Krizantem (Kasımpatı) Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

okaliptus-beyaz-kasımpatı-buket

Krizantem çiçek bakımı nasıl yapılır diye merak edenler için dopdolu bir içerik hazırladık!

Papatyagiller familyasından olan kasımpatı, 30 farklı türe sahip olan bir çiçektir. Pembe, sarı, beyaz gibi farklı birçok renk seçeneği bulunan kasımpatı; aynı zamanda yaşam alanlarını güzelleştiren bir yapıya sahip.

Bu yazımızda krizantem (kasımpatı) çiçeği ile ilgili merak edilen tüm soruları yanıtlayacağız. İçeriğimizin sonunda kasımpatı çiçeği bakımı nasıl yapılır, kaç günde bir sulanır, kasımpatı çiçeği evde bakılır mı gibi tüm sorulara yanıt bulabileceksiniz.

Muhiku’nun çiçek kategorisini keşfetmenin şimdi tam zamanı. Çiçeklerin kişiye yaşattığı büyük mutlulukları bilmeyen yoktur. Zaman zaman herhangi bir sebepten aldığımız bir çiçek ile yaşadığımız mutluluğu tarif etmemiz imkansız.

Eğer sizde sevdiklerinizi bir çiçekle özel hissettirmek istiyor fakat aradığınız çiçeği bir türlü bulamıyorsanız Muhiku’nun çiçek kategorisi içerisindeki birbirinden hoş alternatifleri değerlendirebilirsiniz.

Krizantem (Kasımpatı) Çiçeği Nedir?

 

krizantem-cicegi-bakimi-nasil-yapilirKrizantem bir diğer adıyla kasımpatı, sonbahar aylarını renklendiren en güzel çiçeklerden biridir. Bu çiçek türünün kasımpatı olarak adlandırılmasının nedeni ise renkli çiçeklerin öldüğü kasım aylarında aniden açması olarak bilinmektedir.

Ayrıca bu özel bitki türünün; sarı, mor, beyaz, pembe gibi farklı renk seçenekleri vardır.  Papatyagillerin ailesi içerisindeki çiçeği en büyük tür olan kasımpatı, özverili bir bakım gördüğünde oldukça fazla çiçek açar. Kasımpatı evde yetişir mi diye soranlara bu çiçeğin hem saksı içerisinde hem de bahçede yetişebilecek bir bitki türü olduğunu söylemek isteriz.

Ayrıca Krizantem çiçek bakımı da sanıldığının aksine son derece basittir. Bazı çiçek türlerinin, uzun ömürlü olması için ciddi bir ilgiye ve bakıma ihtiyacı vardır. Fakat kasımpatı ekstra bir bakıma veya ilgiye ihtiyaç duyan bir tür değildir.

Krizantem (Kasımpatı) Çiçeği Özellikleri

Gel gelelim kasımpatı çiçeği özelliklerine. Kadife görünümlü bir yapıya sahip olan çiçek, papatyagiller familyasının en sevilen türlerinden biridir. Hassas bir çiçek çeşidi olarak anılan kasımpatı, özenli bir bakımla yaşam alanlarınızı göz alıcı bir atmosfere kavuşturmanıza yardımcı olur.

Sizde kasımpatı çiçeği özellikleri nelerdir diye merak edenlerden misiniz? Öyleyse bu özel çiçeğin sahip olduğu özelliklerden bahsedebiliriz. Yıllık bir bitki türü olan krizantem çiçekleri yaklaşık 50-150 cm yüksekliğine sahiptir.

Ayrıca bu çiçek türünün, oldukça büyük çiçek başları vardır. Krizantem çiçeğinin sahip olduğu her bir renk farklı bir anlam ifade eder. Kimilerine göre ölümsüzlük anlamı taşıyan bu çiçek türü renklerinin taşıdığı anlamlar şu şekilde.

  • Sarı kasımpatı çiçeği masumiyeti,
  • Beyaz kasımpatı çiçeği bolluğu ve parayı,
  • Pembe kasımpatı çiçeği şefkati,
  • Mor kasımpatı çiçeği ise asaleti temsil eder.

Krizantem (Kasımpatı) Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

krizantem-cicegi-bakimi-nasill-yapilir

En çok merak edilen konulardan biri de krizantem çiçek bakımı. Bu çiçek türünün bakımı aslında son derece kolay. Ekstra bir bakıma ihtiyaç duymayan bu türün sağlıklı bir şekilde yetişmesi için  öncelikle güneşli veya yarı gölge bir ortam gerekir.

Krizantem güneşi sever mi sorusuna da aslında yanıt vermiş olduk. Her çiçekte olduğu gibi krizantem de aşırı olmaması kaydıyla elbette ki güneşi sever.

Ayrıca Kasımpatı çiçeğini sık sık sulamak gerekir. Fakat sulama işleminin sıklığı suyun çok miktarda olacağı anlamına gelmez. Sulama işlemini az miktarda su ile yapmak gerekir.

Eğer evinizde bir kasımpatı çiçeğiniz varsa bu çiçeği budarken oldukça nazik davranmalısınız. Hassas bir yapıya sahip olan bu çiçek türü, rüzgarı da çok sevmez.

Eğer çiçeğiniz rüzgarlı bir yerde duruyorsa sağlıklı bir şekilde yetişmesi için yerini değiştirmeniz iyi olacaktır. Ayrıca rüzgarın çiçeğinizin dallarına zarar vermemesi için dalları da küçültebilirsiniz.

Kasımpatı Evde Nasıl Yetiştirilir?

Kasımpatı çiçeğini evde yetiştirmek isteyenleri de unutmadık. Eğer sizde evinize bu bitki türünden almak istiyor fakat kasımpatı çiçeği evde bakılır mi diye tereddüt yaşıyorsanız içeriğimizin detaylarına göz atabilirsiniz.

Kasımpatı çiçeği çok soğuk veya çok sıcak ortamları sevmez. Direkt olarak güneş ışığına maruz kalmadan ışığa doğru büyümesi çiçeğin sağlığı açısından oldukça önemlidir. Eğer kasımpatı çiçeğini evde yetiştirmek isteyenlerdenseniz bu çiçeği kökten ayırma veya tohum ekme yöntemlerini kullanarak çoğaltabilirsiniz.

Her çiçeğin olduğu gibi kasımpatı’nın da ekilmek için ideal bir dönemi vardır. Kış aylarının sonu, bahar aylarının başı kasımpatı tohumlarını ekmek için oldukça ideal bir zaman dilimidir.

Saksıda kasımpatı bakımı da bire bir aynıdır. Eğer saksı içerisindeki çiçeğinizin kökünden ayrılan bir kısım varsa bu kısmı ayrı bir saksıya dikerek çoğaltma işlemini yapabilirsiniz. Özellikle mayıs ayı, bu işlem için en ideal aydır.

Kasımpatı çiçeğinin tohumlarını ektiyseniz yaklaşık 20 gün sonra çiçeğiniz çimlenmeye başlayacak demektir. Eğer bu süreci kısa tutmak ve çiçeğin çimlendirme işlemini hızlandırmak istiyorsanız ilk adım olarak toprağın üstünü streç filmle kaplayabilirsiniz. Sonrasında streç filmin üzerine birkaç delik açabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde krizantem çiçeğiniz çok daha kısa sürede çimlenecektir.

Son olarak kasımpatı çiçeği kaç günde bir sulanır sorusunu yanıtlamak isteriz. Öncelikle kış aylarında, bitkiyi aşırı soğuktan korumak gerekir. Bu sebeple yapacağınız sulama işlemi sıklıkla fakat son derece az olmalıdır. Yani kasımpatı çiçeğinizi sık sık sulamalısınız ama çiçeği çok fazla su ile boğmamalısınız diyebiliriz. Ayrıca düzenli aralıklarla yapacağınız sulama işlemi, çiçeğinizin sağlıklı bir gelişim göstermesi için son derece önemlidir.

Muhiku’nun kasımpatı çiçek buketlerini keşfetmeye ne dersiniz? Eğer cevabınız evet ise Muhiku’nun kasımpatı kategorisine göz atabilirsiniz. Özenle hazırlanan çiçek buketleri içerisinden kendiniz veya sevdikleriniz için hoş seçimler yapabilirsiniz. Unutmadan ekleyelim. Seradan kapınıza en taze şekilde gelecek olan bu çiçekler, makul fiyat aralığı ile de sizi memnun eder.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

sukulent-cesitleri
Daha Fazla

Sukulent Türleri Nelerdir? Bakımı Nasıl Yapılır?

İçindekiler Gizle Sukulent Bakımı Nasıl Yapılır?SıcaklıkSaksı TercihiToprakSulamaEk BesinlerSukulent Türleri Nelerdir?Aloe VeraSenecio RowleyanusKalanchoe Blossfeldiana (Kalandiva)Haworthia FasciataSedum MorganianumSukulent Nasıl Çoğaltılır?…