Kurumsal Doğum Günü Hediyesi Nasıl Alınır?

kurumsal-doğum-günü-hediyesi-nasıl-alınır

Bu yazımızda şirketinizden birine ya da müşterilerinize kurumsal doğum günü hediyesi alırken dikkat etmeniz gereken ipuçlarını paylaşmak istedik. Ofis ortamında kimseyi gücendirmeden sıcak bir ortam oluşturabilmek ve müşteri memnuniyetini sağlayabilmek için hediye önerilerimizi ve paylaştığımız püf noktalarını faydalı bulacağınıza inanıyoruz.

İş hayatında başarıya ulaşmanın pek çok yolu var. Fakat en önemlisi; yönetim kadrosu ve ekip içindeki çalışma arkadaşlarıyla, müşterilerle sağlıklı bir iletişim kurabilmekten geçiyor. Bunu sağlayabilmek için de karşımızdaki insana kendini değerli hissettirebilmemiz, önemli günlerinde onları unutmadığımızı göstermemiz gerekiyor.

Şirkette çalışan ekip arkadaşlarınıza, yönetim ekibinize ya da önemli müşterilerinize doğum günü hediyesi vererek onları düşündüğünüzü hissettirebilirsiniz. Böylece ilişkilerinizi daha samimi hale getirebilirsiniz.

Çalışanlarınıza, iş ortaklarınıza ya da müşterilerinize doğum günlerinde güzel bir jest yapmak için zahmete girmek zorunda değilsiniz. Muhiku’nun profesyonel ekibinden yardım alarak şirket kültürünüzü yansıtan bir hediye tasarlayabilirsiniz. Böylece nakitten ve zamandan tasarruf edebilirsiniz. Ayrıca çalışanlarınızla, iş ortaklarınızla ve müşterilerinizle kurduğunuz bağı güçlendirebilirsiniz.

Muhiku, şimdiye kadar 500’den fazla şirketle ortak çalışmalar yaptı. Muhiku ile iletişime geçerek kurumunuzun kimliğine en uygun hediye alternatiflerini vakitten ve nakitten tasarruf ederek bulabilirsiniz.

Muhiku’nun kurumsal hediye hizmetiyle ilgili bilgi almak için tıklayın!

Kurumsal Doğum Günü Hediyesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kurumsal doğum günü hediyesi alırken amacımız bir arada çalıştığımız insanlara kendilerini iyi hissettirmektir. Ayrıca ilişkimizi güçlendirerek daha pürüzsüz bir çalışma ortamı sağlayabilmektir. Bu saydıklarımızın gerçekleşebilmesi için ise karşı tarafın hoşuna gidecek, günlük hayatında rahatça kullanabileceği, uzun ömürlü ve sizi hatırlatacak bir hediye seçimi yapmak oldukça önemli.

Bütçe Önemli

Bütçenizi planladıktan sonra ihitiyaca yönelik hediye fikirlerini düşünmeye başlayabilirsiniz. Bütçe konusunda bahsetmemiz gereken en önemli nokta; hediyeyi bir ekip arkadaşınıza alıyorsanız ekibinizdeki diğer arkadaşlarınıza da benzer bir bütçe ayırmanız gerektiği.

Aksi takdirde bazı ekip arkadaşlarınızı mutlu ederken diğerlerinin -istemeden de olsa- size cephe almasına sebep olabilirsiniz. Bunun için de Fatma’ya 100 TL’lik bir bütçe ayırdıysanız Cemil’e de 85-120 TL arası bir bütçe ayırmayı unutmamalısınız.

Hediyenin değerini yalnızca ona biçilen parayla ölçemeyiz. Bu konuda hemfikiriz. Bazen maddi değeri yüksek olmasa da el yapımı hediyeler ya da manevi açıdan karşımızdaki kişiyi doyuracak hediyeler çok daha değerlidir. Fakat çalışma hayatında yönetim kadrosuna, çalışanlara ya da müşterilere hediye seçimi yaparken maalesef dikkatli olmamız gerekiyor.

Bu sebeple onlara el emeği göz nuru, maneviyatı yüksek hediyeler tercih edemeyebiliyoruz. Bunun için de dengeyi iyi kurmak gerekiyor. Çünkü tam tersine çok pahalı ürünler tercih etmek de karşı tarafta yetersizlik ve borçlu hissetmek gibi olumsuz duygulara sebep olabiliyor.

Hediye Seçimi

kurumsal-doğum-günü-hediyesi

Hediye için ne kadar para harcayacağınıza karar verdikten sonra bu fiyat aralığında neler alabileceğinizi düşünmeye başlayabilirsiniz. Burada doğum günü hediyesi alacağınız kişiyi ne kadar tanıdığınız da devreye giriyor.

Bizim bu konudaki tavsiyemiz iletişim kurduğunuz insanların neler hoşlandığını söylediği zamanlarda telefonunuza ya da not defterinize notlar almanız. Emin olun bu sırada harcayacağınız birkaç saniye ileride başınızı ellerinizin arasına alıp kara kara hediye fikri düşünmenizden çok daha kolay!

İş hayatında bağınız olan herkesi nelerden hoşlanacağını bilecek kadar tanımıyor olabilirsiniz. Bu gibi durumlarda çay, kahve, kupa, French press gibi herkesin sevebileceği ve uzun süre kullanabileceği hediye kutuları tercih edebilirsiniz.

Buradaki tek önerimiz iş arkadaşınıza ya da müşterinize doğum günü hediyesi olarak çiçek, çikolata gibi akla ilk gelen seçenekleri direkt olarak elemeniz. Emin olun kimse doğum gününde masasına gelen çiçeklerin kimden geldiğini birkaç gün sonra hatırlayamayacaktır.

Hediye seçimi konusundaki son uyarımız ise çalışma arkadaşınıza kendini işinde geliştirebileceği bir kurs ya da workshop ayarlamamanız. Evet, şirket içi hediyeleşmeden bahsediyoruz. Kendini geliştirmesi adına güzel bir hediye olabilir. Fakat doğduğu ve aynı ekipte sizinle birlikte olduğu için mutlu olduğunuzu göstermeye çalışırken kendini işte yetersiz hissetmesine sebep olabilirsiniz.

Kurumsal Doğum Günü Hediyesi Önerileri

Kurumsal doğum günü hediyesi alma hazırlığındayken nelere dikkat etmeniz gerektiğinden bahsettik. Şimdi de birkaç güzel fikir ve alternatifle devam edelim. Bu bölümde önerilerimizi ofis için ve kişisel hediyeler olarak ikiye ayıracağız.

Ofis İçin Hediye Önerileri

Günün büyük bir kısmını ofisinde, masasının başında geçiren biri için doğum gününde iş hayatını kolaylaştıracak bir hediye tercih etmek bizce oldukça iyi bir fikir. Bu yüzden de doğum günü hediyesi alırken mutlaka özel hayatında kullanabileceği hediyeler almak zorunda değilsiniz.

Hediye Kutusu

buyulu siyah hediye kutusu
BÜYÜLÜ SİYAH HEDİYE KUTUSU

Kadın erkek herkese hitap edebilecek ürünlerin yer aldığı hediye kutusuyla ekip arkadaşlarınıza jest yapabilirsiniz. Keyifli bir çalışma ortamı oluşturacak ürünlerin yer aldığı hediye kutusu hem motivasyonlarının yükselmesini sağlayacak hem de onların şirkete olan bağlılığını da arttıracaktır.

Hediye kutusunun içinde hoş aromasıyla çalışma ortamında huzurlu bir atmosfer yaratacak soya mumu çeşitleri yer alabilir. Ayrıca molalara lezzet katacak nitelikli kahve çeşidi ve lezzetli atıştırmalıklar onların gün içinde enerjisini de yükseltecektir. Büyülü Siyah Hediye Kutusu bu anlayışla tasarlanan en özel ve en şık kutulardan biri. Böyle bir hediye kutusunu dilerlerse iş hayatlarında, dilerlerse günlük hayatlarında kullanabilirler.

Muhiku hediye seçenekleri arasında yer alan iş hediyeleri kategorisinde bu anlayışla tasarlanmış hediye kutularını bulabilirsiniz. Dilerseniz bu kutulardan ilham alarak ekibimizle iletişime geçip şirket kültürünüzü yansıtan bir kutu da tasarlayabilirsiniz.

Ofis Hayatını Kolaylaştıracak Kırtasiye Ürünleri

masa-üstü-hediyeler

Yine iş hayatında motivasyonunu arttıracak ve ortamına renk katacak post-it seti, dolma kalem; günlük rutinini kolaylaştıracak bir planlayıcı ya da ajanda; dosyalarını bir arada düzenli tutmasını sağlayacak şık bir klasör; sevdiği renk tonlarında bir kalemlik yönetim kadrosunda çalışan birine ya da ofis arkadaşınıza hediye edebileceğiniz diğer alternatifler.

Dekoratif Masa Üstü Ürünler

Şık bir mum, masa saati, sevdiği bir figür, motivasyonu arttırıcı çerçevelenmiş güzel bir söz ya da fotoğraf en hoş dekorasyon ürünleri arasında. Ayrıca sukulent veya kaktüs gibi bakımaı kolay olan bir bitki hediye de güzel bir seçenek.

Bu tarz hediyeler kişinin ofis ortamını güzelleştirerek masasında gördükçe sizi hatırlamasını sağlayacaktır. Eğer yukarıda bahsettiğimiz seçenekler bütçenizin altında kalıyorsa içinden bazılarını birleştirerek şık bir hediye kutusu hazırlayabilirsiniz.

Yeme-İçme

Eğer kurumsal doğum günü hediyesi aradığınız kişi çay-kahve tüketmeyi seviyorsa ona ofiste -ya da evde- keyifle içebileceği dünya çayları ve kahvelerinden oluşan bir tadım seti hediye edebilirsiniz. Bu hediye kısa sürede biteceği için içinize sinmiyorsa yanına; süzgeç, kupa, termos, French press gibi her zaman kullanabileceği ürünler de ekleyebilirsiniz.

Bu şekilde şık bir set hazırlayabilirsiniz. Türk kahvesinden keyif alan biri için kaliteli Türk kahvesi, bakır cezve, toprak fincan ve yanında lokum ya da şekerleme bulunan bir set hediye edebilirsiniz.

Kişiye Özel Hediyeler

Doğum günü için hediye vermek istediğiniz kişi ofiste çok zaman geçirmiyor mu? Öyleyse ofis ortamında nelere ihtiyacı olduğunu bilemeyebilirsiniz. Bu sebeple evinde ya da günlük hayatta rahatlıkla kullanabileceği hediyeler seçmenizi tavsiye ederiz. Şimdi doğum günü için kişiye özel hediye alternatiflerine bir göz atalım.

Tekstil Ürünleri

Tekstil ürünü derken tabii ki ona bir pantolon alın demiyoruz. Eğer kış aylarına uygun kurumsal doğum günü hediyesi arayışındaysanız; bere, atkı, eldiven gibi hem sizi hem de onu zorlamayacak tercihlere yönelebilirsiniz.

Özel yaptırma imkanınız varsa şal, bere ya da şapkayı şirketinizin logosunun renklerinde sipariş edebilirsiniz. Böylelikle kurumunuzu gittiği her yerde ona hatırlatacaktır. Ayrıca logolu ürünlerin tersine oldukça kullanışlı olacak.

Güzellik ve Bakım Ürünleri

kadinlar-icin-bakim-urunleri

Hem kadın için hem erkek için doğum günlerinde bakım ürünü hediye edebilirsiniz. Erkeğe duş jeli, banyo köpüğü, nemlendirici, tıraş losyonu gibi ürünlerden oluşan bir bakım kiti hazırlayabilirsiniz. İçerisine bir de kurumsal renklerinizde yüz havlusu ekleyebilirsiniz. Böylelikle kutunuz hem şirket ruhunu hatırlatır hem de hediyeyi uzun ömürlü hale getirir.

Kadınlar için güzellik ve bakım ürünlerinden oluşan bir doğum günü hediyesi mi düşünüyorsunuz? O halde burada daha özgür olduğunuzu söyleyebiliriz. Nötr alt tonlu nude veya kırmızı bir ruj her kadına yakışacaktır. Yine duj jeli, nemlendirici krem, yüz havlusu gibi ürünler tercih edebilirsiniz. Bu tarz ürünler de kadın çalışanların ve müşterilerin çok hoşuna gidecektir.

Teknolojik Ürünler

Teknolojik ürünler aynı zamanda ofis için hediye önerileri başlığı altında da değerlendirilebilir. Headphones, bluetooth kulaklık gibi ürünler güzel bir seçim olacaktır. Özellikle çok fazla yolculuk yapan kişiyi oldukça mutlu edecektir.

Hediye Çeki

Eğer hediye alacağınız kişiyi hiç tanımıyorsanız ya da zevklerini kestiremiyorsanız bütçeniz doğrultusunda bir hediye çeki alabilirsiniz. Hediye çeki bir mağazadan, masaj salonundan, kişisel gelişimi destekleyen bir kurstan olabilir. Tercih size kalmış.

Kurumsal doğum günü hediyesinin içine samimi bir dille hazırladığınız notu da ekleyebilirsiniz. Böylelikle hediyenizin etkisi artacak ve daha değerli hale gelecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

kurumsal-yilbasi-hediyeleri
Daha Fazla

Kurumsal Yılbaşı Hediyeleri

İçindekiler Gizle Yılbaşı Hediyesi TavsiyeleriKurumsal Yılbaşı Hediye KutusuMithra Hediye KutusuSukulentAlternatif Kurumsal Yeni Yıl HediyeleriSoya MumuMataraSabunUcuz Kurumsal Yılbaşı Hediye…