Retro Hediyeler – En Güzel Retro Hediye Önerileri

retro-hediyeler-retro-vintage-hediye-onerileri

Retro hediyeler ile sevdiklerinize geçmişin büyüsüyle harmanlanan benzersiz hediyeler armağan edebilirsiniz. Sevdiklerinize ruhu olan hediyeler armağan etmek istiyorsanız retro hediyeler ile ilgili hediye fikirlerimize göz atın!

Hazır retro hediyelerden bahsediyorken sizi biraz 90’lara götürmek isteriz. Biz retro tarzından bahsederken birbirinden güzel parçaların yer aldığı 90’lar çalma listesi de bize eşlik etsin. Keyifli okumalar ve keyifli dinlemeler dileriz.

Retro hediyelere geçmeden önce retronun ne olduğunu iyice anlamak gerekiyor. Çünkü, retro ve vintage birbirinden farklı olmasına rağmen sıklıkla birbirine karıştırılan kavramlar olmakla birlikte ikisinin arasındaki ayrım da herkesçe tam olarak bilinmiyor.

Retro, Latince’de “geriye doğru” anlamanına gelen retro ön ekinden gelmektedir. Retro, yakın geçmişe ait tarzların, akımların ve modaların türetildiği ve taklit edildiği bir tarzdır. Burada türetilen ve üretilen moda veya akım en az 15 veya 20 yıl öncesine ait olmalıdır. Günümüzde oldukça popüler olan retro tarzı, mekanların iç ve dış dizaynlarında kendini göstermekle birlikte en çok da moda sektörüne etki etmiştir.

Retro ile Vintage Arasındaki Fark Nedir?

retro-ile-vintage-arasindaki-fark-nedir

Bu başlık altında siz değerli okurlarımızla birlikte retro ve vintage tarzlar arasındaki farklara değineceğiniz. Böylelikle vintage bir ürün ile retro bir ürün birbirinden kolaylıkla ayırt edilebilecek.

Retro esasında taklite dayanır. Yani geçmiş yıllara ait bir modanın günümüz imkanlarıyla tekrar üretilmesi veya piyasaya sürülmesidir. Retro ürünlere baktığınızda bir ürünün pek çok seçeneğini görebilebilirsiniz.

İşte bu noktada retro ile vintage arasındaki fark gözler önüne seriliyor. Vintage, geçmişe ait modanın, akımların taklit edilmesi değildir. Vintage geçmiş yıllara ait bir akıma ya da modaya ait ürünün kendisidir.

Retro ürünler arasında pek çok seçeceğinizin olabileceğini söylemiştik. Fakat vintage ürünler size birden fazla seçenek sunmazlar. Çünkü vintage ürünler geçmiş yıllara ait oldukları için bir ürünün başka seçeneklerine ulaşmak neredeyse imkansızdır, o ürün tektir ve özeldir.

Günümüzde antika dükkanlarında satılan ürünler vintage ürünlerdir. Çünkü, bu ürünler geçmişin ruhunu taşırlar ve tektirler.

Vintage ve retro arasındaki diğer fark ise ekonomik boyutlarıdır. Vintage ürünler tek ve özel oldukları için retro ürünlere kıyasla çok daha pahalıdırlar. Retro ürünler ise günümüz imkanlarıyla tekrar üretilebilir oldukları için ekonomik anlamda çok daha uygun fiyatlı ürünlerdir.

Nostaljik Retro Hediyeler

nostaljik-retro-hediyeler

Nostaljik retro hediyeler ile sevdiklerinize bir hediye armağan etmenin yanı sıra onları geçmişin büyülü atmosferine doğru bir yolculuğa çıkarabilirsiniz. Sevdiklerinize armağan edebileceğiniz birbirinden güzel üç nostaljik retro hediye seçeneği!

Kendi Kutunu Yap – Nostaljik Retro Fotoğraflar

Fotoğraflar konuşamasalar bile hissettirdikleriyle bize çok şey anlatırlar. Geçmişin en tatlı hatıraları olan fotoğraflara retro havası katarak sevdiklerinize en özel nostaljik retro hediyeyi armağan edebilirsiniz.

Sevdiklerinize hatıralarla dolu bir nostaljik retro hediye kutusu hazırlamak için;

Öncelikle sevdiklerinizin en özel anlarına retro fotoğraf filtreleriyle geçmişin ruhunu katmalısınız. Daha sonra seçtiğiniz bu fotoğrafları Kendi Kutunu Yap ile oluşturacağınız hediye kutusuna eklemelisiniz. Dilerseniz bu hediye kutusunun içerisine birbirinden güzel kokan mum çeşitleri, tütsü çeşitleri, kokusuyla ve kırk yıllık hatrıyla yüreklere ve damaklara hitap edecek kahve çeşitleri arasından da ekleme yapabilirsiniz.

Sevdikleriniz için hazırlayacağınız bu hediye kutusu onlara armağan edebileceğiniz en özel retro hediyeler arasında yer alır.

Nostaljik Radyo

Geçmişin tozlu raflarında yer alan, zaman zaman radyolarda veya çalma listelerinde denk geldiğimiz en güzel parçalar, duygularımızı en iyi ifade eden şarkılardır. Sevdiklerinize, hissedilerek yazılan ve söylenilen bu parçaları dinleyebilecekleri bir radyo armağan edebilirsiniz.

Geçmişin modasından esinlenilerek tasarlanan bu radyolar sevdikleriniz yaşam alanındaki en özel köşede yerini alacaktır. En güzel sohbetlerinize arkadan eşlik edecek bu radyo ile sevdikleriniz 90’lara özel bir gece bile planlayabilir. Belki kostüm partisi bile yapabilirsiniz.

Retro Ev Telefonu

Günümüzde ev telefonu kullanımının çok çok aza indiğini elbette biliyoruz. Fakat retro ev telefonu bibloları, retro tutkunlarının evlerindeki vazgeçilmez aksesuarlardan bir tanesi.

Sevdiklerinize armağan edeceğiniz retro ev telefonu biblosu belki girişte, belki kitaplıkta belki de evin en güzel köşesinde yerini alacaktır. Tüm dikkatleri üzerine çekebilecek şık retro ev telefonu biblosu ile sevdiklerinize hatırası ömür boyu kalacak bir hediye armağan edebilirsiniz.

Retro Vintage Hediyeler

retro-vintage-hediyeler

Retro vintage hediyeler başlığı altındaki hediyeler hem retro tutkunlarına hem de vintage tutkunlarına hitap eden hediyelerden oluşmaktadır. Bu hediye seçeneklerini retro tarzda çok kolay bulabileceğiniz gibi vintage modellerine de çok rahat ulaşabilirsiniz.

Daktilo

Yazmak içinden çıkılmaz durumları, açığa çıkmaya cesaret edemeyen duygularımızı rahatça ifade edebileceğimiz en özel eylemdir. İnsan yazdıkça ve dile getirdikçe rahatlarmış. Siz de sevdiklerinize bir daktilo armağan ederek hem onlara bir sırdaş hem de evlerine hava katacak bir aksesuar armağan edebilirsiniz.

Analog Fotoğraf Makinesi

Son zamanların en popüler hobilerinden bir tanesi de analog fotoğraf makinesi ile manzara, şehir ve portre çekimleri yapmaktır. Bugün, pek çok kişinin merak sardığı bu makineler ile sevdiklerinize geçmişin ruhunu taşıyan bir hediye armağan edebilir ve sevdiklerinizin yeni bir hobi edinmesini sağlayabilirsiniz.

Analog fotoğraf meraklıları ilk etapta çektikleri fotoğrafları bir fotoğrafçıda yıkatmakla işe başlarlar. Fakat zamanla bu hobiye daha da merak sararak kendi fotoğraflarını çıkarma ve yıkama işlemini yapabilecek hale gelirler.

Dinlendiren ve keyif veren bu hobi sevdiklerinizin tutkusu haline gelecek! Fotoğraf çekmeyi seven herkesin bayılacağı bu hediye ile sevdiklerinize benzeri görülmemiş bir hediye armağan edebilirsiniz.

Gramafon

Gramafon, müzik dinlemeyi bir eylemden keyife dönüştüren en özel şey belki de. Sanatçının tertemiz sesiyle bize tüm duyguları geçirebildiği birbirinden güzel plaklarla birer dinleti keyfi sunan bu alet ile sevdiklerinize en özel retro ya da vintage hediyeyi armağan edebilirsiniz.

Değeri yıllar geçtikçe artan bu alet belki de sevdiklerinizin nesilden nesile aktarılacak en özel mirası ya da hatırası olacak.

Eminiz sizin de geçmiş yıllarda doğmuş olmak isteyen pek çok tanıdığınız vardır. Vintage ya da retro tarzındaki hediyeler onları çok mutlu edecektir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

diyet-yapan-birine-hediye
Daha Fazla

Diyet Yapan Birine Hediye Ne Alınır?

İçindekiler Gizle Diyet Yapan Birine Verilecek Hediyeler  Nasıl Olmalı?Diyet Yapan Birine Hediye ÖnerileriAromaterapi Hediye KutusuDünya Çayları KutusuSağlıklı AtıştırmalıkGranolaMatara…