Sevgililer Günü Ne Zaman?

sevgililer-gunu-ne-zaman-kac-gun-kaldi-muhiku-blog

Her yıl şubat ayının yaklaşmasıyla en romantik günlerden birini karşılıyoruz. Bu da haliyle ‘Sevgililer Günü ne zaman 2024’ sorusunu akıllara getiriyor.

Takvimler açılıyor, plan programlar yapılmak üzere Sevgililer Günü hazırlıkları başlıyor. Dolayısıyla bu denli özel bir günü sevgililer asla kaçırmak istemezler.

Peki, 2024 yılında Sevgililer Günü ne zaman kaç gün kaldı?

Sevgililer Günü Ne Zaman Kutlanmaya Başladı?

sevgililer-gunu-ne-zaman-ortaya-cikti-muhiku-blog

Dünya genelinde Sevgililer Günü kutlamalarına baktığımız zaman pek çok hikaye ve kaynakla karşılaşıyoruz. Ancak bu anlatılardan en çok kabul göreni bir dönem Roma İmparatorluğu’nda yaşayan Aziz Valentine’ye dayanıyor.

Aziz Valentine’nin 14 Şubat’ta idam edilmesinin ardından bu gün Sevgililer Günü olarak kutlanmaya başlıyor. Orta Çağ döneminde 14 Şubat şairler ve yazarlar arasında romantik bir değer kazanıyor. 14. yüzyılda İngiltere’de Geoffrey Chaucer şiirlerinde ise bu özel günün Sevgililer Günü olarak kabul gördüğünü görüyoruz.

Zaman içinde ise bu özel güne karşı ilgi ve alaka artıyor. Aşıklar kendilerine ithaf edilen bu özel günü romantik kutlamalarla karşılıyor. Yaşadığımız yüzyılda da en popüler özel günlerden biri.

Sevgililer Günü Ne Zaman Kaç Gün Kaldı?

sevgililer-gunu-ne-zaman-muhiku-blog-1

Her yıl şubat ayının 14. günü Sevgililer Günü olarak kutlanmaktadır. 2024 senesinin 14 Şubat’ı ise Çarşamba gününe denk geliyor. 14 Şubat için düşündüğünüz, yapmak istediğiniz özel bir kutlama varsa iyi bir plan yapmanızı tavsiye ederiz.

Dilerseniz 14 Şubat’ı evde, hava durumuna göre balkonda ya da bahçenizde yemekler pişirerek ya da favori restoranınızdan sipariş vererek kutlayabilirsiniz.

❤️ Kutlamanın yanında en romantik Sevgililer Günü hediyeleri arasından seçim yapıp sevgilinize armağan edebilirsiniz. Böylece romantik bir gün/gece geçirebilirsiniz ve 14 Şubat’ı kusursuz bir şekilde kapatabilirsiniz.

Sevgililer Günü veya 14 Şubat olarak hafızalarımıza yer edinen özel bir gün. Günler öncesinden başlayan heyecanlı hazırlıklar hemen hemen herkesin hayatında artık.

Sevgililer Günü, çiftler için normal bir günden uzaklaşarak daha romantik şekilde geçirmek istedikleri bir gün haline geldi. Bu günde, herkes sevgilisini bir şekilde mutlu etmeyi amaçlıyor.

Peki ama Türkiye’de 14 Şubat ne zaman kutlanmaya başladı? Aşıklara ithaf edilen bu özel günün tarihçesine kısaca değinelim.

Türkiye’de Sevgililer Günü Ne Zaman Başladı?

14 Şubat Sevgililer Günü’nün Türkiye’de ilk kutlandığı yıllar 1950’ler. Ancak zaman zaman bu özel güne gösterilen ilgi alaka değişiklik göstermiş. Bunun sebebi de muhtemelen Türkiye’nin siyasi tarihi.

Sevgililer Günü, günümüzde ise bilhassa gençler arasında son derece popüler. 14 Şubat’ta ülkenin dört bir yanına yayılan kırmızı güller adeta bu özel günün en romantik simgesi.

Amerika’da Sevgililer Günü Ne Zaman?

Dünyanın hemen hemen her yerinde olduğu gibi Amerika’da da Sevgililer Günü 14 Şubat tarihinde kutlanıyor. Eminiz romantik Amerikan dizi ve filmlerinden bu kutlamalara aşinasınızdır. 14 Şubat Amerika’da coşkuyla kutlanan en özel günlerden biri.

Rusya’da Sevgililer Günü Ne Zaman?

Rusya’da da Sevgililer Günü 14 Şubat tarihinde kutlanıyor. Sevgililer Günü Rusya’da genel olarak çiçeklerle kutlanıyor. Bunun yanı sıra hediyelik eşyalar ve restoranda yenilen romantik yemekler de oldukça popüler.

Bonus: Bu Sevgililer Günü’nde Neler Yapabilirsiniz?

netflix-film

2024 Sevgililer Günü ne zaman kaç gün kaldı sorusu daha çok planlanacak aktiviteler için sorulur. Sevgiliye hediye seçenekleri arasından kız arkadaşınıza ya da erkek arkadaşınıza en çok hitap eden seti armağan ederek yüzüne harika bir gülücük kondurabilirsiniz!

Herkes kendi hayatında imkanları ölçüsünde bu özel günü kutlamaya özen gösteriyor. Uzak yakın demeden sevgililer birbirleri için bu özel günde özenerek bir şeyler yapmaya çalışıyor. Sevgililer Günü’nde sevgilisini mutlu etmeye çalışanlar içinde özel kutlamalar yapanlar olduğu gibi daha küçük çaplı kutlamalar yapan da var.

Sevgililer Günü’nde sevgiliniz için özel olarak bir şey yapmayı hedefleyen ama ne yapacağınıza da karar veremeyenlerden misiniz? 2024 yılının Sevgililer Günü’nü ne yazık ki Çarşamba gününe denk geliyor. Ancak bu 14 Şubat’ı plansız geçireceğiniz anlamına gelmiyor.

Romantik Bir Filme Ne Dersiniz?

14 Şubat Çarşamba gününe denk geldiğini biliyoruz. Özellikle haftanın üçüncü günü olduğunu düşünürsek biraz yorucu geçebilir.

Bu sebeple bu özel günün akşamında birlikte romantik bir film izleyebilirsiniz. Hem bir arada olmak hem de sizi yormayacak bu aktivite sayesinde ana ölümsüz bir anı bırakabilirsiniz.

Sevgililer Günü film önerileri yazımıza giderek akşam battaniyenin altında, elinizde patlamış mısırla izleyebileceğiniz romantik filmleri şimdiden seçebilirsiniz.

Mum Işığında Bir Yemek

romantik-sevgililer-gunu-yemegi

14 Şubat her ne kadar yoğun ve yorucu geçse de akşam mum ışığında yenilen romantik bir yemek; hem kalbinizi, hem ruhunuzu, hem de bedeninizi doyuracak. Sevgilinizin gözlerinine bakarken kurduğunuz hayallerden bahsedebilirsiniz. Ayrıca dünya üzerinde milyonlarca insan içinde birbirinizi bulduğunuz için ne kadar şanslı olduğunuzu bir kez daha fark edebilirsiniz.

Yemek yerken Sevgililer Günü hediyesi ne zaman verilir diye düşünebilirsiniz. Bizce tatlı aşamasına geçtiğiniz zaman masanın köşesine ya da altına gizlediğiniz o romantik ve anlamlı Sevgililer Günü hediyesini çıkarmanın tam vakti.

Şahane Bir Konser

14 Şubat için henüz bir plan seçemediniz mi? O halde 14 Şubat Çarşamba akşamı şehrinizde gerçekleşecek konserlere bir göz atmanızı tavsiye ederiz. Sevgilinizle hayranı olduğunuz bir sanatçının konserine gidebilirsiniz.

Birlikte keyifle vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca birbirinizin gözlerine bakarak en sevdiğiniz şarkılara bağıra bağıra eşlik edebilirsiniz.

14 Şubat planınız her ne olursa olsun. Önemli olan bu özel günü birlikte geçirmeniz ve kutlamanız. Geceye yalnızca bir fincan kahve de eşlik etse, birlikte olduğunuz sürece her şey çok daha anlamlı ve özel olacak. Dolayısıyla nasıl olsa Salı diye hiç geçiştirmeyin. Küçük de olsa bu özel güne romantik bir anı bırakın deriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir