Kediler Şeftali ve Nektari Yer mi?

kediler-seftali-ve-nektari-yer-mi

Şüphesiz ki meyvelerin beslenmemizdeki yeri oldukça önemlidir. Bin bir farklı çeşidiyle meyvelerin kimisi damak tadımıza uygun olurken kimisi olmaz. Ancak kuşku yok ki hepsi bizim için oldukça sağlıklı vitaminleri barındırır. Acaba biricik dostlarımız olan kediler hangi meyveleri yiyebilir? Örneğin kediler şeftali yer mi? Peki ya nektari? Tüm bu soruların cevaplarına bu yazıda ulaşabilirsiniz.

evcil-hayvan-urunlerini-kesfet

Söz konusu evcil hayvanlar olunca en ufak detaylara bile dikkat ederiz. Böylelikle sağlıkları için en doğru kararları vermeye çalışırız. Endişelerinizi anlıyoruz ve bu nedenle size kıymetli bilgiler vermeyi planladığımız bu içeriği hazırladık.

Bildiğiniz gibi, Muhiku olarak önceliğimiz mutluluğunuz. Bir kedi sahibinin mutluluğu ise her zaman kedisinin sağlıklı ve huzurlu olmasından geçer. Kedinizin hem sağlığını hem de keyifli vakit geçirmesini önemseyerek hazırladığımız kutularımıza göz atmak isteyebilirsiniz.

Kedi ürünlerini özenle seçip bir araya getirdiğimiz bu kutular özellikle oyunsever kedilerin favorisi haline gelecek! Özel olarak seçtiğimiz, birbirinden farklı oyuncaklarla kedinizin keyifli vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz.

Öyleyse şimdi lafı daha fazla uzatmadan yazımıza geçelim.

Kedi Şeftali Yer mi?

kedi-seftali-yer-mi

Kedilerin meyve yemeye çalıştığını gören kedi sahipleri tarafından sıklıkla sorulan bir soru da kediler şeftali yermi sorusudur. Kediler zorunlu etobur canlılardır, bu da ana besin maddelerinin et olması gerektiği anlamına gelir. Yüksek protein içeren mamalar kedilerin beslenmesindeki yapı taşıdır.

Ancak mamanın yanında kedinize ek gıdalar da verebilirsiniz. Özellikle meyvelerin de bu gıdalar arasında olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Çünkü meyveler vitamin açısından oldukça zengindir. Şeftali de kedilere verebileceğiniz meyvelerin arasında yerini alır.

Burada dikkat etmeniz gereken nokta şudur: Kediler tatlı şeylerin tadını alamazlar. Bu nedenle oldukça tatlı bir meyve olan şeftalinin tadını da alamayacaklardır. Tam olarak bu sebepten ötürü bazı kediler şeftali yemeyi denedikten sonra bir daha yaklaşmamayı tercih ediyor.

Ancak bazı kediler şeftaliyi zevkle yerler. Kedinize şeftali verebilirsiniz ancak aşırıya kaçmamaya dikkat edin.  Zaten az miktarda şeftali bile içindeki vitaminlerle kedinizin sağlığına olumlu bir etki yapar.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da kedinizin şeftali alerjisi olmadığından emin olmaktır. Her kedinin farklı ürünlere alerjisi olabilir. Bu nedenle kedinize yeni bir şey verecekseniz veterinere de danışarak küçük miktarlarda vermeniz gerekir.

Yavru Kediler Şeftali Yer mi?

yavu-kediler-seftali-yer-mi

Söz konusu kedilerimizin sağlığı olunca ince eleyip sık dokuduğumuz kesin. Hele de kedi henüz yetişkin değil de yavru bir kedi ise çok daha dikkatli olmak gerekir. Yavru kedi şeftali yer mi, yavru kediye seftali verilir mi?

Miktarını çok abartmamak kaydıyla kedinize şeftali verebilirsiniz. Özellikle büyüme çağındaki kediler için bu vitaminler oldukça önemlidir. Ancak öncesinde veterinere danışmanız ve detaylı bilgi almanız daha doğru bir karar olacaktır.

Kediye Şeftali Verilir mi?

Kedilerin zaman zaman mamaları dışında gıdalar da tüketebileceğini söylemiştik. Bu nedenle kediler şeftali yiyebilir mi sorusuna vereceğimiz yanıt ”evet” olacaktır. Bunda şeftalinin içerdiği vitaminler oldukça önemlidir. Kedinizin sağlığına da pek çok faydası olacak olan bu meyvede neler varmış bakalım:

  • A vitamini
  • C vitamini
  • E vitamini
  • K vitamini
  • Demir
  • Fosfor
  • Potasyum
  • Antioksidanlar

Şeftalinin içerdiği bu besin ögeleriyle kedinizin daha sağlıklı olmasına yol açacağı açıktır. Hele de potasyum içerdiği için kedilerin kas gelişimine katkı sağlar. Şeftali kediler için besleyici bir gıda niteliğindedir.

Şeftaliyi kedinize ne koşullarda ve nasıl vermelisiniz? Kedinize şeftali verirken iyice yıkadığınızdan emin olmalısınız. Ayrıca çekirdeğini almalı ve kabuğunu soymalısınız. Bunun sebebi de elbette kimyasal ilaçlardır. Bu kimyasal ilaçlar kedinizin sağlığını tehdit eder.

Şeftali kediler için güvenli midir? Şeftalinin genel anlamda kedilerin yemesi için güvenli bir meyve olduğunu söyleyebiliriz. Ancak kedinize şeftali verirken ölçüye dikkat etmeniz önemlidir. Kedinize verdiğiniz meyve miktarı günlük olarak alması gereken besin miktarının %2’sini geçmemelidir.  Kediniz aşırı şeftali tüketirse bu midesinde rahatsızlıklara sebep olur. Bu noktada veterinere başvurmanız gerekir.

Şeftali Kedilere Zarar Verir mi?

seftali-kedilere-zarar-verir-mi

Şeftali ve nektari kediler için zararlı mıdır? Nektari genel anlamda kediler için güvenli bir meyve olarak görülür. Şeftali için de bunu söylemek mümkündür ancak dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

Yukarıda bu noktalardan bahsetmiştik. Şimdi ise bu güzel meyvenin kediler için olası zararlarından bahsedeceğiz. Her şeyin fazlası zararlıdır. Özellikle konu kedileriniz olduğunda besinlerde aşırıya kaçmamak önemlidir. Böylelikle kedinizi gelecekte ortaya çıkabilecek hastalıklardan korumuş olursunuz.

O halde şimdi dilerseniz kediler şeftaliyi fazla tüketirse ortaya çıkabilecek zararlara bir bakalım:

  • İshal
  • Kusma
  • Kabızlık
  • Mide rahatsızlıkları
  • Böbrek sorunları

Ayrıca size şeftali ve nektarinin de tıpkı diğer meyvelerde olduğu gibi çok fazla şeker içerdiğini yeniden hatırlatmak istedik. Eğer kedinize gün içinde şeker içeren başka bir şey verdiyseniz meyve vermekten kaçınmalısınız. Kedilerin şeker tüketmesi sağlıkları için tehlikelidir, bu yüzden belli bir miktarı aşmamanız gerekir.

Bu konularda daha detaylı bilgi almak için veterinere danışmaktan çekinmeyin. Unutmayın ki her kedinin bünyesi ve zevkleri farklıdır. Bu sebeple size en uygun tavsiyeyi verecek olan her zaman veterinerdir.

Oyun Sever Kediye Hediye Kutusu

oyun-sever-kediye-hediye-kutusu

Kediler şeftali yer mi konusu hakkında size bilgiler sunduğumuz bu yazımızı kediniz için güzel bir hediye önermeden bitirmek istemedik. Herkes gibi onlar da hediye almayı ve mutlu olmayı hak ediyorlar. Özellikle oyun sever kedilerin çok beğeneceği bu kutuyu kedinizin pek seveceğine eminiz.

Kediler sürekli hareket halinde olan, hareketli cisimlerin peşinden koşturmaya bayılan hayvanlardır. Bu kutu da kedinizin tam olarak bu sevgisine karşılık gelecek ürünler içeriyor. İçinde neler varmış bakalım mı?

Bu kutuda:

  • Sesli peluş oyuncak
  • Renkli hasır ahtapot oyuncağı
  • Tüylü hasır top
  • Reflektörlü tasma
  • Yumuşak silikon yıkama fırçası
  • Ayrıca hediye notunuz yer alır.

Bu keyifli ürünlerin yanına dilerseniz vantuzlu kedi oltası ya da biftekli kedi ödül çubuğu da ekleyebilirsiniz. Böylelikle patili dostunuz için sağlıklı ve keyifli bir kutu hazırlamış olursun.

Patili dostunuzun beslenmesiyle ilgili çok daha fazla bilgiye ihtiyacınız olduğunu mu düşünüyorsunuz? O halde Kediler Ne Yer, Kedilere Mama Dışında Ne Verilir? başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. Bu yazımızda kedinizin beslenmesi konusunda oldukça detaylı bilgiler verdik.

Kedinizle size huzur ve keyif dolu günler dileriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

kediler-findik-yer-mi
Daha Fazla

Kediler Fındık Yer mi?

İçindekiler Gizle Kediye Fındık Verilir mi?Kedi Kuruyemiş Yer mi?Kedi Fındık Ezmesi Yer mi?Kediler Çiğ Fındık Yer mi?Kedim Fındık…