Kediler Mantar Yer mi, Yerse Ne Olur?

kedi-zeytin-cekirdegini-sindirebilir-mi

Evcil dostlarımızın sağlıklı bir hayat sürmeleri için beslenmeleri çok önemlidir. Eğer kedinizin sağlıklı olmasını istiyorsanız tükettikleri besinlere oldukça dikkat etmeniz gerekmektedir. Pek çok kedi sahibinin merak ettiği sorulardan biri kediler mantar yer mi, yerse ne olur? sorusunu gelin birlikte inceleyelim.

Öncelikle bu soruya cevabımız hayırdır. Kedinize kesinlikle mantar vermemelisiniz. Verdiğiniz mantarın türü ne olursa olsun kediniz için ciddi sağlık problemlerine sebep olabilir. Bu yüzden kediniz varsa kesinlikle mantar tüketmesine izin vermemelisiniz. Mantar kedinizin zehirlenerek ciddi sağlık problemleri yaşamasına sebep olabilir.

Eğer kediniz mantar dolu tabağınızdan yemek istiyorsa onu kesinlikle uzak tutmalısınız. Mantar türü ne olursa kedinizin sağlık problemi yaşamasını istemezsiniz. Bu yüzden de böyle bir riske girmemeniz gerekir.

Kediniz için kuru mama gayet sağlıklı ve yeterli bir besin kaynağıdır. Kediler doğaları gereği tek tip beslenmeye uygun canlılardır. Bu yüzden kediniz tabağınızdan yemek istedi diye her şeyi vermenize gerek yoktur. Özellikle bilmediğiniz besinleri kesinlikle kedinizden uzak tutmalısınız. Mantarlar da bu besinlerin başındadır. Kedinizin sağlığını korumak ve riske atmak istemiyorsanız beslenme şekline dikkat etmenizde fayda vardır.

Mantar Kedilere Zararlı mı?

mantar-kedilere-zararli-mi

Kedilerin beslenme şekilleri ve sindirim sistemleri insanlarınkinden çok farklıdır. Bu yüzden kendi yediklerinizi kedinize vermek doğru bir davranış değildir. Sizin keyifle tükettiğiniz bir besin yüzünden kediniz zehirlenebilir. Bu besinler arasında da kesinlikle mantarlar vardır. Mantar kedilere zararlı mı sorusuna bu cevabımızla evet demiş oluruz.

Kültür mantarından yabani mantarlara kadar tüm mantar çeşitlerini kedinizden uzak tutmanız oldukça önemlidir. Eğer kediniz sizin mantar yemeğinizden yemek isterse bu durumda ona kendi mamasını verebilirsiniz. Kedinizin sağlığı için onlara zararı olabilecek tüm besinlerden uzak tutmalısınız. Eğer kediniz mantar yediyse hızlı bir şekilde veteriner hekiminizle görüşmelisiniz.

Pek çok kedi sahibi mantarın zararsız olduğunu düşünmektedir. Ancak mantarlar kedinizin sindirim sistemleri için çok tehlikelidir. Eğer kedinizin mantar yedikten sonra kustuğunu gördüyseniz hemen veteriner hekiminizle görüşmelisiniz. Bunun yanı sıra kedinizin ateşinin çıktığını ya da ağrısı olduğunu anlarsanız da yine veteriner hekiminize gitmelisiniz.

Kediler Pişmiş Mantar Yer mi?

Evcil hayvan sahiplerinin bir diğer merak ettiği soru da kediler pişmiş mantar yer mi sorusudur. Bu soruya cevabımız ise kesinlikle hayırdır. Mantarı çiğ ya da pişmiş fark etmeksizin kedinizden uzak tutmalısınız.

Kedinizin mantar yemesi zehirlenme gibi pek çok sağlık probleme sebep olabilir. Bu yüzden evde hazırladığınız mantarları kesinlikle kedinize vermemelisiniz. Eğer kedinizin mantar yediğini sonradan fark ettiyseniz de veteriner hekiminizle iletişime geçmelisiniz.

Kedim Mantar Yedi Ne Yapmalıyım?

kediler-ne-kadar-mama-yer

Eğer kediniz mantar yediyse herhangi bir semptom beklemeden veteriner hekiminizle görüşmelisiniz. Mantarlar kedi sağlığı için oldukça tehlikelidir. Kedi sahipleri genellikle kendi yedikleri yemeklerden kedilerine de verirler. Fakat bu oldukça yanlış bir davranıştır. İnsanların ve kedilerin tükettikleri besinler birbirinden farklıdır. Sizin iştahla yediğiniz bir besin kediniz için ölümcül olabilir.

Tam olarak bu sebeplerden dolayı güvenliğinden emin olmadığınız hiçbir besini kedinize yedirmemelisiniz. Mantar da vermemeniz gereken bu besinler arasındadır. Kedinizin mantar yemesi durumunda hemen bir veteriner hekimle iletişime geçmelisiniz. Mantar yediğini fark etmediyseniz fakat ateş, kusma ve halsizlik gibi semptomlarla anladıysanız da çok hızlı bir şekilde veterinerinizle görüşmelisiniz.

Kediniz mantar yedikten sonra veterinere götürmemeniz hayati anlamda tehlike oluşturabilecek durumlar arasındadır. Bu yüzden eğer böyle bir durumu fark ettiyseniz vakit kaybetmemeniz çok önemlidir. Herhangi bir semptom beklemeden direkt olarak doktora gidebilirsiniz. Gerekli muayene ve kontroller yapılarak olası riskleri önlemiş olursunuz.

Kediler Mantar Yerse Ne Olur?

Eğer kediniz mantar yediyse ve siz de kediler mantar yerse ne olur diye merak ediyorsanız mutlaka bir veteriner hekimle görüşmelisiniz. Mantarın türü ne olursa olur kediniz için ciddi sağlık problemlerine sebep olabilir. Bu yüzden kedilerin mantar yediği noktalarda bir veteriner kontrolü şarttır.

Kedilerin beslenme şekilleri ve sindirim sistemleri bizimkinden oldukça farklıdır. Bu yüzden kediler mantar yerse bu onlar için ölümcül tehlikelere sebep olabilir. Yalnızca mantar değil, evinizde pişirdiğiniz yemekleri kedinize vermemeniz çok daha doğru bir seçim olacaktır. Kediler hassas sindirim sistemine sahiplerdir. Bize zararlı olmayan besinler onlar için zararlı olabilir. Üstelik hazırladığımız yemeklerin içerisindeki yağ, tuz ve baharatlar da kediler için faydalı değildir.

Kedim mantar yedi ya da kedim pişmiş mantar yedi diye endişeleniyorsanız bir an önce veteriner hekimle görüşmeniz oldukça önemlidir.

Mantar Kediler için Zehirli mi?

Mantar kediler için tehlikeli bir besindir. İnsanlar ve kedilerin sindirim sistemleri birbirinden farklı olduğu için aynı besinleri tüketmemiz doğru değildir. Kediniz için en sağlıklısı kendi kuru mamalarıdır. Bunun dışında emin olmadığınız besinleri kesinlikle kedilerinizden uzak tutmalısınız.

Mantar kediler için zehirli olabilecek besinler arasındadır. Türünün ne olduğu fark etmeksizin kedinize kesinlikle mantar vermemelisiniz. Kültür mantarının zararsız olduğunu da düşünmemelisiniz. İster kültür mantarı isterse de yabani mantar olsun tüm mantar türleri kediniz için tehlikelidir.

Kedinizin sağlığı korumak ve gelişimini desteklemek için veterinerinizin tavsiye ettiği kuru mamayı kullanmanız yeterlidir. Ekstra olarak kendi yediğiniz yemeklerden vermemeniz daha doğru bir tercih olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir