Kısırlaştırılmış Kediye Normal Mama Verilir mi? – Kısırlaştırılmış Kedi Beslenmesi

kisirlastirilmis-kedi-beslenmesi-muhiku-blog

Kısırlaştırılmış kediye normal mama verilir mi, verilirse ne olur gibi sorulara yanıt arıyorsanız doğru yerdesiniz. Kısırlaştırılmış kedi beslenmesine dair tüm meral edilenleri kedi anneleri ve babaları için cevapladık. O halde keyifli okumalar dileriz.

evcil-hayvan-urunlerini-kesfetHer evcil hayvan sahibinin merak ettiği konulardan biri kısırlaştırmadır. Kısırlaştırmayla ilgili öncelikli olarak şunu bilmeliyiz ki çiftleşme imkanı olmayan kedilerin sağlıkları açısından kısırlaştırılmaları çok önemlidir.

Bu yüzden evinizde bir kedi besliyorsanız bu konuda gerekli bilgileri veterinerinizden almanız gereklidir. Peki söz konusu kısır kedinin beslenmesi olduğunda ne yapmalıyız?

Eğer siz de kısırlaştırılmış kediye normal mama verilir mi diye merak ediyorsanız yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Bu yazımızda sizler için kısır kedi beslenmesi ile ilgili ipuçlarından bahsedeceğiz.

Kısırlaştırılmış Kedi Hangi Mamayı Yemeli?

kediler-ne-yer-ne-severKısırlaştırılmış kediler ara sıra olmak koşuluyla normal mama yiyebilirler. Ancak operasyon sonrasında kilo almaya daha yatkın hale geldikleri için sürekli olarak yemeleri kilolarında orantısız bir artışa sebep olabilmektedir.

Bu yüzden de piyasada onlar için özel mamalar mevcuttur. Bu mamaların içeriğindeki yağ daha azdır ve böylece kediniz ideal kilosunu korur. Bildiğiniz gibi kedilerde kilo önemli bir konudur.

Fazla kilo ilerleyen dönemlerde pek çok rahatsızlığa sebep olabilmektedir. Bu yüzden de beslenmelerini takip etmek bizlere düşer.

Kısacası şunu belirtmemizde fayda var ki kısır bir kedinin kilosu açısından en doğru mama özel mamalardır. Arada sırada normal mama yemesinde bir sakınca olmasa da genel anlamda yemesi faydalı değildir.

En doğru mama tercihi için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz. Hekiminiz bu noktada kedinizin yaşını ve sağlık durumunu göz önüne alarak en doğru mamayı sizlere önerecektir.

Hatta kedi ödül maması alırken dahi veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz. Böylece kediniz için en sağlıklı mamaları kullanabilirsiniz.

Kısırlaştırılmış Kedi Normal Mama Yemez mi?

kedi-mamasi-muhiku-blogKısır kedi normal mama yiyebilir. Ancak bu mamalar yüzünden daha kolay kilo alır. Kilo ise kediler için sağlık açısından riskli bir durumdur.

Operasyon sonrasında kedinizin metabolizması otomatik olarak yavaşlar. Bu durum da hızlı kilo almasına sebep olur. İşte tam da bu yüzden normal mama çok doğru bir tercih değildir.

Eğer elinizde anlık olarak kısır maması yoksa endişelenmenize gerek yok. Bu tarz durumlarda 1-2 gün kedinize normal mama verebilirsiniz.

Ancak sürekli olarak vermeniz doğru olmayacaktır. Kedinizin sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürmesi için mama oldukça önemli bir konudur.

Kısırlaştırılmış Kedi Mamasının Ne Farkı Var?

Kedilerin kısırlaştırma operasyonundan sonra metabolizmaları yavaşlar. Böylece hızlı kilo almaya çok müsait hale gelirler.

Kilo ise sağlıkları açısından oldukça riskli bir durumdur çünkü kedilerin bünyeleri hassastır. Normal mamaların yağ ve tuz oranları nispeten daha yüksektir.

Bu durum da kısır kedinin daha kolay şekilde kilo almasına sebep olmaktadır. Eğer kediniz kısırsa en doğru yöntem özel mama kullanmanızdır. Bu özel mamaların içeriği kısır kedilere özeldir. Bu sayede kilo almaları daha zordur.

Kedinizin sağlığı açısından operasyon sonrası mutlaka veteriner hekiminizle görüşmenizi tavsiye ederiz. Böylece kedinize en uygun kısır mamasını sizlere önerecektir.

Kısırlaştırılmış Kedi Maması Kullanmak Zorunlu mu?

Eğer kediniz kısırsa en doğru mama onlar için özel mamalardır. Bu mamalar kısır kedilere özel olarak üretilmektedir. Çünkü içeriğindeki yağ ve tuz oranları azaltılmıştır.

Bu sayede de kedinizin kilo almasını engeller. Kedinizin kilosunu korumak için bu mamalar en uygunudur. Eğer bu noktada başka endişeleriniz de varsa mutlaka veteriner hekiminizle görüşmenizi tavsiye ederiz. Hekiminiz en doğru mamayı sizlere önerecektir.

Ayrıca kedinizin başka bir özel durumu da varsa veterineriniz size özel bir mama da vermiş olur. Kısırlaştırılmış kedi hangi mamayı yemeli noktasında en doğru yöntemin özel mamalar olduğunu söyleyebiliriz.

Kısırlaştırılmış Kediye Normal Mama Verilirse Ne Olur?

kisirlastirilmis-kediye-normal-mama-verilirse-ne-olur

Kediler doğaları gereği etobur canlılardır. Fakat sürekli olarak et vermemiz mümkün olmadığından dolayı kuru mamaları tercih ederiz.

Kuru mamaların ise içerikleri birbirinden farklıdır. Çünkü yavru kediler farklı, yetişkin kediler farklı ve kısır kediler farklı mama yerler.

Hatta özel rahatsızlığı olan kediler için farklı mamalar mevcuttur. Kısır kedilerin yemesi gereken mamalar ise kısır kedi maması olmalıdır.

Çünkü kısır kedilerin metabolizmaları yavaş çalışır ve daha kolay kilo alırlar. Kilo ise onların sağlığını olumsuz etkiler.

Kısır kedi mamaları kilo almalarını engeller çünkü içeriği bu duruma göredir. Eğer kedinizin sağlıklı bir yaşam sürmesini istiyorsanız bu durumda hassas davranmanız önemlidir.

Kedilerin kilo alması ileriki dönemlerde sağlık problemleri yaşamalarına neden olur. Bu yüzden hareket etmeleri ve uygun mamalar yemeleri önemlidir.

Kısır mamalar işte tam da bu noktada devreye girmektedir. Eğer kediniz operasyon geçirdiyse bu mamaları tercih etmelisiniz.

En doğru ve kaliteli mama için de mutlaka veterinerize danışmanızı tavsiye ederiz. Unutmayın ki sağlık için en önemli unsur beslenmedir.

Kediniz bu şekilde çok daha sağlıklı bir ömür sürecektir. Biliyoruz ki onların sağlığı bizler için her şeyden önemli ve kıymetli. Sağlıklı günler dileriz.

1 yorum

  1. Ben kedimi kısırlaştıralı 1 yılı geçti fakat normal mama vermeye devam ediyorum. Herhangi bir hastalık veya kilo sorunu yaşamadık. Mamayı ölçülü verdiğiniz sürece sorun olacağını düşünmüyorum. Kısır mamasıda verseniz fazla verdiğiniz zaman oda kilo yapabilir bence. Bu kedinizle ne kadar ilgilendiğinizle alakalı bişey.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir