Kediler Muz Yer mi? Muz Kedi için Zararlı mı?

kediler-muz-yer-mi

Söz konusu can dostlarımızın sağlığı olduğunda onların beslenmelerine dikkat etmek birinci görevimizdir. Kedilerin sindirim sistemleri bizimkinden daha farklıdır. Bu yüzden aynı besinleri tüketmemiz doğru bir tercih değildir. Bu yazımızda ise sizler için kediler muz yer mi, muz kedi için zararlı mı gibi konular hakkında bazı bilgiler derledik.

patili-dostlarinizi-mutlu-etmek-icin-tiklayin

Muz tüketimi kediniz için zararlı değildir. Ancak kediler etobur beslenme düzenine sahip hayvanlar olduklarından dolayı verdiğiniz ilave gıdalar konusunda dikkatli olmanız önemlidir. Ayrıca bazı kedilerin muza karşı da intoleransı olabilmektedir. Bu yüzden yazımızı okuduktan sonra bir veteriner hekime başvurmanız iyi bir fikir olabilir.

Bu yazımızda kedilere muz verilir mi ya da kediler meyve yer mi gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz. Kedi için minik atıştırmalık ve oyuncaklarla mutlu etmek istiyorsanız da Muhiku hediye kutularına göz atmanızı tavsiye ederiz.

Kedi Muz Yer mi?

Kediler muz yiyebilir mi sorusu pek çok kedi sahibi tarafından merak edilmektedir. Bu soruya evet yanıtını verebiliriz. Kediler doğaları gereği etobur beslenmesi gereken hayvanlardır. Bu yüzden de ihtiyaç duydukları vitaminleri bizim gibi sebze ve meyvelerden almazlar. Ayrıca kedilerin sindirim sistemleri bizimkinden epey farklıdır. Fakat bazı noktalarda tüketebildiğimiz ortak besinler de vardır. Bunların içerisinde olan meyvelerden biri ise muzdur.

Muz kediniz için lezzetli bir atıştırmalıktır. Ancak unutmamanız gereken nokta şu ki muzu minik atıştırmalık olarak vermelisiniz. Eğer kedinize ilk defa muz verecekseniz her ihtimale karşı mutlaka öncesinde veteriner hekiminize danışmalısınız.

Muzu kediniz için yalnızca bir atıştırmalık olmalıdır. Düzenli öğünler halinde vermeniz uzun vadede sağlık problemlerine neden olmaktadır. Bu yüzden arada sırada küçük atıştırmalık şeklinde vermeniz daha doğru olacaktır.

Sokak Kedisi Muz Yer mi?

Küçük porsiyonlar şeklinde ve ara sıra vereceğiniz muz sokak kedileri için de faydalı bir besin olabilmektedir. Yalnız hatırlanması gereken bir diğer nokta sokak kedilerinin çok daha zor koşullarda hayatlarını sürdürüyor olmalarıdır.

Sokak kedilerinin çok da sağlıklı bir beslenme düzenleri olamadığından dolayı onlara vereceğiniz kuru mama daha besleyici olacaktır. Bu yüzden muz gibi ek besin vermek yerine sağlıkları için daha faydalı besinler vermeniz daha doğrudur.

British Kedi Muz Yer mi?

british-kedi-muz-yer-mi

Söz konusu beslenme olduğunda cins kediler ve sokak kedileri arasında çok bir fark yoktur. Yani British kedi muz yer mi sorusuna evet cevabını verebiliriz. Fakat şunu da unutmamanız gerekmektedir ki cins kediler daha hassas bir sindirim sistemine sahiptir. Bu yüzden de internetten okuduğunuz bilgiler yerine, veteriner hekiminize başvurmanız daha doğru olacaktır.

Yavru Kedi Muz Yer mi?

Bu konuyla ilgili elimizde net bir veri yoktur. Fakat şunu unutmamalısınız ki yavru kedilerin sindirim sistemleri henüz tam olarak gelişmemiş durumdadır. Bu yüzden eğer bir yavru kedi besliyorsanız yavru kedilere uygun mamalar tercih etmeniz daha uygun olacaktır.

İşte bu yüzden yavru kedi muz yer mi sorusuna net bir cevap vermemiz de mümkün değildir. Emin olmadığınız noktalarda bir veteriner hekim tavsiyesi daha doğru bir seçenektir.

Kedi Muz Yerse Ne Olur?

kedi-muz-yerse-ne-olur

İnsanların tükettiği birçok besin kediler için tehlikeli olabilmektedir. Tam olarak doğrusunu bilmeden her besini kedinize vermek doğru bir yaklaşım değildir. Fakat söz konusu muz olduğunda herhangi bir tehlike istisnalar dışında söz konusu değildir.

Muzu her ne kadar kediler için güvenli bir yiyecek olarak düşünsek de, bazı kedilerin muz gibi şekerli ve nişastalı besinlere intoleransı olabilmektedir. Bu gibi özel durumu olan kediler tüketim sonrasında kusma ya da ishal gibi sağlık problemleri yaşayabilirler.

Özellikle aşırı kilolu ya da diyabetli bir kediniz varsa muzdan uzak durmanız oldukça önemlidir. İçerisindeki şeker ve nişastanın yanı sıra kalorili bir meyve olması kedinizin sağlığı için tehlikeli olabilir. Bu yüzden muz vermeden önce veteriner hekimizin onayını almak daha doğru bir tercih olacaktır.

İshal oIan Kediye Muz Verilir mi?

İshal olan bir kediye muz verilmez. Bu tarz sağlık durumları insanlar için geçerlidir ve eğer kedinizde ishal gözlemlediyseniz hemen veteriner hekiminize danışmalısınız. İshal ve kusma gibi sağlık sorunları ciddi problemlerle ilgili bir uyarıcı olabilir.

Bu gibi sağlık problemlerinde dışarıdan duyumlar yerine bir veteriner hekim kontrolü daha önemlidir. Eğer kedinizin sağlığı açısından endişeleniyorsanız en doğru seçenek bu olacaktır. Bu yüzden ishal olan kediye muz verilir mi sorusuna hayır cevabını verebiliriz.

Kediler Muzdan Korkar mı?

Kulağa komik gelse de kediler muzdan korkar mı sorusuna kısmen evet diyebiliriz. Kedilerin severek tükettiği bu atıştırmalık meyve kimi zaman onlar için bir tehdit unsuru olabilir. Bu çok sık gördüğümüz bir durum değildir ancak karşılaşırsanız şaşırmanıza gerek yok.

Eğer siz de kedinizin muzdan korktuğunu gözlemlediyseniz bu oldukça normal bir durumdur. Kediler bütün şekilde bir muz gördükleri zaman onu tehdit olarak düşünürler. Bu yüzden de korku gibi reaksiyonlar oldukça normaldir.

Kedilerinizin korkmayacığına ve çok mutlu olacağına emin olduğumuz özel seri kutularımızın içerisindeki ödül mamaları, oyuncaklar ve tasma gibi ürünler tam kediniz için. Eğer kedinizi mutlu etmek istiyorsanız Muhiku hediye kutularına göz atmanızı tavsiye ederiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

kedi-brokoli-yer-mi
Daha Fazla

Kedi Brokoli Yer mi?

İçindekiler Gizle Brokoli Kediye Nasıl Verilir?Kediler Brokoli Çorbası Yer mi?Hayvanlar Brokoli Yer mi?Yavru Kedi Brokoli Yer mi? Kediler…