Kediler Mısır Yer mi? Kediler Mısır Yerse Ne Olur?

kediler-misir-yer-mi-kediler-misir-yerse-ne-olur

Mısır karbonhidrat zengini olması sebebiyle sıkça tercih edilen bir besindir. Bunun yanında, içerdiği A vitamini ve demir ile de vücuda katkı sağlar. Kediler mısır yer mi başlıklı bu yazımızda size kedilerin beslenmesinde mısırın yerinden bahsedeceğiz.

patili-dostlarinizi-mutlu-etmek-icin-tiklayin

Haşlanmış, patlamış, konserve gibi pek çok çeşidi bulunan mısır; birçok insanın en sevdiği yiyecekler arasındadır. Peki bu durum kedi mısır yer mi? Kedinize mısır verirseniz bir şey olur mu?

🎁 Yazımıza geçmeden önce, minik dostunuza bir hediye vermek ister misiniz? Gelin sizi Muhiku’yla tanıştıralım. Muhiku; kedi kategorisi içerisinde patili dostlarınız için çeşitli hediyeler sunuyor.

İçinde tasma, ödül mamaları, kediniz için oyuncaklar ve daha birçok şeyin yer aldığı kapsamlı kutularla hem minik dostunuzu hem kendinizi mutlu edebilirsiniz. Ayrıca, kedi sahibi bir dostunuza hediye almak istiyorsanız bu kutular harika hediyeler olacaktır.

O halde şimdi ”kediler mısır gevreği yer mi” ve ”kediler mısır ekmeği yer mi” gibi soruların cevaplarını da bulacağınız yazımıza geçelim.

Kediler Haşlanmış Mısır Yer mi?

Kediler zorunlu etobur canlılardır yani etten protein almaları gerekir. Bu nedenle protein miktarı bol olan mamalar onlar için en uygun gıdalardır. Ancak bu zaman zaman kedinize farklı ürünler veremeyeceğiniz anlamına gelmez. Onlara verebileceğiniz pek çok şey var: sebzeler, meyveler, tahıllar…

Mısır da bu ürünlerden biri. Ancak kedinize mısır verirken dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Mısır az miktarda protein içerirken çok fazla karbonhidrat içeriyor. Hele patlamış mısır çok fazla yağ içerdiğinden kedinizin sağlığı için zaman zaman tehlike oluşturur. Bu nedenle dikkatli olmanızda fayda var. Peki kedilere haşlanmış mısır verilir mi?

Mısıralar arasında haşlanmış mısırın patili dostunuz için en güvenli seçenek olduğunu söyleyebiliriz. Kedilerin yağlı ve baharatlı gıdalar tüketmemesi gerektiğini biliyorsunuz. Bu nedenle yağ içermeyen haşlanmış mısır kedinizin sağlığını tehlikeye atmaz.

İçerdiği yüksek karbonhidrat miktarı sayesinde kedinize enerji veren haşlanmış mısır, arada sırada tüketilmesi uygun bir besindir. Ayrıca kolay sindirilmesi sebebiyle haşlanmış mısır kediler için güzel bir eşlikçi olur. Kedinize mamasının yanında ek olarak haşladığınız mısırı vermenizde bir sorun yoktur.

Ancak unutmayın ki insanlarda olduğu gibi kedilerde de karbonhidratın fazla alımı zararlıdır. Bu nedenle kedinize sık sık mısır vermemeniz en iyisi olacaktır. Bu noktada veterinerinize danışabilirsiniz. Böylelikle sizin kediniz için mısırı ne kadar tüketmenin daha uygun olacağını öğrenebilirsiniz.

Yavru Kediler Haşlanmış Mısır Yer mi?

Bilindiği üzere yavru kediler gelişim dönemlerinin en hızlı çağını yaşarlar. Bu dönemde besin değerleri zengin mamalarla beslenmeliler. Ne yazık ki mısır besin değerleri açısından zayıftır. Dolayısıyla yavru kedilere haşlanmış mısır verilmesi çok uygun görülmez.

Kediler Patlamış Mısır Yer mi?

kediler-patlamis-misir-yer-mi

Patlamış mısırın kediler için toksik yiyecekler arasında olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Ancak bu kedinize patlamış mısır vermeniz gerektiği anlamına gelmez. Yüksek miktarda karbonhidrat içeren bu gıdanın kediniz için pek bir besin değeri yoktur.

İçindeki protein miktarı azdır ve yukarıda da değindiğimiz gibi kedinizin asıl ihtiyacı olan da proteindir. Ancak yine de içindeki vitaminler sayesinde kedinize katkıda bulunacağını söyleyebiliriz.

Yine de eğer kediniz siz film izlerken yanınıza sokulup bir iki tane patlamış yiyorsa endişelenmenize gerek yok. Ancak dediğimiz gibi bu durumun tekrarlanmaması kedinizin sağlığı açısından en iyisi olacaktır.

Kediler Konserve Mısır Yer mi?

Konserve mısırın tadının çok güzel olduğunu biliyoruz. Şüphesiz tadıyla kedilerin de dikkatini çekiyor. Ancak içeriğine baktığımızda tuz ve şeker olduğunu görürüz. Bu nedenle kedinize konserve mısır vermemeniz daha iyi olacaktır.

Bunun yerine yukarıda da söylediğimiz gibi haşlanmış mısır kediler için çok daha sağlıklı bir tercih olacaktır.

Kediler Soslu Mısır Yer mi?

Soslu, baharatlı ürünler kediler için zehirlidir. Mısır kendi başına kediler için zararlı bir besin olmasa da içerdiği sos sebebiyle kedinize zarar verecektir. Bu nedenle kedinize soslu mısır vermekten kaçınmalısınız.

Eğer kediniz soslu mısır yerse kusma ve ishal gibi belirtiler olabilir. Bu nedenle kedinizi veterinere götürmeniz en doğrusu olacaktır. Her ihtimale karşı kedinizin bir daha soslu mısır tüketmediğinden de emin olmalısınız.

Kediler Mısır Gevreği Yer mi?

Mısır gevrekleri yüksek oranda şeker içerirler. Ayrıca besin değerleri kedilerin beslenmelerine uygun değildir. Çünkü kedilerin ihtiyaç duyduğu temel besin değerlerini de karşılamazlar. Dolayısıyla kedilere mısır gevreği gibi besinler vermemenizi tavsiye ederiz. Bu besinlerin kedinize faydasından ziyade zararı dokunur.

Kediler Mısır Yerse Ne Olur?

kediler-misir-yerse-ne-olur

Mısır kedilere zararlı mıdır? Her kedide bu gözlemlenmese de mısır yemeyi sven çok fazla kedi vardır. Hatta bazı kediler mısır koçanı dahi yerler. Kimi mısır gevreğini çok severken kimi de mısır ekmeği yer.

Yani mısırın her türlüsü kedilerin ilgisini çeker. Peki mısır kediler için zararlı bir besin midir? Her besinin yararı olduğu gibi zararı olduğunu da unutmamak gerekir. Mısır da içerdiği yüksek karbonhidrat değeriyle vücudun enerji ihtiyacını karşılar. Ancak fazlası da zarardır.

Ayrıca mısır A vitamini içerir. A vitamini kedilerin göz, kemik, tırnak ve tüy sağlığı açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle mısır tüketmek kediniz için yararlıdır.

Peki mısırın zararları nelerdir? Gelin bakalım.

Mısır Kedi için Zararlı mı?

Mısırın aşırı tüketilmesi insanlarda olduğu gibi kedilerde de ishale neden olur. Ayrıca mide ağrısı da yapan mısır, kedinize sık sık vermemeniz gereken bir besindir. Soslu mısır gibi baharat, tuz ve yağ içeren mısır çeşitlerini ise kedinize hiç vermemenizi öneririz.

Çünkü tuz, baharat, yağ gibi ürünler kediler için zehirli etkiye sahiptir. Ayrıca bu besinlerin sık tüketilmesi de kedinizde hastalıklar ortaya çıkmasına neden olabilir. Kedinize mısır vermek isterseniz en uygun seçim her zaman haşladığınız mısır olacaktır.

Süt Mısır Kedilere Zararlı mı?

Kediler süt mısır yer mi?  Kedilerin süt mısırı yediğine sıklıkla rastlarız. Ancak şunu unutmamalısınız ki süt mısırın aşırı tüketilmesi ishale neden olur. Bu nedenle kedinize sık sık süt mısır vermemelisiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir