Sevgililer Gününde Gidilecek Yerler Listesi

sevgililer-gununde-gidilecek-yerler

Sevgililer Günü’nün yaklaşmasıyla beraber o gün için yapılacakların hayalleri kurulmaya başlandı bile! Biz de bu yüzden Sevgililer Gününde gidilecek yerler listesini sizin için çıkardık.

Sevgililer Gününde gidilecek yerler listemizde bulunan lokasyonlara isterseniz sevgilinizle önceden karar verip gidebilirsiniz. Ya da isterseniz de sevgilinize sürpriz yaparak onu hiç aklına gelmeyen bir yere götürebilirsiniz.

Ancak 2024 senesinin Sevgililer Günü 14 Şubat Çarşamba gününe denk geliyor. Bu sebeple önceden kendinizi ayarlamanızda fayda var.

Sevgilinizi 14 Şubat’ta romantik bir yere mi götüreceksiniz? Öyleyse güzel bir de hediyeyle bu günü hafızanıza kazıyabilirsiniz.

❤️ Ayrıca içinizi ısıtacak Sevgililer Günü hediyeleri için Muhiku’yu ziyaret edebilirsiniz. 14 Şubat için hediyenizi seçerken Muhiku’nun sevgiliye hediye kutularına bakmadan geçmeyin.

Sevgililer Gününde Gidilecek Yerler – İstanbul

kiz-kulesi

İstanbul’dan çıkmak için ne yeterli vaktiniz ne de yeterli bütçeniz yoksa aşağıda yer vereceğimiz fikirlerden birini değerlendirebilirsiniz. İstanbul’da Sevgililer Gününde gidilecek en güzel yerler bu başlık altında sizin için sıralandı.

14 Şubat’ta bu lokasyonlardan birinde sevgilinizle romantik bir gün ya da akşam geçirebilirsiniz. İşte Sevgililer Gününde gidilecek yerler İstanbul içinde olsun diyenler için çeşitli öneriler:

Deniz Üstünde Aşk: Kız Kulesi

İstanbul’da bulunup daha önce sevgilinizle Kız Kulesi’ne gitme fırsatına sahip olamadıysanız bu seneki Sevgililer Günü’nü Kız Kulesi manzaralı bir ev ya da otelde geçirebilirsiniz. Şartlardan dolayı hafta sonu Kız Kulesi’ne girebilme şansınız olmasa da Üsküdar’da deniz ve Kız Kulesi manzaralı bir pencere gayet romantik olacak.

Unutmayın. İstanbulda Sevgililer Gününde gidilecek mekanlar arasında çok tercih edilen kız kulesi, romantik bir gün geçirmek isteyenlerin uğrak yeri.

Şehirden Uzaklaşın: Adalar

adalar

İstanbul’da yaşayanlar; 14 Şubat’ta şehrin kalabalıklığından kaçmak isterseniz Adalar sizin için çok uygun bir adres. Bu tarihte Adalar biraz soğuk olsa da denizin gökyüzü ile adeta birleşmiş görüntüsü altında sevgilinizle olmaya değer.

İstanbul’dan vapura bindiğinizde diğerlerine göre daha uzak olsa da Büyük Ada ve Heybeli Ada mekanları yönüyle bu romantik güne oldukça uygun. Birkaç günlük tatlı bir kaçamak arıyorsanız bu dönemde kafa dağıtmak için Adalar kesinlikle aradığınız yer!

Aşk Hikayelerinin Baş Kahramanı: Galata Kulesi

Sevgililer Gününde gidilecek yerler arasında elbette ki Galata Kulesi de yer alıyor. Tarihin en önemli simgelerinden biri olan Galata Kulesi gidebileceğiniz en romantik mekanlardan birisi.

İçinde yer alan restoranlardan eşsiz manzarasına kadar size Sevgililer Günü’nde tadına doyum olmaz bir keyif sunacak. Burada sevgilinizle baş başa yemek yiyebilir ve İstanbul’un o nefis manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

Aşkın Simgesi: Pierre Loti Tepesi

14 Şubat’ta sevgilinizle gidebileceğiniz en anlamlı ve huzur dolu mekanlardan biri Pierre Loti Tepesi. Kavuşamayan aşıklar Pierre Loti ve Hatice’nin ölümsüz aşklarının izini burada bulacaksınız. Aşkınızı Pierre Loti’nin en güzel mekanlarında ve mis gibi manzaraya karşı bir kez daha kutlayacaksınız.

Doğada Aşk: Ağva

İstanbul’a yakın olsun diyenlerin tercihi arasında olduğu gibi birçok yerden ziyaretçisi olan bir yer Ağva. Tabii ki yaz aylarında daha kalabalık. Ancak 14 Şubat için son günlere kaldıysanız yer bulmanız içinde bulunduğumuz şartlardan dolayı biraz zorlanabilirsiniz.

Sevgililerin yoğun ilgi gösterdikleri, baş başa romantik kısa bir tatil yapabilecekleri doğa harikası bir yer Ağva. Temiz hava eşliğinde orman içinde yapacağınız yürüyüşler sevgiliniz ve size iyi gelecektir.

İstanbul Dışında Sevgililer Günü’nde Gidilecek Yerler

bolu-abant

Sevgililer Günü’nde İstanbul’un gürültüsünden ve kalabalığından biraz olsun uzaklaşmak mı istiyorsunuz? O halde 14 Şubat’ta hem romantik bir tatil yapabileceğiniz, hem de gürültüden biraz olsun uzaklaşabileceğiniz yerleri bizimle keşfedebilirsiniz.

Sevgililer Gününde Gidilecek Yerler – Bursa

Aşkın Simgesi: Bolu – Abant

Aşkın tabiatla olan ahengini Sevgililer Günü’nde sevgilinizle izlemek, bu yerleri keşfetmek için yolunuzu Bolu’ya düşürebilirsiniz. Kış mevsiminin en güzel zamanlarında, 14 Şubat’ta, Abant’ta doğada siz ve sevgilinizle baş başa olmak ömrünüzün sonuna kadar güzel bir anı olarak zihninizde kalacaktır.

Ayrıca bu civardaki otellerde konaklayabilirsiniz. Böylece Sevgililer Günü’nde doğanın tadını çıkabilirsiniz.

Aşkın En Beyaz Hali: Uludağ

Kış denilince, kayak denilince, romantik bir tatil denilince akıllara ilk olarak Uludağ gelir. Uludağ’da 14 Şubat’ı geçirmek harika bir fikir. Sevgililer Günü akşamında konaklayacağınız otelde güzel bir akşam yemeği ile başlayabilirsiniz. Programınız ertesi gün karlar üzerinde devam eder.

Daha önce kayak yapmamış olsanız bile dert etmeyin. Çünkü size orada yardım edecek bir eğitmen mutlaka olacaktır.

Sevgililer Gününde Gidilecek Yerler – İzmir

Şirince

İzmir’de aşk denilince aklımıza direkt Şirince geliyor. Şirince, doğal yapısı bozulmayan nadir yerlerden biri. Taş evlerde konaklayacağınız otellerde sahiplerinin gelenlere kendi misafirleri gibi yakınlık göstermesi de Şirince’de öne çıkan özelliklerden. Yaz mevsiminde adım atılmayacak kadar kalabalık olan Şirince’yi Sevgililer Günü’nde sakin haliyle gezip güzel anılarınıza yenisini ekleyebilirsiniz. Şirince’ye gitmişken yörenin sembolü haline gelen meyve şaraplarını denemeyi unutmayın!

Yeşiller İçinde Gizli Bahçe: Urla Bağ Evleri

Doğa ortasında, orman içinde, yeşiller içinde gizli bir cennet Urla bağ evleri. Kesinlikle 14 Şubat’ta sevgilinizle geldiğinize pişman olmayacağınız bir yer. Burada aşkınızın doyum noktasına ulaşacağı gibi lezzetli Ege yemekleri ile mideniz de şenlenecektir. Bağ evlerinde konaklamak sizin için bir ilk olacaksa adresiniz Urla olmalı.

Tarihin Romantik Evleri: Kapadokya

kapadokya

Şüphesiz ki güneşin doğuşuna şahitlik edebileceğiniz; eşsiz manzarayı sevgilinizle izlemekten keyif alacağınız yerlerden biri de Kapadokya. Taş otellerde konaklayacağınız, uçan balonla gökyüzünde seyir halinde olacağınız romantik bir lokasyon.

Burada Sevgililer Günü’nüzü kutlamak için planlamalarınızı hızlı şekilde yapın. Çünkü her sene 14 Şubat daha gelmeden buraya gelecek olan ziyaretçi sayısı önceden belli oluyor. Geç kaldığınız durumda yer bulmakta güçlük çekebilirsiniz.

Bizim önerimiz eğer evlilik teklifi gibi planlarınız varsa Kapadokya’ya hafta içi gitmeniz. Hafta sonu yasaklarından önce şehri turlayıp hafta sonu otelde romantik bir yemek esnasında teklifinizi edebilirsiniz.

Sevgililer Gününde gidilecek mekanlar için size çok sayıda öneride bulunduk. Daha önce yaptığınız bir plan yoksa sevgilinizle birlikte bu yerlerden birinde Sevgililer Günü’nüzü kutlayabilirsiniz. Eğer  dışarı çıkmak istemiyorsanız evde keyifli vakit geçirmek için Sevgililer Günü Film Önerileri blog yazımızdan da ilham alabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir