Kişiye Özel Hediye Seçme Rehberi

kisiye-ozel-hediye-rehberi

Bizim için özel olan kişilere hediye vermek, onları ne kadar önemsediğimizin göstergesidir. Ancak hediye seçmek başlı başına özen isteyen bir iştir. Hediyeyi kim için ve ne için alacağımızın kararını önceden vermek hediye seçiminde büyük kolaylık sağlar. Kişiye özel hediye kavramını düşündüğümüzde anne, baba, sevgili, eş, arkadaş için bambaşka seçimler yapmamız gerekir.

Hediye seçerken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunların farkına vararak hediye seçiminde bulunursak hem hediye almak bizim için daha kolay hale gelir hem de hediyeyi verdiğimiz kişinin mutluluğu uzun süre kalıcı olur. Kişiye özel hediye seçerken öncelikle kime hediye alacağımız önemlidir. Ve tabii, ne için hediye alacağımız da!

Anneye Kişiye Özel Hediye Önerileri

Mesela annemize hediye alıyorsak nelere dikkat etmeliyiz?

Annelerimize genelde Anneler Günü’nde ve doğum günlerinde hediye alıyoruz. Annemiz için her iki gün özel olsa da hediye seçerken genelde klişe ürünlere yöneliyoruz. Anneye hediye seçerken farkında olmadan yapılan hataların başında annemizi evle bütünleştirdiğimiz için annemize hediye olarak ev eşyası almak geliyor. Artık annemize hediye alırken ev eşyası almaktan vazgeçmemiz gerekiyor.

Örneğin; kahve makinesi, ütü, robot elektrik süpürgesi, nevresim takımı, mutfak ekipmanları gibi ürünleri annemizi mutlu eder diye seçiyoruz. Elbette anneler evladının her sürprize mutlu olurlar. Fakat ev, aile bireylerinin ortak yaşam alanı olduğu için annemizi ev ile bütünleştirip ev eşyası almaktan acilen vazgeçmeliyiz.

Manevi Değeri Olan Hediyeler

yenilenen-hep-aklimdasin-dogum-günü-hediye-kutusu

İlginizi Çekebilir: Hep Aklımdasın Doğum Günü Hediye Kutusu

Peki, o halde anneye özel hediyeler neler? Bize yıllarca “yemeyip yediren, giymeyip giydiren” diye annelerimiz başımızın tacı. Anne için alacağımız özel hediyenin somut bir eşya olmasına gerek yok. Evladının onun için özenle hazırlamış olduğu kahvaltı masası veya akşam yemeği de bir anne için oldukça duygusal bir hediye. Veya her akşam bıkmadan usanmadan bize sofralar hazırlayan annemize bu kez de biz farklı bir mekanda akşam yemeği ısmarlayabiliriz.

Cilt Bakım Ürünleri

keyif-dolu-bakim-hediye-kutusu

İlginizi Çekebilir: Keyif Dolu Bakım Hediye Kutusu

Cilt bakım ürünleri de annelerimizin sevebileceği bir hediye çeşidi. Sıcak soğuk demeden çocuklarının arkasında koşturmaktan kendini ihmal eden annelerimize; doğal, el yapımı cilt bakım ürünleri alabiliriz. Hem doğal olması da annelerin dikkat edeceği önemli bir etken olacaktır. Keyif Dolu Bakım Hediye Kutusu, içerisinde bulunan; doğal lif ve doğal sabunuyla kadınlara özlemini duydukları bakım seansını sunmaktadır.

Şal-Broş Takımı

Annelere hediye seçmek tabii ki hiç kolay bir iş değil. Ama anneye kıyafet alma düşüncesi de aynı ev eşyası almak gibi sıradan. Bu durumda kıyafet almayı da düşünmesek iyi olur. Ancak kıyafet yerine kıyafetini tamamlayıcı aksesuarlar her annenin beğenisini kazanacaktır. Mesela güzel bir şal ve broş annelerin sevebileceği ve çok uzun yıllar boyunca kullanabileceği iki güzel aksesuar.

Kolye

Kolye fikri yılların eskimeyen hediyesidir. Hatırası her daim kalır. Dolayısıyla baget, harf, seramik ya da Swarosvski taşlı gümüş kolye seçebilirsiniz. Annenizle olan bir resminizi küçültüp içine koyabilirsiniz, bu hediyenizin manevi değerini arttıracak bir ayrıntı olacaktır. Yıllar geçse de hem anneniz sizin aldığınızı unutmaz boynunda taşır hem de siz annenizin boynunda gördükçe mutlu olursunuz.

Türk Kahvesi Kutusu

turk-kahvesi-hediye-kutusu-micao

İlginizi Çekebilir: Türk Kahvesi Kutusu

Muhiku’da hem sizin hem annelerin beğenisini kazanacak çok güzel bir Türk kahvesi seti var. Türk Kahvesi Kutusu’ndan çıkan Selamlique markasına ait kahveyi Kapadokya’daki çömlek atölyelerinde üretilen toprak cezvede pişirip toprak fincanlarda içmek ayrı bir zevktir. Annelerimiz için gün ortasında içilen yorgunluk kahvesi günün vazgeçilmez anlarını oluşturur. Klasik porselen fincan takımı almak yerine bu şekilde farklı tarzda bir kahve kutusu almanız anneniz için şaşırtıcı olacaktır.

Saksı Çiçeği

Annelerimiz çiçekleri sever. Çiçeklere çocukları gibi bakar, arkadaşıymış gibi çiçekleriyle konuşur, çiçekleriyle dertleşir. Vazo çiçeklerini de alabilirsiniz elbette ama annelerimiz çiçek bakımı konusunda uzman sayılacak kadar bilgiye sahipler. Bu sebeple annelerinize saksı çiçeği almakta çekinmenize hiç gerek yok. Orkide, kalanchoe, aloe vera, siklamen gibi çiçekleri değerlendirebilirsiniz.

Babaya Kişiye Özel Hediye Önerileri

Babaya hediye almak aslında anneye hediye almaktan daha zordur. Doğum günleri ve Babalar Günü, babalara en çok hediye alındığı zamanlardır. Sanki başka zamanlarda babalara hediye alınmıyor gibi yerleşmiş bir düşünce oluştu. Burada tabii yıllarca babanın aile otoritesini sağlayan unsur olarak görülmesi ve belki de babalardan annelere nazaran daha çok çekinilmesi etkili oldu.

Hatta son zamanlarda yazılı ve görsel medyada Babalar Günü yaklaştığında reklamlar hediye üzerine dönmeye başlar. Birçok baba da Babalar Günü’nün varlığını bu sayede öğrenmiş oldu.

Erkek için Hediye Kutusu

erkege premium tebrik hediye kutusu

İlginizi Çekebilir: Erkeğe Premium Hediye Kutusu

Babaya hediye alırken hem onu mutlu edecek hem de en az onun kadar ağırbaşlı olacak bir hediye bulmak artık zor değil! Muhiku’nun erkekler için özel olarak tasarladığı Erkeğe Premium Hediye Kutusu, içerisinde bulunan; tükenmez kalem, siyah ajanda, mum, kahve, kupa ve kolonya ile babanızı mutlu edecek bir kutu.

Kol Düğmesi

Günü ve sebebi ne olursa olsun babamıza da hediye alarak onun gönlünü hoş tutmak güzel bir duygudur. Babamıza ne alsak ya da ne almasak diye düşünecek olursak… Mesela babalara çok klişe olsa da güzel bir kol düğmesi alınabilir. Özellikle klasik giyim hayatında fazlaca yer etmiş babaların temel aksesuarlarından biridir sonuçta kol düğmeleri.

Saat

Baba için kişiye özel hediye seçenekleri arasında saat de sayılabilir. Babamıza kol saati de alabiliriz, iş durumuna göre karar verip masa başında çalışma durumu varsa aile fotoğrafı baskılı masa saati ya da duvar saati yaptırabiliriz.

İlgi Alanlarına Yönelik Hediyeler

Günün çoğu saatini evde geçiren özellikle emekli babalara ilgi alanlarına göre hediyeler alınabilir. Tavla takımı, grup oyunları ile sevdiği türden kitap ve dergiler düşünülebilir. Eğer balık tutmak hoşuna gidiyorsa olta takımı da değerlendirilebilir.

Sevgiliye Kişiye Özel Hediye Fikirleri

Sevdiğinize hediye almak için özel zamanları beklemeden de hediye alabilirsiniz. Fakat sevgiliye hediye almayı unutmayacağınız önemli özel günlere ekstra dikkat etmek gerekiyor. Mesela sevgiliyle tanışma yıl dönümü, sevgilinin doğum günü, 14 Şubat Sevgililer Günü gibi bu özel günler unutulmamalıdır.

Peki, sevgiliye hediye alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Öncelikle hangi özel gün için hediye alacaksınız onu pekiştirmeniz gerek. Fakat hangi özel gün olursa olsun sevgiliyi unutmamış, onu düşünerek hediye almış olmanız sevgiliniz için oldukça memnun edici bir davranış olacaktır.

Sevgiliye Hediye Kutusu

sevgini-paylas-hediye-kutusu-melodi

İlginizi Çekebilir: Sevgini Paylaş Hediye Kutusu

İçinden romantizm taşan bu hediye kutusu, sevgililerin favorisi olmuş durumda. Kalpli mum, iki çeşit filtre kahve, kupa ve kalpli çikolatanın yanında yer alan kırmızı kalpli kutuda mum, özellikle de kız arkadaşınızı çok mutlu edecektir. Bu kutuyu satın alacaksanız hediye notu kısmında romantik bir mesaj yazmayı unutmamalısınız!

Fotoğraf Albümü

Sevgiliye alınabilecek hediyeler içinde fotoğraf albümü de var. Sevgiliyle anısı olan birçok fotoğraftan albüm oluşturabilirsiniz. İsterseniz farklı seçeneklerde olan ahşap fotoğraf albümü, dijital albüm, deri kılıflı özel tasarım albüm hazırlatabilirsiniz. Ya da kendi el emeğinizle istediğiniz materyal ile fotoğraflarınızı yapıştırarak bir albüm yapabilirsiniz. Peri led ampuller ve duvara asılan ahşap fotoğraf panoları son dönemde oldukça popüler.

Kar küresi

Kar küresi aslında her zaman beğenilen bir hediye. Sevgiliniz romantik ve duygusal biriyse bu kar küresini beğenme ihtimali oldukça yüksek. İçerisinde sevgililerin yer aldığı kar küreleri hoş bir seçim olacaktır.

El Emeği Hediyeler

kisiye-ozel-hediye-yapimi

Bazıları için sıradan ya da gösterişsiz olsa da el emeği ile yapılan hediye seçimleri daha değerli olabiliyor. El emeği ile yapılan hediyeler için belki de günlerce uğraşmak gerekiyor. Normalde hediye seçimlerinde kıyafet son sıralarda yer alsa da el emeği ile yapılan bir kazak, bere, atkı son derece anlamlı bir hediye olacaktır. Sevdiğinizin el emeği ile yapılan kazağı giydiğinizde, içinizin ısındığı gibi kalbiniz de ısınacaktır.

Arkadaşa Kişiye Özel Hediye Fikirleri

Arkadaşlar, aileden sonra hayattaki en değerli kişilerimizdir. Arkadaşlarımıza yılbaşında, doğum günlerinde, mezuniyette ve düğün zamanlarında hediyeler almaya özen gösteriyoruz. Arkadaşlarımıza hediye seçerken özel olmasına dikkate edeceğimiz gibi ihtiyaca yönelik olmasına da dikkat etmeliyiz.

Arkadaşa Hediye Kutusu

kendine-vakit-ayir-hediye-kutusu

İlginizi Çekebilir: Kendine Vakit Ayır Hediye Kutusu

Bir kahvenin 40 yıl hatırının kalmasını istediğiniz arkadaşlarınıza Muhiku’dan Kendine Vakit Ayır Hediye Kutusu’nu tercih edebilirsiniz. İçerisinde boş zamanlarını en güzel şekilde değerlendirmesini sağlayacak fesleğen yetiştirme kiti ve kitap bulunan bu kutuda aynı zamanda bu deneyimlerine eşlik etmesi için kahveli aromatik mum, çay ve kahve de var.

Kişiye özel hediye haline getirebileceğiniz bu set, son dönemde arkadaşların birbirine en fazla aldığı doğum günü hediyesi diyebiliriz. Üstelik içerisindeki kitabı arkadaşınızın zevkine göre kendiniz seçebiliyorsunuz.

Kitap

Kişiye özel hediye denince belki de en güzel seçeneklerden biri imzalı kitaplar. Arkadaşınızın en sevdiği yazardan onun için imzalı bir kitap alırsanız eminiz ki bu harika hediye ömür boyu unutulmayacaktır.

Kupa Bardak

deniz-temali-kupa

Arkadaşınıza sevdiği figürde bir kupa alabilirsiniz. Çayı ve kahveyi sizin aldığınız kupada her içişte arkadaşınızın aklına gelmek güzel olacaktır. Örneğin Star Wars hayranı arkadaşa üç boyutlu Stormtrooper kupa alabilirsiniz.

Termos

Yine öğrencilik yıllarında ve çalışma hayatında evden hazırlayıp yanımızda taşımak istediğimizde, sıcak içeceğe ihtiyaç duyulduğunda termos çok iyi bir kurtarıcıdır. Arkadaşınıza termos bardak alarak güzel bir hediye almış olacağınızdan şüpheniz olmasın.

Eşe Kişiye Özel Hediye Seçenekleri

Sevdiğimiz insan artık hayat arkadaşımız olmuşsa onu mutlu etmek için zaman zaman hediyeler alabiliriz. Zaten eşe hediye almak için sadece özel günleri beklemeyen bir kesimin olduğunu biliyoruz. Yine de hem özel günlerde hem de aklınızda eşiniz mutlu etmek için hediye alma fikri varsa aşağıdaki seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Eşe Hediye Kutusu

all-we-need-is-love-hediye-kutusu

İlginizi Çekebilir: All We Need is Love Hediye Kutusu

İçinde birden çok hediye seçeneğini barındıran All We Need is Love Hediye Kutusu, güzel bir seçim olur. Çay, kahve, kupa, çikolata, kolonya ve mumla harika bir alternatif olacak. Ayrıca bu sete ona özel hediye notunuzu ilave edip yeniden kalbini çalabilirsiniz.

Kısa Bir Tatil

Kısa bir tatil molası çok güzel bir düşünce olacaktır. Hayatın yoğunluğu içinde zihinler ve bedenler bu kadar yorulmuşken eşinizle baş başa geçireceğiniz kısa bir tatilin size çok iyi geleceğine eminiz. Mevsimine göre gideceğiniz yeri tercih etmek size kalmış. Genellikle tatil denilince aklımıza yaz mevsiminde deniz-kum-güneş üçlemesi gelir. Fakat kışın kayak tatili de gayet güzel bir tercih. Sıcak bir şömine başında karlı bir manzara izlemek herhalde çok keyifli olsa gerek!

Takım Forması

Özellikle futbol, erkeklerin vazgeçilmezidir. Hem arkadaşlarıyla haftalık yaptıkları halı saha maçları hem de ekran karşısında izledikleri lig maçları erkekler için bir tutkudur. Eşinize tuttuğu takımının formasını, sırtına ismini yazdırarak alırsanız onu tahmin edemeyeceğiniz kadar sevindirebilirsiniz.

Kısa Workshoplar

Eşinizle birlikte katılarak birlikte kaliteli zaman geçireceğiniz; ortak olarak sevdiğiniz bir alanda workshoplara katılabilirsiniz. Mesela teraryum hazırlama atölyelerine katılabilirsiniz. Çikolata, seramik boyama da seçebileceğiniz workshoplardan olabilir.

Oyun Konsolu

Özellikle oyunlara düşkün bir eşiniz varsa onun için en güzel hediyeyi ararken onu fazlasıyla mutlu edeceğinize inandığınız bir oyun konsoluna denk gelirseniz pişman olmayacağınıza inanarak eşiniz için tereddüt etmeden alabilirsiniz. Tereddüt etmeyin çünkü oyun düşkünü erkekler bu hediyeye asla hayır demezler.

Kişiye özel hediye seçmek zor bir iş olsa da sizlere bu konuda bazı fikirler sunmaya çalıştık. Hediye seçerken kime alacağınız, ne zaman alacağınız birinci önemli adımdır. Bundan sonra alacağınız hediyenin bir ihtiyacı karşılamasını mı yoksa doğrudan karşınızdaki kişinin sadece beğenmesini mi tercih edersiniz, orası size kalmış. Fakat bu ayrıntılara dikkat ettiğiniz sürece hediye seçmek sizin için kolay.

Hediye seçmeyi daha kolaylaştırmak için Muhiku’nun kişiye özel hediye seçeneklerine bakabilirsiniz. Hem siz hem sevdikleriniz için fazlaca düşünülmüş olan, sıradanlıktan uzak olan bu hediye kutuları sizi hediye seçme konusunda yaşadığınız zorluktan kurtaracaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

nisan-hediyesi-ne-alinir
Daha Fazla

Nişan Hediyesi Ne Alınır?

İçindekiler Gizle Kıza Nişan Hediyesi Ne Alınır?Türk Kahvesi KutusuSoya MumBitkiKolyeTabloErkeğe Nişan Hediyesi Ne Alınır ?Erkeğe Tebrik Hediye KutusuSaatCüzdanKemerSöz…