Kediler Ne Yer Ne İçer? – Kedi Beslenmesine Dair Tüm Püf Noktalar

kedi-beslenmesi

Kedi beslenmesine dair püf noktalara mı ihtiyacınız var? Kediler ne yer ne sever emin olamıyor musunuz? Kediler ne yer ne içer öğreneceğiniz dopdolu yazımız karşınızda!

Söz konusu patili dostlarımızın sağlığı olunca her bir noktaya dikkat ederiz. Bu yazıda kediler ne yer ne yemez detaylarına inerek konuşacağız. Eğer siz de kedilere mama dışında ne verilir merak ediyorsanız içeriğimiz size yardımcı olacaktır.

Yazımıza devam etmeden önce Muhiku hakkında bilgi edinmek ister misiniz? Geleneksel hediyeliklerden sıkılanların bir numaralı adresi olan Muhiku ile sevdiklerinize en güzel hediyeleri siz verebilirsiniz.

Üstelik Muhiku’da artık evcil hayvan ürünleri de var! Kedi sahiplerini ve kedileri en çok mutlu edecek kedi hediye kutusu seçeneklerine göz atmaya ne dersiniz? İçinde tasma, mama kabı, ödül maması, malt ve oyuncak gibi pek çok ürünün bulunduğu kutularla kedinizi mutlu edebilirsiniz.

Kedinizi de mutlu ettiğinize göre artık sağlık konuşma vakti. Kediler ne içer, yeni doğmuş kedi ne yer ne içer gibi pek çok sorunun cevabını bu yazıda bulabilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz.

Kediler Ne Yer Ne Sever?

kediler-ne-yer-ne-sever

Kedi sahiplerinin kediler neler yer bilmeleri önemlidir. Kedinize damak tadına uygun ve yeteri miktarda besin vererek sağlıklı olmasına yardımcı olabilirsiniz. Bildiğiniz gibi her hayvanın ihtiyacı farklıdır. Kedilerin ihtiyacı da zorunlu etobur hayvanlar oldukları için etten gelen proteindir.

Veterinerlere göre kedilerin ana besin maddesi mama olmalıdır. Siz de kedinize uygun mama seçerken veterinere danışabilir ve kedinizin sağlığı için en uygun seçimi yapabilirsiniz. Mama seçiminde protein miktarına özellikle dikkat etmeniz önemlidir.

Peki kediler ne yer mama dışında? Elbette kedinize yalnızca mama vermeyeceksiniz. Mamanın yanında yediği ek besinler de oldukça önemli. Kediler; et, balık, tavuk, sebze, meyve ve tahıl gibi besinleri tüketebilir.

Ancak kedinize ek gıda verirken çok dikkatli olmalısınız. Örneğin kedinize et verirken haşlamaya dikkat etmelisiniz. Ayrıca içinde tuz ve baharat olmamasına özen göstermelisiniz.

Kedilerin alternatif olarak tüketebileceği besinlerle ilgili daha detaylı bilgi almak ister misin? O halde Kediler Mama Dışında Ne Yer? – Alternatif Besin Önerileri yazımıza göz atabilirsiniz!

Yavru Kediler Ne Yer?

yavru-kediler-ne-yer

Minik bir yavru sahiplendiniz ve ne yapacağınızı bilmiyor musunuz? Hiç şüphe yok ki yavru kediler ne yer ne içer konusu kedi sahipleri için çok daha zordur. Çünkü yetişkin kedi beslenmesine göre dikkat etmeniz gereken noktalar çok daha fazladır.

Minik dostunuz için öncelikle gereken besin anne sütüdür. Ancak eğer kediniz annesinden ayrılmak zorunda kaldıysa bir veterinere danışarak ona süt tozu verebilirsiniz. Veterineriniz mamaya geçme zamanı geldiğini söyleyene kadar süt tozu ile devam etmeniz yeterli olacaktır. Sonrasında ise yavru kedi maması ile minik dostunuzu besleme yolculuğuna devam edebilirsiniz.

Peki yetişkinliğe adım adım giden yavru kediler ne yer ne yemez? Dostunuz 12 aylık olduktan sonra artık yetişkin mamasına geçiş yapabilirsiniz. Kedinizi büyütürken her adımda veterinerden yardım almanızı öneririz.

Ev Kedileri Ne Yer?

ev-kedileri-ne-yer

Kimi zaman mama istediği için sizi uyandıran patili dostlarınız için en uygun besinler nelerdir? Kedinizin maması bitmiş olabilir, peki bu durumda ne yapacaksınız? Kediler evde mama yoksa ne yer bakalım.

İşte kedilerin mama dışında yiyebileceği şeyler.

Et Ürünleri

Kedi denilince akla gelen ilk besin elbette et oluyor. Kedinize et aşlayarak verebilirsiniz, yanında birkaç sebze de ekleyerek zenginleştirebilirsiniz. Böylece kediniz ihtiyacı olan proteini alırken vitaminlerle de sağlığını olumlu etkileyebilirsiniz.

Sebze

Kedilerin sebze yemediğini düşünmüyorsunuz herhalde, değil mi? Kediler ne yer evde sorusuna ilk gelen yanıtlardan biri de sebze olur. Çünkü sebzeler vitamin ve mineral deposudur. Ancak elbette bütün sebzeler kediler için uygun değildir.

Kediler için sağlıklı sebzeler nelerdir?

  • Havuç
  • Ispanak
  • Yeşil fasulye
  • Bezelye
  • Kabak

Meyve

Şüphesiz ki sağlıklı besin denilince ilk akla gelen gıdalardan biri de meyvelerdir. Vitamin yönünden oldukça zengin olan meyveler, kedilerin sağlığını korumanız için oldukça önemlidir. Peki kediler hangi meyveleri yiyebilir?

  • Muz
  • Elma
  • Karpuz
  • Kavun

Genel anlamda meyvelerde yüksek şeker içerme sorunu bulunur. Bu nedenle kedinize verirken porsiyon kontrolüne dikkat etmelisiniz.

Yumurta

Kedinize verebileceğiniz besinlerden biri de yumurtadır. Haşladığınız yumurtayı kedinize vererek sağlıklı bir protein almasına yol açabilirsiniz. Ayrıca yumurtadaki kalsiyum miktarı da oldukça fazladır ki bu da kemikler için önemlidir. Kedinize yumurta vermeden önce kedinizin yumurtaya alerjisi olmadığıından emin olmalısınız.

Sokak Kedileri Ne Yer?

sokak-kedileri-ne-yer

Tabii ki sokaktaki dostlarımızın sağlığı da bizim için önemli. Ne yazık ki sokaktaki dostlarımız ne bulursa yemek zorunda. Bu nedenle onlara yemek verirken dikkatli olmak çok önemli. O halde sokak kedileri ne yer ne içer inceleyelim.

Siz de insanların sık sık sokaktaki kedilere salam verdiğine şahit oldunuz mu? Size bunun büyük bir yanlış olduğunu söylemeliyiz. Salam yerine sokaktaki kedilere tavuk ve sebze haşlayarak daha sağlıklı bir öğün yemelerine neden olabilirsiniz.

Tabii ki bu bazı zamanlarda sizi zorlayabilir. Ancak salam gibi sağlıksız işlenmiş etler yerine kedilere pilav yapıp götürebilirsiniz. Sadece miktarını iyi ayarlamanız, çok fazla pilav yememelerini sağlamanız gerekmektedir.

Peki yavru sokak kedisi ne yer ne içer? Yukarıda da belirttiğimiz gibi yavru bir kedi öncelikle anne sütü ile beslenmelidir. Eğer sokaktaki yavru kedinin annesi varsa sütten ayrılana kadar annesinden beslenebilir.

Ancak eğer annesi ortalıkta yoksa o halde ona süt tozu vermelisiniz. Lütfen gidip yavru kediyi inek sütü ile beslemeye çalışmayın. Kediler, özellikle de yavru kediler, laktozu sindiremezler. İnek sütü kedilere ağır geldiği gibi kusma ve ishale neden olur.

Kediler Ne Yemez?

kediler-ne-yemez

Bu içeriğimizde kediler ne yiyebilir değindik, şimdi ise kediler ne yememeli bunu konuşmalıyız. Çünkü kediniz için sağlıklı olan besinler kadar kedinize ne vermemeniz gerektiğini de bilmelisiniz. Kediler için zararlı olan pek çok besin var ve bu besinlerden bazılarını ev yemeklerinde sıklıkla kullanıyoruz.

Dolayısıyla ”Kediler ne yer ev yemeklerini yer mi?” sorusuna cevabımız şu: Eğer yemeğinize kediniz için zararlı gıdaları eklemezseniz yer. Kedinize verdiğiniz yemeklerin içinde yağ, tuz, baharat ve soğan gibi gıdalar olmamalı.

Kedilere ne yemek verilmez, kedilerin yememesi gereken besinler nelerdir?

  • Tuz
  • Baharat
  • Üzüm
  • Çiğ et
  • Çiğ balık
  • Çiğ yumurta
  • Köpek maması
  • Soğan ve sarımsak
  • Süt ve süt ürünleri
  • Çikolata

Kediler Ne İçmeyi Sever?

kediler-ne-icmeyi-sever

Kedilerin su dışında içmesi gereken bir içecek olduğuna dair bir bilgi bulunmuyor. Bu nedenle kedi ne içer sorusuna vereceğimiz tek bir yanıt var: Su. Ancak kedilerin ne içmemesi gerektiğini size rahatlıkla söyleyebiliriz.

Kediler için zararlı olan içecekler şunlardır:

  • İnek sütü
  • Kafeinli içecekler
  • Meyve suları

Kedi neyle beslenir, kediler ne yer ne içer, kedi ne yemeyi sever gibi konulara değindiğimiz yazımızın sonuna geldik. Muhiku olarak size kedi dostlarınızla mutlu ve sağlıklı günler diliyoruz. Huzurla kalın!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir