Sevgililer Günü Çiçekleri Nelerdir? Sevgiliye Hangi Çiçekler Alınır?

sevgililer-gunu-cicekleri

Sizce Sevgililer Günü çiçeği nasıl olmalı? Çiçekler geçmişten günümüze kadar hislerimize tercüman olmada bizlere kolaylık sağlamışlardır. Hem hislerimize tercüman olmuş hem de bizim için özel olan kişiyi mutlu etmeye aracı olmuştur çiçekler. Aslında Sevgililer Günü çiçekleri diye ayırmak zor.

Ama bizler -her ne kadar artık bu fikir sıradanlaşmış ve bazen karşımızdaki kişiler tarafından eskisi kadar güzel tepkiler alamıyor olsak da- sevdiğimize özel zamanlarda çiçek almayı seven bir toplumuz. Bu yüzden özel bir gün olan 14 Şubat Sevgililer Günü’nde sevgilimize hangi çiçekleri alabiliriz, Sevgililer Günü çiçekleri nelerdir sizler için derledik.

🌹 14 Şubat Sevgililer Günü’nde sevgilinize rengarenk çiçeklerle unutulmaz bir sürpriz hazırlamak istiyorsanız Muhiku’nun birbirinden şık çiçek aranjmanlarını inceleyebilirsiniz. Rengarenk buketler, şık saksı çiçekleri, orkideler, renk renk güllerle hazırlanan sıra dışı buketler ile sevgilinize en güzel Sevgililer Günü çiçeğini armağan edebilirsiniz.

Eğer 14 Şubat Sevgililer Günü’nde çiçek dışında farklı hediyeler bakıyorsanız sevgiliye hediye kutularına göz atabilirsiniz. Böylelikle sevgilinize üzerine düşünülmüş, etkisi uzun süre kalıcı ve hayatının farklı alanlarına dokunan bir hediye verebilirsiniz.

Sevgililer Günü’nde Sevgiliye Hangi Çiçek Gönderilir?

sukulent-aranjman

Sevgiliye alınacak çiçek, sevgilinizin zevkine göre değişiklik gösterecektir. Sevgilinize Sevgililer Günü’nde çiçek göndermek istiyorsanız onun sevdiği çiçek türlerinden ilham alabilirsiniz. Diğer taraftan sevgilinizin çiçeğe yaklaşımı da seçiminiz üzerinde etkili olacaktır.

Örneğin; sevgiliniz hangi çiçek aranjmanlarından hoşlanır, buket çiçekleri mi yoksa saksı çiçeklerini mi sever? Öncelikle bu konuya dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Çünkü bazı kadınlar çiçeğin toprak ile bağının kesilmesinden hoşlanmıyorlar. Dolayısıyla onlara vereceğiniz bir buket çiçek onları mutlu etmeyecektir. Aksine çiçeğin bir süre sonra solacak olması onları mutsuz dahi edebilir.

🌹 Sevgililer Günü’nde farklı ve sıra dışı bir sürpriz hazırlamaya ne dersiniz? Muhiku’nun en popüler ve en sıra dışı hediye çeşitleriyle sevgiliniz için unutulmaz bir sürpriz hazırlayabilirsiniz. Sıra dışı 14 Şubat hediyelerini incelemek için Muhiku’nun Sevgililer Günü hediyeleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Peki, Sevgililer Günü için hangi çiçek alınır?

Taze Çiçek

Sevgililer Günü çiçekleri denildiği zaman akıllara ilk gelen kırmızı gül. Ancak kırmızı dışında farklı renklerde de güller bulunuyor. Dolayısıyla bu Sevgililer Günü’nde biraz alışılmışın dışına çıkabilirsiniz. Sevgilinize renkli güller ile hazırlanan çiçek buketleriyle hiç beklemediği bir sürpriz hazırlayabilirsiniz.

Diğer taraftan taze çiçekler arasında farklı çiçek türleriyle hazırlanan buketler de bulunuyor. Papatya, krizantem, okaliptus, ayçiçeği gibi aklınıza gelebilecek pek çok çiçek türüyle rengarenk buketler hazırlanıyor. Sevgilinize bu 14 Şubat’ta alışılmışın dışında bir buket sunmak için Muhiku’nun taze çiçek çeşitlerine bakabilirsiniz.

Sevgiliye Alınacak Saksı Çiçekleri

muhiku-orkide-cicek

Sevgiliniz çiçeği dalında seviyorsa ona birbirinden şık saksı çiçekleri ile harika bir Sevgililer Günü süprizi hazırlayabilirsiniz. Çiçekli, çiçeksiz, odu gövdeli saksı çiçekleri içinden ona canlı bir armağan sunabilirsiniz. Hatta bu çiçeği aşkınızla ya da birlikteliğinizle de ilişkilendirebilirsiniz.

Böylece sevgilinize armağan edeceğiniz çiçek ona her daim aşkınızı ve sizi anımsatacaktır. Ayrıca yaşam alanına ya da çalışma ortamında doğal bir alan oluşturacaktır. Bu şekilde sevgiliniz kendini daha huzurlu hissedecektir.

🌹 Muhiku’nun şık saksı çiçekleri arasından sevgilinize armağan edeceğiniz en güzel Sevgililer Günü çiçeğini seçebilirsiniz.

Sukulent

Sevgililer Günü çiçekleri içinde hem kadına hem de erkeğe hitap eden çiçek hangisidir, diye soracak olursanız cevabımız sukulent olur. Erkeklere alınacak çiçekler arasında yer alan sukulent ile sevgilinize alışılmışın dışında bir sürpriz yapabilirsiniz. Bu sürpriziniz karşısında hem çok şaşıracak hem de çok mutlu olacaktır.

Muhiku’nın farklı sukulent çeşitleri arasından sevgiliniz için şık bir seçim yapabilirsiniz.

Kuru Çiçek

yade-kuru-cicek

Sevgililer Günü hediyesi çiçek olsun ama uzun ömürlü olsun diyorsanız kuru çiçek buketleri tam size göre. Muhiku’nun en güzel çiçek aranjmanları içinde yer alan kuru çiçekler diğer buketlere nazaran çok daha uzun ömürlü. Dolayısıyla unutulmaz bir Sevgililer Günü sürprizi hazırlamak istiyorsanız kuru çiçek aranjmanlarına listenizin üst sıralarında yer vermenizi tavsiye ederiz.

Orkide

Orkide zarafetin, şıklığın, masumiyetin simgesidir. Son yıllarda popülaritesi oldukça artan bir çiçektir orkide. Sevgililer Gününde kırmızı gülden sonra en çok tercih edilen çiçek olmaya başlamıştır. Hem saksıda hem vazoda yetişebilir. Eğer ki bakımını da doğru şekilde yaparsanız uzun yıllar sizinle olabilecek bir çiçektir.

Sevgiliye Verilecek En Güzel Çiçek Çeşitleri

cicek-buketi-sukulent-arajnmani-kibrit-mum

Sevgilinize içinizden gelen her çiçeği alabilirsiniz aslında. Önemli olan sevgilinizi düşünüp onun için çiçek almış olmanız. Ancak zaman içinde bazı özel günlerde bazı çiçekler daha özel hale gelmiştir.

Sevgililer Günü de sevgililer için özel günlerden biri ve doğal olarak alacağı çiçeği anlamına göre seçmek isteyen çok kişi oluyor. O halde Sevgililer Günü çiçekleri ve anlamları nelerdir hep birlikte bakalım.

Kır Çiçekleri ile Hazırlanan Buket

Özlenen aşk ve sevgi anlamına gelen kır çiçeklerini Sevgililer Gününde yani 14 Şubat’ta bulmak mevsim sebebiyle zordur. Ama kurutulmuş kır çiçeklerini bulabilirseniz romantikliği geçmişin ruhunda yaşamayı seven bir sevgiliniz varsa düşünmeden alabilirsiniz. Eminiz ki kurutulmuş kır çiçekleri sevgiliniz için çok değerli olacaktır.

Renkli Gül Buketi

Aşkın geleneksel sembolü olan kırmızı gül geçmişten bu zamana kadar farklı milletlerce “ilham kaynağı” olarak tanımlanmıştır. Aşkın ilhamı anlamından gelen kırmızı gül “Seni Seviyorum” demenin en romantik yoludur. Sevgililer Gününde en çok tercih edilen çiçek açık ara farkla kırmızı gül oluyor.

Ancak gelin bu defa bir farklılık yapın. Sevgilinize bu 14 Şubat’ta turuncu, sarı, pembe ve farklı renkli güllerle hazırlanan bir buket ile “seni seviyorum!” diyin.

Papatya

okaliptus-beyaz-kasımpatı-buket

Papatya deyince papatya falı aklımıza gelmektedir. “Seviyor sevmiyor” diye hemen hemen herkes hayatında bir kere de olsa bunu yapmıştır. Papatyalar saf sevgi, saf aşk anlamına geliyorlar. Dolayısıyla Sevgililer Günü’nde tercih edilebileceğiniz en güzel çiçekler arasındalar. Hatta kimileri kırmızı gül klasikliğinden sıkıldığı için papatyanın ruha verdiği sadeliği daha çok seviyor.

Üstelik Muhiku’nun Sevgililer Günü çiçek fiyatları cep yakmaz. Şimdi sizde papatyalarla hazırlanan şık bir buket ile sevgilinize en güzel çiçeği verebilirsiniz.

Krizantem

Yunancada “Altın Çiçek” anlamına gelen krizantem aslında diğer adıyla kasımpatı çiçeğidir. Krizantem hem hüznün hem aşkın çiçeğidir. Sadakat anlamına gelen beyaz krizantem Sevgililer Gününe anlam veren çiçeklerdendir. Muhiku’nun renk renk krizantem çeşitleriyle hazırlanan buketleri arasından sevgiliniz için şık bir seçim yapabilirsiniz.

Ayçiçeği Buketi

Diğer bir adıyla “günebakan” çiçeği olan ayçiçeğinin hikayesi tutkulu bir aşktan gelir. Her sabah güneşe yüzünü dönen ayçiçeği akşam olduğunda boynunu büker. Sabahları yine güneş çıktığında yüzlerini güneşe dönerler. Bundan dolayı da ayçiçekleri “sana tapıyorum” anlamında sevgiliye sunulan tutkulu bir aşk çiçeği olmuştur.

Belki de Sevgililer Gününde ayçiçeği almak kimsenin aklına gelmez ama bu kadar anlam dolu tutkulu aşkın hikayesinden gelen bu çiçek Sevgililer Günü çiçeklerinden olmaya adını yazdırmış demektir.

Sevgililer Günü çiçekleri olarak sizlere çok sayıda çiçek önerisinde bulunduk. Sevgililer Gününde genelde çiçek alan taraf erkekler olurken kadınlar da bu özel günde çiçek beklemiyor değil.

Ne var ki günümüzde hala çiçek almaya çekinen erkekler var. Oysa sevgilinize “seni seviyorum” demenin, onu mutlu etmenin en rahat yoludur çiçekler. Yazımızdan faydalanarak sevgilinize uygun bir çiçek türü seçebilirsiniz.

Bonus: Güne Kısa Bir Mola Hediye Kutusu

yeni-gune-kisa-bir-mola-hediye-kutusu

Sevgililer Günü hediyesi çiçek olmalı diyorsanız bir de bu hediyelere bakın deriz. Çünkü bu hediyeler hem bir çiçeğin zerafetini taşıyor hem de hayatın sıradanlığına renkli bir dokunuş yapıyorlar. Muhiku, çiçeklerle hazırladığı hediye kutuları ile 14 Şubat’ın en güzel sürprizini hazırlamanıza yardımcı oluyor.

Muhiku’nun rengarenk çiçek buketleriyle hazırladığı hediye kutularının içinde;

  • Farklı yörelerden seçilen aromatik çay ve kahve çeşitleri,
  • Deneyim kitleri,
  • Mis kokulu kremler,
  • Lezzetli atıştırmalıklar ve aşk kadar tatlı çikolatalar daha pek çok hediyelik yer alıyor.

Romantik bir hediye notuyla anlamlı kılabileceğiniz çiçekli hediye kutusu çeşitlerini incelemek için Muhiku’yu ziyaret edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

calisan-mutlulugu-faydalari
Daha Fazla

Çalışan Mutluluğu Şirketinize Ne Katar?

İçindekiler Gizle Çalışan Mutluluğu Nasıl Sağlanır?Takdir Edin ve ÖdüllendirinEğitimleri Şirket Kültürünün Bir Parçası Haline GetirinÇalışanlarınızı Desteklediğinizi HissettirinYükselecekleri Bir…