Palo Santo Nedir? Palo Santo Tütsü Nasıl Yakılır?

dogal-ada-cayi-tutsu-ve-palo-santo

Dışarıdan baktığımız zaman yalnızca bir ağaç gibi görsek de heybetinin ardında çok kuvvetli bir güç var. Evet, Palo Santo’dan bahsediyoruz. Palo Santo, son yıllarda tütsüsü ile gündemde. Bu sebeple biz de Palo Santo nedir ve nasıl kullanılır, gibi soruları sizin için yanıtladık, keyif dolu bir okuma dileriz.

Palo Santo, son yıllarda tütsüsü ile popüler olsa da farklı alanlarda da kullanılmaktadır. Bazı ilaçların hammaddesini oluşturmaktadır. İnsan zihni ve duyguları üzerinde olumlu etkileri var. Fakat uzmanlar henüz tam anlamıyla keşfedilmemiş etkileri olduğu da düşünüyorlar.

Sevdiklerinize huzur armağan etmek ister misiniz? Öyleyse Palo Santo’nun gücünden faydalanmanızı tavsiye ederiz. Özellikle çevrenizdeki yogileri Muhiku’nun huzurla tasarlanan hediye çeşitleriyle mutlu edebilirsiniz.

Yoga yapan birine hediye önerileri, başlıklı içeriğimizden de çevrenizdeki yogileri mutlu etmenin diğer alternatiflerini öğrenebilirsiniz.

O halde gelelim bu gizemli ve bir o kadar da kuvvetli tütsünün kaynağına. Bakalım esasında Palo Santo nedir, ne için ve nasıl kullanılır sorularının cevaplarına.

Palo Santo Tütsü Nedir?

palo-santo-tutsu-nedir

Sizlere Palo Santo nedir, sorusunun yanıtını vermeden evvel bu ismin ne anlama geldiğini açıklamak isteriz. Çünkü, Palo Santo’nun gücü adının ardında gizli diyebiliriz. Belki de etkileri sebebiyle yerliler ağaca bu isimle seslendiler.

Palo Santo “kutsal ağaç” ve “azizelerin odunu” gibi isimlerle anılmaktadır. Bu şekilde anılmasının asıl sebebi gövdesinde yatan sır ve güç olsa gerek.

Palo Santo, Ekvator’un balta girmemiş ormanlarında var olan bir ağaç türüdür. Tütsüsü de bu ağacın gövdesinden ve dallarından yapılıyor.

Palo Santo nedir, sorusuna vereceğimiz en ilginç yanıt: Ekvator bölgesinde yaşayan şamanların ritüellerinin ayrılmaz bir parçası olduğudur. Şamanlar ritüllerde Palo Santo’nun dumanını; hastalara şifa bulmak, bolluk ve bereket, huzur, mutluluk, şans gibi çeşitli sebepler için kullanırlar.

Palo Santo’nun gücüne inanan yerli halk da evlerinin girişine Palo Santo dalı asarlar. Bu dalın altından geçmek geleneksel bir davranıştır. Diğer taraftan sağlık, huzur, mutluluk ve şans getireceğine de inanılıyor.

Şamanlar Palo Santo ritüelini gerçekleştirmek için bir odanın pencerelerini ve kapısını kapatırlar. Daha sonra Palo Santo’yu yakarlar ve tüm odayı Palon Santo dumanı ile doldururlar. Şaman, şifa bulmak isteyen kişi için güneşe, aya ve toprak anaya dua eder. Hasta kişi hastalığından; dertli kişi ise sıkıntısından arınmış bir şekilde ritüelden ayrıldığına inanılır.

Palo Santo ağacının gövdesinden ve dallarından elde edilen parçalarla tütsüler yapılıyor. Bu tütsüler insan ruhunu ve bedenini rahatlatmak için kullanılıyor. Peki, Palo Santo’nun genel anlamda faydaları nelerdir?

Palo Santo Tütsü Faydaları

ada-cayi-tutsu-soya-mum-palo-santo

Özellikle yogiler tarafından kullanılan Palo Santo’nun bilinirliği son zamanlarda daha da arttı. Evimizde ya da çalışma alanımızda zaman zaman Palo Santo tütsüsü yakarak arınmaya ve rahatlamayı amaçlıyoruz. Palo Santo’nun dumanında gizli olan şifalı gücü ile üzerimizdeki tüm negatif duyguları atıyoruz. Daha pozitif bir ruh haline bürünüyoruz.

Siz de Palo Santo’nun aşağıda sıralayacağımız şifalı etkilerinden fayladalanmak istiyorsanız evinizi Palo Santo kokusu ile doldurabilirsiniz. Muhiku’nun Palo Santo tütsüsünün huzur dolu kokusunu evinize yayabilirsiniz. Dilerseniz Palo Santo tütsülük de alabilir ve yaşam alanınızda hoş bir köşe de oluşturabilirsiniz.

Palo Santo’nun yalnızca kokusu faydalı değil. Gövdesinden elde edilen reçine ve yağı da oldukça şifalı. Palo Santo tütsüsünün faydaları ise şu şekilde:

  • Kültürümüzde sıkça duyduğumuz “nazar/göz değmesi” gibi durumlarda Palo Santo’nun yaydığı dumanla iyileşebilirsiniz. Çünkü nazar/göz değmesi kişiyi yaydığı negatif enerjiden dolayı rahatsız eder, bitkin düşürür ya da hasta eder. Palo Santo tütsüsü de bu negatif enerjiyi temizler.
  • Zihni ve bedeni sakinleştirir. Bu sebeple çağımızın modern hastalılarından biri olan anksiyete yani kaygıdan biri arındırır. Ayrıca depresyon gibi psikolojik rahatsızlıklara da iyi geldiği söyleniyor.
  • Zihni açar ve odaklanmayı kolaylaştırır. Bu sebeple meditasyon esnasında sıkça kullanılıyor.
  • Ortamda bulunan sinek gibi haşereleri uzaklaştırır. Bu sebeple doğal bir sinek kovucudur diyebiliriz.

Palo Santo Nasıl Yakılır?

palo-santo-nasil-yakilir

Son günlerden bedeninizi ve zihninizi yorgun mu hissediyorsunuz? Üzerinizde anlamlandıramadığınız bir halsizlik mi var? Belki de enerjiniz düştü. Öyleyse bir parça Palo Santo ile ortamdaki kötü enerjiyi uzaklaştırabilirsiniz. Gökyüzünün ruh haliniz üzerinde olumsuz etkiler doğurduğu zamanlarda da Palo Santo tütsüsünün kokusuyla sakinleşebilir ve niyetlerinize odaklanabilirsiniz.

Palo Santo tütsüsünü yakmak için:

  • Palo Santo çubuğunu 45 derecelik açıyla aşağıya doğru tutun.
  • Bir çakmak ya da kibrit yardımıyla Palo Santo’yu yaklaşık 30 saniye boyunca tutuşturun.
  • Tutuşan Palo Santo’yu nefesinizle söndürdükten sonra ucunu 45 derecelik açıyla havaya doğru tutarak bekletin.
  • Palo Santo’yu tütsülüğe yerleştirin. Yerleştirdiğiniz tütsü 1-3 dakika arasında yanacaktır.
  • Bu süre zarfında Palo Santo’yu niyetinize göre yaşam alanınızda ya da bedeniniz üzerinde gezdirebilirsiniz.
  • Bu süreden sonra Palo Santo kendiliğinden sönecektir.

Palo Santo tütsüsü söndü diye üzülmeyin. Çünkü Palo Santo tekrar kullanılabiliyor olması sebebiyle diğer tütsülerden ayrılıyor. Bu tütsüyü ihtiyaç duyduğunuz bir zamanda tekrar tutuşturarak kullanabilirsiniz. Bir Palo Santo stick yaklaşık 15 defa kullanılabiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

karne-hediyesi-ne-alinir-7-karne-hediyesi-fikri
Daha Fazla

Karne Hediyesi Ne Alınır? 7 Karne Hediyesi Fikri

İçindekiler Gizle Okul Öncesi Karne Hediyeleri ÖnerileriSesli KitapBoyama Setiİlkokul Karne Hediyeleri ÖnerileriKitaplı Hediye KutusuOrtaokul Karne Hediyeleri ÖnerileriPatenMüzik AletiLise…