Sevgiliye Hediye Edilecek Kitaplar Nelerdir?

sevgiliye-hediye-edilecek-kitaplar

14 Şubat yaklaşırken bu yazımızın konusu sevgiliye hediye edilecek kitaplar. Pek çok kişiden belki de birçok kitap önerisi duydunuz. Fakat bu kafanızın daha da karışmasına sebep olmuş olabiliyor. Gelin, duyduğunuz önerileri bir kenara bırakın. Sizin için seçtiğimiz en güzel kitaplar arasından seçeceğiniz bir tanesi ile sevgilinize ölümsüz bir hediye armağan edin.

Sevgiliye; Sevgililer Günü hediyesi, doğum günü hediyesi ya da yıl dönümü hediyesi olarak kitap almayı hiç düşündünüz mü? Eğer aklınıza böyle bir fikir düştüyse sakın vazgeçmeyin deriz. Çünkü kitapların büyüleyici dünyası ile sevgilinize yalnızca bir hediye değil bambaşka dünyalara konuk olacağı bir yolculuk da hediye etmiş olacaksınız.

Sevgiliye armağan edeceğiniz kitabın ana teması elbette aşk olabilir. Fakat bu yalnızca aşkı konu edinceği anlamına gelmez. Hatta sevgilinizin okumaktan hoşlandığı türler arasından seçeceğiniz bir kitabı ona hediye etmenizi tavsiye ederiz. Bu bir tarihi roman, polisiye romanı ya da psikolojik bir roman olabilir. Aksi takdirde sevgiliniz ona aldığınız kitabın sonunu getiremeyecektir.

❤️ Sevgililer Günü hediyenizi henüz seçmediyseniz her biri özenle tasarlanan farklı konseptlerdeki hediye kutularına bakabilirsiniz. Muhiku’nun hayatın farklı alanlarına dokunan hediyelikleri romantik bir tasarımlı buluşturduğu kutuları Sevgililer Günü hediyeleri sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

O halde sevgiliye kitap vermek isteyen okurlarımız için hazırladığımız önerilere geçebiliriz.

Sevgiliye Hediye Edilecek Kitap Önerileri

sevgiliye-kitap

Sevgilinize kitap hediye etmek istiyorsunuz ama yalnızca kitap hediye etmenin fazla sade olacağını düşünüyorsanız ona hediye kutusu armağan edebilirsiniz. Kitapların yanı sıra farklı hediyeliklerle süslenen setlerle sevgiliye 14 Şubat Sevgililer Günü hediyesi, doğum günü hediyesi ya da yıl dönümü hediyesi hazırlayabilirsiniz.

Sevgiliye hediye edebileceğiniz farklı konseptlerdeki hediye kutularını sevgiliye hediye sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

Kitap Seven Sevgiliye Hediye Seti

kendine vakit ayir hediye kutusu yeni kahve
Kendine Vakit Ayır Hediye Kutusu

Kitap seven sevgiliye hediye edilecek en güzel armağan farklı hediyeliklerle hazırlanan bir hediye kutusu olsa gerek. Kitap keyfine eşlik edecek hediyelerle hazırlanan Kendine Vakit Ayır Hediye Kutusu da bu setlerden biri. Muhiku’nun özenle hazırladığı bu hediye kutusunun içindeki kitaba siz karar verebilirsiniz.

Sevgiliye doğum günü hediyesi kitap vermek istiyorsanız ya da Sevgililer Günü’nde anlamlı bir hediye seçmek istiyorsanız bu harika seti tercih edebilirsiniz. Muhiku’nun Kendine Vakit Ayır Hediye Kutusu içerisinde;

  • Guatemala Huehuetenango kahve,
  • İngilizlerin Lady Grey çayı,
  • Sizin seçeceğiniz bir kitap,
  • Yade kahveli aromaterapi mum,
  • Deneyim & Kendin Yap: Fesleğen yetiştirme kiti,
  • Çay, kahve ve deneyim bilgi kartları,
  • Son olarak ise hediye notunuz yer alıyor.

Hediye notunuzu oluştururken seçtiğiniz kitaptan küçük bir alıntıya yer verebilirsiniz. Bu alıntının peşine yazacağınız birkaç romantik cümleyle hediyenizin etki gücünü daha da arttırabilirsiniz.

Aşağıdaki kitap önerilerimize göre Kendi Kutunu Yap sayfasını kullanarak oldukça uygun bir fiyata şahane bir hediye kutusu tasarlayabilirsiniz. Kız arkadaşınıza kitaplı bir kutu yapıyorsanız; fular, Frida tasarımlı kupa, mum gibi yan ürünler ekleyerek hediyenizi daha zengin bir hale getirebilirsiniz.

Erkek sevgiliye kitap hazırlama gibi bir düşünceniz varsa yine bu seti değerlendirmenizi tavsiye ederiz. Kutunun içine birkaç küçük hediyelik daha ekleyerek hediyenizi tamamlayabilir ve sevgilinize çok özel bir armağan sunabilirsiniz.

Sevgiliye Hediye Edilecek Anlamlı Kitap

Erkek sevgiliye kitap hazırlama gibi bir düşünceniz varsa yine kendi kutunu yap seçeceğiniz kullanabilirsiniz. Erkek arkadaşınıza kitaplı bir hediye kutusu hazırlarken içerisine tıraş kolonyası, kahve, siyah kupa, kalem ekleyebilirsiniz.

Kürk Mantolu Madonna

Sevgiliye hediye edilecek kitaplar arasındaki ilk önerimiz Kürk Mantolu Madonna. Kürk Mantolu Madonna, Sabahattin Ali’nin ölümsüz eserlerinden biri.

Sabahattin Ali, Kürk Mantolu Madonna romanında Raif Efendi ve Maria Puder’in arasında geçen aşk hikayesini konu ediniyor. Belki de bu romanı bu denli değerli kılan şey; Raif Efendi’nin aşka dair saflığının ve Maria Puder’in hayata ve insanlara karşı güvensizliğinin bir araya gelmesiyle oluşan aşk ilişkisidir.

Hayatın içinden karakterlerle, hayatın içinden duyguları konu edinen bu roman sevgiliye hediye edebileceğiniz en güzel kitaplardan biridir. Eminiz ki, sevgiliniz bu kitabın satırları arasında kaybolurken düş dünyasında siz de ona eşlik edeceksiniz.

İnsan Neyle Yaşar

Sahi, insan neyle yaşar? Tolstoy bunu yüzyıllar önce bize “İnsan Neyle Yaşar?” kitabıyla soruyor ve bu soruya kitabın içerisinde yer edinen 6 hikaye ile cevap vermeye çalışıyor. Tolstoy’un insana dair her şeyi hümanist bir bakış açısıyla ele aldığı eserlerinden biri. Dolayısıyla İnsan Neyle Yaşar belki de sevgilinize armağan edebileceğiniz en özel kitap.

Özellikle sevgiliniz çok uzun kitapları okuyamıyorsa ya da konsantrasyonu çabuk dağılıyorsa bu kitabı ona armağan edebilirsiniz. Eminiz ki, Tolstoy’un bu ölümsüz eserini çok kısa sürede bitirecektir. Ayrıca insan neyle yaşar sorusuna kendi düşünce yapısıyla cevap arayacaktır.

Milena’ya Mektuplar

Sevgiliye hediye edilecek kitaplar önerilerimiz içerisinde yer alan bir diğer kitap ise Milena’ya Mektuplar. Milena’ya Mektuplar Bohemyalı ünlü roman ve hikaye yazarı Franz Kafka’nın Milena’ya gönderdiği aşk mektuplarının bir derlenmesiyle oluşan bir kitap.

Yalnız bu aşk mektupları size sıradan bir aşk mektubu gibi gelmesin. Çünkü bu kitap sıra dışı bir aşkı konu alıyor. Ayrıca bu aşk mektuplara da ilginç bir şekilde yansıyor.

Diğer taraftan Milena’ya Mektuplar yalnızca Kafka’nın Milenaya yazdığı mektuplardan da oluşmuyor. Kitabın içinde Milena’ya ait birkaç makale var. Ayrıca Milena’nın Kafka ile ortak arkadaşlarına yazdığı bir mektup da yer alıyor.

Milena’nın ele aldığı makaleler bize Kafka kadar büyük bir yazarın onu sevme sebebini de açıkça gösteriyor. Çünkü Milena’nın yazdığı makalelerden onun oldukça yetenekli ve kalemi kuvvetli bir yazar olduğunu açıkça görebiliyoruz.

Kafka’nın postmodernist tavrı Milena’ya yazdığı mektuplarda da kendini açıkça hissettiriyor. Kısacası sıra dışı bir aşkın sıra dışı şekilde anlatıldığı kitap. Dolayısıyla Milena’ya Mektuplar kitabı sevgilinize armağan edebileceğiniz en özel kitaplardan biri.

Sevgiliye Hediye Edilecek Şiir Kitapları

uvercinka-siir-kitabi-cemal-sureya

Romantik hediye kitap ile anlam kazanır diye düşünenlerden misiniz? Eğer cevabınız evet ise sizin için seçtiğimiz şiir kitaplarına bayılacaksınız.

Diğer taraftan sevgiliye hediye edilecek kitaplar içerisinde şiir kitaplarına yer vermemek büyük haksızlık olurdu. Eğer sevgilinize bir şiir kitabı hediye etmek istiyorsanız ona hediye edeceğiniz kitaptan bir tane de kendinize almanızı öneririz.

Çünkü bu şiir kitabı ile bir fincan kahve eşliğinde güzel bir sohbet edebilirsiniz. Hatta en beğendiğiniz şiirleri birbirinize okuyabilirsiniz.

Cemal Süreya – Üvercinka

Aşkı anlatan en usta şairler arasında yer alan Cemal Süreya, aklın mantıksal işleyişine sırt çeviriyor. Sözcüklere yüklediği derin anlamlarla duygularımıza tercüman oldu. Eğer sevgilinize romantik bir hediye vermek istiyorsanız Cemal Süreya’nın Üvercinka kitabını ona armağan edebilirsiniz.

Senin bir havan var beni asıl saran o
Onunla daha bir değere biniyor soluk almak
Sabahları acıktığı için haklı
Gününü kazanıp kurtardı diye güzel
Bir çok çiçek adları gibi güzel
En tanınmış kırmızılarla açan
Bütün kara parçalarında
Afrika dahil

Uzaktaki sevgiliye kitap hediye etmek istiyorsanız Cemal Süreya’nın bu şiir kitabını seçmenizi tavsiye ederiz. Aşkı sınırların ötesine taşıyan Cemal Süreya’nın en etkileyici dizeleriyle mesafelerin aşkınız önünde hiçbir engel teşkil etmediğini de dolaylı yoldan ifade edebilirsiniz. Bu sevgiliye özel kitap ile kutlamalarınız da sürprizleriniz de bambaşka bir anlam kazancak.

Atilla İlhan – Ben Sana Mecburum

Ben Sana Mecburum, ünlü Türk şairi Atilla İlhan’ın en sevilen şiirlerinden bir tanesi. Aşkın ve aşka dair yaşanılan o müthiş duygunun farklı şekillerde işlendiği pek çok şiirin bir araya gelmesiyle oluşan Ben Sana Mecburum şiir kitabı, sevgilinize armağan edebileceğiniz en romantik hediyelerden biri.

Ben sana mecburum bilemezsin
Adını mıh gibi aklımda tutuyorum
Büyüdükçe büyüyor gözlerin
Ben sana mecburum bilemezsin
İçimi seninle ısıtıyorum

Mısralarını okuyarak sevgilinize armağan edeceğiniz bu hediye eminiz ki çok uzun süre hafızalardan silinmeyecek!

Turgut Uyar – Dünyanın En Güzel Arabistanı

Dünyanın En Güzel Arabistanı, Turgut Uyar’ın 1955-1958 yılları arasında Yenilik, Pazar Postası, Yeditepe, Seçilmiş Hikayeler Dergisi, Şairler Yaprağı gibi dergilerde yayımlanan şiirlerinin bir araya gelmesiyle olumuş. Bu şiir kitabı ilk kez 1959’da yayımlanmıştır. Yalnız Turgut Uyar bu şiir kitabında sadece aşkı değil, hayata dair pek çok konuyu da ele almıştır.

Halbuki korkulacak hiçbir şey yoktu ortalıkta
Her şey naylondandı o kadar
Ve ölünce beş on bin birden ölüyorduk güneşe karşı
Ama geyikli geceyi bulmadan önce
Hepimiz çocuklar gibi korkuyorduk

Dünyanın En Güzel Arabistanı’nın kapağını açınca onu Geyikli Gece şiiri karşılayacak. Bu kitabı sevgilinize verirken şiirin ilk dörtlüğünü ezberden okumanız hediyenize çok başka bir anlam da katacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

14-subat-sevgililer-gunu-mesajlari-kisa-anlamli-duygusal-muhiku-blog
Daha Fazla

14 Şubat Sevgililer Günü Mesajları

İçindekiler Gizle Sevgiliye Sevgililer Günü Mesajı UzunSevgililer Günü Mesajı Uzun ErkeğeSevgililer Günü Mesajı Uzun Kadına14 Sevgililer Günü Mesajı…