Mandala Boyama Hakkında Her Şey

mandala-boyama-kitabi

Mandala boyama, son yıllarda hayatımıza giren oldukça keyifli bir etkinlik. Stresle başa çıkmamızı kolaylaştıran ve iç huzurumuzu sağlamamıza yardım eden bu renkli etkinlik sayesinde kendimizi daha iyi tanıyabilir ve kendimize kaliteli zamanlar yaratabiliriz.

Mandala boyamanın bu kadar popülerleşmesindeki en büyük sebep herkes tarafından yapılabiliyor olması. İhtiyacınız olan tek şey bir boyama kitabı ve renkli kalemler! Ardından dilediğiniz renklerle adeta dans ederek birbirinden güzel boyamalar yapabilirsiniz. Siyah beyaz sayfaların sizin dokunuşlarınızla rengarenk dünyalara dönüşüyor olması tabii ki beraberinde harika hisleri de getiriyor.

Dijital detoks yapmak isteyen sevdikleriniz ya da siz bu keyifli aktivite sayesinde vaktinizi ekranlara bakmadan da ne kadar güzel geçirebileceğinize tanık olacaksınız. Aynı zamanda anksiyete bozukluğu gibi sorunlar yaşıyorsanız bilinçli farkındalık yaşamak için mandala terapisinden faydalanabilirsiniz.

Evde huzurlu vakit geçirmek ve bir şeyler yaratma hissini yaşamak için de mandala resmi yapabilirsiniz.

Mandala Nedir?

mandala-boyama-nedir

Mandala, sanskritçe bir kelime. Daire anlamına gelen bu kelime aynı zamanda rüya ve benlik arayışını da ifade ediyor. Doğu kültüründe pek çok mimari eserde de kullanılan mandala, ortadaki merkez ve etrafındaki desenler bir bütün haline evreni temsil ederken desenin her bir ögesi farklı anlamlara geliyor. Batıya daha çok terapi ve kişisel gelişim amaçlı gelen bu terimin arkasında geçmişi yüz yıllar öncesine dayanan Budist felsefe bulunuyor.

Mandala tarihi çok eskilere dayansa da aslında modern dünya onu ünlü yaptı diyebiliriz. Sadeleşmenin, uzaklaşmanın ve iç sesimizi dinlemenin çok daha makbul sayıldığı günümüz toplumunda mandala resmi yapmak çölde bir vaha gibi.

Üstelik bu sanattan -ya da terapiden- faydalanmak için Hinduzim ya da Budizm gibi inançlara dahil olmanıza da gerek yok. Elinize alacağınız renkli kalemler ve bir mandala kitabı huzurun kapısını aralamanız için yeterli olacaktır.

Mandala Boyama Çeşitleri Nelerdir?

Hindu ve Budist geleceğine dayanan mandalalar farklı desenlere sahiptir. Sembolik figürler, geometrik desenler ve dini sembollerle çizilen mandalalarla çeşit çeşit boyama yapabilirsiniz.

Mandala Boyamanın Faydaları

Tahmin ettiğiniz üzere mandala boyamanın çeşitli faydaları bulunmaktadır. Genel itibariyle insan psikolojisine etki eden bu hobiyle iç huzuru ve zihinsel dinginliği yakalayabilirsiniz. Peki mandala boyamak ne işe yarar ve neye iyi gelir?

Mandala Boyama Neye İyi Gelir?

  • Odaklanma ve tekrarlayan hareketlerin rahatlatıcı etkisi sebebiyle stresi azaltmaya yardımcı olur. Renk seçimi ve boyama süreci zihinsel rahatlama sağlar.
  • Meditasyon olarak da kullanılabilir. Boyama sürecinde kişinin zihni sessizleşir, mevcut anın farkındalığı artar. Bu da beraberinde iç huzuru ve zihinsel dinginliği getirir.
  • Sanatsal ifade içeren bir hobidir. Dolayısıyla kişinin yaratıcılığının ortaya çıkmasına ve kreatif yönünün gelişmesine katkı sağlar.
  • Dikkat ve odaklanma becerisini geliştirir. Karmaşık desenler üzerinde çalışmak kişinin odaklanmayı devam ettirme ve detaylara dikkat etme becerisini geliştirir.
  • Kişinin kendini keşfetmesini sağlar. Ayrıca kendini ifade etmesine yardımcı olur. Bu da ruhsal gelişime destek olur.
  • Sakin ve rahatlatıcı bir etkinlik olması sebebiyle zaman geçirirken gevşemeyi sağlar. Özellikle yoğun ve yorucu bir günün ardından sakinleşmek için son derece etkili bir etkinliktir.

Mandala Boyama Kaç Yaş İçindir?

Her yaş gurubuna hitap eder. Mandala boyama çocuklardan yetişkinlere kadar herkes için keyifli ve faydalı bir etkinliktir. Özellikle çocuklar için renkleri keşfetme ve desenleri öğrenme döneminde oldukça faydalı bir aktivite olacaktır. Yetişkinler için ise mental sağlığı destekleyici bir etkinliktir.

Ancak küçük çocuklar için daha çok büyük boyutlu desenlere sahip mandalalar seçilmeli. Karmaşık ve küçük desenlerden uzak durulmalı.

Mandala Boyama Nasıl Yapılır?

mandala-ornekleri

En keyifli ve kolay aktivitelerden biri olan mandala için yapmanız gereken tek şey boyama kalemlerini hazırlamak ve başlamak. Kısaca mandala boyamanın nasıl yapıldığından bahsedelim:

  • Mandalayı boyamak istediğin boya malzemelerini hazırlayın.
  • Daha sonra içten dışa doğru deseni boyamaya başlayın.
  • Mandala desenine boyut kazandırmak için ışığa göre gölgelendirme de yapabilirsiniz.

İşte mandala boyamak bu kadar basit.

Mandala Boyama Örnekleri

mandala-boyama-ornekleri

İnternette mandala boyamanın çeşitli örneklerini bulabilirsiniz. Özellikle görsel aramalardan faydalanabilirsiniz. Böylece size ilham olacak pek çok çalışmayı keşfedebilirsiniz.

Mandala Boyama Kitabı Seçenekleri

renkler-sokagi-mandala-kitabi

Sevdikleriniz ve sizin en güzel ürünleri sunarak daha kaliteli zaman geçirmenizi amaçlayan Muhiku’da artık 3 farklı mandala boyama kitabı mevcut: Renkler Sokağı, Renkler Şehri ve Renkler Ülkesi. Mandala nasıl yapılır merak ediyorsanız bu kitaplardan birini edinerek ve birkaç boya kalemi alarak hemen yola koyulabilirsiniz.

Çağımızın en büyük sorunun stres ve kaygı bozuklukları olduğunu düşünürsek İndigo Kitap’tan büyükler için boyama kitabı olarak çıkan bu kitapların sizi rahatlatacağına eminiz. Eğer gün içerisinde işiniz veya okulunuz sebebiyle üzerinizde çok yük olduğunu hissediyor ve sorunlar yaşıyor ya da istemeden de olsa uzun saatlerinizi televizyon, tablet veya telefonunuzun ekranına bakarak geçiriyorsanız boyama kitapları hem gözlerinizi hem de zihninizi dinlendirecek.

Pandemi sebebiyle çoğunlukla evdeyseniz ve zamanın nasıl geçeceğini bilemiyorsanız mandala terapisiyle rahatlayabilirsiniz. Bu terapinin etkili olabilmesi için öncesinde ve sonrasında meditasyon yaparak ana odaklanabilir, yatıştırıcı bir çay ve müzik eşliğinde resim yapabilirsiniz.

Muhiku’da satışta olan mandala kitapları size farklı zorluk ve farklı büyüklüklerde desenler boyama imkanı sunuyor. Böylelikle eğer daha az vaktiniz olan ya da hızlıca kafa dağıtmak ve yine de sonuca varmak istediğiniz durumlarda küçük ve daha az detayı olan desenleri boyayabilirsiniz. Hafta sonu gibi vaktinizin daha çok olduğu zamanlarda ise büyük ve detaylı resimleri renklendirebilirsiniz.

Sevdiklerinize Mandala ile Harika Bir Sürpriz Yapın!

mandala-resmi

Yakın çevrenizde günlük hayatındaki stresten dolayı yakınan ve dijitalleşmeden dolayı rahatsızlık duyan insanlar varsa onlara verilebilecek en güzel hediyelerden biri kuşkusuz boyama kitabı. Çayını, kahvesini demleyip en sevdiği müzikler eşliğinde zihnini toparlamasını sağlayacak bu keyifli aktiviteyle kendini çok daha iyi hissedeceğine eminiz.

Muhiku’nun sunduğu Kendi Kutunu Yap seçeneği sayesinde artık mandala boyama kitapları da hediye kutularında yerini almaya başladı. Bütçenize göre ucuz ya da pahalı bir hediye kutusu hazırlayabilirsiniz. Ucuz bir hediye olsun isterseniz Renkler Şehri boyama kitabı, “Be the best version of you” motto baskılı kupa, tütsü ve rooibos çayı ile otantik hediye kutusu hazırlayabilirsiniz.

Kendinize alacağınız çay ve kahve kutularına da seçeceğiniz mandala boyama kitaplarından birini ekleyerek evinizde çok daha keyifli vakit geçirebilirsiniz. Kendiniz için alışveriş yapıyorsanız hibiskus çayı, tütsü, yaseminli aromaterapi mumu, fesleğen yetiştirme deneyimi, kurutulmuş meyveler ve Renkler Sokağı boyama kitabı ile harika bir set oluşturabilirsiniz.

Boyadığınız sayfaları sonrasında keserek çerçeveleyebilir ve duvarlarınıza asabilirsiniz.

Mandala Boyama Kalemi Önerileri

Boş vakitlerini keyifle geçirmek için mandala boyamak istiyorsanız;

  • Kurşun boyama kalemleri,
  • Pastel kalem boyalar,
  • Marker,
  • Sulu boya gibi çeşitli araçları kullanabilirsiniz.

Her bir kalem veya boya çeşidiyle bambaşka bir çalışma yapabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

yilbasi-süsleri-evde-nasil-haziirlanir
Daha Fazla

Yılbaşı Süsleri Evde Nasıl Hazırlanır?

İçindekiler Gizle Yılbaşı Masa SüslemeYılbaşı Temalı BalmumuYılbaşı Temalı Kuru ÇiçekKozalak MumMini Yılbaşı AğacıYılbaşı Konseptli Servis AltlığıKeçeden Yılbaşı Süsleri…
abeslang cubuk dekorasyon
Daha Fazla

Abeslang Çubuğu ile Dekoratif Eşya Yapımı

İçindekiler Gizle Abeslang Çubuğu ile Neler Yapılır?Kitap AyracıBardak AltlığıÇerçeveSaksıAbeslang Çubuğu ile Kitap Ayracı YapımıYapım Aşaması Hayal gücünüzü ortaya…