Kediler Meyve Yer mi? Kediler Hangi Meyveleri Yer?

kediler-meyve-yer-mi-kediler-hangi-meyveleri-yer

Kediler doğaları gereği her ne kadar etobur canlılar olsalar da bazı meyvelere de oldukça düşkündürler. Tam da bu sebeple bazı kedi mamaları içeriklerinde meyve görmemiz de mümkündür. Eğer bir kedi sahibiyseniz ve kediler meyve yer mi? diye merak ediyorsanız bu soruya kocaman bir evet yanıtı verebiliriz. Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır.

Öncelikli olarak şunu söylemeliyiz ki her meyve kedinizin sindirim sistemi ve genel sağlığı için uygun değildir. Bu yüzden de kedinize meyve vermeden önce mutlaka araştırma yapmanızı ya da veterinerinize danışmanızı tavsiye ederiz.

Bu noktada dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da kedinizin yaşı ve sağlık durumudur. Gelin yazımızın devamında kedilerin meyve tüketimiyle ilgili diğer detayları birlikte inceleyelim.

Kediler Hangi Meyveleri Yer?

kediler-hangi-meyveleri-yer

Meyve örneklerini vermeden önce bu konuyla ilgili özellikle belirtmek istediğimiz bazı noktalar var. Öncelikle kedinize meyve vermeden önce mutlaka meyve şekerini göz önünde bulundurmalısınız.

Eğer kedinizin mevcut bir rahatsızlığı varsa meyve içerisindeki şeker ona çok iyi gelmeyebilir. Bu yüzden de meyve vermeden önce veterinerinize başvurmanız çok daha doğru bir yöntemdir. Bir diğer husus da kedinizin yavru ya da yaşlı olmamasıdır.

Sindirim sistemleri hassas olan kediler için meyve çok doğru bir tercih değildir. Bu yüzden de bu bahsettiğimiz hususlarda dikkatli olmanız oldukça önemlidir

Gel gelelim kediler hangi meyveleri yer sorusuna vereceğimiz cevaplar oldukça çeşitlidir. Kedilerin sıklıkla yediği meyveler arasında şunları sıralayabiliriz: yaban mersini, muz, elma, çilek, nar. Bu meyveleri minik porsiyonlarda ara sıra kedinize verebilirsiniz.

Kediler Nar Yer mi?

Nar kedinize verebileceğiniz güvenli meyveler arasındadır. Ancak unutmamalısınız ki meyvenin fazlası kediler için zararlıdır. Bu yüzden daha sağlıklı bir yaşam kalitesi için porsiyonlarına oldukça önem göstermelisiniz. Az verildiği takdirde narı kedileriniz için tercih edebilirsiniz.

Kediler Muz Yer mi?

Muz tüketimi kediler için biraz kararsız kalınan konulardan biridir. Kedilerin muz tüketmesinde herhangi bir sakınca yoktur ancak az olmasına özen gösterilmesi önemlidir. Eğer kediniz muz yemeyi çok seviyorsa arada sırada ödül maması gibi verebilirsiniz. Ancak verdiğiniz lokmanın çok fazla olmamasına özen göstermelisiniz.

Kediler Elma Yer mi?

Elma kedilerin en sevdiği meyveler arasındadır. Ayrıca içeriğindeki C ve K vitaminleriyle de kedinizin sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Ancak dikkat etmeniz gereken nokta sık sık ve büyük porsiyonlar şeklinde vermemenizdir. İçeriğindeki şeker çok tüketilmesi halinde kediniz için zararlı olabilmektedir.

Kediler Çilek Yer mi?

Az olmak koşuluyla kediniz çilek yiyebilir. Güzelce temizleyip saplarını ayıkladıktan sonra az bir miktar verebilirsiniz. İçeriğindeki C vitamini, potasyum ve magnezyum sayesinde kedilerinizin sağlığı açısından oldukça faydalı olan çileği ara sıra tercih edebilirsiniz.

Kediler Üzüm Yer mi?

Bu soruya kesinlikle hayır yanıtını verebiliriz. Kuru ya da yaş üzüm fark etmeksizin üzüm kediler için zararlı meyveler arasındadır. Küçük bir miktar üzüm tüketimi kedinizin bağırsaklarına zarar verebilir ya da daha ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. Bu yüzden kedilerinizden üzümü uzak tutmanız oldukça önemli bir konudur.

Kediler İncir Yer mi?

İncir kediler için zehirli bir diğer meyvedir. İster sapı ister yaprağı isterse de kendi olsun her türlü kedinizden uzak tutmanız gereken bir meyvedir. Kedinizin az miktarda da olsa incir tükettiğini fark ederseniz bir veteriner hekime başvurmanız gerekir.

Kedilere Ne Meyve Verilir?

Etobur canlılar arasında olan kedilerin meyve yemesi de oldukça olası bir durumdur. Bu yüzden özellikle belirtmeliyiz ki eğer meyve yiyen bir kedi görürseniz şaşırmayın. Hatta meyvelerin bir kısmı kedilerin sağlıklarını oldukça önemli yönde etkilemektedir. Ancak dikkat edilmesi gereken bir nokta var ki bazı meyveler kediler için zehirli ve zararlıdır. Bu yüzden de her meyveyi kedinize vermeniz ciddi sağlık problemlerine neden olabilir.

Eğer kedinize meyve vermek istiyorsanız elma, çilek, nar ve yaban mersini gibi meyveleri tercih edebilirsiniz. Ancak unutmamalısınız ki bu meyvelerin de sık tüketimi kedi sağlığı açısından sakıncalıdır. Bu yüzden arada sırada ödül maması gibi vermeniz kediniz için gayet yeterlidir.

Yavru Kediler Meyve Yer mi?

yavru-kediler-meyve-yer-mi

Bazı meyveler kedilerin sağlıkları açısından olumlu etkiye sahip olsalar da bu durum yavru kediler için çok da geçerli değildir. Yavru kedilerin sindirim sistemleri yetişkin kedilere göre oldukça hassastır. Bu yüzden de bir besini sindirmeleri nispeten daha uzun sürer ve daha zordur. Sindirim sistemlerinin hassaslığı sebebiyle de yavru kedilerin meyve tüketmesi çok tercih edilen bir durum değildir. Onlar için özel olarak hazırlanmış kuru ve yaş mamalar beslenmeleri için gayet yeterlidir.

Yetişkin bir kedi ise 12 ayı geçmiş kedidir. 12. ay itibariyle yavruluktan çıkan kediler arada sırada olmak kaydıyla meyve yemeye başlayabilirler. Ancak bu noktada da yukarıda bahsettiğimiz unsurları göz önüne almanız gerekir. Eğer yavru kediler meyve yer mi diye merak ediyorsanız cevabımızı bu şekilde özetleyebiliriz.

Yavru Kediler Muz Yer mi?

Genel olarak meyve tüketimi yavru kediler için çok tercih edilmez. İster muz olsun ister başka meyve eğer yavru bir kediniz varsa vermemeniz daha doğru olacaktır. Evcil hayvan sahipleri genel olarak yavru kediler muz yer mi diye merak ettikleri için bu soruya vermemeniz daha doğru bir tercih olacaktır şeklinde yanıt verebiliriz.

Kedilerin Meyve Yemesi Zararlı mı?

Bu soruya vereceğimiz yanıt meyveden meyveye ve kedinin sağlık durumuna göre değişkenlik göstermektedir. Eğer kedinizin beslenmesine uygun meyveler verirseniz herhangi bir problemle karşılamazsınız. Ancak üzüm ve incir gibi meyveler kedilerinizin sağlıkları açısından oldukça tehlikeli meyveler arasındadır. Bu yüzden kedinize meyve vermeden önce bir veteriner tavsiyesi oldukça önemlidir.

Kedilerin meyve tüketimiyle ilgili bir diğer husus da kedinizin yaşı ve sağlık durumudur. Eğer yetişkin ve sağlıklı bir kediniz varsa ara sıra meyve vermenizde hiçbir sakınca yoktur. Ancak kedinizin herhangi bir sağlık problemi ya da kritik yaşı varsa meyve vermeniz çok da tavsiye edilen bir yol değildir.

Sağlıklı günler dileriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir