Kediler Nar Yer mi, Nar Kediler için Sağlıklı mı?

sarman-kedi-muhiku-blog

Pek çok evcil hayvan sahibi kedilerinin meyve yiyip yiyemeyeceğini merak eder. Özellikle de ilk defa bir kedi sahipleniyorsanız böyle konuları merak etmeniz oldukça normaldir. Kedilerin sindirim sistemleri bazı meyveleri kolaylıkla sindirebilirken bazılarını sindiremez. Bu yüzden de kedilerin her meyveyi yiyebilmeleri mümkün değildir. Bugünkü yazımızda sizler için kediler nar yer mi, nar kediler için sağlıklı mı sorularına değineceğiniz. Eğer siz de kedilerinize meyve vermek istiyor fakat hangisini vereceğinizi bilmiyorsanız blog yazılarımızı takip edebilirsiniz.

patili-dostlarinizi-mutlu-etmek-icin-tiklayin

Öncelikli olarak nar konusunda şunu belirtmeliyiz ki nar kediler için sağlıklı meyveler arasındadır. Hatta bazı kedi mamalarının içerisinde nar bulunduğunu da görebilirsiniz. Bunun ana sebebi kedilerin nar yiyebilmeleridir. Kısaca kediniz için toksik bir meyve olmadığını söyleyebiliriz. Ancak unutulmamalı ki kediler etobur canlılardır.

Bu yüzden de vücutları ekstra olarak sebze ve meyveye ihtiyaç duymaz. Zaten ihtiyaçları olan vitamin ve mineralleri kuru mamalar ya da et sağlamaktadır. Nar ise bu noktada kedinize ara sıra ödül niteliğinde vereceğiniz bir gıda olmalıdır. Çok fazla ve sık verilmesi kedinize iyi gelmeyebilir. Unutmayın ki her şeyin fazlası zarardır ve kedilerin sindirim sistemleri de oldukça hassastır.

Eğer kedinizin özel bir sağlık problemi varsa bu noktada kendi maması dışında ek gıdalara başvurmamanızı tavsiye ederiz. Özellikle vermek istiyorsanız da mutlaka veteriner hekiminize danışmalısınız diyebiliriz. Bu durum yalnızca nar için değil tüm ek besinler için geçerlidir.

Veteriner hekiminiz bu noktada sizlere çok daha doğru bir yol gösterecektir. Ve bu sayede de kedinizin daha sağlıklı bir hayat yaşaması için önlem almış olursunuz.

Nar Kedilere Zararlı mı?

nar-kedi-muhiku-blog

Eğer kedinize nar vermek istiyorsanız toksik bir meyve olmadığını söyleyebiliriz. Aksine az tükettikleri takdirde faydalıdırlar da. Tam olarak bu sebeple kaliteli mama üreten firmalar genellikle mamaların içerisine nar da eklerler. Bu kedilerin damak zevki için de oldukça lezzetli bir seçenektir.

Ancak şunu unutmamalısınız ki kediler doğaları gereği tek tip beslenirler. Bu yüzden de farklı besinleri kolay bir şekilde sindiremeyebilirler. İşte tam da bu noktada dikkatli olma görevi bizlere düşmektedir. Kedinizin beslenme düzenini korumak ve sağlıklı yaş almasını sağlamak için besin konusunda özellikle dikkatli olmanız gerekmektedir.

Kedilerin sindirim sistemlerinin hassasiyeti göz önüne alındığında meyve tüketiminde bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Öncelikle kediler nar yiyebilseler dahi oranını dikkatli ayarlamanız önemlidir. Sık sık ve büyük oranlarda verilen nar kedinize dokunabilir.

Bu yüzden ara sıra ödül niteliğinde olmak koşuluyla az miktarda nar verebilirsiniz. Söz konusu diğer meyveler olduğunda da dikkatli bir araştırma yapmanız çok önemlidir. Çünkü kediler her meyveyi yemeye uygun bir sindirim sistemine sahip değillerdir. Bazı meyveler onlar için toksiktir.

Eğer kedinizin özel bir rahatsızlığı varsa bu noktada da oldukça dikkatli olmanızı tavsiye ederiz. Nar her ne kadar kediler için faydalı olsa da içeriğinde şeker bulunmaktadır. Şeker ise tüm kedilere zararlıdır. Bu yüzden özellikle hasta kedilerde çok daha dikkatli olmanız gerekmektedir. Veteriner hekiminiz önermediği sürece ek gıdaya geçmemenizi tavsiye ederiz. Eğer siz vermek isterseniz de mutlaka sormalısınız.

Kediler Hangi Meyveleri Yiyebilir?

scotish-yavru-kedi-muhiku-blog

Bu konu biraz karmaşıktır. Çünkü her meyvenin kediler üzerinde farklı bir etkisi vardır. Bu noktada en dikkat etmeniz gereken şey kedinizi her meyveyi vermemeniz olacaktır. Öncesinde mutlaka araştırmalı ya da veteriner hekiminize danışmalısınız.

Bazı meyveler kediler için oldukça tehlikelidir ve sağlıklarını ciddi oranda etkileyebilir. Örneğin kuru ya da yaş üzüm kediler için en tehlikeli meyveler arasındadır. Tek bir adet üzüm yiyen kedinizin aniden kusmaya başladığını görebilirsiniz. Bu yüzden de dikkatli olmanız çok önemlidir.

Ancak söz konusu yiyebilecekleri meyveler olduğunda yaban mersini, nar, elma ve çilek örneklerini verebiliriz. Tekrar hatırlatmamız gerekirse de bu meyveleri çok az miktarlarda vermeniz oldukça önemlidir.

Yavru Kedi Nar Yer mi?

Söz konusu yavru kediler olduğunda daha fazla dikkatli olmak gerekir. Çünkü onların bünyeleri çok daha zayıftır ve sindirim sistemleri oldukça hassastır. Bu yüzden de pek çok besini sindirmekte ciddi sorun yaşarlar. Bu noktada yavru kedilere sadece nar değil diğer hiçbir meyveyi vermemeniz gerekir.

Eğer bir yavru kediniz varsa ve ne verebilirim diye düşünüyorsanız onlara özel kuru mamalar gayet yeterlidir. Bu kuru mamalar içerisinde ihtiyaç duydukları vitamin ve mineraller halihazırda vardır. Bu yüzden de ekstra bir besine ihtiyaç duymazlar.

Eğer kaliteli bir mamayla besliyorsanız başka bir şeye ihtiyacınız olmaz. Sizler için en doğru tavsiyemiz yavru kedinize ek gıda vermemeniz olacaktır. Bu noktada aklınıza takılan şeyler için de mutlaka bir veteriner hekimle görüşmenizi tavsiye ederiz.

Daha önce de söylediğimiz gibi yavru kedi konusu çok daha hassastır ve bu noktada dikkatli hareket etmek oldukça önemlidir. Sağlıklı ve uzun bir ömür için veteriner tavsiyesine uymanız en doğrusudur. Sağlıklı günler dileriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir