Deneyim: Sabun Bazı ile Kendi Sabununu Yap!

sabun-bazi-deneyimi-kendi-sabununu-yap

Daha önce hiç sabun bazı ile kendi sabununuzu yaptınız mı? Eğer cevabınız hayır ise bu içeriğimizde harika bir şey keşfedeceksiniz. Evet, bu içeriğimizde size sabun bazı ile kendi sabununuzu yapmanın küçük sırlarını, sabun yapmanın en kolay ve en ucuz yollarını anlatacağız. Öyleyse başlayalım!

Bir yılı aşkın süredir dünyada büyük bir etki yaratan küresel salgın ile boğuşuyoruz. Hastalığın yayılmaması ve bu hastalığı en az hasar ile atlatabilmemiz adına sosyal yaşantımızdaki pek çok şeyden ödün verdik ya da vermek zorunda kaldık.

Artık sevdiklerimizle dahi aramıza aşılması çok da kolay olmayan bir mesafe koyduk. Yanlış anlamayın buradaki mesafe ile kastettiğim tamamen somut bir mesafe. Yoksa hala duyduğumuz o koşulsuz sevgi ve bağlılık devam ediyor.

Kendi kabuğumuza çekildiğimiz bu süreçte aslında biraz da yalnızlaştık, daha doğrusu kendimizle baş başa kaldık ve kendimize tahammül etmeyi öğrendik. Kendimizi anlamaya çalıştığımız gibi kendimizi keşfetmeye başladık. Hayatın o koşuşturmasının ara vermesi aslında yepyeni bir “ben”in doğmasını da sağladı.

Fark ettiniz mi bilmiyorum ama son zamanlarda herkes kendi mumunu, sabununu, tabağını, saksısını, avizesini ve aklınıza gelebilecek pek çok şeyi yapıyor. Sizce de bu pandemiden sonra daha da yaygınlaşmadı mı? Bu baş belası hastalık aslında bizi bir taraftan bitirirken diğer taraftan önümüze bambaşka bir kapı açtı. Keşiflerle ve yeniliklerle dolu rengarenk bir kapı.

Normal şartlarda açmaya cesaret edemediğimiz o kapıyı kendimize yönelmemizin gücüyle topladığımız cesaretle bir çırpıda açtık. O kapının ardında ise aslında yetenekli, kendine güvenen ve yalnız kalmaktan korkmayan bir “ben” ile tanıştık. Olumsuzlukların ardındaki olumlu şeylere odaklanmak gerekirse, o ben ile iyi ki tanıştık!

O zaman günlük hayatımızda geniş yer kaplayan sabunu da yapmayı neden öğrenmeyelim ki? Rengarenk çiçeklerle ve doğadan topladığımız diğer malzemelerle süsleyeceğimiz sabunlarla banyomuz için hoş dekoratif sabunlar da hazırlayabiliriz.

İşte, evde sabun yapımına dair her şey!

Sabun Bazı Deneyimi

sabun-bazi-deneyimi

 

Zorluk derecesi kolay düzeyde olan bu deneyim, yaptıktan sonra sizin için harika bir hatıra olabilir. Dilerseniz saklayabilir dilerseniz de temizlik için kullanabilirsiniz.
Sizin için aşamaları adım adım anlattık. Soğuma işlemi ile birlikte bu deneyim ortalama 1 saat sürüyor.

  • Birinci Adım: Sabun Eritme

İlk olarak sabun bazını bıçak yardımı ile küçük parçalara bölün. Daha sonra bir cezvenin içerisine yerleştirebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken şey cezveyi direk ocakta ısıtmamak olacak. Yanmadan sağlıklı bir şekilde erimesi için büyük bir kabın içerisinde (tencere olabilir) kaynayan suda eritiyoruz.

  • İkinci Adım: Eriyen Baza Su Ekleme

Sabun bazı erimeye başladığında bazın içerisine bir yemek kaşığı su eklemek gerekiyor. Sabunun daha iyi köpürmesi için tamamen eridiğinden emin olduğunuz baza bir yemek kaşığı su ekleyip karıştırmalısınız. Dilerseniz bu aşamada kendi esansınızı, baharat veya koku veren, size zarar vermeyecek maddeleri sabuna ekleyebilirsiniz.

  • Üçüncü Adım: Sabunu Kalıba Dökme

Öncelikle bir miktar sabunu karton kalıba dökün. Hemen sonrasında sabuna eklemek istediğiniz maddeleri ekleyebilirsiniz. Limon, hibiskus, tütsü, kahve, deniz kabuğu, nar çiçeği, gül yaprakları ve daha pek çok şeyle sabununuzu süsleyebilirsiniz.

? Örneğin; “limon sabunu nasıl yapılır?” sorusu üzerinden gidelim. Tek yapmanız gereken kalıba döktüğünüz sabunu limon kabuklarıyla ya da küçük limon dilimleri ile süslemek.

Söylememiz gerekiyor ki kahve, hibiskus, tütsü ve limon sabunlara bambaşka bir koku katıyor. Siz de evinizde bulunan kahve ve tütsü ile sabununuzun büyüleyici bir kokuya sahip olmasını sağlayabilirsiniz. İstediğiniz maddeleri sabuna ekledikten sonra geri kalan bazıda üzerine dökmelisiniz.

  • Dördüncü Adım: Soğumaya Bırakma

Sabunumuzu yaklaşık 30 dakika soğumaya bırakın. Daha sonrasında karton kalıbı keserek sabunu kalıptan ayırın ve hepsi bu kadar, sabununuz hazır!

Kendi Sabununu Kendin Yap Seti

muhiku sabun yapma deneyimi

Muhiku’nun hayata değer katan yenilikçi hediye dünyası içinde birbirinden keyifli deneyim kitleri yer alıyor. Sabun bazı deneyimi de bu keyifli deneyim kitlerinden biri. Yalnızca bir saatinizi ayıracağınız bu kit ile yalnızca sabun yapmayacaksınız. Bu kit ile el becerinizi ve yaratıcılığınızı geliştirebilirsiniz. Ayrıca mental anlamda rahatlayabilir ve iş ya da okul stresinden uzaklaşabilirsiniz.

Muhiku’nun sabun bazı deneyimi içinde;

  • Sabun bazı,
  • Karton kalıp,
  • Deneyim bilgi kartı yer almaktadır.

Bu deneyim kiti sayesinde tek tek malzeme arayışına girmekten kurtulacaksınız. Ayrıca sabun kalıbı nasıl yapılır diye kara kara düşünmenize de gerek kalmayacak. Çünkü deneyim kitinin içinde hali hazırda sabun kalıbı mevcut. Tek yapmanız gereken malzemeleri önünüze çıkarmak ve adım adım sabun bazı deneyimini takip ederek kendi sabununuzu hazırlamak.

Bu güzel deneyimden sevdiklerinizin de faydalanmasını isterseniz Kendi Kutunu Yap ile onlar için harika bir kutu tasarlayabilirsiniz. Bu kutunun içine dilerseniz farklı deneyim kitleri ekleyebilirsiniz. Ayrıca hediye kutusu çay, kahve, kupa, tütsü, çikolata, sağlıklı atıştırmalık ve daha pek çok hediyelikle süsleyebilirsiniz.

Evde yapılabilecek diğer hobiler için de blog yazımıza göz atabilirsiniz.

Hazırladığınız sabunları bizimle paylaşmayı unutmayın!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir