Pratik ve Sağlıklı Kahvaltı Önerileri

pratik-ve-saglikli-kahvalti-onerileri

Pratik ve sağlıklı kahvaltı önerileri yazımızda sizler için en sağlıklı tarifleri bir araya getirdik. Bu pratik sağlıklı kahvaltı tarifleri ile güne hem zinde başlayabilir hem de ideal kilonuzu koruyabilirsiniz.

Yoğun geçen iş ve okul yaşamımızda performansımızı gün içinde tükettiğimiz besinler önemli ölçüde etkilemektedir. Çoğumuz fark etmişizdir ki kahvaltı yapmadığımız zamanlarda enerjimiz daha düşük olur. Fakat kahvaltı yaptığımızda hem gün içinde daha enerjik oluruz hem de performansımız daha yüksek olur.

Ama burada unutmamak gereken bir şey daha var ki o da tükettiğimiz besinler.

Evet, kahvaltı yapmak çok önemli fakat kahvaltıda tüketilen besinler daha da önemli. Günün ilk öğününde tüketeceğimiz karbonhidratlar ve yoğun yağlı yiyecekler ilk etapta enerjimizi yükseltse bile çok geçmeden tekrar enerjimizi düşürecektir.

Bunun yanı sıra bu tarz yiyecekler gün içinde daha fazla acıkmamıza sebep olacaktır.

Dolayısıyla günün ilk öğününde protein değeri yüksek besinler, yoğun lifli gıdalar ve meyve tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Biz de sizler için hazırlaması hem pratik hem de besin değeri yüksek olan pratik sağlıklı kahvaltılık tarifler bir araya getirdik.

Siz duyarlı okurlarımızın ne kadar bilinçli olduğunu biliyoruz. Fakat hatırlatmayı kendimize borç bildiğimiz bir konu var. Sağlığımıza ve bedenimize gösterdiğimiz saygıyı dünyaya da göstermeliyiz.

Bu sebeple elimizden geldiği kadarıyla doğal ve geri dönüşümü olan ürünlerden yana seçim yapmalıyız. Bunu günün büyük bir bölümüne yaymak zor olabilir. Fakat kahvaltı rutinlerimizde bu ürünleri kullanarak doğayı ve geleceğimizi korumak adına bir şeyler yapabiliriz.

Hazırlaması 5 Dakika Sürecek Sağlıklı Kahvaltı Önerileri

saf-granola-ve-coconut-bowl

Hepimiz kahvaltı hazırlamayı ve kahvaltı sofrasında saatler geçirmeyi severiz. Fakat yoğun iş ya da okul yaşantımız hafta içi bunu yapmamıza el vermez. Yine de günün en önemli öğününden feragat etmemek gerekir. Bu sebeple hem sağlıklı hem de pratik kahvaltı önerileri ile güne zinde başlayabiliriz. Peki sizce sağlıklı bir kahvaltı için neler yemeliyiz?

Muhiku’nun sağlıklı atıştırmalık kategorisinde yer alan Saf granolalar, kuru meyveler ve Miniyemiş nerede olursanız olun size sağlıklı ve hazırlaması pratik kahvaltı imkanı sunuyor. Bu sağlıklı atıştırmalıkları kullanarak yalnızca iki dakikada harika bir öğün hazırlayabilirsiniz.

Eğer çölyak hastasıysanız ya da ketojenik diyet uyguluyorsanız bu ürünler içinden kendinize uygun bir karışım bulabilirsiniz. Çünkü ürünlerin içinde glutensiz ve ketojenik diyete uygun ürünler de yer alıyor.

Yulaflı Kahvaltı Tarifi

Güne pratik sağlıklı kahvaltılıklar ile başlamak istiyorsunuz ama bir taraftan da uykunuzdan feragat etmek istemiyor musunuz? O zaman bu enfes tarif tam size göre.

Hazırlaması oldukça basit olan bu yulaflı kahvaltınızı ister evden çıkmadan hemen önce, ister okulda derse girmeden, isterseniz de işe başlamadan hemen önce tüketebilirsiniz.

Bu enfes kahvaltı tarifini hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler:

  • Küçük bir kavanoz,
  • İki yemek kaşığı yulaf ezmesi,
  • Süt (badem sütü, soya sütü gibi vegan sütleri de deneyebilirsiniz),
  • Bir veya iki çeşit meyve (dilediğiniz herhangi bir meyve kullanabilirsiniz, kuru kayısı-kuru incir de çok yakışacaktır),
  • Kavrulmamış kuru yemiş (badem, ceviz ya da fındık olabilir),
  • Kakao veya tarçın.

Öncelikle yapmanız gereken kavanoza 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi ve üzerini biraz geçecek kadar süt eklemeniz. Daha sonra üzerine sırasıyla küçük küçük doğranmış meyveleri ve kuru yemişleri ekleyebilirsiniz. En son adımda ise tercihe göre bir tatlı kaşığı kakao veya tarçın ekleyebilirsiniz.

Bu tarifi gece yatmadan önce hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz. Sabaha kadar sütün etkisiyle yumuşayan yulaf ezmesi puding kıvamına gelecek ve tarçın gibi yoğun aromalı diğer malzemelerin de eşliğinde size enfes bir lezzet şöleni sunacaktır.

Lezzetli Bir Kahvaltının Olmazsa Olmazı: Dünya Çayları!

dunya-caylari-hediye-seti

Pratik ve sağlıklı kahvaltıların yanında tüketmek için hem lezzetli hem de daha önce tatmadığınız tatlar mı denemek istiyorsunuz? O halde Muhiku’nun her birini özenle hazırlamış olduğu Dünya Çayları Kutusu sizin için mükemmel bir seçim olacaktır.

Dünya Çayları Kutusu, 5 farklı ülkeden sağlıklı ve lezzetli bitki çaylarını içermektedir. Bu lezzetli içecekler size hem yeni tatlar deneyimleme fırsatı sunacak hem de pratik ve sağlıklı kahvaltınıza eşlik edecektir. Üstelik bu çayları soğuk demleyerek yaz sabahları ferahlamak için de tüketebilirsiniz.

Çay seven birine hediye önerileri yazımız da ilginizi çekebilir.

Kahvaltı İçin Smoothie Tarifi

pratik-ve-saglikli-smoothie

Kahvaltı yerine smoothie içmeye ne dersiniz? Günümüzde oldukça popüler olan smoothielerin ne kadar faydalı olduğunu hemen hemen bilmeyen yoktur. İçeriğinde yoğun bir şekilde lif ve vitamin barındıran bu içecekler protein açısından da desteklenmektedir.

Smoothie, sabah kahvaltıları için ideal bir alternatif olmasının yanı sıra gün içinde diğer öğünlerde de tüketebileceğiniz bir içecektir. Enfes bir smoothie için ihtiyacınız olan malzemeler:

  • Bir su bardağı süt (soya, Hindistan cevizi ya da badem sütü de kullanabilirsiniz),
  • Bir adet muz,
  • Dilediğiniz bir meyve (kırmızı meyveler harika bir renk verecektir),
  • Bir yemek kaşığı yulaf ezmesi,
  • Bir tatlı kaşığı fıstık ezmesi.

Smoothie hazırlarken hem blenderınızın zorlanmamasını hem de daha lezzetli olmasını istiyorsanız makineye önce sütü eklemelisiniz. Sütün ardından sırasıyla muzu, diğer meyveleri, yulafı ve fıstık ezmesini ekleyebilirsiniz.

Karışımı makineden geçirirken içinde minik parçacıklar bırakmanız tokluk hissini daha yoğun yaşamanızı sağlayacaktır.

Aktif bir hayatınız varsa smoothienizi hazırlarken içine yarım ya da bir ölçek protein tozu ve 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı da ekleyebilirsiniz. Smoothie yapmak işte bu kadar basit, afiyet olsun!

Vegan Kahvaltı Tarifleri

avokado-tostu

Pratik ve sağlıklı kahvaltı tarifleri içinde vegan okurlarımız için de birkaç tarif vermek istedik. Sizin için seçtiğimiz kahvaltı önerileri ile güne harika bir başlangıç yapabilirsiniz.

Avokado Tostu

Bugün hemen hemen her markette sıkça karşımıza çıkan avokado, kaliteli yağ içeren harika besinlerden bir tanesi. Sosyal medyada pek çok şekilde karşımıza çıkan avokadoyu pek çok şekilde tüketebilirsiniz. Peki avokado tostu nasıl yapılır?

Avokado tostu için ihtiyacımız olan malzemeler:

  • Bir adet olgunlaşmış avokadonun yarısı,
  • Bir dilim tam buğday ekmeği,
  • Zeytinyağı,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Çörek otu,
  • Susam,
  • Limon suyu.

Avokado tostunun sosunu hazırlamadan önce bir dilim ekmeğin üzerinde zeytinyağı gezdirerek tost makinesinde kızarmaya bırakıyoruz. Ekmeğimiz kızarırken bir kabın içine yarım avokado, zeytinyağı, tuz, karabiber, çörek otu, susam ve çok az miktarda limon suyunu ilave edip karıştırıyoruz.

Bu karışımı dilerseniz püre haline getirebilirsiniz dilerseniz de daha iri parçalar halinde bırakabilirsiniz. En son adımda ise tost makinesinden çıkardığımız kızarmış ekmeğin üzerine hazırladığımız avokadolu karışımı sürüyoruz. İşte avokadolu tost hazır, afiyet olsun!

Kahvesiz Kahvaltı Olmaz Diyenlere: Dünya Kahveleri

dunya-kahveleri

Sabahları ayılmak için filtre kahveden yardım alanlardansanız sizin için ideal kahvaltıda kahve başrolde olmalı. Enerji vermesinin yanında metabolizmayı da hızlandıran sağlıklı kahveler tüketmek istiyorsanız bizim tavsiyemiz suda çözünen granül kahveler yerine filtre kahvelere yönelmeniz.

5 farklı ülkeden egzotik kahveleri bir araya getiren Dünya Kahveleri Kutusu, 3. nesil kahveleri en lezzetli ve en sağlıklı şekilde sofralarınıza taşıyor. Kahvaltımın olmazsa olmazı kahvedir diyenlerdenseniz bu kutuyu mutlaka denemelisiniz!

Kahvenin yanında sağlıklı ve hazırlama yükü olmayan vegan bir atıştırmalık arıyorsanız Saf’ın kraker çeşitlerine bakmanızı tavsiye ederiz. Bu kraker çeşitleri vegan beslenmeye uygun olmakla birlikte tıpkı adı gibi içeriği de oldukça saf olan ürünler.

Kahve seven birine hediye fikirleri yazımız da ilginizi çekebilir.

Muz ve Fıstık Ezmesi/ Bal

muz-ve-fistik-ezmesi-bal

Sağlıklı kahvaltı denince akla gelen en pratik şeyler muz ve fıstık ezmesi/ bal olsa gerek. Tek yapmanız gereken bir adet muzu kesmek olacak. Daha sonra üzerine tercihe bağlı olarak bir tatlı kaşığı fıstık ezmesi veya bal ilave edebilirsiniz.

Son olarak süslemek için üzerine Hindistan cevizi baharatı da serpiştirebilirsiniz. Bu pratik ve sağlıklı kahvaltı tarifi güne hem tatlı ile enerjik başlamanızı hem de doygunluk hissi yaşayarak tok kalmanızı sağlayacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

Türk Kahvesinin Zararları, Losses of Turkish Coffee
Daha Fazla

Türk Kahvesi Zararları Nelerdir?

İçindekiler Gizle Panik ve Kaygı Bozukluğu RiskiTürk Kahvesinin Bağımlılık Yapma İhtimaliKemik Erimesine Neden Olur Türk Kahvesi Ülser ve Böbrek…