Kediler Sinek Yer Mi? Kediler Sinek Yerse Ne Olur?

kediler-sinek-yer-mi-kediler-sinek-yerse-ne-olur

Dostlarınızın sık sık bir yerlere atladığına şahit olursunuz. Bazen yalnızca oyun oynarlar bazen ise gözlerine kestirdikleri avlarını yakalamaya çalışırlar. Kedinizi bir sineğin peşinden koştururken, onu yakalamaya çalışırken görürsünüz. Sinekle bazen yalnızca oyun oynayan kediniz bazen de onu yer. Peki kediler sinek yer mi, kedi sinek yutarsa ne olur? Yediklerinde kedinizin sağlığına nasıl bir etkisi olur bakalım.

evcil-hayvan-urunlerini-kesfet

🐱 Yazımıza geçmeden önce size Muhiku’nun tüylü dostlarınız için hazırladığı özel kutulardan bahsetmeden olmaz dedik. Geleneksel hediye anlayışından sıyrılmak isteyenlerin tek adresi olan Muhiku, özenle hazırladığı kedi kutularıyla insanlara hem özel hem de işlevsel hediyeler sunuyor. Hazırladığı bu kutularla herkesin favorisi haline gelen Muhiku, artık evcil hayvanların da gözdesi!

Sevgili dostlarınız için hazırlanan keyifli hediye kutularına Muhiku’dan ulaşabilirsiniz. Tasma, ödül maması, oyuncak gibi birçok ürünün yer aldığı bu kutular şimdiden dostlarımızın favorileri arasına girdi bile!

Ayrıca dilerseniz bu ürünleri kedinin ihtiyacına göre tek olarak da alabilirsiniz. Kediye hediye bölümüne göz atarak kedin için en güzel hediyeyi seçebilirsiniz.

Dostlarımızın mutluluğunu ne denli kıymetli olduğunu unutmayın. Mutluluk da yalnızca bakımdan geçmez elbette, onlara sevginizi hissettirmeyi unutmayın.

Şimdi dilersen kediler sinek yer mi konulu yazımıza geçelim.

Kediler Sinek Yiyebilir Mi?

kedi-sinek-yiyebilir-mi

Bazen kedilerin garip varlıklar olduğunu düşünebilirsiniz. Kediler, bir yere odaklanıp bakmalarıyla, bir anda bir yöne doğru zıplamalarıyla sizi korkutabilirler. Fakat sakin olun. Bunlar bir kedi için çok normal davranışlar.

Evrimsel olarak kedilerin gözleri avlarını arar ve avlanacak bir şey bulduklarında da dikkat kesilirler. Doğru zamanı bekleyip avlarına atlarlar. Bu avlardan biri de şüphesiz ki sineklerdir.

Bu nedenle kedi sinek yakalar mı sorunuzun cevabını da vermiş bulunduk. Evet, kedi sinek yakalar. Kediler sineklerle oynamayı pek severler.

Ne yazık ki bu oyunun sonu sineğin ölümüyle sonuçlanır. Kediler genelde oynayıp öldürdükleri sinekleri yemezler. Fakat bazen bir sineği yakalar yakalamaz yedikleri de olur.

Peki kedilerin sinek yemesi zararlımı? Öncelikle, bu konuda endişelenmenize gerek yok. Kediler için sinek yemek normal bir durumdur. Sokaktaki dostları gibi onlar da zaman zaman sinek yerler. Bu nedenle kedim sinek yiyor diyerek korkmanıza gerek yok.

Fakat şu da var ki sinek mikrop taşıyan bir hayvandır. Bu nedenle bu mikropları kedinizin vücuduna da getirmiş olacaktır. Kediniz arada sırada sinek yiyorsa bunda bir sorun yoktur.

Ancak elinizden geldiğince yemesini engellemeniz de yararına olacaktır. Kedinizin çok fazla sinek yediğini düşünüyor ve endişeleniyorsanız veterinerin yolunu tutmakta fayda vardır.

Cins Kedi Sinek Yer Mi?

Cins kediler de elbette diğer kediler gibi sinek yer. Sinek yemek genel anlamda kediler için endişelenecek bir durum değildir. Fakat eğer kedinizde bazı sorunlar gözlemliyorsan veterinere danışmanız gerekir.

Genelde, kedi sahipleri en çok kurtçuklardan korkuyor. Normal şartlar altında kedi sineği yuttuğunda yumurtalarını da parçalar. Fakat bazen özellikle açık yaralara sinekler yumurtasını bırakmış olabiliyor. Bu konuda dikkatli olmalı ve veterinerinize danışmalısınız.

Evcil Kedi Sinek Yer Mi?

evcil-kedi-sinek-yer-mi

Sinek yiyen kedilerin başında elbette sokak kedileri gelir. Hatta sinek dışında birçok böcek de yer sokak kediler. Ancak ev kedilerinin de sinek yediği olur tabii ki. Siz de kedinizi sık sık sineklerin peşinde görmüşsünüzdür.

Peki hangi sineklerdir bunlar? Örneğin kediler sivrisinek yer mi ya da kediler kara sinek yer mi? Tabii ki kediniz için en iyisi sivrisinek ve kara sinek yememesi olacaktır. Fakat hepimiz biliyoruz ki kediler yerinde duramayan kedilerdir. Uçan bir şey gördüklerinde de doğalarında olan avcılık içgüdüleri harekete geçer.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi kedilerin arada bir sinek yemesi olağandır ve endişeye gerek yoktur. Ancak kedinizi gözlemlemeniz önemlidir. Eğer kedinizde ishal, kusma gibi olağandışı belirtiler gözlemliyorsanız derhal veterinerinize başvurmalısınız.

Sokak Kedisi Sinek Yer Mi?

Evet, sokak kedisi sinek yer. Ne yazık ki sokak kedilerinin seçme şansı yoktur ve ne bulursa yerler. Buna yerde buldukları böcekler de dahildir. Avcılık içgüdüleriyle yakınlarda uçan bir sineği de asla affetmezler.

Sokak kedileri bunlara daha alışkındır diyebiliriz. Fakat yine de sokaktaki dostlarınızda da sorunlar görünce onları veterinere götürmenizi tavsiye ederiz. Ayrıca onlara lezzetli ve seveceği yiyecekler vererek sinekten uzak durmalarını da sağlayabilirsiniz.

Kediler Neden Sinek Yer?

kediler-neden-sinek-yer

Artık kedilerin sinek yediğini biliyoruz, peki kediler neden sinek yer? Bunun cevabı aslında çok basit. Bu doğalarında var. Kedilerin sinek avlaması becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur ve içgüdüsel bir aktivitedir. Arada bir sinek avlamak kedilerde fiziksel ve zihinsel uyarım oluşturur. Bu sayede kedinizin sağlığı için faydalı olabilecek bir aktivitedir.

Fakat sinekler çok fazla bakteri ve mikrop taşımaktadır. Bu da kedinizin düzenli sinek tüketiminde sağlığı için negatif etkiye yol açabileceğini gösterir. Hiç şüphesiz kediler sinek yer mi sorusuna verilecek en iyi cevap, aşırıya kaçtığı takdirde zararlı olacağıdır.

Kediler Sinek Yerse Ne Olur?

kediler-sinek-yerse-ne-olur

Kedilerin neden sinek yediklerini öğrenmiş olduk peki bir kedi sinek yerse ne olur? Sinek kedilere zarar verir mi? Öncelikle genellikle sinek yemenin kedilere bir zararı olmadığını söyleyerek içinize su serpelim. Ancak elbette dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır.

Kedinizde şunları gözlemliyorsanız veterinere gitmeniz en doğrusu olacaktır:

  • Kusma
  • İshal
  • Dışkıda yumurtalar
  • Ya da olağandışı hareketler, semptomlar

”Yavru kedim sinek yedi veya kedim sinek yedi kustu ne yapmalıyım” gibi pek çok soru geliyor. Dediğimiz gibi endişelenmenize gerek yok, aşırı ve düzenli bir şekilde tüketilmediği sürece sinek kediye zarar vermez.

Fakat tabii ki bir kedinin yemesi gereken şey mamadır. Kediniz kendisini aç hissettiği için sinek yiyor olabilir. Belki de oyun ihtiyacı karşılanmadığı için sineklerle oynuyordur. Eğer kediniz sineklerle çok fazla ilgileniyorsa işe bunun altındaki nedeni saptamakla başlayabilirsiniz. Sonrasında da caydırıcı önlemler alabilirsiniz.

İyi davranışlar geliştirmenin en güzel yolu olan ödül mamaları, aynı zamanda istenmeyen davranışlar konusunda kedinizi eğitmenizin de en güzel ve lezzetli yoludur. Siz de Muhiku’nun lezzetli ve kaliteli ödül mamalarıyla kedinizin sinek sevgisini dönüştürebilirsiniz.

Size kedinizle mutlu bir hayat diliyoruz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir
kediler-ceviz-yer-mi
Daha Fazla
Kediler Ceviz Yer mi?
İçindekiler Gizle Kedim Ceviz Yerse Ne Olur?Kediler Kuruyemiş Yer mi?Yavru Kediler Ceviz Yer mi?Ceviz Kedilere Zararlı mı?Kuruyemişler Kedilere…