Lady Grey Çayı Özellikleri Nelerdir? Nasıl Demlenir?

lady-grey-cayi

Lady Grey çayı, Earl Grey çayının daha hafif olan bir versiyonudur. Adını İngiliz başbakan Charles Gray’in karısı Mary Elizabeth Gray’den almaktadır. Bu çay siyah çay yapraklarının karışımından elde edilir. Bergamot yağı ile farklı bir kokuya sahiptir. Çayın lezzetinin yumuşak olması için içerisine portakal ve limon kabuğu ilave edilir. Ancak içerisine eklenen Bergamot yağı Earl Grey kadar etkili değildir. Bu farkı kapatmak için kullanılan siyah çay yapraklarının kalitesini daha önemli hale getirmektedir. Bu çayı ortaya çıkaran Twinings şirketidir. Earl Grey için bir alternatif oluşturdular ve daha yumuşak bir lezzet ile çay tiryakilerini kendilerine çektiler. İngiltere ve Norveç’te 90’lı yıllarda popülerliğini artırmıştır. İçerisine şeker ve bal gibi alternatif tatlandırıcılar eklenerek tüketilebilir. Demlendiğinde koyu turuncu veya kırmızı tonlara sahip olmaktadır.

Lady Grey Çayı Faydaları Nelerdir?

Vücudunuzda Biriken Yağları Yakmaya Yardım Eder

Metabolizmanızın düzenli çalışmasını sağlar. Bu da yağ yakmayı kolaylaştırır. İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde fazla kilolarınız ile savaşır. Ancak bunu gerçekleştirirken sağlıklı beslenmeye özen göstermelisiniz. Bu önlemlerin yanında günlük yaşamınıza spor yapmayı da ekleyerek daha hızlı ve düzenli yağ yakabilirsiniz.

İçeriğindeki Kafein

Lady Grey bir siyah çay olmasından ötürü kafeine sahiptir. Sabah kalktığınızda ihtiyacınız olan enerjiyi bu çayı tüketerek alabilirsiniz. Kahve için iyi bir alternatiftir. Daha az kafein barındırır. Kafein alımından uzak durmak isteyenler için iyi bir alternatiftir. Ayrıca odaklanmanızı da kolaylaştıracaktır.

Gün İçindeki Stres Ve Gerginlikten Kurtarır

Lady Grey çayı tüketerek günün stresini ve gerginliğini üzerinizden atabilirsiniz. Rahatlamanızı kolaylaştıracaktır. Anksiyete problemleri ile savaşır. İçeriğindeki bergamot yağı ile depresyon tedavilerinde kullanılmaktadır. Sakinlik sağlayarak daha sağlıklı hissetmenize yardım eder.

Cilt Sağlığı İçin Önemlidir

Cildin sağlıklı ve genç görünümünü destekler. İçeriğindeki antioksidanlar ile hücrelerin erken yaşlanmasını engeller, zararlı bakterilere ve serbest radikallere karşı savaşır. Bu çayı düzenli tüketerek birçok problemle savaşabilir ve kendinizi daha dinç hissedebilirsiniz.

Ayak Kokusundan Kurtulmak İçin Yararlıdır

Ayak kokusu zaman zaman problem teşkil etmektedir. Bir kabın içinde su kaynatın ve içine Lady Grey’in çay yapraklarını veya poşet çayını atın. Soğuması için biraz bekleyin. Son olarak ayaklarınızı bu suya batırın. Bu yöntem içeriğinde bulunan tanenler sayesinde ayak kokularının hafiflemesine yardımcı olacaktır.

Lady Grey Çayı, Lady Grey Tea

Ağrılara İyi Gelir

Bergamot yağı, ağrıları azaltan ve iltihapları geçiren hormon salınımını artırır. Vücuttaki genel ağrılardan ve tahrişten kurtulmaya yardımcıdır.

Diş Sağlığını Korur

Önemli antioksidanlardan olan kateşin bakımından zengindir. Bu antioksidan sayesinde oral enfeksiyonlardan önemli ölçüde korunmuş olunur. Diş çürümelerine engel olur. Çayınıza portakal kabuğu ekleyerek leke oluşumunu engelleyebilir ve içeriğindeki C vitamini ile diş eti problemlerinden kurtulabilirsiniz.

Kemik Sağlığı İçin Yararlıdır

İçeriğindeki kalsiyum ve C vitamini ile kemiklerin güçlü yapısını korumaya yardım eder.

Anti – Konjestif Özelliği

Solunum yolu hastalıklarından kurtulmaya yardımcıdır.

Nasıl Demlenir?

Bir Fincan İçin

  • Bir fincan su kaynatın.
  • Bir adet çay poşetini fincanın içine yerleştirin.
  • Kaynattığınız suyu çay poşetini koyduğunuz fincana dökün.
  • Daha sonra demlenmesi için damak tadınıza göre iki ile beş dakika arası dinlendirin.
  • Çay poşetini alın. İsteğe göre bal veya şeker ekleyin. Afiyet olsun.

Çaydanlıkta Demlemek İçin

  • Bir kap içinde suyunuzu kaynatın.
  • Kullanacağınız çaydanlığı sıcak su ile çalkalayıp ısıtın ve içindeki suyu atın.
  • Kişi sayısına göre çay miktarını ayarlayın.
  • Kaynattığınız suyu çaydanlığa dökün ve üzerine çay poşetlerini ekleyin.
  • Demlenmesi için iki ile beş dakika bekleyin.
  • Çay poşetlerinden kurtulun.
  • Damak tadınıza göre bal veya şeker ekleyin.
  • Servisini yapın.

En Sevilen Dünya Çaylarını Sizinle Buluşturuyoruz!

Dünyanın dört bir yanında yetişen çay bitkilerini deneyimlemek ister misiniz? Muhiku olarak sizi ve sevdiklerinizi her ay dünyanın çeşitli bölgelerinden özenle seçtiğimiz bitki çaylarıyla buluşturarak doğayla birlikte evinize misafir oluyoruz.  Gerek siz gerekse çay tutkunu sevdikleriniz için tasarladığımız kutularda geleneksel hediyelerden sıyrılıp hem kendinize vakit ayırabileceğiniz hem de onların hayatının farklı alanlarına dokunup kendilerini özel hissedecekleri yenilikçi çözümler geliştirdik. Muhiku ile bugüne kadar özel günlerde tercih ettiğiniz hediye seçeneklerinden sıyrılarak kendinize ve sevdiklerinize harika bir Dünya Çayları Kutusu hediye edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

pratik-ve-saglikli-kahvalti-onerileri
Daha Fazla

Pratik ve Sağlıklı Kahvaltı Önerileri

İçindekiler Gizle Hazırlaması 5 Dakika Sürecek Sağlıklı Kahvaltı ÖnerileriYulaflı Kahvaltı TarifiLezzetli Bir Kahvaltının Olmazsa Olmazı: Dünya Çayları!Kahvaltı İçin…