olan sevgimi anlatmakla başlamak istedim. Ne yazık ki aşkımı tasvir edebilecek ne bir kelime ne de bir cümle bulamadım.

Ancak sana olan sevgimin gökyüzü kaçar uçsuz bucaksız olduğunu söyleyebilirim. Seni ilk gördüğüm günden beri bambaşka bir alemdeyim sanki.

Hayat daha önce hiç bu kadar güzel görünmemişti gözüme. Gökyüzünde süzülen kuşlar, denizden gelen o tatlı esinti, mevsimler ve her şey seninle daha da güzelleşti.

Dünyama geldiğin için teşekkür ederim sevgilim. Varlığınla mutluluğu, huzuru ve aşkı tattım. Seni çok seviyorum.

Romantik Sevgililer Günü Mektubu

romantik-sevgililer-gunu-mektubu

İlginizi Çekebilir: Romantik Sevgililer Günü Hediyeleri

Biricik aşkım,

Sana olan aşkımı kendi el yazımla ölümsüzleştirmek istedim. Hayatıma kattığın güzellikleri ve aşkımı kelimelere dökmek istedim. Çünkü bugün Sevgililer Günü ve sana olan duygularımı en güzel şekilde ifade etmem için en romantik zaman.

Biliyorum bizim için her gün Sevgililer Günü. Çünkü birlikte geçirdiğimiz her an birbirinden özel. Bana ilk günkü gibi aşkla bakan o gözlerin var ya hani bana verilen en güzel hediye.

Hayat acı tatlı her anı kapsıyor. Sen güzellikleri daha güzel, zorlukları ise daha kolay kılıyorsun. Varlığın ve aşkın beni daha da güçlendiriyor.

Önümüzde kutlanacak nice Sevgililer Günü olduğunu biliyorum ve biliyorum ki her anımda sen olacaksın. Kalbimin daima kalbinle atması dileğiyle sevgilim. Seni çok seviyorum, Sevgililer Günü’müz kutlu olsun.

Sevgiliye Gönülden Yazılmış Bir Aşk Mektubu Örneği

duygusal-ask-mektuplari

Sizin için farklı aşk mektubu örneklerini sıraladık. Şimdi ise ünlü edebiyatçıların kaleminden dökülen bir iki örneği bu başlık altında paylaşacağız.

İşte romantik ve içten aşk mektubu örnekleri:

Cemal Süreya’dan Zuhal Tekkanat’a

Düşünüyorum da, aşk sözcüğünü de biraz eksik buluyorum şu senlen ben arasındaki ilişkiye. Daha büyük, daha sağlam bu bizimki. Aşk onun içinde sadece bir kısım galiba. Ötesinde aşkla birlikte, ama yer yer, zaman zaman onu aşan başka duygular, başka esriklikler, başka baş dönmeleri de var bizde. Seni seviyorum ve senin için her şeyim. Beni seviyorsun ve benim için her şeysin. Bir insan için şu kısa hayatta bundan daha büyük ne olabilir ki. Acaba Mecnun Leyla’yı elde edip onunla evlenseydi, Ferhat Şirin’e kavuşsaydı, aradan bu kadar yıl geçtikten sonra bizim birbirimize olduğumuz gibi tutkun olabilir miydi? Yangın olabilir miydi? Sen ne dersin buna? (14 Temmuz 1972)”

Ümit Yaşar Oğuzcan’dan Mihriban’a

asker-sevgiliye-ask-mektuplari

“Hayatımda ilk defa yarına ümitle bakıyorum, içimden bir ses durmadan, “Bir gün her şey düzelecek” diyor. Evet, bir gün her şey düzelecek, buna inanıyorum artık. Bu dev çaresizlikler, bu kahırlı özlemeler bir gün yerlerini mutlu bir beraberliğe bırakacaklar. günün her saatinde senden uzakta olmanın acısını bir kurşun yarası gibi hissetmeyeceğim yüreğimde. Bir gün yalnız senin yanında, senin yakınında olmanın sevinci yetecek bana. O zaman hiç ayrılmayacağım senden. Uzun uzun seni seyredip binlerce, on binlerce defa seni yarattığı için Tanrı’ya şükredeceğim. Her sabah saçlarının arasından doğacak güneş. Gece, ay ışığının en güzeli gözlerinde parlayacak. Yılların yorgunluğunu ellerinin bir temasıyla unutacağım. Yaşanmış, yaşanacak zamanların en değerlisi seninle başlayacak ve sende sürecek. Ayrılıkların şimdi içimde bir yangın gibi. Alevleri her dakika biraz daha büyüyor, biraz daha genişliyor. Tutuşmayan yerim kalmadı. Baştan başa bir kor yığını halindeyim. Bir günün yirmi dört saatinde seni özlemek, seni beklemek böylesine yanmaktan başka neye benzeyebilirdi?”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir