Magnet Yapımı – Evde Resimli Magnet Yap!

magnet-yapimi-evde-magnet-yap

Evde kaliteli zaman geçirebilmek için pek çok hobi ya da uğraş edinilebilir. Magnet yapımı da bu hobi ve uğraşlardan bir tanesi. Magnet yaparak hem mutfağınıza renk katabilir hem de eğlenceli vakit geçirebilirsiniz!

Hepimiz dünyaca kötü bir süreçten geçiyoruz ve bu süreci en az hasarla atlatacağımız konusunda inancımız tam. Diğer taraftan, dışarıya çıkmanın ve kalabalık ortamlarda bulunmanın sakıncalı olduğu şu dönemde evde kalmaktan hepimiz çok sıkıldık. Fakat evde kaldığımız süreci eğlenceli kılmanın da pek çok yolu mevcut.

Evde kaldığımız bu süreç aslında yeni ilgi alanları keşfetmek ve kendimizi geliştirmek için bizim için bir fırsat olabilir. Yeter ki bu süreçte farklı ilgi alanları keşfedebilelim ya da kendimizi eksik gördüğümüz ve geliştirmek istediğimiz yanlarımızla ilgili olumlu adımlar atalım.

Evde kalmanın oldukça önemli olduğu şu günlerde yeni hobiler edinebilirsiniz. Mesela evinize farklı bir hava katacak kokulu taşlar; banyonuzda hem şık bir dekor olarak kullanabileceğiniz hem de kişisel bakımınızda size yardımcı olacak sabunlar; mutfağınıza renk katacak rengarenk magnetler ve bunlar gibi daha pek çok şey yapabilirsiniz. Bunlar hem sizin yaratıcılık yönünüzü güçlendirecek hem de ruhen dinlendirecek aktiviteler.

Biz bu içeriğimizde evde kolayca resimli magnet yapabilmeniz için size yardımcı olmaya çalışacağız. Resimli ya da rengarenk magnet yapımı için kullanılan malzemeler nelerdir, nasıl yapılır sizinle paylaşacağız. Sizin için hazırladığımız bu içerikten yardım alarak evde kolayca resimli ya da rengarenk magnetler yapabileceksiniz!

Resimli Magnet Yapımı Malzemeleri Nelerdir?

magnet-yapimi-malzemeler

Her uğraş ve hobi gibi magnet yapmak için de bazı temel malzemelere ihtiyaç var. Bu malzemeler sizi bütçe olarak zora sokmayacağı gibi oldukça da uygun fiyatlılar. Dilerseniz magnet yapımı seti alarak da bu malzemeleri çok daha ucuza temin edebilirsiniz. İşte, magnet yapımında kullanacağınız malzemeler:

  • Taş

Evde yapacağınız magnet için pek çok malzeme kullanabilirsiniz. Fakat magnetin daha dayanıklı olması için taş kullanmanızı tavsiye ederiz. Özellikle dolomit nehir taşı hem üzerine rahat çizim yapılabilmesi hem de rahat boyanabilmesi açısından magnet için en iyi seçeneklerden biri olacaktır.

  • Resim

Evde resimli magnet yapabilmek için elbette olmazsa olmaz malzemelerden biri resim olacaktır. Evde resimli magnet yapabilmek için sevdiğiniz bir manzara resmini ya da size özel bir anın fotoğrafını seçebilirsiniz.

  • Fırça

Evde resimli magnet yapımında ya da renkli magnet yapımında kullanacağınız başlıca malzemelerden biri de fırça. Resimli magnet yapımında resmi ya da fotoğrafı taşa yapıştırmanıza yardımcı olacak olan fırça, rengarenk magnetleri istediğiniz renklere boyayabilmek için kullanacağınız başlıca malzeme olacak.

  • Boya

Magnet yapımı için boya seçimi yaparken tercihinizi akrilik boyadan yana yapmanızı tavsiye ederiz. Çünkü akrilik boya daha uzun süreli ve kalıcı sonuçların ortaya çıkmasını sağlar. Böylece boyadığınız rengarenk taş magnetler uzun süre kalıcılığını koruyacaktır. Üstelik su bazlı olduğu için tonlarla daha kolay oynayabilirsiniz.

  • Dekupaj Tutkalı

Bu yapıştırıcı türü, her çeşit kağıdın zemine yapıştırılmasında kullanılan güçlü bir yapıştırıcıdır. Bu nedenle resmi ya da fotoğrafı taşın üzerine yapıştırırken bu yapıştırıcıyı kullanmanızı tavsiye ederiz.

  • Su Bazlı Vernik

Su bazlı vernik magnete yapıştıracağınız resmin ya da fotoğrafın daha parlak görünmesini sağlayacağı gibi kalıcığılını da korumasını sağlayacaktır. Eğer resimli magnet yapmak istiyorsanız muhakkak su bazlı vernik kullanmalısınız.

  • Mıknatıs

Magnetinizin metal bir zemine yapışmasını sağlayacak yegane malzeme. Güçlü olmasına dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde taşın ağırlığını taşıyamayabilir.

  • Yapıştırıcı ya da Silikon ve Silikon Tabancası

Magnete mıknatısı yapıştırmak için her iki malzemeden de yardım alabilirsiniz.

Evde Resimli Magnet Nasıl Yapılır?

evde-resimli-magnet-yapimi

Magnet yapımı kulağa uğraştırıcı ya da zor gelebilir. Fakat yapması hem kolay hem de eğlenceli olan magnetleri siz de evinizde rahatça hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz farklı resimler ya da fotoğraflar kullanabilir, dilerseniz de yaratıcılığınızı işin içine sokarak kendinize has magnetler tasarlayabilirsiniz. Belki sevdiklerinize ya da dostlarınıza da bu magnetleri armağan edebilirsiniz.

Hazırsanız evde resimli magnet yapımına geçelim!

Magnet yapımını sizin için adım adım anlatacağız. Siz de bu adımları takip ederek evde kolaylıkla istediğiniz resimlerle ya da renklerle magnet tasarlayabilirsiniz. İşte, adım adım magnet yapımı:

Adım Adım Resimli Magnet Yapımı

  • Birinci Adım: Öncelikle nasıl bir magnet tasarlayacağınıza karar verin. Eğer resimli magnet yapacaksanız kullanacağınız resimleri; rengarenk magnetler yapacaksınız ise kullanacağınız akrilik boyaları hazırlayın. Bizce hazır eliniz değmişken her ikisinden de yapabilirsiniz.
  • İkinci Adım: Taşı resmin ya da fotoğrafın üzerine koyarak bir kalem yarımıyla kullanacağınız fotoğraf boyutunu belirleyin.
  • Üçüncü Adım: Resimi ya da fotoğrafı belirlediğiniz boyutta dikkatlice kesin. Burada kesme işini ne kadar pürüzsüz yaparsanız magnetiniz de o kadar kusursuz olacaktır. Dilerseniz makas yerine maket bıçağı da kullanabilirsiniz.
  • Dördüncü Adım: Dekupaj tutkalını ve su bazlı verniği bir karton parçasının ya da plastik parçasının üzerine bir miktar sıkın. İki malzemenin arasında boşluk olduğundan emin olun ki malzemeler birbirine karışmasın.
  • Beşinci Adım: Resmin ya da fotoğrafın arkasına dekupaj tutkalını fırça yardımıyla eşit miktarda sürün. Burada tutkalı kullanacağınız miktar oldukça önemli. Eğer fazla kaçırırsanız resim ya da fotoğraf dağılabilir.
  • Altıncı Adım: Resmi ya da fotoğrafı taşın üzerinde boşluk kalmayacak ve hava almayacak şekilde yapıştırın.
  • Yedinci Adım: Yapıştırma işleminin ardından resmin ya da fotoğrafın da üzerine eşit miktarda dekupaj tutkalı sürün. Bu işlem resmin zemine daha sağlam oturmasını sağlayacaktır. Bu işlemden sonra yaklaşık 5 dakika kurumaya bırakın.
  • Sekizinci Adım: Su bazlı verniği resmin üzerine uygulayın. Böylece resim ya da fotoğraf bozulmayacak ve daha parlak görünecek.
  • Dokuzuncu Adım: Taşın arkasına mıknatısı yapıştırıcı ya da silikon yardımıyla yapıştırın.

Eğer resimli değil de renkli magnetler yapmak istiyorsanız. Seçtğiniz boyalarla taşın üzerine istediğiniz deseni verebilir ve rengarenk magnetler tasarlayabilirsiniz. Boyama işleminin ardından boyanız kuruyunca da yine su bazlı vernik uygulayabilirsiniz. Böylelikle yaptığınız desenler ya da boyamalar uzun süre kendini muhafaza edecektir.

Magnetinizin üzerinde çiçek, uğur böceği, balık gibi objeler ya da desenler olsun istiyorsanız önce bir kurşun kalem yardımıyla taslağını çizip sonra renkli boyalarınızı kullanabilirsiniz.

İşte evde magnet yapımı bu kadar kolay. Şimdi yaptığınız magnetlerle yaşam alanınıza renk katma ve sevdiklerinizi mutlu etme zamanı!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

ahsap-boyama-nasil-yapilir
Daha Fazla

Ahşap Boyama Nasıl Yapılır?

Hobiler kendimize ayırdığımız zamanı eğlenceli ve dolu dolu geçirmemizi sağlar. Ahşap boyama ise çok uzun yıllardır gerek hobi…
tum-ozel-gunlere-uygun-anlamli-hediyeler
Daha Fazla

Tüm Özel Günlere Uygun Anlamlı Hediyeler

İçindekiler Gizle Erkeğe Anlamlı HediyeErkeğe Hediye KutusuKendine Vakit Ayır Hediye KutusuKol SaatiZippoKadına Anlamlı HediyeKeyifli Saatler Hediye KutusuÇiçek Doğallığı…