Melisa Çayı Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir?

Melisa Çayı, Melisa Tea

Melisa çayı, Melisa otundan hazırlanan lezzetli bir bitki çayıdır. Ihlamur, papatya, kuşburnu, yeşil çay gibi çayların vücuda yararlarını yapısında barındırır. Melisa çayı halk arasında oğul otu, temre otu, kovan otu ve limon nanesi gibi farklı isimlere sahiptir. Yapraklarındaki hafif limon kokusu diğer bitkile içinde hemen kendini belli etmesini sağlıyor. Vücuda sağladığı yararlar ile hemen herkesin tüketmek isteyeceği ve günlük tüketildiğinde birçok yararı olan bir çay.

Melisa Çayının Faydaları Nelerdir?

Melisa Çayı, Melisa Tea

Cilt İçin Yararları

Problemli cilt yapısına sahip kimseler için idealdir. İçeriğinde olan madensel yağlar ve tuzlar sayesinde gözeneklerinizi açarak cildinizi yeniler. Sivilce oluşumunu engeller ve yaz günü cildinize temas eden zararlı güneş ışınlarının etkilerini yok eder. Cildin nem dengesini korur.

Regl Dönemi İçin Faydalıdır

Regl döneminde şiddetli ağrı ve kramp geçiren kadınlar için idealdir. Regl dönemine girmeden önce düzenli içmeye başlamalısınız. Düzenli tüketilen melisa çayı ile ağrı ve kramplarınızı en düşük seviyeye indirebilirsiniz. Bu sayede bu dönemi kolayca atlatabilirsiniz.

Stres, Kaygı Problemleri

Stresli ve gergin bir dönem yaşıyorsanız melisa çayını tüketmek tam size göre. Sakinleştirici özelliği ile orta çağdan beri kullanılagelen melisa lezzeti ve güzel kokusu ile insanların bir numaralı tercihi olmaya devam etmektedir.

Kilo Vermeye Yardımcıdır

Eğer bir diyet programına uyuyorsanız yanında günlük iki fincan melisa çayı tüketmeyi de düşünmelisiniz. Yağ yakma işlemini kolaylaştırmak ve hızlandırmak için biberiye, limon ve nane ile hazırlayıp tüketmelisiniz.

Unutma Problemi Yaşıyorsanız

Günlük hayatınızda beceri kaybı baş göstermişse, telefon numaralarını unutmaya başlamış iseniz ve koyduğunuz bir eşyanın yerini unutuyorsanız bu durum sizin için ciddi olmaya başlamıştır. Önceliğiniz bir doktora görünmek olmalıdır. Ayrıca melisa çayı tüketerek de unutkanlığa neden olan semptomları azaltarak destek sağlayabilirsiniz.

Uçuk Varsa

Ağız çevrenizde görülen ve sizin için büyük problem teşkil eden uçuk sıkıntısını aşmak ve sağlığınıza kavuşmak için melisa çayı tüketin. Uçuk virüsü ile mücadele ederek iyileşmenizi hızlandırmaktadır.

Sindirimi Düzenler

Gün içinde tükettiğiniz yiyeceklerden kaynaklanan hazımsızlık sorununa karşı melisa çayı tüketebilirsiniz. Mide ağrılarınızı azaltarak yaşam kalitenizi yükseltmektedir.

Uyku Sorunu

Uyku geçişlerinde sıkıntı yaşıyorsanız yatıştırıcı ve sakinleştirici özelliği ile yatmadan on beş dakika önce melisa çayı tüketerek huzurlu bir uyku çekmenizi kolaylaştırabilirsiniz.

Grip, Nezle Gibi Hastalıklarla Savaşır

Doğal bir ateş düşürücü ve ağrı kesici özelliği gösterir. Bu sayede hastalıkları hızla iyileştirir.

Yan Etkileri Nelerdir?

  • Vücuda birçok yararı olmasının yanında doğru miktarda ve dengeli tüketilmezse yarardan çok zarar verecektir.
  • Günlük iki fincan eşiğini geçerseniz cildinizde kızarıklık, şişkinlik, mide bulantısı ve alerji gibi rahatsızlıklara hazırlıklı olmalısınız.
  • Kronik rahatsızlıkları olan, düzenli ilaç kullananlar, hamile veya emzirme dönemindeki kadınlar melisa çayı tüketmemelidir. Tüketecekler ise öncelikle doktora danışmaları gerekir.
  • Melisa çayı tüketirken her zaman tedbirli olmalısınız.

Melisa Çayı Nasıl Hazırlanır?

Melisa Çayı, Melisa Tea

İhtiyaç Duyulan Malzemeler

  • Bir çay kaşığı kuru melisa otu veya 1.5 çay kaşığı taze melisa yaprakları
  • Bir su bardağı su

Tarifi

  • İlk olarak suyunuzu kaynatın.
  • Kaynattığınız suyun içine kuru veya taze aldığınız melisa yapraklarını atın.
  • Sekiz ile on dakika arası demledikten sonra süzün. (Melisa çayının içine mümkün olduğunca farklı bir madde eklemeyin. Farklı bileşenler melisa çayının yararlı etkisini tersine çevirebilir. Hatta zehirlenmelere kadar gidebilir)

Melisa çayını günün her saatinde tüketebilirsiniz. Ancak günlük iki fincan eşiğini aşmayın. Düzenli tüketilen melisa çayını on gün boyunca içtikten sonra bir gün ara verip sonra devam edin. Düzenli alınan ilaçlar varsa başta anti depresan ve tansiyon ilaçları olmak üzere melisa çayından uzak durun. İlaçlar ile tepkimeye girerek verdiği etkiyi değiştirebilir, azaltabilir veya değiştirebilir. Sağlığınız açısından risklere girmeyin. Öncelikle bir doktora danışın.

En Sevilen Dünya Çaylarını Sizinle Buluşturuyoruz!

Dünyanın dört bir yanında yetişen çay bitkilerini deneyimlemek ister misiniz? Muhiku olarak sizi ve sevdiklerinizi her ay dünyanın çeşitli bölgelerinden özenle seçtiğimiz bitki çaylarıyla buluşturarak doğayla birlikte evinize misafir oluyoruz.  Gerek siz gerekse çay tutkunu sevdikleriniz için tasarladığımız kutularda geleneksel hediyelerden sıyrılıp hem kendinize vakit ayırabileceğiniz hem de onların hayatının farklı alanlarına dokunup kendilerini özel hissedecekleri yenilikçi çözümler geliştirdik. Muhiku ile bugüne kadar özel günlerde tercih ettiğiniz hediye seçeneklerinden sıyrılarak kendinize ve sevdiklerinize harika bir Dünya Çayları Kutusu hediye edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir