Kurumsal Özür Mesajı Nasıl Yazılır?

kurumsal-ozur-mesaji-nasil-yazilir

Kurumsal özür mesajı pek çok şirketin gerek müşterilerinden, gerek ise iş ortaklarından özür dilemek için kullandığı iletilerdir. Bu iletileri e-posta ya da SMS aracılığıyla gönderebilirsiniz.

Bu içeriğimizde kurumsal özür mesajı nasıl yazılır sorusuna cevap vereceğiz. Aynı zamanda kurumsal özür mesajı örneklerine de yer vereceğiz.

Günümüzde pek çok şirketin en çok karşılaştığı sorunlar arasında teknik aksaklıklar yer alır. Teknik aksaklıklar müşterilerin şirkete karşı olumsuz bir tavır almasına sebep olabilir. Bu da şirketin mevcut müşteri kaynağının azalmasına sebep olacaktır.

Mevcut müşterilerinizin kurumunuza olan bağlılığını korumak adına yapacağınız ilk şey özür dilemek olmalı. Çünkü müşterilerinize samimiyetle sunacağınız özür; olumsuz deneyimi, olumlu bir deneyime çevirebilir. Böylelikle mevcut müşteri varlığınızı korumanın yanı sıra yeni müşteriler de kazanabilirsiniz.

Kurumsal özür mesajının yanı sıra şirketinizin imajını korumanın diğer bir yolu bu özür mesajına eşlik edecek şık bir özür hediyesi olacaktır. Hediye seçeneğini yalnızca müşterilerinizden değil iş ortaklarınızdan özür dilerken de kullanabilirsiniz. Böylelikle şirketinizin imajını koruyacaksınız. Aynı zamanda şirketinizi, müşterilerinizin ve iş ortaklarınızın gözünde daha üst seviyelere yükselteceksiniz.

Muhiku, kurumsal alanda yaptığı hizmetle şirketlerin ilk tercihi. Tüm süreci sizin adınıza yöneten Muhiku, size pürüzsüz bir hediye deneyimi yaşatıyor. Şirket kültürünüze uygun bir hediye tasarlamanıza yardımcı oluyor. Gerek müşterilerinizi gerek iş ortaklarınızı gerek ise çalışanlarınızı mutlu edecek hediyeleri tasarlamak için var gücüyle çalışıyor.

Yaşadığınız tatsız olayların telafisinde de Muhiku size yardımcı oluyor. Müşterilerinizi, iş ortaklarınızı ya da çalışanlarınızı mutlu etmek için  var gücüyle çalışacak olan kurumsal ekibiyle iletişime geçerek yaşanan tatsızlıkların bir an evvel çözülmesini sağlayabilir ve mevcut birlikteliklerinizi koruyabilirsiniz.

Muhiku’nun kurumsal alanda yaptığı hizmetle ilgili daha fazla bilgi almak ve şirket kültürünüzü yansıtan hediyeyi tasarlamak için kurumsal hediye sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Kurumsal Özür Mesajı Yazarken Nelere Dikkat Edilmeli?

kurumsal-ozur-mesaji-yazarken-nelere-dikkat-edilmeli

Kurumsal özür mesajı yazarken dikkat edeceğiniz noktalara geçmeden evvel özür mesajının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Şirketiniz adına oluşturacağınız özür mesajının ya da e-postasının size sağlayacağı avantajlar nelerdir?

  • Samimiyetle yazacağınız özür mesajı ya da e-postası sizi ve şirketinizi olumsuz tanıtımdan koruyabilir.
  • Yaşanan tatsızlıkların sebep olacağı davalardan şirketinizi koruyabilir.
  • Şirket imajınızı ve kalitenizi korumanızı sağlar.
  • Mevcut birlikteliklerinizi koruyabileceğiniz gibi yeni birlikteliklere imza atmanızı sağlayabilir.

Tüm bu sebepler yaşanan aksaklıklar sonucu müşterilerinizden ya da ortaklarınızdan özür dilemenizi gerektirecek önemli sebepler arasındadırlar. Peki, müşterilerinizi ya da iş ortaklarınızı etkileyebileceğiniz kurumsal özür mesajı ya da özür e-postası nasıl yazılabilir?

  1. Yazışmaya bir giriş ifadesi -sevgili- ile başlayın ve bir kapanış ifadesiyle -saygılar- yazışmayı sonlandırın.
  2. Kişiye doğrudan hitap edin. Bu mesajınızın ya da e-postanızın otomatik gönderilen bir mesaj veya e-posta olduğu düşüncesinin oluşmasına engel olacaktır.
  3. Yapılan hata karşısında üzgün olduğunuzu samimiyetle ve net bir şekilde ifade edin.
  4. Karşı tarafa verdiğiniz rahatsızlığı onaylayın ve tüm sorumluluğu üzerinize alın.
  5. Şirketinizi asla haklı çıkarmaya çalışmayın.
  6. Hatanın yaşanmasına sebep olan teknik aksaklıkların açıklamasını minimum düzeyde tutun.
  7. Hatanın giderildiğini dile getirin. Hatta hata henüz giderilmediyse bile üzerinde çalışıldığını açıkça dile getirin.
  8. Müşterileriniz için küçük jestler yaparak yaşanan tatsızlığın unutulmasını sağlayabilirsiniz. Örneğin onlara özel indirim kuponları oluşturabilir ya da bir sonraki alışverişlerinde kullanmaları için hediye çeki verebilirsiniz. Bu tarz jestler müşterilerinizin şirketinizle olan bağının devam etmesini sağlayacaktır.
  9. Kurumsal kimliğinizi yansıtan bir tasarım ve içerik düzeni kullanın. Özür e-postanızın ya da mesajınızın sonunda şirket logonuza yer verebilirsiniz.
  10. Özür mesajınızı ya da e-postanızı sorumlu yöneticinin adıyla imzalayın.

Kurumsal Özür Mesajı Örnekleri

kurumsal-ozur-mesaji-ornekleri

Kurumsal özür mesajı ya da özür e-postası yollamanın şirketler için ne derece önemli olduğunu yukarıda dile getirdik. Kişiler arası etkileşimin oldukça yüksek olduğunu unutmayın. Bu sebeple yaşanan küçük bir tatsızlık kısa sürede çok kişinin önüne düşebiliyor. Bu sebeple yaşanan tatsızlıklara kısa süre içerisinde karşılık vermeniz önemli.

Dolayısıyla gerek müşterilerinizle gerek ise iş ortaklarınızla yaşadığınız soruna kısa sürede samimiyetle karşılık vermenizi tavsiye ederiz. Sizin için hazırladığımız kurumsal özür mesajı örneklerinden ilham alarak şirket kültürünüze uygun bir özür mesajı hazırlayabilirsiniz.

  • Sevgili … (müşterimiz) , 

    Yaşadığınız talihsizlikten dolayı çok üzgün olduğumuzu dile getirmek isteriz. Şirketimizden kaynaklı yaşadığınız olumsuzluk en kısa sürede düzeltildi/düzeltilecek. Bir daha tekrarının yaşanmaması için var gücümüzle çalışacağız.Saygılar,
    (Sorumlu adı/Şirket adı)

  • Sevgili … (müşterimiz),Sitemizdeki teknik hata sebebiyle yaşadığınız olumsuzluk için özür dileriz. Ekip arkadaşlarımızın sorunu en kısa sürede düzeltmek ve size daha iyi bir deneyim sunmak adına var gücüyle çalıştıklarını bilmenizi isteriz. Saygılar,

    (Sorumlu adı/Şirket adı)

  • Sevgili … (müşterimiz),… (Firma adı) ailesi olarak yaşadığınız sorundan dolayı çok üzgünüz. Sorunun kısa sürede düzeltileceğini söylemek isteriz.

    Anlayışınız için teşekkür ederiz.

    Saygılar,

    (Sorumlu adı/Şirket adı)

  • … (Firma adı) ailesi olarak sistemimizde yaşanan aksaklık sebebiyle siz değerli müşterilerimizden çok özür dileriz.Hatanın giderildiğini ve tekrarının yaşanmaması adına çalıştığımızı bildirmek isteriz. Bir sonraki alışverişinizde kullanacağınız … TL değerindeki hediye çekiyle keyifli bir alışveriş deneyimi yaşamanızı temenni ederiz.

    Saygılar,

    (Sorumlu adı/Şirket adı)

Son olarak bu mesajlara şirketinize dair eklemeler yapmayı ve uygun bir başlık koymayı unutmayın!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir