Kediler Patates Yer mi, Kediler için Patates Zararlı mı?

kediler-patates-yer-mi

Can dostlarımızın beslenme düzenlerine özen göstermek ve yedikleri besinlerin uygunluklarına göre bir öğün oluşturmak sağlıkları açısından oldukça önemli ve gereklidir. Eğer kedilerinize kuru mama dışında ara öğün vermek istiyorsanız bu yazımız tam sizlere göre. Pek çok kedi sahibi tarafından en merak edilen besinlerden biri ise patatestir. “Kediler patates yer mi, kediler için patates zararlı mı?” sorularını gelin birlikte yanıtlayalım.

evcil-hayvan-urunlerini-kesfet

İster evinizde isterse sokakta beslediğiniz kedileriniz olsun, her kedi sağlıklı bir beslenme rutinine sahip olmalıdır. Onların sağlıklı bir hayat sürmeleri için beslenmeleri tıpkı bizler gibi çok önemlidir. Söz konusu patates olduğunda ise pişirme şekline göre bu soruya çeşitli cevaplar verebiliriz. Kedilerin patates yiyip yememesi tamamen pişirilme şekli ve türüne bağlı olarak değişmektedir. Patates ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.

Kediler Patates Yemeği Yer mi?

Kediler patates yemeği yer mi sorusuna geldiğimizde ise patates yemeğindeki patates pişmiş formda olduğu için kediler için zararlı değildir. Ancak yemeğin içerisinde yağ, tuz ve baharatlar olduğu için kedinizin yememesi daha doğru bir tercih olacaktır.

Kedilerin ihtiyaç duydukları vitamin ve mineraller kuru mamalar içerisinde bulunmaktadır. Bunlar dışında bizim ilave yağ ve tuz takviyesi yapmamız doğru değildir. Tam da bu yüzden patates yemeğinin zehirli olmasa da verilmemesi daha doğru bir tercih olacaktır.

Kediler Haşlanmış Patates Yer mi?

Kediye patates haşlaması söz konusu olduğunda bu seçenek kediniz için en doğru pişirme yöntemlerinden biridir.

Sade suda haşlayacağınız patatesleri tuz ve baharat ilave etmeden minik parçalar halinde kedinize verebilirsiniz. Ya da haşlamış olduğunuz bu sade patatesleri kedinize verdiğiniz etle karıştırarak da tüketmesini sağlayabilirsiniz. Dilerseniz bir çatal yardımıyla iyice ezdiğiniz patatesleri de az olmak şartıyla ara öğün olarak kedinize verebilirsiniz. Yalnız unutmamalısınız ki yeni bir besin denemeden önce veteriner hekiminizden fikir almanız da oldukça gereklidir.

Kediler Patates Püresi Yer mi?

kediler-patates-puresi-yer-mi

Patates püresi kediniz için tercih edebileceğiniz bir diğer seçenektir. Haşladıktan sonra püre haline getirdiğiniz patatesleri kedinizin mamasına ilave edebilirsiniz. Burada da dikkat edilmesi gereken nokta püre içerisinde ilave tuz, yağ ve baharat olmamasıdır.

Herhangi bir mama içerisine ilave etmeden de verebileceğiniz patates püresini sıklıkla tüketmedikleri sürece herhangi bir sakınca yoktur. Yalnızca içerisinde ilave hiçbir gıda olmamasına dikkat ederseniz çok daha doğru bir ara öğün hazırlamış olursunuz.

Kediler Patates Kızartması Yer mi?

Kediler kızarmış patates yer mi sorusuna vereceğimiz cevap ise kesinlikle yememeleri gerektiğidir. Patates kızartması pişme şekline bağlı olarak içerisinde çok fazla yağ ve asit bulundurmaktadır. Ve bu durum kedinizin sağlığı için oldukça tehlikelidir.

Bizim tüketimimizde bile pek çok zararı olan patates kızartmasını kesinlikle kedilerinizden uzak tutmalısınız. Ayrıca patates kızartması kedinizin sindirim sistemi için de zararlı olabilecek yiyecekler arasındadır. Herhangi bir şekilde ekstra yağ içeren besinleri kedinize vermemenizi tavsiye ederiz. Kısacası kedi patates kızartması yer mi sorusuna hayır yanıtını verebiliriz.

Kediler Tatlı Patates Yer mi?

Kedilerin sindirim sistemleri bizimkine kıyasla farklıdır. Bu yüzden tükettiğimiz her besini kedilerin de yiyebileceğini düşünmek yanlış bir yaklaşımdır. Söz konusu tatlı patates olduğunda ise içeriğindeki besin değerleri kediler için pek de yararlı değildir.

Kedinize vereceğiniz tatlı patates sindirim sistemleri açısından pek çok zarara yol açabilir. Genel sağlığı açısından düşünüldüğünde ise yine yararlı bir besin olduğunu söyleyemeyiz. Bu yüzden ara öğün olarak kedilerinize daha yararlı yiyecekler vermenizi tavsiye ederiz.

Sokak Kedileri Patates Yer mi?

sokak-kedileri-patates-yer-mi

Sokakta beslediğimiz kedilerimiz de tıpkı evdeki kedilerimiz kadar önemlidir. Onların sokaklarda zorlu koşullarda yaşadığını unutmamalıyız. Tam da bu yüzden beslenme şekillerine ve düzenlerine çok daha fazla özen göstermeliyiz. Açlık, soğukluk ve susuzluk gibi koşullar göz önüne alındığında sokak kedilerinin besin değeri yüksek yiyeceklerle beslenmeleri gereklidir.

Sokak kedileri patates yer mi sorusu söz konusu olduğunda ise vereceğimiz yanıt yukarıdaki açıklamamalarla aynıdır diyebiliriz. Patatesin pişirilme şekli tüketimleri açısından önemlidir. Eğer içerisinde ilave baharat, tuz, yağ ve şeker yoksa az miktarda tüketmelerinde bir sakınca yoktur. Fakat yine sade şekilde suda haşlayarak vermeniz daha iyi bir tercih olacaktır. Sokak kedileri için hazırlayacağınız ciğer, tavuk gibi besinlerin yanına ilave edeceğiniz haşlanmış patates onlar için doyurucu bir ara öğün olabilir.

Yeniden belirtmeliyiz ki bunu sıklıkla değil de ara sıra atıştırmalık olarak yapmanız daha doğru bir tercih olacaktır. Sıklıkla tüketilmesi genel sağlıkları açısından çok doğru bir tercih değildir.

Yavru Kediye Haşlanmış Patates Verilir mi?

yavru-kediye-haslanmis-patates-verilir-mi

Yavru kedi haşlanmış patates yer mi sorusuna vereceğimiz yanıt çeşitlilik göstermektedir. Öncelikli olarak bahsettiğiniz yavru kedinin kaç haftalık olduğu önemli bir unsurdur. Kediler doğdukları andan itibaren 5 haftalık oluncaya kadar yalnızca anne sütüyle beslenmektedir.

5 haftanın altında olan yavru kediler için vereceğimiz hiçbir besin doğru olmayacaktır. Kedilerin sütten kesildikleri an bağışıklık sistemlerinin de düşmeye başladığı zamandır. Bu yüzden sağlıklı bir şekilde beslenmeleri oldukça önemlidir.

Yavru kedinin sütten kesildiği süreçte özel olarak hazırlanmış gerekli besin değerlerinin sağlandığı mama tercihi oldukça önemlidir. Yavru kediler 12-16 haftalık büyüme süreçlerinde yetişkin bir kediye oranla daha çok enerjiye ihtiyaç duymaktadırlar. Fakat bu süreçte sindirim sistemleri henüz çok gelişmemiş durumdadır bu yüzden ilave gıda konusunda dikkat edilmelidir.

Veterineriniz önermeden yavru kediye haşlanmış patates ya da patatesin herhangi bir türevini vermemeniz daha doğru bir tercih olacaktır.

Kediler Patates Cipsi Yiyebilir mi?

Bu soruya vereceğimiz yanıt kesinlikle hayırdır. Çünkü cipsin zararlı söz konusu olduğunda bizim için de pek çok zararı olan cipsler kediniz için oldukça tehlikelidir. İster yavru isterse yetişkin bir kedi olsun kesinlikle vermemelisiniz.

Cips içerisinde bulunan doymuş yağ, baharat, tatlandırıcı ve katkı maddeleri kedinizin sağlığı için oldukça tehlikelidir. Aromasız olarak düşündüğünüz patates cipsleri içerisinde de pek çok zararlı madde vardır. Bu yüzden hiçbir kedi kesinlikle cips yememelidir.

Kedinizin sindirim sistemi ve metabolizması bize göre oldukça hassastır. Cips içerisinde bulunan tehlikeli maddeler ciddi sağlık problemlerine sebep olabilir. Cips gibi fabrikasyon çıkışlı ve içerisinde katkı maddesi bulunan tüm yiyecekleri kedinizden uzak tutmanız önemlidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

kediler-ceviz-yer-mi
Daha Fazla

Kediler Ceviz Yer mi?

İçindekiler Gizle Kedim Ceviz Yerse Ne Olur?Kediler Kuruyemiş Yer mi?Yavru Kediler Ceviz Yer mi?Ceviz Kedilere Zararlı mı?Kuruyemişler Kedilere…