Parafin Jel ile Dekoratif Mum Yapımı

parafin jel ile dekoratif mum yapimi

Mum yapımı zor olmadığı için siz de evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. İstediğiniz renkte, farklı objeler kullanarak, istenilen kokularla mum yapmak tamamen sizin hayal dünyanıza kalmış. Evde mum nasıl yapılır malzemeleri nelerdir diye merak ediyorsanız içeriğimizin devamına göz atabilirsiniz.

Bedeni ve zihni dinlendiren, insanı düşündüren, ilham veren mumların insan ruhunu tedavi etmede kullanıldığı yıllardan beri bilinmektedir. Dekoratif objelerin başında gelse de, son zamanlarda insanlar mumun aromaterapi etkisinden de faydalanmaya başladı. Farklı esansiyel kokulara sahip olan mumların ortama verdiği enerjiden sağlanan fayda oldukça yüksek oranlarda. Durum böyle olunca tam da istediğimiz gibi etkiye sahip kokulardan mumları üretmek yine bize düştü.

Günümüzde çok merak edilen bir soru da mum neyle yapılır sorusudur. Mum yapımı sırasında kullanılacak temel malzeme parafin jeldir. Parafin jeli normal parafinden ayıran en temel özelliği şeffaf görünümde olması, daha dayanıklı ve daha uzun yanma süresine sahip olmasıdır. Dolayısıyla mum yapımında jel parafin kullanımı daha sık tercih edilmektedir.

Ayrıca parafin jelin şeffaf görünüme sahip olmasından dolayı yapacağınız mumların içine isterseniz çok çeşitli objeler yerleştirerek üç boyutlu bir efekt yakalayabilirsiniz.

Dekoratif Mum Yapımı için Gerekli Malzemeler

  1. Parafin jel
  2. Mum fitili
  3. Mum boyası (mum boyası bulamadığınız durumlarda gıda boyası da kullanabilirsiniz)
  4. Arzu edilen uçucu yağlar
  5. Eritme kabı (parafin için)
  6. Döküm kabı (yapılan mumların içinde olmasını istediğiniz kaplar, genelde küçük cam kavanozlar kullanılır)
  7. İstenilen küçük objeler (deniz kabuğu, inci, denizyıldızı, kum, kurumuş çiçek, boncuklar, maket süper kahraman figürleri, legolar vb.)

?️ Muhiku’nun parafin jel mum deneyimi ile tam da hayalinizdeki gibi mumlar hazırlayabilirsiniz!

Evet, malzemelerimiz hazır ise evde mum yapımı nasıl olur ve evde mum yapılı malzemeleri nelerdir anlatmaya başlayalım.

Jel Mum Yapımı

jel mum yapimi

Öncelikle parafin jeli eritmek için kullanmadığınız veya eski bir çaydanlık, cezve seçin. Çünkü bu işlemden sonra bir daha gıdayla temas edecek bir mutfak eşyası olarak kullanmamalısınız.

Jeli eritmek için seçtiğiniz kaba aldıktan sonra kısık ateşte eriyene kadar bekleyin. Erirken karıştırmayın ki içerisinde kabarcıklar oluşmasın.

Jel erirken siz de bu sırada kullanacağınız kaplarınıza istediğiniz süsleme işlemlerini yapabilirsiniz. Burada tercih edeceğiniz kaplar cam veya dayanıklı mika olabilir. Küçük cam kavanozlar, cam bardak, kadeh bardak, küçük fanus kullanabilirsiniz.

Kokulu mum yapmak istediğinizde çok çeşitli kokular kullanabilirsiniz. Okyanus kokusu, portakal çiçeği kokusu, yasemin kokusu, hanımeli kokusu veya vanilya özü kokusu olabilir. Tamamen sizin zevkinize ve aromaterapiden beklentinize kalmış.

Önceden hazırladığınız kaplara çeşitli objeler kullanabilirsiniz. Mesela denizyıldızı ve deniz kabuğu kullanabilir içine birkaç tane inci atabilirsiniz. Ve bu kaplara okyanus kokusu ilave edebilirsiniz. Ve hatta bir damla mavi boya kullanırsanız da çok hoş bir görüntü yakalarsınız. Katman katman ilerlemek bu aşamada size 3D efekti yakalayabilmeniz için yardımcı olacaktır.

Parafin jel eridiyse artık hazırladığınız kaplara dikkatlice dökebilirsiniz. Eğer içine objeler koyduysanız objelerin üstünü geçecek miktarda jel kullanın.

Artık son olarak mum fitilini yerleştirebilirsiniz. Jel parafin zaten kısa sürede donacaktır. Hafif donmaya yakın fitili kabın ortasından aşağı doğru yerleştirin. Ve mumunuz hazır. Biz burada fitili en son koymayı söyledik ama ilk başta kabınızın tam ortasına silikon ile de yapıştırabilirsiniz. Her iki durumda da mumun fitili jelin içinde sabit kalacaktır.

İşte mum yapımı evde bu kadar kolay!

Mum Yapımı için Birkaç Öneri

mum yapimi icin oneriler

Daha birçok alternatif seçeneklerde mumlar hazırlayabilirsiniz. Mesela çiçek özlerinin kokusunu kullanacağınız içinde kuru çiçeklerin olacağı mumlar da yapabilirsiniz. Burada bir ayrıntıya yer vermek gerekirse şunu belirtelim; bazen kullanacağınız objelerde objenin kap içinde yer kapladığı yüksekliğe kadar jelden önce su koyabilirsiniz. Bu durumda mum eriyince kuru çiçekler yanar mı diye endişe etmemiş olursunuz.

Daha büyük cam fanuslarda mum yapmak isterseniz içine plastik kozalak, kum, çam ağacı maketi, maket insanlar gibi daha büyük objeler kullanabilirsiniz. Bu objelerin fanus içinde sabit kalması için önceden silikon ile sabitlerseniz parafin jeli dökerken hiçbir sorun yaşamazsınız.

Ve eklemeden geçemeyeceğimiz son öneri de, küçük bebek figürleri kullanarak mumlar hazırlayabilirsiniz. Bu da yeni doğan bebeğiniz varsa gelen misafirlerinize hatıra olarak vereceğiniz hediye seçeneklerinden olabilir. Hatta kırk mevlidi, diş partisi, yaş günü partilerine gelen konuklar için harika bir hediye olabilir.

Ya da yenidoğan bebek hediyesi arıyorsanız büyükçe bir kavanoza kurdeleler, renkli boncuklar, bebek figürleri kullanarak harika bir dekorasyon hazırlayabilirsiniz. Bebek için yapacağınız mumlara hiç koku koymayabilirsiniz eğer kokulu olmasını istiyorsanız ylang ylang gibi pudramsı kokuları tercih edebilirsiniz.

Görüldüğü üzere evde doğal mum yapımı oldukça kolay. Sizler de evinizde rahatlıkla çok çeşitli mumlar yapabilirsiniz. Kendiniz ve sevdikleriniz için hazırlayacağınız mumlar çok güzel hediye seçeneklerinden biri olacaktır. Farklı hediye fikirleri de arıyorsanız Muhiku’nun Kendi Kutunu Yap sayfasını kullanarak içerisinde farklı deneyimlerin yer aldığı hediye kutuları tasarlayabilirsiniz.

2 yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir