Kediler Yulaf Yer mi? Kedilere Yulaf Nasıl Verilir?

kediler-yulaf-yer-mi

Son yıllarda giderek popüler hale gelen ve kahvaltılarımızdan eksik etmediğimiz yulafı kedilerinizin de yiyebileceğini biliyor muydunuz? Özellikle yulafa olan ilginin arttığı bu dönemlerde kedi sahiplerinin en merak ettiği sorulardan arasında “kediler yulaf yer mi? kedilere yulaf nasıl verilir” gibi konular yer alıyor.

Kuru mama paketlerinin üzerinde sıklıkla görmeye başladığımız yulaf kediler için de oldukça faydalı besinler arasındadır. Eğer siz de kedinize yulaf vermek istiyor fakat emin olamıyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

evcil-hayvan-urunlerini-kesfet

Kediler için yulaf faydalı besinler arasındadır. Çünkü ihtiyaçları olan enerjilerin bir kısmını tahıllardan karşılarlar. Bu yüzden de pek çok kedi mamasının paketi üzerinde yulaf ibaresi görebilirsiniz. Çok olmamak koşuluyla kedinizin yulaf içerikli gıdalar tüketmesi sağlığını olumlu açıdan etkileyecektir.

Eğer kedinizin özel bir sağlık durumu söz konusuysa bu noktada bir veteriner hekimle görüşmeniz oldukça önemlidir. Standart beslenmenin dışına çıktığınız tüm yiyecek türlerinde olası sağlık problemlerine karşı veteriner kontrolü oldukça önemlidir.

Kedilere Yulaf Nasıl Verilir?

Evcil hayvan sahiplerinin en merak ettiği sorulardan biri kedilere yulaf nasıl verilir? sorusudur. B-6 vitamini açısından zengin yulaf kedilerin tüketimine oldukça uygun besinler arasındadır. Ancak şu da  unutulmamalıdır ki fazla tüketimi tavsiye edilmemektedir. Bu yüzden kedinize yulaf vermek istiyorsanız bunu doğru oranda yapmanız gerekir.

Yulafla ilgili öncelikli olarak şunu söyleyebiliriz ki içeriğinde yulaf bulunan mamalar piyasada mevcuttur. Dilerseniz veteriner hekiminize başvurduktan sonra bu mamalardan kedinize alabilirsiniz. Eğer yulafı ara sıra vermek istiyorsanız da kediniz için faydalı olan sebzelerle karıştırarak da verebilirsiniz.

Kedinize yulaf vermek için bir diğer opsiyon ise haşlanmış ete yulaf ilave edebilirsiniz. Ocakta haşladığınız et içerisine biraz havuç, patates ve yulaf ekleyerek kediniz için harika bir ara öğün oluşturabilirsiniz. Ancak şunu unutmamalısınız ki sürekli olarak yulaf yedirmek sağlıklı bir opsiyon değildir.

Her ne kadar B-6 açısından zengin bir besin olsa da sürekli olarak kedinize vermeniz sağlık açısından iyi bir yöntem değildir. Bu yüzden yulaf sıklığını veteriner hekiminize başvurabilirsiniz.

Yulaflı Kedi Maması

yulafli-kedi-mamasi

Yulaflı kedi maması piyasada mevcuttur. Pek çok marka mama çeşitlerini tahıllı ve tahılsız olarak ikiye ayırmaktadır. Eğer kedinize yulaf vermek istiyorsanız bu mamaları inceleyebilirsiniz. Ancak tercih ettiğiniz mama markasının kaliteli olmasına özen göstermelisiniz.

Kedi mama tercihinde bir diğer dikkat etmeniz gereken unsur ise kedinizin sağlık durumudur. Bu noktada ise yaşı, kısırlık durumu ve kronik rahatsızlıklar oldukça önemlidir. Yulaflı kedi maması almadan önce bir veteriner hekimi tavsiye oldukça önemlidir. Kedinizin muayene ve bakımlarını yaptırdıktan sonra veterinerinizin onayı doğrultusunda mama tercih ederseniz çok daha sağlıklı olacaktır.

Yulafsız ve yulaflı mama tercihinde kedinizin sağlık durumu önemli bir faktördür. Kedinizde diyabet, kalp, şeker gibi rahatsızlıklar mevcutsa bu noktada veteriner onayı almadan mama değiştirmemelisiniz. Yulaf her ne kadar kediler için sağlıklı bir besin olsa da hastalık durumlarında işler değişebilir. Mama içerikleri de genellikle kedilerin sağlık durumları baz alınarak oluşturulur ve her mamanın ayrı bir işlevi vardır. Bu yüzden temel anlamda bu şekilde bir değişikliği kendi tercihinizle yapmamalısınız.

Yavru Kedi Yulaf Yer mi?

Kedi sahipleri yavru kedi yulaf yer mi sorusunu genellikle çok merak ederler. Bu noktada öncelikli olarak şunu söylemeliyiz. Bir yavru kedi ilk 2 ay boyunca anne sütüyle beslenmelidir. Bu yüzden ilk 3-4 ay içerisinde yavru kediye yulaf vermek doğru değildir. Sonraki süreçlerde ise bir veteriner hekim onayı oldukça önemlidir.

Yulaf B-6 vitamini açısında zengin bir besin kaynağıdır ve kediler için de oldukça faydalıdır. Ancak yavru kedilerin sindirim sistemleri yetişkin kedilere göre oldukça farklıdır. Bu yüzden de yetişkin kedilerle yavru kediler aynı şekilde beslenmezler. Yulaf noktasında hassas davranmak ve yavru kedinize vermeden önce bir veteriner hekime danışmak daha doğru bir yöntem olacaktır.

Kediler Neden Yulaf Yer?

kediler-neden-yulaf-yer

Yulaf kediler için oldukça faydalı besinler arasındadır. İçeriğindeki B-6 vitamini sayesinde kedilerin sağlıklı gelişimleri için oldukça büyük öneme sahiptir. Bu yüzden de kedi mamalarının bir kısmı yulaflı olarak üretilmektedir. Hatta birçok kedi sahibi kedilerine yulafı lapa yapıp başka öğünlerle karıştırarak vermektedir. Ara sıra verildiğinde kediler için hem sağlıklı hem de lezzetli bir atıştırmalık türüdür.

Yulaf tüketimiyle ilgili unutulmaması gereken husus sürekli verilmemesidir. Her besinde olduğu gibi kediler için sürekli aynı besin vermek ilerleyen süreçlerde sağlık problemlerine sebep olabilmektedir. Bu yüzden ara sıra öğün olarak verilmesi hem kediniz için lezzetli bir atıştırmalık hem de sağlıklı bir opsiyon olacaktır.

Kediler Yulaf Yiyebilir mi?

Evcil hayvan sahiplerinin en merak ettiği sorular arasında kediler yulaf yiyebilir mi? kediler neden yulaf yer? kedilere yulaf nasıl verilir? gibi sorular vardır. Öncelikle bu sorulara evet yanıtını verebiliriz. Yazımızın öncesinde de bahsettiğimiz gibi kediler yulaf yiyebilirler. Hatta yulaf kediler için oldukça faydalı bir besindir. Ancak tüketim miktarı konusunda dikkatli olmak ve aşırıya kaçmamak oldukça önemlidir.

Her kedinin yaşı ve sağlık durumları gereği farklı beslenme şekillerine ihtiyaçları vardır. Bu yüzden de kedilere yulaf verirken miktarında dikkatli olmak önemlidir. Eğer kedinize yulaf vermek istiyorsanız bir veteriner hekim fikri almak doğru bir tercih olacaktır. Kedinizin genel muayeneleri yapıldıktan sonra hangi ölçüde ve nasıl tüketebileceği konusunda veteriner hekiminiz daha doğru bir fikir verecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir