24 Kasım Öğretmenler Günü Şiirleri

ogretmenler-gunu-siirleri

Öğretmenler Günü şiirleri ile en sevdiğiniz öğretmenin kalbini ısıtabilir, böyle bir proje ya da ödeviniz varsa en güzel şekilde tamamlayabilirsiniz. Bu yazımızda sizler için en güzel Öğretmenler Günü şiirlerini derledik. Yaşınız kaç olursa olsun paylaşacağımız unutulmaz öğretmen şiirleri ile sevgili öğretmenlerinize tatlı bir jest yapabilirsiniz.

Her yıl bolca çiçekle kutlanan Öğretmenler Günü için farklı bir hediye fikri arıyorsanız en güzel hediye kutuları ile kadın ya da erkek öğretmenlerinize uygun harika hediyelik setler armağan edebilirsiniz. Muhiku’nun özenle tasarladığı hediye kutularında öğretmenlerin gün içinde severek kullanacağı kupalar, cam su şişeleri, fularlar; birbirinden lezzetli çay, kahve ve çikolatalar yer alıyor.

ogretmenler-gunu-hediyelerini-kesfedin

Öğretmenler Günü şiirleri arama sebebiniz hediyenizin içine not olarak eklemekse1 kıtalık öğretmen şiirleri tercih edebilirsiniz. Muhiku’da kişiye özel Öğretmenler Günü hediyesini kendiniz yapabilirsiniz. Kırtasiye, ev/yaşam, sağlıklı atıştırmalık, çay, kahve, aksesuar, güzellik/bakım gibi farklı kategorilerde ürünler arasından dilediklerinizi seçerek öğretmeninizin çok hoşuna gidecek pahalı ya da ucuz hediye kutuları oluşturabilirsiniz.

Öğretmenler Günü ile alakalı anlamlı öğretmen şiirleri arıyorsanız öncelikle bu önemli günün tarihinden ve öneminden bahsetmemiz yerinde olur. Önemli günlerin anlamına ne kadar hakim olursanız hediye, şiir ya da mesaj seçiminiz de o kadar isabetli olacaktır.

Yazımızın geri kalanında kolayca  iki kıtalık öğretmen şiiri, Öğretmenler Günü şiirleri 3 kıtalık ve öğretmen ile ilgili şiirler 4 kıtalık olacak şekilde toparlandı. Bu sayede öğretmenler için güzel şiirler arasından istediğiniz uzunlukta olanı seçebilirsiniz.

Öğretmenler Günü Ne Zaman?

ogretmenler-gunu-ne-zaman

2022 Öğretmenler Günü, ülkemizde 24 Kasım Perşembe günü kutlanacak. Diğer ülkelerde farklı tarihlerde kutlanan bu özel gün, Türkiye’de resmi tatil değil. Peki dünyanın çoğu ülkesinde 5 Ekim tarihinde kutlanan Öğretmenler Günü neden onlarda 5 Ekim ve bizde 24 Kasım?

UNESCO, 5 Ekim 1966’da öğretmenlerin statüsü ile ilgili önemli kararlar alındığı için bu tarihin kutlanmasını önermiştir. Böylelikle 1994 senesinden beri dünyanın pek çok ülkesinde 5 Ekim Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti’nde bu tarihin 24 Kasım olma sebebi ise 24 Kasım 1928’de Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri’nde başöğretmen oluşunun yıl dönümü olmasıdır. Bu özel gün ülkemizde 1981 yılından beri kutlanmaktadır.

Öğretmenler Günü Şiirleri Uzun

Öğretmenler Günü ile alakalı şiir arıyorsanız bunları doğrudan öğretmeninizle paylaşacak ya da etkinlikte okuyacak olabilirsiniz. Aşağıdaki uzun şiirler ortaokul ve lise çağındaki çocuklar için oldukça uygun. İlkokul Öğretmenler Günü şiirleri için 2 kıtalık öğretmen şiirleri inceleyebilirsiniz.

Öğretmeninize çok iyi gelecek bir kahve molası armağan etmek ister misiniz? Uygun fiyatlı Kahve Keyfi Hediye Kutusu’yla ona harika bir teneffüs vadedebilirsiniz. Öğretmene hediye sayfamız üzerinden kutuları inceleyebilirsiniz.

ogretmenler-gunu-motto-kartli-kutu

4 Kıtalık 24 Kasım Öğretmenler Günü Şiirleri

Aşağıda paylaştığımız eserleri öğretmeniniz için bir mektup gibi kağıda yazarak hediyesinin yanına iliştirebilir ya da okul etkinliğinde sahnede seslendirebilirsiniz. Uzun dörtlüklerden ilham alarak kendiniz de bir benzerini oluşturabilirsiniz.

Farkındalık yaratacak bir konsept oluşturmak için köy okullarına dikkat çeken şiirleri tercih edebilirsiniz. Unutmayın ki en güzel Öğretmenler Günü şiirleri bir hikaye anlatandır.

Öğretmenler Günü hediyeleri ile şiirinize farklı bir boyut katabilirsiniz. Böylelikle öğretmeninizi daha da etkileyebilirsiniz.

Erol Güngör’den Öğretmenim Şiiri

erol-gungor-ogretmenim-siiri

Akla dolan bilgileri,
Kalbi saran sevgileri,
Geleceğe sezgileri,
Sizden aldık öğretmenim!

Çalışmayı, öğrenmeyi,
Başarılar göstermeyi,
Hep doğruyu söylemeyi,
Sizden aldık öğretmenim!

Her sorunun cevabını,
Eğitimin sevabını,
Olgunluğun hesabını,
Sizden aldık öğretmenim!

Anne gibi sevdik sizi,
Baba gibi bildik sizi,
Kalbimizde bulduk sizi,
Son söz sizin, öğretmenim!

Yılmaz İmanlık’tan Seninle Her Mevsim Bahar Öğretmenim Şiiri

yilmaz-imanlik-seninle-her-mevsim-bahar-ogretmenim

Bir gün dersem ki, ben öğretmenim,
Kalemimin mürekkebi alın terindir.
Vedalaşıp gidersem öğretmenim,
Unutmayı unuturum da unutmadığım,
Kalbimdeki en güzel yerindir.

Bir gün adımı sorarsa çocuklarım
Kendimden önce senin adını söylerim.
Solmadan açabiliyorsa körpe tomurcuk,
Uğrunda harcanır boncuk boncuk,
Yine de bitmez öğretmenim var derim!

Güllerin güzelliğini göstermeden önce
Görenin vurulduğu tebessümünü anlatırım
Her zil çalışında önce sen gelirsin aklıma
Senden incecik bir ışık gelir şiir şiir
Ben susarım, yine sen konuşursun gönlünce.

Bir gün dersem ki ben öğretmenim
Sen güneş kadar uzakta bile olsan
Her bakışımda gülümseyişini görürüm
Işıksız açmazmış çiçek, gelmezmiş bahar.
İnan seninle her mevsim bahar öğretmenim!

ogretmenler-gunu-icin-kisa-siirler

Süleyman Karagöz’den Öğretmenim Şiiri

Güler yüzlü öğretmenim,
Bir tanesin, canım benim.
Masallarla bilmeceler,
Anlatırsın neler neler…

Kalemimi tutamazken
Kitabımı açamazken
Bir de baktım yazıyorum,
Sular gibi okuyorum.

Çalışıp iyi olmayı,
Koşup el ele vermeyi,
Bu güzel yurdu sevmeyi
Sen öğrettin öğretmenim.

Bizde pek çok emeğin var,
İçimizde çok yerin var
Yetiştirdin hepimizi,
Ver öpelim elinizi!

Öğretmenler Günü İçin Kısa Şiirler

Öğretmenler Günü şiirleri en güzel kısa seçenekler sayesinde ona WhatsApp ya da SMS yoluyla kutlama mesajı atabilir ya da hediyenizin içerisine not olarak ekleyebilirsiniz. Eğer bu özel gün için şiir ezberlemeniz gerekiyorsa aşağıdaki şiirleri kolayca ezberleyebilir ve küçük çocuklara da ezberletebilirsiniz. Sonuçta Öğretmenler Günü şiiri kısa ve anlamlı olduğunda insanları kolayca etkileyecektir.

Öğretmenler Günü şiiri denince aklımıza belli başlı şairler geliyor. Biz de bugüne kadar en beğenilen dörtlükleri seçtik. Öğretmeninize en az bu şiirler kadar zarif bir hediye vermek isterseniz içerisinde; Rooibos çayı, yıldız desenli yaldızlı kupa, Godiva sütlü çikolata, yaprak desenli fular, güneş ışıltısı kuru çiçek ve hediye notunuzun  bulunduğu Çay Molası Hediye Kutusu’nu armağan edebilirsiniz.

cay molası hediye kutusu

Muhiku’da hediye alışverişi yaparken ödeme adımına geçmeden önce kutunuzun içinde gitmesini istediğiniz hediye notunu yazabiliyorsunuz. Aşağıdaki örneklerin bir ya da iki kıtasını seçerek not bölümüne yapıştırabilirsiniz. Öğretmenler Günü şiir seçenekleri arasında bir tane de 3 kıtalık şiir bulunuyor. Bunu da istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

Öğretmen şiiri 3 kıtalık olduğunda hem uzun hem de kısa kategorisine girebiliyor. Dilerseniz bir ya da iki kıtasını çıkarabilirsiniz.

2 Kıta Öğretmenler Günü Şiiri

Kısa şiirlerle hem günün anlam ve önemini belirten tatlı bir jest yapabilir hem de çocuğunuza ezberleme alışkanlığı kazandırabilirsiniz. Bu şiirler oldukça kısa ve ezberlenmesi kolay olduğu için etkinliklerde zorlanmadan okuyabilir veya okutabilirsiniz. Özellikle ilkokul dönemi için bu dörtlükler işinizi çok kolaylaştıracak.

Bu dönemde Öğretmenler Günü için bir şiir yazmanız bekleniyorsa aşağıdaki örneklerden ilham alarak kendiniz de ufak bir dörtlük oluşturabilirsiniz. Örneklerden göreceğiniz üzere bu şiirlerde ağdalı bir dil kullanılmıyor ve oldukça basitler. Siz de gündelik bir dil kullanarak sanki öğretmeniniz karşınızdaymış gibi yazabilirsiniz.

Eğer bu özel günde toplumsal mesaj vermek istiyorsanız köy öğretmenleriyle ilgili olarak Cahit Külebi’nin 3 kıtalık şiirini değerlendirebilirsiniz.  Bu tarz özel günler de aslında sektörün yaşadığı zorlukları insanlarla paylaşmak için ideal zamanlar.

Hüseyin Düzbasan’dan Ana Gibi, Baba Gibi Şiiri

huseyin-duzbasan-ana-gibi-baba-gibi-siiri

Öğretmenim bilir misin,
Seni nasıl sevdiğimi?
Sorsan bana nerde yerin,
Gösteririm ben kalbimi.

Ana değil, ana gibi;
Baba değil, baba gibi.
Öğretmenim bende sevgin,
Can içinde can gibi!

Rakım Çalapala’dan Öğretmenim Şiiri

rakim-calapala-ogretmenim-siiri

Öğretmenim,
Canım benim, canım benim!
Seni ben pek çok,
Pek çok severim.

Sen bir ana,
Sen bir baba,
Her şey oldun
Artık bana!

Cahit Külebi’den 3 Kıtalık Köy Öğretmenleri Şiiri

cahit-kulebi-3-kitalik-koy-ogretmeni-siiri

Yurdumuz uçsuz bucaksız,
Gökte yıldız kadar köylerimiz var!
Ama uzak, ama harap, ama garipsi…
Alın benim gönlümden de o kadar!

Uzak köylerimizde kuşlar gibi
Her sabah çocuklar size uçar.
Ama küçük, ama büyüyen, ama güleç…
Alın benim gönlümden de o kadar!

Siz kara göklerin yıldızları,
Işıtın yurdumuzu sabaha kadar!
Ama düşe kalka, ama yiğit, ama umutlu…
Alın benim gönlümden de o kadar!

Öğretmeninize en güzel hediyeleri vermek istiyorsanız Muhiku’nun özenle seçtiği kaliteli ve kullanışlı ürünlerle harika kutular tasarlayabilir ya da hazır setlerden birini tercih edebilirsiniz. Öğretmenler Günü indirimleri ile özel koleksiyonumuzdaki kutuları değerlendirebilirsiniz. En güzel öğretmen şiirleri ile bu hediyeleri tamamlayarak ona unutulmaz bir gün armağan edebilirsiniz.

Tüm eğitimcilerin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun!

3 yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

dogum-gunu-cicekleri
Daha Fazla

Doğum Günü Çiçeği Nasıl Olmalı?

İçindekiler Gizle Doğum Günü Çiçeği Nedir?En Güzel Doğum Günü Çiçekleri Nasıl Olur?Sevgiliye Doğum Günü ÇiçeğiArkadaşa Doğum Günü ÇiçeğiŞık…