Orkide Fiyatları Nedir? Orkide Çiçeğinin 2023 Güncel Fiyatları

beyaz-orkide-muhiku

Orkide çiçeği en sevdiğimiz çiçek olmasıyla birlikte güzelliğine paha biçilemese de 2023’de orkide fiyatları nasıl diye sizler için araştırmak istedik. Bu fiyatları araştırırken göz önünde bulundurulması gereken birkaç unsur olduğunu da fark ettik. Öyleyse hazırsanız başlayalım, keyifli okumalar dileriz.

Orkide çiçeğini çok beğenmemizden kaynaklı mı bilmiyoruz, o kadar farklı yerlerde karşımıza çıkıyor ki şaşırıyoruz. Orkide fiyatları tabii ki alındığı yere göre fark ediyor. Peki, orkide nereden alınır?
Birçoğunuz tabii ki çiçekçi diyorsunuzdur. Aslında haklısınız.

Sonuç olarak meyveyi manavdan, eti kasaptan almak lazım. Günümüzde çiçekçilerin yanı sıra marketlerde, seyyar tezgahlarda, pazarlarda, yapı malzemeleri marketleri gibi çok çeşitli yerlerde orkide bulabilirsiniz. Dolayısıyla da hepsinde de farklı fiyatlar göreceksinizdir. Tabii ki kesin bir yargı ile buradaki güzeldir buradaki kötüdür diyemeyiz. Fakat sizinle birlikte değerlendirelim isteriz.

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki; pahalı olan her zaman kaliteli olan değildir.

Orkide Çiçeği Satılan Yerler ve Canlı Orkide Fiyatları

orkide-cicegi-satilan-yerler-ve-orkide-fiyatlari

Yukarıda da belirttiğimiz gibi orkide çiçeği farklı yerlerde satılabilir. Bu sebeple orkide bulabileceğiniz yerlere bu başlık altında yer vermek istedik.

Muhiku

En zarif orkideler Muhiku’da! Muhiku özenle büyütülen ve süslenen orkide çeşitleriyle sevdiklerinize en şık sürprizi hazırlamanıza yardımcı oluyor. Muhiku’nun orkide çeşitleri arasından sevdiklerinize iyi bakımlı bir orkide çiçeği armağan edebilirsiniz.

💐 Muhiku’nun orkide fiyatları genel itibariyle orkidenin türüne ve rengine göre değişiklik gösteriyor. Orkide fiyatları hakkında bilgi almak ve çeşitleri incelemek için çiçek sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Çiçekçiler

Çiçekçiler orkide çiçeği fiyatlarının en yüksek olduğu yerler desek yalan olmaz. Orkide bakımını bilen insanlar tarafından bakılan orkideyi alacağınız için sağlıklı orkideler bulunması yüksek ihtimaldir. Orkideniz ile ilgili bakım ipuçları da alabileceğiniz güzel bir alışveriş olabilir.

Diğer taraftan çiçekçilerin ürünleri satılana kadar çiçeklere canlandırıcı ve dondurucu spreyler sıktıklarını biliyoruz. Bu sebeple orkide almadan önce orkide seçimi ve alım esnasında dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili ipuçları verdiğimiz Orkide Bakımı Nasıl Yapılır? yazımızı okumanızı ayrıca tavsiye ederiz.

Sonuç olarak orkide çiçeği fiyatı biraz yüksek olacaktır. Fakat size güven veren bir çiçekçi ise en azından güzel bakılmış sağlıklı bir orkideye sahip olacaksınızdır.

Peki, çiçekçilerde orkide çiçeği fiyatı ne kadar? Çiçekçilerde orkide fiyatları 120 TL’den başlayıp yüksek rakamlara kadar çıkmaktadır.

Marketler

Artık marketlerde ne arasak buluyoruz. Peki, bulduğumuz bu ürünler aradığımız kalitede mi oluyor?

Orkideyi ele alalım. Orkide hava almak ister, ışığı sever ve sulamasına çok dikkat edilmelidir. Dolayısıyla markette bu ihtiyaçlarının eksiksiz karşılanacağını düşünmüyoruz. Marketlerin havalandırması orkide için yeterli olmayacaktır. Çiçek açmış orkide orada yaşamını sürdürebilse de sonrasında orkidenin gelişimi kötü devam edecektir.

Ayrıca ışık orkide için son derece önemlidir. Eğer “Orkide Nasıl Çiçek Açtırılır?” başlıklı yazımızı okuduysanız orkide sağlığı ve çiçekleri için gün ışığının olmazsa olmazlardan olduğunu bilirsiniz. Marketlerdeki yapay ışıklandırma ise orkide için yeterli olmayacaktır.

Açıkçası marketlerde orkide fiyatları çiçekçilere nazaran daha uygun olsa da iyi bir seçim olacağını düşünmüyoruz. Yine de bütçe planlaması yapabilmeniz adına market fiyatlarını da söyleyelim. Marketlerdeki orkide fiyatları ortalama 60 – 100 TL civarındadır.

Seyyar Tezgahlar

Orkide Fiyatları, orchid prices

Seyyar çiçekçi tezgahlarını hepimiz caddelerde görmüşüzdür. Doğrusu son dakika alınması gereken çiçeklerde oldukça hayat kurtarıcıdırlar. Diğer taraftan bu tezgahlarda bulunan çiçekler genel olarak tazedir.  Seyyar çiçek tezgahlarında orkide fiyatları market ve çiçekçilere nazaran daha uygundur.

Ayrıca bu tezgah işletmecileri işleri tamamen çiçek bakımı ve ticareti olduğu için konuya hakim ve duyarlı olurlar. Çiçekleri her zaman canlı ve hoş kokar. Yine de aklımıza takılan bir konu var.

O da çiçeklerin tezgaha yerleştirilip toparlanırken zarar görüp görmedikleri. Ayrıca açık havada bulundukları için çiçeklerin direkt olarak hava akımına uğradıklarını da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Seyyar tezgahlarda orkide 100-150 TL civarında satılıyor.

Yapı Marketleri

Yapı marketlerinde de çiçekler marketlerle aynı şartlara maruz kalmaktadır. Aynı yapay ışıklar ve havasız ortam yapı marketlerinde de mevcut. Gel gelelim bu yapı marketlerde bahçe gereçleri ve başka bitki türleri bulunmaktadır. Bu sebeple diğer marketlerden bir miktar daha kabul edilebilir durumda olduklarını inkar edemeyiz.

Marketlere nazaran orkidenizin ihtiyacı olan diğer materyalleri (örneğin vitamin) orkidenizi alırken temin edebilirsiniz. Orkide çiçeği fiyatları yapı marketlerinde çiçekçilere nazaran çok daha uygundur. Orkidenizin durumunu değerlendirip  sağlıklı ve yetiştirilebilir olduğuna karar verdiğiniz zaman bu yapı marketlerden ihtiyacınız olan tüm gereçleri temin edebilirsiniz. Yapı marketlerdeki orkide fiyatları ortalama 60-100 TL civarında satılıyor.

Pazarlar

Hepimiz küçüklüğümüzde annemizle pazara gitmişizdir. Diğer yerlere nazaran pazarların çok daha uygun olduğunu görmüşüzdür. Belki de orkide de diğer her şey gibi en uygun pazarlarda satılmaktadır. Fakat maalesef pazar şartları orkideyi fazlasıyla zorlamaktadır. Ayırca o hengamede zarar görmemesi de bir mucize. Bu sebeple canlı orkide fiyatları en ucuz pazarlardadır.

Orkidenin dalları kırıldığı zaman üzgünüz ki kırılan dal için yapılacak pek de bir şey kalmaz. Üzerindeki çiçekler dökülünce ömrü tükenmiş olur. Pazar tezgahları sabah 5-6 gibi kurulmaya başlar bu işlem için ürünler arabalara erken yüklenir.

Bu kurulum esnasında orkide zarar görmese bile gün içerisinde yaşadığı hava değişimleri ve rüzgara maruz kalması orkide gelişimini çok kötü etkiler. Çünkü orkide oda sıcaklığında olmak ister. Pazarlarda orkide çiçek fiyatları 40-65 TL civarındadır. Orkide çiçeği en çok pazarlarda uygundur fakat paylaştığımız bilgiler doğrultusunda tercih sizin.

Sizlerle nerelerden orkide temin edilebileceğini, avantaj ve dezavantajlarını paylaşmak istedik. Umarız karar vermenizde faydalı olmuştur.

Orkideye Alternatif Olabilecek Çiçekler

kuru-cicek-buketleri

Orkide çiçeği günümüzde hediye olarak sıkça tercih edilen bir seçenektir. Özel günlerde sevdiklerimize hediye olarak alabileceğimiz seçeneklerin başında gelir. Ancak hediye araştırırken listenin üst sıralarında bulunması aynı zamanda sizin için dezavantaj da olabilir.

Öncelikle orkide özel ilgi isteyen bir çiçektir. Yaşama koşullarında meydana gelebilecek küçücük bir değişiklik orkidenin yavaş yavaş ölmesine sebep olabilir. Bu sebeple yoğun bir iş hayatınız varsa ve günün büyük bir kısmını dışarıda geçiriyorsanız orkide sizin için doğru bir seçim değil.

Aynı durum hediyeleriniz için de geçerli. Sevdiklerinize armağan ettiğiniz orkideler onların yoğun yaşam temposunda solup gidebilirler. Bu sebeple sevdiklerinize çiçek hediye etmek istiyorsanız daha kolay bakılabilen ve dayanıklı çiçeklerden yana seçim yapmalısınız.

Kuru çiçek uzun ömürlü olması sebebiyle en çok tercih edilen hediyelik çiçek çeşitlerinin başında geliyorlar. Özellikle hediye kutuları gibi farklı konseptlerle sevdiklerinize armağan edebileceğiniz bu çiçek türü size unutulmaz bir sürpriz hazırlarken yardımcı olacak.

Sukulent bu aşamada tercih edebileceğiniz canlı çiçeklerin başında yer alıyor. Uzun periyotlarla sulanan ve güneşe konulduğunda coşan sukulent yoğun iş temposuna sahip kişiler için daha iyi bir seçim olacaktır.

Eğer yapay çiçek arayışındaysanız da doğal görünen bir buket tercih edebilirsiniz. Son yılların trendleri arasında yer alan kuru çiçek buketleri son derece şık bir seçim olacaktır. Hem evinizin duvarında hem de hediye kutunuzda.

Muhiku’nun birbirinden güzel sukulent ve kuru çiçek çeşitleri için dekorasyon sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca geleneksel hediyelerden sıyrılarak Muhiku hediye kutuları ile sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

sukulent-cesitleri
Daha Fazla

Sukulent Türleri Nelerdir? Bakımı Nasıl Yapılır?

İçindekiler Gizle Sukulent Bakımı Nasıl Yapılır?SıcaklıkSaksı TercihiToprakSulamaEk BesinlerSukulent Türleri Nelerdir?Aloe VeraSenecio RowleyanusKalanchoe Blossfeldiana (Kalandiva)Haworthia FasciataSedum MorganianumSukulent Nasıl Çoğaltılır?…
orkide-cicegi-orkideye-dair-her-sey
Daha Fazla

Orkide Çiçeği Rehberi – Orkide Hakkında Her Şey!

İçindekiler Gizle Orkide Çiçeği EfsanesiOrkidenin Özellikleri ve TürleriCymbidiumMiltoniaPhalaenopsisPaphiopedilumOncidiumOrchisLaeliaVanilyaKaplan OrkidesiOrchis ItalicaLudisiaRhynchostylis GiganteaDendrobiumOrkide Bakımı Nasıl Yapılır?Orkidenin YeriNemOrkide SulamaOrkide ToprağıSaksı DeğişimiOrkide…