Seramik Hamuru ile Hayalinizdeki Dekoratif Ürünü Yapın!

seramik-hamuru-ile-dekoratif-esya-yapimi

Seramik hamuru ile hayalinizdeki objeyi çok daha ucuza mal etmeye ne dersiniz? Tek yapmanız gereken ihtiyacınız olan miktarda seramik hamuru ve hünerli elleriniz. Bu içeriğimizde size seramik hamuruyla nasıl obje yapabileceğinizi anlatacağız, keyifli okumalar dileriz.

Hobi edinmenin hem zihin sağlığı hem de beden sağlığı üzerinde çeşitli olumlu etkileri var. Hayatın monotonluğuna ve koşuşturmasına iyi gelen küçük hobiler sayesinde keşfedilmemiz yönlerimizi de keşfedebiliriz. Yapmamız gereken tek şey merak ve ilgi duyduğumuz alanlara yönelmek.

Seramik ise son yılların en gözde hobilerinden biri. Hatta bu hobinin oldukça işlevsel olduğunu bile söyleyebiliriz. Çünkü dışarıda satılan özel tasarım seramiklerin fiyatı ortada. Haliyle beğendiğimiz objeleri kendi ellerimizle tasarlayabiliriz.

Seramik dışında farklı hobi ve ilgi alanları keşfetmek için Muhiku’yu ziyaret edebilirsiniz. Muhiku’nun taş boyama, ahşap boyama, mum yapma, sabun yapma ve diğer deneyim kitleri içinden biriyle kendinizi yeniden keşfedebilirsiniz. Böylece sınırlarınızı zorlayabilir ve kendi gerçekliğinize yönelebilirsiniz.

Seramik Hamuru ile Adım Adım Obje Yapımı

Evde seramik hamuru ile bir şeyler yapmak istiyor fakat nereden başlamanız gerektiğini bilmiyorsanız bu yazımızdan faydalanabilirsiniz. Seramik hamuru nasıl kullanılır, dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir tüm bu başlıkları sizin için derledik.

seramik-hamuru

Gelelim seramik hamuru ile birbirinden şık objeleri nasıl yapacağınıza. Öncelikle ilk denemede pes etmemelisiniz. Zira ilk çalışmanız çok iyi olmayabilir. Fakat sonraki çalışmalarda ortaya harika objeler çıkaracağınıza eminiz. Hava ile kuruyan seramik hamuruyla obje yapımı daha kolay olduğu için bu hamur üzerinden anlatacağız.

Evde Seramik Hamuru Nasıl Yapılır?

Seramik hamuru ile bir şeyler yapmak özellikle dekoratif ürünler yapmak son zamanların modası haline geldi. Kendi sanat eserini ortaya koymak isteyen herkes seramik hamurunun pratik yapımından faydalanıyor.

Peki, seramik hamuru tarifi nedir? Seramik hamurundan, neler yapılır? Gelin birlikte adım adım inceleyelim.

  • Birinci Adım: Düz bir zemine hamurunuzu koyup hamuru açabileceğiniz bir malzeme (oklava, merdane, cam şişe vb.) kullanarak istediğiniz kalınlığa getirebilirsiniz. Kolay şekil vermek ve kilin yumuşaması için hamuru öncesinde ıslak elle yoğurabilirsiniz.
  • İkinci Adım: Seramik hamurundan yapmak istediğiniz tasarımın şeklini verebilirsiniz. Vazo, kuş motifi, magnet, saksı, şamdan vb. günlük hayatınızda kullanabileceğiniz ürünler karşılaşabileceğiniz bazı örneklerdir.
  • Üçüncü Adım: Şekil verme işleminden sonra hamurun yüzeyinin pürüzsüz olması için yüzeyi ıslak elle düzeltebilirsiniz.
  • Dördüncü Adım: Hamuru kurumaya bırakabilirsiniz. Seramik hamuru hava ile kuruyan bir hamurdur. Bu sebeple lütfen fırınlamayınız. 1 cm kalınlığında hamur ortalama 24 saatte kuruyacaktır.
  • Beşinci Adım: Hamurun tam anlamıyla kuruduğundan emin olduğunuzda zımpara yardımı ile yüzeyde kalan son pürüzleri düzeltebilirsiniz.
  • Altıncı Adım: Zımpara sonrasında seramiğin yüzeyindeki tozları bez veya fırça yardımı ile temizleyebilirsiniz.
  • Yedinci Adım: Hamurumuz kurudu, zımpara ile pürüzsüz hale getirdik ve tozları temizledik. Sırada tutkallamak var. Kutudan çıkan çiçek tutkalı ile çalışmanızı tutkallayabilirsiniz. Çiçek tutkalı seramiğinizi daha sağlam ve daha parlak bir görüntüye kavuşturacaktır.
  • Sekizinci Adım: Tutkal da kuruduktan sonra dilerseniz çalışmanızı boyayabilirsiniz. Sonrasında dilerseniz de üzerine çizimler yaparak daha renkli bir hale getirebilirsiniz. Tavsiyemiz ortaya çıkan çalışmanızı renklendirmeniz olur 🙂

Seramik hamurundan, neler yapılır diye merak mı ediyorsunuz? Aslında bu biraz da ilgi alınıza göre değişiklik göstermektedir. Seramik hamuru çalışmaları kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Özellikle dekoratif ürünlere yönelerek çok farklı şekiller çıkarabilirsiniz. Mum, saksı, kase veya zevkinize göre aksesuar yapabilirsiniz.

Havayla Kuruyan Seramik Hamuru Nasıl Yapılır?

Pişmeyen seramik hamuru ile uğraşmak istemiyor yaptığım desenler hem kurusun diyorsanız havayla kuruyan seramik hamuru tam size göre! Bu hamuru kullanmak daha kolay olduğu için seramik hamuruna şekil vererek kolayca kurumaya bırakabilirsiniz.

Evde seramik hamuru nasıl kurutulur diye soruyorsanız bu durum hava ile kuruyan seramik hamuru ile çok kolay! Seramiğe istediğiniz şekli verdikten sonra kuruması için geniş bir alan tercih etmelisiniz. Hamuru kurumaya bıraktığınız zaman üzerine ıslak bir bez ekleyerek kuruma süreciniz daha da hızlandırabilirsiniz.

Deneyim Kitleri ile Sevdiklerinize Unutulmaz Anılar Bırakın!

aromaterapi hediye kutusu
AROMATERAPİ HEDİYE KUTUSU

Muhiku’nun deneyim kitleri ile sevdiklerinize sıra dışı sürprizler hazırlamaya ne dersiniz? Onlara keşif ve deneyim odaklı bir hediye armağan ederek kişisel gelişimlerine katkıda bulunabilirsiniz. Deneyim kitleri ile tasarlanan hediye kutuları sevdiklerinize sıra dışı bir hediye deneyimi yaşatmanız için sizi bekliyor.

Sevdiklerinize hediye edebilmeniz harika bir kutu seçtik. Önerdiğimiz kutuyu detaylıca incelemek ve diğer seçeneklere göz atmak için hediye sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Aromaterapi Hediye Kutusu

Biraz nefes almak ve anın tadını çıkarmak sevdiklerinizin de hakkı! Onlara dünyanın farklı yerlerinden seçilen lezzetlerle, lezzetli atıştırmalıklarla, hoş kokularla ve minik deneyim setiyle süslü Aromaterapi Hediye Kutusu ile sıra dışı bir sürpriz yapabilirsiniz.

Aromaterapi Hediye Kutusu’nun içinde:

  • Yöresel filtre kahve çeşidi,
  • Siyah seramik kupa,
  • Godiva sütlü çikolatalı Napoliten Cello Naps,
  • Yade kahveli aromaterapi mum,
  • 4 farklı tütsü ve tütsü kayığı,
  • Yade kibrit,
  • Deneyim & Kendin Yap: Fesleğen yetiştirme kiti,
  • Ayrıca hediye notunuz yer almaktadır.

Sevdikleriniz tütsünün ve kahveli mumun eşliğinde ruhunu dinlendirirken bambaşka aromalar keşfedebilecekler. En güzeli de tüm bunları yaparken toprakla bütünleşecek ve fesleğen yetiştirmenin nasıl bir his olduğunu keşfedecek.

Çimento Deneyimi

Muhiku’nun deneyim  kitleri arasında yer alan  Çimento Deneyimi kendinize dekoratif ürünler yapmanıza imkan tanıyor. Hem eğlenceli vakit geçirmenizi sağlayacak hem de yaşam alanınız renklendirecek olan bu deneyim kiti;

  • Özel kutusunda ayrıca deneyim bilgi kartı birlikte sunulmaktadır.

Çimento deneyimi ile mumluklar, şamdanlar, saksılar, kaseler, vazo ve daha birçok dekoratif ürünü yapabilirsiniz. Dilerseniz yaptığınız ürünleri sonrasında renklendirebilirsiniz.

26 yorum

  1. Merhabalar bu hamur ile yapılan takıların ömrü ne kadar olur fırınlanmış seramik ile yapmak daha mı uzun ömürlüdür

    1. Merhabalar, seramik hamurunu yumuşatmak için içine ılık su ekledikten sonra ellerinizle ısınmasını sağlayarak yoğurmayı deneyebilirsiniz.

  2. Kendiliğinden kuruduğu fırınlanmadığı için merak ettim tabak çanak kupa vs yapsak yiyecek içecek için uygun mu ve fırın , bulaşık makinası yada elde yıkamaya ?

    1. Merhabalar, seramik hamurunu dekoratif amaçlı kullanmanızı tavsiye ederiz. Gıdayla temas etmesini, fırın ya da bulaşık makinesine girmesini tavsiye etmiyoruz.

        1. Merhabalar, seramik objenizi sırladıktan sonra yıkayabilirsiniz. Aksi takdirde su geçireceği için bozulabilir.

  3. Merhabalar bilgilendirmeniz icin oncelikle cok tesekkurler ?? youtubeda izledigim bazi videolarda yapim asamasi sekil verme-boyama-tutkaldi siz yanlis anlamadiysam tutkaldan sonra boyayabilirsiniz yazmissiniz acaba hangisi daha guzel bir sonuc ortaya koyar? veya tutkal-boya-tekrar tutkal mı yapmalıyız? şimdiden teşekkürler ???

  4. Merhaba
    Seramik hamurdan buhurdanlık yapilabilir mı acaba? Ateşe dayanıkılı mıdır? Teşekkürler

  5. Merhabalar.. Dün saatlerce uğraşıp Bi tablo yaptım kurumaya bıraktım.sabah kalktığımda seramiğim kabarmış, kurumuş parçalanmış.. Neden böyle oldu acaba çok üzüldüm

    1. Merhaba, seramik yeterli neme sahip olmadığında maalesef çatlayabiliyor 🙁 Islatarak düzeltmeyi deneyebilirsiniz.

  6. Merhaba seramik hamuru nun fiyatını ögrenebilirmiyim. Almayı düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim

      1. Merhaba çiçek tutkalı olmasa normal tutkal da olur mu. Fırınlayarak kurutursak eğer gıda için uygun olur mu yıkayabilir miyiz.

  7. Merhaba, Boyadan sonra parlak görünmesi ne yapabiliriz? Ürünü boyadıktan sonra tekrar tutkallamak gerekli midir?

  8. Merhaba. Seramik kil hamurundan kül tablası yaptım. İzlediğim videoda vernikledikten bir ay sonra kullanılabileceği söylendi. Sizin öneriniz nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir