Sevgililer Günü Makyajı

sevgililer günü makyajı

Aşıkların kutsal günü olan Sevgililer Günü yılın en heyecanlı zamanlarından biri. İki taraf da kendince beklentiler içerisinde olup türlü planlar yapar. Her ayrıntısını planlamaya çalıştığımız bu özel gün için Sevgililer Günü makyajı da önemli ayrıntılardan biridir.

sevgililer-gunu-hediyelerini-kesfet

Sevgililerin yıl dönümünden sonra en önemli ikinci günüdür 14 Şubat. Dünya üzerinde size adanmış bir gün nasıl özel olmaz ki? Sevgililer Günü bir çoğumuzun bilmediği çok değerli bir anlam taşıyor. Eğer hala okumadıysanız 14 Şubat Neden Sevgililer Günü Oldu? yazısına göz gezdirmenizi şiddetle tavsiye ederim.

Sevgililer Günü hediyesi ararken bir anda günün makyajı aklınıza takıldı ve hediye bakmayı unuttunuz mu? Size hem Sevgililer Günü makyajı hem de Sevgililer Günü hediyesi tavsiyelerimiz var. Yerine ve zamanına göre verdiğimiz sade makyaj önerilerinden önce sizin en özel ve en romantik Sevgililer Günü hediyeleri ile buluşturmak isteriz.

Muhiku, 14 Şubat hediyeleri ise size 2024 yılının en modern, en romantik, en şık ve en kullanışlı koleksiyonunu sunuyor. Bir sekmede hafif makyaj tüyolarını, diğer sekmede ise yılın en güzel Sevgililer Günü hediyesi koleksiyonunu inceleyebilirsiniz.

❤️ Muhiku ile sevgilinize unutulmayacak yenilikçi ve nitelikli bir hediye ile sevindirmek isterseniz Sevgililer Günü hediyeleri koleksiyonunu şimdi bir başka sekmede keşfedebilirsiniz.

Sevgililer Günü Makyajı Nasıl Planlanır?

Sevgililer Günü’nde planımızdan giyeceğimiz kıyafete ve hatta ayakkabımıza kadar en ince ayrıntısına kadar hazırlanırız. O halde asıl konumuz makyaja gelelim. Günlük hayatta makyaj yapmayı sevmeyen bir kadın dahi Sevgililer Günü’nde küçük bir dokunuş yapar.

Büyük gün geldi, planlar yapıldı, kıyafetler seçildi her şey çok güzel. Peki, nasıl bir Sevgililer Günü makyajı yapacağız? Anın heyecanına kapılıp kıyafetimizle alakasız ve abartılı ya da çok sade makyaj yapmak olmaz. Böyle söyleyince de abartı gibi oldu. Biliyorum, makyaj dünyanın sonu değil fakat yılın aşıklara ayrılmış bir gününde her şeyin mükemmel olmasını istemek çok doğal değil mi?

Sevgililer Günü Makyajı Öncesi Cildinizi Hazırlayın

yade-handmade-sabun

Güzel bir cildin sırrı cilt bakımından geçer. Cildinizi her zaman temiz tutmalı, gün sonlarında makyajınızı temizlemeli ve nemlendirmelisiniz. Özellikle soğuk havalarda cildimiz kuruyarak pul pul olur, bu görüntüyü önlemek için cildinize uygun şekilde bakım yapmalısınız.

14 Şubat sabahı uyandınız ve cildinizde soğuk havanın da etkisiyle bir hayli kurumuş. Hiç strese girmeyin. Çünkü küçük bir bakım seansı ile cilt kuruluğunuzdan kurtulabilirsiniz. Ayrıca makyajınızın mükemmel görünmesini sağlayabilirsiniz.

Önce zihnen rahatlamak adına aromaterapi özellikli bir mum yakın. Bu mum içerisinde bulunduğunuz stresli ruh halinden kurtulmanıza yardımcı olacak. Daha sonra ise yüz tipinize uygun temizleme jeliyle ya da el yapımı sabun ile cildinizi güzelce temizleyin.

Temizleme işleminin ardından her zaman kullandığınız peeling ile cildi ölü deriden arındırın ve gözeneklerin iyice açılmasını sağlayın. Doğal bir peeling için kahve telvesi kullanabilirsiniz. Peelingi de cildinizden güzelce arındırdıktan sonra cildinizin gerektiği nemi kazanmasını sağlayacak bir maske uygulayın ve gerektiği kadar bekletin.

Maskeyi gerektiği kadar beklettikten sonra cildinizi güzelce temizleyin. Ardından cilt tipinize uygun bir tonikle gözeneklerinizi sıkılaştırın ve nemlendirici kreminizi sürün. Aman ha, göz çevresi bakımını da ihmal etmeyin. Göz çevrenize uygun bir nemlendirici ile de göz çevrenizi nemlendirin.

Sevgililer Günü Makyajı için Tüyolar

eyeliner

Sevgililer Günü makyajımızı ve buna bağlı olarak kıyafetimizi planlarımıza göre seçmemiz gerekmektedir. İsterseniz birkaç plan örneği ile inceleyelim.

Eyeliner Hilesi

  • Gözlerinizi daha çekik göstermek istiyorsanız yarım eyeliner çekebilirsiniz.
  • Gözlerinizi daha büyük ve yuvarlak göstermek isterseniz karşıya bakın ve göz bebeğinizin göz kapağı hizasını (gözün oval kısmına denk geliyor) biraz daha kalın eyeliner sürebilirsiniz. Bu şekilde eyeliner çekerken yarım değil tüm kirpik dibine çekmeniz daha iyi olacaktır.

Akşam Yemeği

Sevgililer Günü için romantik bir akşam yemeği planınız var diyelim. Elbise ve topuklu ayakkabı giyeceğinizi düşünecek olursak -topuklu ayakkabı zorunlu değil tabii ama klasik şık bir elbiseyi topuklu ayakkabı çok iyi kaldıracak, tek ihtiyacınız olan ayağınızın rahat edeceği bir topuklu ayakkabı bulmak- koyu tonlarda makyaj yapabilirsiniz. Aman ha, nasıl olsa evde yiyeceğiz diye topuklu ayakkabı giymeyi ihmal etmeyin!

sevgililer-gunu-makyaji-ruj

Haydi bunu biraz açalım: Fondöten, kapatıcı, pudra gibi seçenekleri sizin makyaj alışkanlığınıza bırakıyorum zira bu ürünleri hiç kullanmıyor da olabilirsiniz, düzenli olarak kullanıyor da olabilirsiniz. Akşam yemeği makyajında göz makyajını yoğun yapabilirsiniz, isterseniz dumanlı, gölgeli göz makyajı tercih edebilirsiniz.

Eğer renkli bir far tercih edecekseniz kahverengi, şeftali tonlarını tercih etmenizi tavsiye ederiz çünkü bu tonlar birçok kıyafet modeli ve rengi ile uyumludur. Ben klasikten şaşmam derseniz siyah, gri tonları da gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Eyeliner kullanmayı seviyorsanız siyah ve gri tonlarda bir tık daha kalın kullanabilirken farklı bir renk fark kullanacaksanız öncesinde ince bir göz kalemi çekmenizi tavsiye ederiz.

Romantik akşam yemeği planında koyu renk ruj sürmemelisiniz, yemek esnasında koyu renk rujun bir kısmı silinecektir ve kötü bir görüntü ortaya çıkacaktır. Rujum bozuldu mu diye endişelenecek ve rahat edemeyeceksiniz.

Akşam yemeği planında isterseniz hafif bir kontür uygulayabilirsiniz. Ayrıca yine hafif bir aydınlatıcı uygulayabilirsiniz. Romantik bir yemek planında ağır makyajdan; çok belirgin kontür ve aydınlatıcıdan kaçınmanızı tavsiye ederiz.

Gündüz Planı

Diyelim ki sevgilinizle gündüz buluşacaksınız ve birlikte baş başa vakit geçirme veya film izleme gibi planlarınız var. Öncelikle kontür ve aydınlatıcıyı unutuyoruz, çünkü gün ışığında bu yöntemler çok kötü gözüküyor kadın arkadaşlarım. Bu iki farklı plan için ufak farklılıkları olan makyaj tavsiyelerimiz olacak.

Gündüz Buluşması

maskara-rimel

Sevgilinizle gündüz buluşup çok özel bir şey olmaksızın birlikte vakit geçirecekseniz çok ayrıntılı makyajdan kaçınmalısınız. Hafif bir far ya da sadece likit eyeliner çekebilirsiniz. Maskara için ekstra bir şey demiyorum çünkü maskara olmazsa olmaz. Maskara sürün. Kirpiklerinizi kıvırın ve maskara sürün.

Maskara makyajınızın olmazsa olmaz kısmıdır, hiçbir şey sürmeseniz dahi bir maskara ve ruj yeterli bir makyajdır. Kıyafetinize göre rujunuzun tonuna karar verebilirsiniz. Far ile hafif göz makyajı yapacaksanız açık renk ruj, likit eyeliner ve maskara ya da sadece maskara gibi sade bir göz makyajı olacaksa koyu tonlarda ruj da tercih edebilirsiniz.

Gündüz Film İzleme Keyfi

Sevgililer Günü’nde gündüz film izleme planınız varsa seçtiğiniz kıyafet ile uyumlu bir makyaj yapabilirsiniz. Mekanlar kapalı olduğu için büyük ihtimalle ya onun evinde ya da sizin evinizde film izleyebilirsiniz. Dolayısıyla ağır kıyafetlerden ve ağır makyajdan kaçınmalısınız. Hatta yoka yakın makyaj bile yapabilirsiniz.

Kahvaltı Planı

Sevgilinizle kahvaltı planınız var ve Sevgililer Günü makyajı ne yapmalıyım diye düşünüyorsunuz diyelim. Kahvaltı ya da günün erken saatlerinde buluşacaksanız kesinlikle yok makyajı yapmanız gerekiyor. Yüz tonunuzu eşitleyebilirsiniz, ince bir likit eyeliner ve maskara kullanabilirsiniz. Eğer sabah saatlerinde yüzünüze biraz daha renk vermek isterseniz hafif bir allık kullanabilirsiniz. Ruj kullanmanızı çok tavsiye etmeyiz; dilerseniz açık bir renkte ve nude tonlarda bir ruj seçebilirsiniz.

Sevgililer Günü’nde tüm planlarınızın gönlünüzce geçmesini ve yılın en güzel günlerinden biri olmasını dileriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir